Celal Gürcüoglu wrote:Yapmayin Allah askina. Sadece gol atmakla mi faydasi dokunur bir futbolcunun. Bulent zorla futbol biraktirilmasi ve kadro disi kalmasina ragmen HICBIR sekilde GS kulubunu rencide edecek sekilde agzini acmamis bir futbolcuydu. (Hala daha acmiyor)
Avrupa'ya gidip Hakan gibi rezil olmaktansa gitmemeyi yeglemis (iyide yapmis), GS'da isi bitirilince futbolu birakmis. Yok oyle USA, Katar, vs. olaylarina girmemis (Hakan'in girecegide mechul gerci, gorucez).
Hakan'in diksoyunu guzel dogru ama soylemleri rezil. Herseyi goruyorsunuzda Kalli'yi resmen ittigini gormuyorsunuz, o da guzel.
Hakan GS'a cok sey vermis futbolcu lafim yok ama artik gitsin yeter. Gitmeyceksede sussun, konusmasin ileri geri. Takimi medyaya malzeme yapmasin. Tekrarliyorum, Bulent'in faydasi bana gore daha fazladir. Ben Bulent gibi takimi icin herseyini veren bir oyuncu seyretmedim GS'da. Bulent dememde ki sebeb adama yapilanlarin haddi hesabi yokken gikini cikarmamasindandi. Yoksa X futbolcuda GS'dan kovulmus ve agzini acmamisti ama hicbir zaman bir Bulent degildi. Alt yapisindan yetismis ve bir tek GS'da top oynamis, yillar yili kaptanlik yapmis adam susuyorda, Hakan Sukur agzini sonuna kadar aciyor. Benim sinir oldugum nokta bu.
Birde ne yapsaydi Bulent bize karsi hocalik yaptigi maclarda; sus pus otursa miydi? Adamin dogasinda hirs var. GS'i yenmek icin oynamazsa o hirsi gostermezse, o zaman bir yerde sorun var demektir. Klasik Turkluk burda olmus. "Otur yerine Bulent sen bizim adamimizsin, ne isin var bize karsi aslan kesilmekte" demeye alismisiz Turk milleti olarak.
Sen yapma Allahaşkına, hangi teklifleri reddedip de gitmemiş Bülent, söyle de biz de ne yeğlemiş görelim.
Kimse gidip bir şeyi denedi başarısız oldu diye rezil olmaz. Eğer öyle olsaydı bize biraz Bülent'in TDlükteki rezil oluşunu anlat derdim.
Neyse, Bülent'i son derece severim. Sırf Hakan'a yakıştırdığın lafları kendi sevdiğin bir oyuncuyla ilgili duy diye kullanıyorum. Zaten o kelime seçimin dahi Hakan konusundaki ruh halini gösteriyor bence.
Bülent TDlükte (şu ana kadar) başarısız oldu, Hakan'da Avrupa da. Bunu Hakan ve Bülent rezil oldu diye söyleyen bir olay anlatmıyordur, nefret anlatıyordur diye düşünüyorum.
Takıma fayda herşeyini vermekle olmuyor, mesela ben de çıkıp herşeyimi veririm ama bir işe yaramaz. Hakan sadece GS'a değil belki de Türkiye'ye gelmiş en önemli oyuncudur, futbol olarak yaptıklarını Bülent ile kıyaslamak Mondi herşeyini GS'a verdi diye Mondi ile Hagi'yi kıyaslamaya benzer, yani alakaları dahi yok GS' verilenler açısından.
Demek Bülent sus pus oturamaz, çünkü doğasında hırs var. Ama Hakan hakkında elli türlü yalan yazılınca sus pus otursun, çünkü doğasında koyun falan yazıyor herhalde. Bülent'e gelince doğasında hırs var, Hakan' gelince sus.
Ben Hakan'ın hakkında yazılan her haberi yalanlamasını isterim. Susması gereken basındır. Yazıyorum yazıyorum cevap gelmiyor, siz görüyorsunuz adamın Kalli'ye tavrını da Kalli mi görmüyor? Kalli dert etmiyorsa size ne yahu elini itmiş itmemiş, Kalli'den vekalet mi aldınız?
Saldırın var gücünüzle, inşallah 10 sene daha oynar GS'da saldıranlara inat, doğasında hırs vardır onun.
Türk milleti olarak klasik huyumuz yukarı çıkanı aşağı çekmeye çalışmak, başarılı olana saldırmaktır, rakipten kıyak istemekten öte. Nobel kazanandan gol rekoru kırana aynı şeyi yaparız, kendi camiasından gelen bazıları bile yapar. Neden, onun hakkında her türlü suçlama yapılırken neden susmuyormuş, peygamber adayı falan mı bu, futbolcu mu, neden sussun yahu?
Ali