Biliyorum Ercan da ben biz o +1 kontenjanini Arjantinli yildiz adaylari ile dolduruyoruz saniyordum. Ha, Carrusca ilk 18 dahi olmaz, PAF falan takilir, Nilmar bizim +1 olur dersen eywallah ama ben hala bu takim ici dinamikleri negatif etkileme potansiyelini nasil ahlleder emin degilim.Ercan Arslan wrote:sevgili Ali,Sevgili Ercan,
Ben böyle bir transferde gördüğüm sorunu yazayım. Her futbolcu alımı gibi ya da hoca ile anlaşma gibi bunun da risklerine ve de potansiyel getirilerine bakmak lazım.
Başarılı olursa potansiyel getiri yüksek bunu bu forumda kimse yadsımıyordur, denklemin o tarafını geçiyorum.
Burada başarılı olma ihtimali hakkında bir tartışma var gibi gözüküyor. Göle maya çalmaktan (yani binde bir, milyonda birden) %50ye kadar farzedelim.
Siz sanırım ucuza alınırsa, kiralanırsa kaybedilecek bir şey yok neden denemiyoruz diyorsunuz.
6+1 denilen bir kural getirildi biliyorsun... ve Nilmar gibi bir oyuncu icin bu +1 kontenjani cok mantikli olur..
Van Nistelrooy cok guzel bir ornek, ben ona kariyerinin cok onceki yillarinda Ronaldo'yu da ekleyeyim. Ama ikisinde de soyle bir durum oldu RvN'da Man. U., Ronaldo da Inter (yanlis hatirlamiyorsam) elemanlar PSV'de iken durun bakalim bu adam sakat olmasin dediler, hatta Man. U. yanlis hatirlamiyorsam bir sene erteledi transferi, herifi muayene ettirmedik doktor birakmadi, sonra aldi.
Ben de yukarida GS ciddi ve tarafsiz doktorlardan OK alirsa buyursun alsin diye dusunuyorum dedim. Nilmar'i saglamken izledim, yine oyle olacagini hatta %85-90i olacagini bilsem buyursun tabii.
Ercan bunun da sebebi var: Ingilizce due diligence derler, bir sey alirken odevini yapip iyice inceleyip arastirmani yapman, sorularini sorman demek. Kisaca odevini yapmak diyelim. Bu tip sakat adamlarda odev cok agir ve zor oluyor, ben de bizim yonetime adamlar saglamken bile odev konusunda guvenemiyorum yillardir (bir-iki istisna haric).
Sen guvenebiliyor musun bizimkilerin Nilmar gibi bir adam konusunda ince eleyip sIk dokuyarak dogru tibbi karari vereceklerine?
Gudjonsen'e de uzuldum, saglam olsa ve de gelse cok iyi olurdu. Ama o adam da saglam olsa Henry gelir gelmez iyi Avrupa'da ciddi ve zengin bir takim pesinde olurdu zaten.
Ali