Bence fazla iyimsersin bu konu da... tabii zaman gosterecek ne olacagini... ama Orkun'un yan toplarda fundemental eksiklari var, zamanlama hatalari var - bunlar oyle kolay kolay duzelmez...
Sevgili Mert,
bu cumleyi yazdigina gore sanirim bir sekilde futbolu amator veya degil bir sekilde oynadigin cok acik belli... Futbolda bazi mevkiler icin bazi yetenekler kesinlikle antrenmanla ve cok calismayla belli yastan sonra gelistirilemez..
bahsettigimiz kaleci 27 yasinda, altyapisini G.Saray'da almis..yani egitimi eksik degil.. mahalle arasinda baslamamis bu spora... ancak, en son Bursa macinda oynadigi mactada goruldugu uzere yan toplar konusunda ciddi sorunu var.. bazilari zayif diyor, ben ise zayif degil o yetenegi yok diyorum.. bu arada yan top yetenegini Nezihi Bologlu ile calisarak gelistirecegini dusunenen varsa onlara Nezihi'inin yan toplarda Orkun'dan daha zayif oldugunu soylerim...
Bence mac esnasinda olan olaylari cesitli mizansenlerle bilmeden aciklamak ve sonrada ona inanmak komik.. mesela elinden kacirdigi top icin, topa giderken bir sonraki hareketi dusundugu icin boyle hata yapti denildi... buna nasil emin olabiliyoruz..? macin tekrari defalarca yayinlandi ve Orkun'un topa ne kadar yanlis ciktigi ortada... sebebi kendine asiri guven ve sonuc aci gercek..
Orkun'un karsidan gelen pozisyonlarda belirgin bir yetenegi oldugunu elbete gozardi edemeyiz.. reflex olarak iyi.. konsantrasyon ve basarili olma istegi hat seviyede..hatta abarti durumda ve bu durum takimin en basta defansinda olanlar olmak uzere kimseye guven vermiyor.. stres sacan biri... 40 derece sicaklikta oynanan bir macta icine bogazli kazak giyen ve eline degen ve disari cikan her toptan sonra surekli ziplayip "haydiiiiiiiiiiiiiii" "haydiiiiiiiiiii" diye bagirinan birini 3 mac sonra kim sallar?
2 macta hic gol yemedi dogru... Rize zaten atak yapmadi.. peki Bursa macinda elinden kacirdigi topun gol olmamis olmasi..yine Bursaspor'lu Veli'nin yaptigi ve burnunun dibinden gecen ortaya cikmayip Bursa'li TUM'un zor olani yapip topu disari attigi pozisyonlarda gol yemedigi icin Orkun'u macin en iyilerinden mi saymamiz gerekiyor?
ben bu forumda Orkun'u ligin ilk maci oynanip 4-0 yendimiz mactan sonra elestirdim... net soyledigim " Orkun'un yan toplari zayif degil YOK"..elbette bu yorumu 4 yedigimiz bir derbi macindan sonra bugun efsane olacak diyenler de soyleyebilir..ama onemli olan bu tespiti testi kirilmadan yapabilmek.. bu belki bazilarina gore ugursuzlar aportta anlamina geliyor..bana gore canimdan cok sevdigim takimin basina birsey gelmeden gercegi soylemek...
Aykut daha mi iyi? bence evet... ama suanda form durumu ne? hic bir fikrim yok... peki bizi buyuk basarilara goturecek kaleci Aykut'mu? elbette suphelerim var..ama Orkun kesinlikle degil... ben yapilan her ortada gözümü kapatmak, her kornerde stoperlere "vur" demek zorunda hissedecegim bir kaleciyi asla G.Saray kalesine yakistirmam... Aykut bile biraz daha kazanilacak tecrubeyle daha iyi olabilir ama Orkun'un bunca lig macindan sonra cikip yan toplarini duzeltmesini beklemek komik..
birde anlamadigim konu Carrusca var, onca parayi ve bonservis parasini +1 icin vermek dogru mu fikri.. elimizde Carrusca ve Bouzid zaten +2 pozisyonunda... alirsak bir kaleci direk oynar... bence de alinmasi gereken artik forvet ve kalecidir..sonra sagbek...
bir takim dusunun, orta sahaya 5 milyona Lincoln'u, 3,5 milyon'a Linderoth'u, Baris'i almissin..defansina Volkan, Servet,Bouzid almissin.. forvete 10 milyonlar vererek santrafor(lar) almayi dusunurken..kalede Orkun... kale bir takimin yuzde 50'sidir..kalan 10 oyuncu da diger yuzde 50'si.. bu mevki icin kimse kumar oynayamaz.. ustelik bunca yatirimdan sonra.. bunca parayi Orkun'un yan toptan gelen ve normal bir kalecinin tutabilecegi ancak onun tutmasinin mucize oldugu kurtarislara birakmak ne kadar mantikli? eger birakirlarsa orkun kesin EFSANE olacak..
lafin kisasi Aykut denenir.. o da guven vermiyorsa Carrusca yilbasinda gider ve yerine bir kaleci alinir.. eger imkan varsa derhal alinmasi daha iyi olur.. ben Orkun'u bize gelmeden once de biliyorum...