Ozgur Huseyinoglu wrote:Erman, Lincoln sana ayri, yorumuna ayri koysun! Allah Turk Futbolunu senden kurtarsin, belasin bela!...
Hakem harbiden kotuymus demekki,
Ozgur bile bozduguna gore
Moderator: Staff
Sevgili Levent, elbette biraz bilerek asagiya cekiyorum zira bunca parasal yatirima, medyada ayrilan yere ve bir bok özelligi olmayan bu simarik futbolculari el ustunde koyacak yer bulamamalarina ragmen Edirne disina cikinca sut dökmus kediye dönuyorlar. Arnavutluk degil ama benim gözumde, Turkiye liglerinin ana catisini olusturan turk futbolcularin temelleri Avusturya veya Belcikali meslekdaslarindan daha kötu. Burda kriterlerim su: Turk milli takiminin katildigi Dunya ve Avrupa sampiyonasi sayisi toplam ucmu dört mu ne son 50 senede. Tesadufen ve son derece dandik iki uc takimi yenerek alinmis bir dunya ucunculugu var. Rezil ötesi bir durum. Turk takimlarinin, getridikleri onca yabanci ödedikleri milyonlarca dolara ragmen (GS'in gecici tek basarisi disinda) hali ortada. Sivas'i, Trabzon'u Kayseri'yi falan guney Kibris takimlari bile eliyor artik. Böyle kac tane rezalet var. Onlari gectim, BJK, FB gibi takimlarin kiytirik Macar, Arnavut, Norvec..vs takimlarina karsi senelerce sefaletini izledik hatta alay konusu oldular. Birazcik GS basarili oldu o da 2000'li yillarin son 4-5 sene rezaletleri ile gölegelendi. Ortada tamamen abartilmis bir lig var. Bir ulkede spor branslari diger spor branslarindan kopuk gidemez. Atletizmin, yuzmenin ve diger dallarin esamesinin okunamadigi bir ulke sadece futbolda mi basarili olacak? Komsumuz Yunanistan bize cok guzel bir ders veriyor bu konuda. hem diger branslarda hem futbolda. Bes milyonluk ulke, kapi gibi Avrupa sampiyonluklari var, her sene CL'de gruplardan cikiyorlar nerdeyse. Olympiakos, Panathinaikos isim olmus durumdalar. Bunlara PAOK, AEK gibi takimlari da ekle. Bes milyonluk ulke tum branslarda 70 milyonluk ulkeyi alip alip kicinin ustune cakiyor iste. Spor kluturu olan yer. Ulkemizde olan tek sey circircir circir böcegi gibi basarisizliklara kilif bulma onu bunu suclama. Turk futbolcularin halini Avrupa'da göruyoruz, kral diye abartilan adam Italya'da Ingiltere'de iki uc ay tutunamadi rezil rusva oldu. Yahu tek bir futbolcu ihrac edemediler söyle iyi bir klube. Ha pardon Rustu Barca'ya gitti. Kac ayda dönmustu? Benim Turkiye ligleri konusunda ikna olmam mumkun degil. Gözle görduklerim ortada. Yahu daha sizler izldiginiz her mac icin "kahir" ifadesi kullaniyorsunuz. Bu bile gösterge aslinda öyle degil mi? Birakin izlemeyin su ligi gözunuzu seveyim. Insanin mazosist olmasi lazim her hafta izlemesi icin.Levent Guntay wrote:
Sevgili Kerem. Hakemler Arnavutluk duzeyinde olabilir de lig kalitesi konusunda yazdigina gercekten inaniyor musun?
Lincoln, Kewell, Baros, R. Carlos, Alex, falan gibi adamlar Arnavutluk'ta oynar mi sence? Turkiye'nin UEFA siralamasi 11 iken Arnavutluk'un niye 43?
Turkiye'de liglerin kalitesinin oyunculara harcanan paraya gore kalitesiz oldugunun farkindayiz ama elestirirken de insafli olmak lazim.
Deveye sormuşlar boynun neden eğri nerem düzgün ki demiş.Kerem Tezic wrote:Bir ulkede spor branslari diger spor branslarindan kopuk gidemez. Atletizmin, yuzmenin ve diger dallarin esamesinin okunamadigi bir ulke sadece futbolda mi basarili olacak? Komsumuz Yunanistan bize cok guzel bir ders veriyor bu konuda. hem diger branslarda hem futbolda. Bes milyonluk ulke, kapi gibi Avrupa sampiyonluklari var, her sene CL'de gruplardan cikiyorlar nerdeyse. Olympiakos, Panathinaikos isim olmus durumdalar. Bunlara PAOK, AEK gibi takimlari da ekle. Bes milyonluk ulke tum branslarda 70 milyonluk ulkeyi alip alip kicinin ustune cakiyor iste.
Alpay sonucta sen de yazmissin icerik degismiyor. Elbette nufus icin gidip bulmak cok kolay rakkami ama ne farkeder ki 5 veya 10 milyon. Gene icerik degismese de bu 2. maddedeki futbolcular kalburustu takimlarda oynayan oyuncular degil ve devamliliklari da (biraz Nihat haric) yok. Ben de zaten yazimda kalburustu takim diye yazdim. Sonucta dört isim var, Alpay kovuldu bu arada. Arif, Hakan Unsal, Hakan Sukur falan kiclarina tencere baglanip gönderildiler.Alpay Dedeoglu wrote:Bazi duzeltmeler (icerik degismesede):
1-) Yunanistan nufusu 5 degil, 10 milyonun biraz ustu.
2-) Tugay, Nihat, Tuncay, Alpay Ozalan, vs .....
3-) Futbolun uluslararasi basarisi diger faaliyet ve sektorlere gore daha iyi.
Ilk 3te olabildigimiz spor ve diger sektor yok.
4-) Guney Kibris takimlari ovdugun Yunanistanin sampiyonlarini da eliyor.
Kerem, diğer spor branşları için yazdıklarına katılıyorum ama orada bile görece bir gelişme var. Özellikle özel okulların çocukları günümüzde spora yönlendirmesi sonucu arkadan yetişen bir kuşak var. Burada sorun genel spor kültürsüzlüğümüz, biz mesela bir Hollanda'lı gibi sabahları işe bisikletle giden, hafta sonu sıcak yatağından 6'da kalkıp parkta yağmurda koşu yapan bir göreneğin adamları değiliz.Kerem Tezic wrote: Sevgili Levent, elbette biraz bilerek asagiya cekiyorum zira bunca parasal yatirima, medyada ayrilan yere ve bir bok özelligi olmayan bu simarik futbolculari el ustunde koyacak yer bulamamalarina ragmen Edirne disina cikinca sut dökmus kediye dönuyorlar. Arnavutluk degil ama benim gözumde, Turkiye liglerinin ana catisini olusturan turk futbolcularin temelleri Avusturya veya Belcikali meslekdaslarindan daha kötu.
Bir ulkede spor branslari diger spor branslarindan kopuk gidemez. Atletizmin, yuzmenin ve diger dallarin esamesinin okunamadigi bir ulke sadece futbolda mi basarili olacak?
Neydi o Buzittin mi Buzoid mi idi ne karin agrisi. Salacan bunun gibi bir ikisini sahaya ayaklarini kirip ellerine verecen bak bir daha yaparlar mi diyen sen degildin demek. Boyle siddetin tohumunu ekersen bunu sokakta da yaparlar. Eh dunde sahaya insinler hakemi oksasinlar dedin. Bunlar rasyonel oneriler degil. Saka diyecegim ama sen gayet ciddisin.Ali Gursel wrote:Cengiz,Cengiz Akgun wrote:Ali once kasap futbolculari hedef gosterdi simdi de hakemeleri. Yakinda sozunu dinleyip tabanca ile tribunden hakeme saydirdiklarinda ayar ama is isten gecer. Ondan sonra ben sadece oksayin dedimdi yaw (hem de boyle w ile) herifi vurun mu dedim diye kivirtir. Sirtinda yumurta kufesi yok ki. Ama sonra baksana yahu kasindilar demeyi de ihmal etmez.
Birisinin yazdıklarına karşılık vermenin ön şartı yazılanı dikkatli okuyup doğru anlamak olmalı.
Ali önce kasap futbolcuları sonra hakemleri hedef göstermedi. Kasap futbolculardan şikayet edip bunlara bir şey yapmak lazım derken her yazısında ama her yazısında bunun sebebi hakemlerin işlerini yapmaması dedi. Aradaki farkı çok iyi anladığından eminim, fazla uzatmayacağım.
...
Ali
Murat,Murat Kara wrote:Yukarida Turkiye'deki hakemlerin kurum olarak geri kaldiklari, ote yandan futbolun diger kesimlerinin ileri gittikleri belirtilmis. Diyelim ki durum boyle! Yani hakemlik kurum olarak hasta durumda. Bu o hastayi iyilestirmek icin essek sudan gelene kadar dovmeyi mi gerektirir, yoksa sakin kafayla dusunup o kurumun futbolun diger kesimleri ile arasindaki mesafenin kapanmasi icin yatirimlar yaparak, yavas yavas da olsa bulundugu durumdan kurtarilmasini mi? Yani tedavi edilmeni mi? Bunu kim yapacak? Tek bir takim hatta federasyon tek basina yapamaz. Federasyon, MHK, klupler birligi vs hepsi bu konuda ciddi adimlar atarlarsa, o zaman bir umut isigi cikar ortaya. Boyle zor bir problemi cozmek icin ciddiyet ilk gerekli sey.
Cengiz, bendim onları diyen, altını çizerek yazdığım yeri tekrar oku, bunları dedim çünkü hakemler tekmeye karşı bizi korumuyor, kendimiz korumamız lazım diye.Cengiz Akgun wrote:Neydi o Buzittin mi Buzoid mi idi ne karin agrisi. Salacan bunun gibi bir ikisini sahaya ayaklarini kirip ellerine verecen bak bir daha yaparlar mi diyen sen degildin demek. Boyle siddetin tohumunu ekersen bunu sokakta da yaparlar. Eh dunde sahaya insinler hakemi oksasinlar dedin. Bunlar rasyonel oneriler degil. Saka diyecegim ama sen gayet ciddisin.
Sevgili Kerem:Kerem Tezic wrote: Atletizmin, yuzmenin ve diger dallarin esamesinin okunamadigi bir ulke sadece futbolda mi basarili olacak? Komsumuz Yunanistan bize cok guzel bir ders veriyor bu konuda. hem diger branslarda hem futbolda. Bes milyonluk ulke, kapi gibi Avrupa sampiyonluklari var, her sene CL'de gruplardan cikiyorlar nerdeyse. Olympiakos, Panathinaikos isim olmus durumdalar.