Celal onlar prefabrik laflar. Icerde olan bir sey yok. Ben sahada olanlara bakiyorum. Eger oyle olsa Lincoln atildiginda butun futbolcular cildirmazlar oyuncularini korumazlardi. Icerde sorun olsa Arda gibi 10 kisi cigerleri patlayincaya kadar kosup Kayseri macinda gol cizgisinden top cikarmazlardi. Icerde sorun olsa Arda mactan sonra hungur hungur aglamazdi. Icerde bir sey olsa Baros'u mac basina 3-4 poziysona sokmazlar Jardel muamelesi yaparlardi.Celal Gürcüoglu wrote:Ozan, gecen hafta Turkspor.net'te bir yazi vardi. Turkspor tayfasindan biri yazmisti. Ismi aklima gelmiyor. Hatta kim bu adam diye google yapmistim, GS'in icini bilen bir izlenim vermisti cikan sonuclarda. Neyse, bu adam takim icinde buyuk kaos var. Lincoln, Arda ve Baros ile ilgili sorunlar oldugunu vs. uzun uzun yazmisti. Sonra ne olduysa bu yaziyi kaldirdilar ertesi gun veya ben bulamadim. Eger bu adamin dedikleri dogru ise takimin icinde var birseyler. Bu gidisat aslinda oldugunu gosteriyor. Cok yazik oluyor takima. Harika top oynayan bir takim olma yolunda giderken yoldan ciktik cikicaz. Eger Bordo'ya mesela klasik Avrupa oyunumuzu oynayip guzel bir galibiyet alirsak eski halimize doneriz. Aksi bir sonucta takim kaosa girer. Bordo maci hem UEFA maci olmasi hemde islerin ilerde iyi gitmesi icin onemli.Ozan Ersoy wrote:Uzuntu veren ortada takim icinden herhangi bir sebep yokken bu hale gelmis olmasi.
Bildigimiz bir sey varsa yoneticilerin agzindan da duydugumuz kadariyla odemelerde bir kac aylik gecikme olmus onlar da bu hafta kapatilmis. Zaten Fortis'de devam etmek istemelerinin nedeni de buydu. Buyuk bir olasilik Fortis'den gelecek parayi teminat gosterip 3 aylik banka kredisi alacaklardi. Kulupte cash flow nakit para akisi sikintisi oldugu biliniyor.
Yasadigimiz Lucescu zamaninda meshur Samsun macindan sonra Besiktas'in yasadigi depreme benzer daha kucuk bir siddetli sarsintidir. Disaridan mudahale vardir. Tabii GS Besiktas degil en az 2 kati buyuk bir camia. Oyle kolay degil isler. GS'in cekecegi, oynatacagi ipler cok daha uzundur, kimin ayagi kayar bilemezler. GS Turk milli takiminin hemen hemen herseyidir. Bugun birinci lig ikinci ligde oynayan oyuncularin yetistikleri kuluplere bakarsaniz GS acik ara ondedir. Turk futbolunda gururla anabilecegimiz gunlere, kupalara, anilara baktigimizda hemen hepsinde GS'in imzasi, emegi vardir. GS bunu sadece Brezilya'dan futbolcu ithal ederek degil, el emegi goz nuru dokerek de yapmistir.
Yonetimin yaptigi Besiktas vari cikisi begenmedigimi daha onceden yazmistim. Bana gore bu isler kapali kapilar ardindan yapilmali. Eger bir demec verilecekse de yagdanlik, viciklik evde birakilip kesin veriler uzerine konusulup bu heriflerin foyasi cikarilmaliydi. FIFA kurallari ortaya cikarilip kural bilmeyen hakemlerin nasil mac yonettigi sorgulanmaliydi. Neden Avrupa'da ciddi bir turnuvada hakemlik yapamadiklari sorgulanmaliydi. Her Allah'in gunu bunlar temcit pilavi gibi onlerine getirilip burunlarina surtulmeliydi.
Ama...
Yonetimin bu durumlarin futbolcular uzerinde yarattigi olumsuz etkiyi kaldirabilecek zekada ve yetenekte oldugunu dusunuyorum. "Tamam arkadaslar siz sahada kiyildiniz, igrenc sartlarda mac yaptirildiniz, haksiz yere atildiniz. Ama hersey hakem degil. Bu Antalya'da oynadiginiz topu oynarsaniz sizi savunacak en ufak dayanagimiz olamaz. Simdi ciktilar hepsi bir agizdan, hani hakemdi, hani sahaydi, bakin GS aslinda top oynamiyormus diyorlar. Bu cukuru kendiniz aciyorsunuz, icinden cikmasi da size dusecek" diyecek ve topu tekrar futbolcu ve teknik heyetin kucagina atacak kadar beyin ve ongoru olduguna inaniyorum.
Ozan Ersoy