Ozan Ersoy wrote:Benim icin rahat. Bordo'dan cok cekinen arkadaslarin UEFA kuralari cekildiginde ve Olympiakos-Benfica maclarindan once yazdiklarina baktim.
Mehmet Gurdal Cetin wrote:B Grubunda biz 4.oluruz gibime geliyorSalih Bora wrote:0 veya 1 puanla sonuncu oluruz.Olympiakos macindan onceHasan Tezcan wrote:Gol demiyorum, goller yiyecegiz
Ali Gursel wrote:Trabzon macindaki sonuc bence bizi biraz aldatiyor. Orta ayar bir Avrupa takimi Trabzon'un kacirdiklarini kacirmaz, son vuruslari Gokhan Unal yapmayacak bu aksam. Emre Asik stoperde ne iyiydi yahu diyenler aksam sasirabilir.
Ben bu maca para yatiriyor olsam 0-2 derdim (skor degil de beraberlik ya da deplasman takimi galibiyeti anlaminda), TS maci olcu degil, cok kolay gol yiyen bir takim oldu GS, unutmayalim.
AliEn guzeli de Benfica macindan once...Hasan Tezcan wrote:Bu mac 2-3 biter, buyuk konusuyor olabilirim....aslinda daha farkli bir skor
olma ihtimali yuksek...takima, islanmis kedi haline gelmis Skibbe'ye
inancim 0.
Kuralar cekildikten sonra bir tek ben olumlu yazmisim. Onu da kisaca belli basli nedenlere dayandirarak yazmisim. Benden sonra bir kac arkadas beni destekleyici yazilar yazmis.Mehmet Gorgen wrote: Tekrar söylüyorum havadan bu defansa birşey yapamayız.
Gelelim benim maç tahminime:
Benfica: 3 Galatasaray:0
Bordo maclari zor gececek ama Gorguf, aman cavenagi derken "eledigimiz takimlardaki adamlara da bir bakin" derim. Ligde iyi konumda olabilirler ama Benfica Portekiz'in en iyi oynayan takimiydi, birinciydi, Berlin 3.uydu, Olympiakos liderdi. GS cok kosan, iyi takim olmus takimlara karsi zorlanabilir ama iki macli bir eleme turu bu. Bu eleme turlarinin havasi, stratejisi ayri olur. Ilk mac da disarda.
Bordo hizli, hucuma yonelik oynayan saldiran bir takim. Atiyorlar ama yiyorlar da. Bu eleme turlarinda evinde yedigin bir gol isleri sarpa sarabilir. Lig olsa durum farkli. Yediginden fazla atiyorsan sorun yok. GS ise kapandigi zaman cok zor gol yiyor. UEFA grup maclarinda 4 macta bir gol yiyerek bunu gosterdiler.
Ayrica Bordo'yla son 2 senede bir cok mac yaptik. Sonuc cok iyi degil ama bu sefer takim farkli ve bizimkiler Bordo'yu iyi taniyorlar. Cekinecek bir sey yok ama gereken ciddiyeti de verecekler. Bordo ASY'de ilk defa oynayacak.
Skibbe gibi "%50-50 ortada bir tur" diyorum. Ilk macin disarda olmasi bize azicik da olsa bir avantaj sagliyor.
Ayrica "bu turu gecersek finale kadar gideriz" laflarini da mantiksiz buluyorum cunku her turu gectikce takimlar hedefe yaklasiyorlar. Hedefe yaklasan takimlarin ortaya koyacaklari futbol farkli olacaktir. Hamburg maclari Bordo maclarindan zor olabilir.
"Bordo'yu gecelim Milan da gelsin eleriz" de ayni derecede dayanagi olmayan bir laf. Milan'la en erken ceyrek finalde karsilasabiliriz. Bu da demektir Nisan ayi. Su kadarini soyleyeyim Nisan ayinda Milan'i eleyebilecek Turk takimi yok. Italyan takimlariyla bahar ayinda karsilasmak hic istemem. Hepsi en ust form duzeylerine giriyor ve kupa icin oynuyorlar. Su anlarda Gattuso'nun boslugunu dolduramadilar ama Nisan'a gelince hava farkli olur. Kupaya 3-5 mac kalmis, Ronaldinho-Kaka-Pato-Seedorf-Nesta-Pirlo... Sonra Milan gelse fark etmez. Olur mu hic oyle sey? GS tum gucunu verip oynar ama bir atimlik kisa duser kursun.
Eger bu kupayi GS alacaksa ya Milan erken elenecek ya da Kadikoy'de Milan'la tek mac final oynanacak.
Ozan Ersoy
Bu koteler içindi.
Milan kısmı benim lafım, arkasındayım, takımlar tur atladıkça hedefe yaklaşıyorlar kısmı çok doğru ama bunun getirdiği motivasyonun bazı takımlarda daha etkili olduğunu düşünüyorum.
Özel bir şeyler yaşanabileceğini farkeden ve futbolcu kimlikleri GS'ın UEFA zaferi ile şekillenmiş, Kadıköy'de maça çıkma arzusu duyan Arda'nın, Topal'ın, Servet'in motivasyonu ile Hamburg'lu bir oyuncunun motivasyonu bence aynı derecede artmaz. Aynı şekilde Avrupa futbol haritasının kıyısına köşesine düştüklerini düşündükleri anda kendilerine tekrar ana sahne alma şansı verilen Baros, Lincoln, Kewell'ın da motivasyonu Hamburglular ile aynı derecede artmaz.
Milan lafında bir abartma var (o kadar poetic licensea da müsaade et) ama temel söylediğim doğru, çeyrek finalden itibaren ben bu 31 takımdan hangisi GS'ın karşısına çıkarsa çıksın korkmam, Milan da dahil (Beckham'ı unutmuşsun). Milan iyi değil, Gattuso'dan sonra hiç iyi değil ayrıca ne kadar isteyeceklerinden de emin değilim ama konu o da değil, GS şu anda bir kartopu, elerse Bordeaux eler, ondan sonra o top büyür, Hamburg da eleyemezse çığ olur, ve Hamburg da kolayla eleyemez bizi, hele ondan sonra çıkanların bence çok çok az şansı olur.
Ozan, son 32 takıma gir bir bak, hangisinde Arda, Baros, Lincoln, Kewell, Topal hatta de Sanctis, Servet, Ayhan, Topal ayarı kaç oyuncu var? Hoca top oynatıyor (sürekli yanlış bulduğum ilk 11 ve oyuncu değişikliği kararlarına rağmen top oynatıyor), bu çocuklar bir de ciddi motive olurlarsa iki maçlık serilerde çok çok zor elenirler, ama bir şu turu geçsek diyorum.
Ali