"...The second half became more difficult because a defensive player began to block the wings"Ozan Ersoy wrote:http://goal.com/en/news/166/uefa-cup/20 ... -for-borde
Burada kimden bahsettiğini merak ettim, Mehmet Topal olabilir mi?
Moderator: Staff
"...The second half became more difficult because a defensive player began to block the wings"Ozan Ersoy wrote:http://goal.com/en/news/166/uefa-cup/20 ... -for-borde
Eray, devre arasi yorumunda da yazdim. Baris'a Topal, Kewell hatta Lincoln yardima gelmeye basladi ilk 20 dakikadan sonra. A defensive player derken herhangi birisinden bahsediyor bence cunku degisimli tikadilar Wendell'in kanadini. Gozumun onune Topal'in Wendell'in ayagindan top aldigi, Lincoln'un kosu yollarini tikadigi, Kewell'in gelip blok ettigi pozisyonlar geliyor.Eray Tunç wrote:"...The second half became more difficult because a defensive player began to block the wings"Ozan Ersoy wrote:http://goal.com/en/news/166/uefa-cup/20 ... -for-borde
Burada kimden bahsettiğini merak ettim, Mehmet Topal olabilir mi?
Herşeyden öte eğer elenirsek de bu benim için çok büyük bir üzüntü olmaz, çünkü ligde önümüzde ki dönem içinde çok şey değişeceğini ve Galatasaray'ın her şart altında Şampiyonlar ligine gidecek- umarım Şampiyon olarak gider- iki takımdan biri olduğunu biliyorum.Ozan Ersoy wrote:Niye yaziyorum hala bilmiyorum ama sanki icimden Soner'i rahatlatmak geldi. Soner bey kadar endiselenen cok insan var. Tabii benim yazdigimin ne rahatlatma etkisi olabilir diyenler cikar. Onlara zaten yapabilecek bir sey yok. Endiselenmeyin bu kadar diyebilirim.Soner Özaltındere wrote:Ben Bordeaux maçında oynadığımız oyunu beğenmedim. Kişilikli ve ne yaptıuğını bilen bir oyun değildi. Bordeaux'nun ciddi form düşüklüğü, istediklerini yapamamalarına sebep oldu. Evet belki bireysel olarak iyi oynayan oyuncularımız vardı ama, Mehmet TOPAL gibi, yine debence kontrollü ve bilinçli bir oyun oynamadık, hatta resmen ezildik. Bu yüzden ASY'de ki maçta çok zor geçecek. Ben çok kontrollü bir oyun oynamak ve mutlaka ilk yarıda gol bulmak zorundayız diye düşünüyorum, yoksa muhtemelen eleniriz.
1) Bordo haftasonu Etienne deplasmaninda cok zorlu bir karsilasmaya cikiyor. Etienne dun Olympiakos'u 3-1 deplasmanda yendi. Kendi liglerinde de dusme hattinda. Bordo ligin basindan kopmamak icin mutlaka kazanmak zorunda. Sakat verebilirler, yenilip moraller iyice bozulabilir.
Buna karsilik GS ligden bana gore dusmesi kesin takimlardan Kocaeli ile karsilasiyor. ASY'de. Kocaeli'ni rahat gecip, persembeye kadar ciddi calisip hazirlanacaklardir.
2) Bordo dunku macta da gordum, yorgun. Cok onemli oyunculari yipranmis durumda. Gourcouff neydi deyip Gorgen'e takilmamin ardinda (tabii ki Milan'in futbolcusu oldugunu biliyorum, hangi buyuk takimlarin pesinden kostugunu biliyorum, ozetlerden yapabildiklerini izleyebiliyordum) aslinda yorgunluktan bitik durumda oldugunu gorebiliyorum vardi. GS'i bu kadar savunma acikken eksikken zorlayip, hirpalayip, sallayip yikamadilar. Gourcuff, Cavenaghi gibi oyuncular oyunun son anlarinda iyice dokulduler.
3) Blanc mesaji yonetimine yolladi. Bu takim hem lig, hem kupa, hem UEFA sonuna kadar gidemez. Birilerinden fedakarlik edilecek dedi. Bu tip soylemler futbolcunun beynine bir sekilde olumsuz yansir.
4) Bordo ASY'de hic oynamadi. Olimpiyat'ta oynadi ki ASY'nin atmosferi olimpiyatla karsilastirilamaz. Oyuncular etkilenebilir, hakem etkilenebilir.
5) Bordo bize pozisyon verdi vermedi degil. Bazi duran toplarda da sacmadilar. Bordo'nun savunmasi gol yemeyen Kharkiv gibi bir savunma degil.
6) Balta geri gelecek ve 4'lu savunmaya geri donecegiz gibi gozukuyor.
7) Kewell ve Lincoln Kocaeli macinda iyi ter atacaklar, persembe'ye kendi sahamizda daha iyi oynama firsati bulacaklar.
Elbette GS atmadan gol yerse isler sarpa sarabilir. Bunun bilincinde oynayacaklar bizimkiler. Bu GS'i kucumsemeyin. Bordo'yu eleme sansimiz bence %50'den fazla.
Ozan Ersoy
Code: Select all
De Sanctis
Barış Meira Servet Hakan
M. Topal Ayhan
Sabri Lincoln Kewell
Baros
Neden Ay' (carpilmayim diye tam adini yazmadim) da Arda degil. Ayagi daha duzgun ve Kewell ile yer degistirerek rakibi de sasirtacak nitelikte. Topa daha hakim.Eray Tunç wrote:Buradan Sayın Skibbeye sesleniyorum Benim istediğim kadro şöyle...
Mehmet ve Meira'nın sürekli Barış'a yardıma geldiği, Arda'nın Kewell veya Lincoln'de bir aksaklık olursa devreye gireceği bir kadro düşünüyorum.Code: Select all
De Sanctis Barış Meira Servet Hakan M. Topal Ayhan Sabri Lincoln Kewell Baros
Ayhan'la Arda'yı bu şekilde karşılaştırmayı doğru bulmuyorum. Ayhan, daha önce de söylenildiği gibi oyunun savunma yönünü daha iyi becerebildiği gibi takımın "10 numara" sı olmasa da lideri konumunda. Yani Skibbe'den taktik alrak veya oyunu okuyarak diger oyuculara "suraya gideceksin, soyle yapacaksin" diyecek adam. Yine de Arda'yı kesmemek için söyle bir şey düşünülebilir:Cengiz Akgun wrote: Neden Ay' (carpilmayim diye tam adini yazmadim) da Arda degil. Ayagi daha duzgun ve Kewell ile yer degistirerek rakibi de sasirtacak nitelikte. Topa daha hakim.
Code: Select all
De Sanctis
M.Topal Meira Servet Hakan
Ayhan
Sabri Lincoln Arda Kewell
Baros