UEFA 32 ve 16 Tur Kurasi

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Mehmet Marsan

Post by Mehmet Marsan »

Bordeaux'dan gecen sene yedigimiz gollerin vidyosu asagida var.

http://www.dailymotion.com/video/x3awes ... wwonl_news

Bu tur gol yiyen takim bir ust turda 5 yer :oops: . Umarim gecen bir senede defansimiz bazi seyler ogrenmistir.
Murat Kara

Post by Murat Kara »

Ali Gursel wrote:
Selamlar Murat, hoşdöndün.
Eyvallah!

Usluba takilip icerige yanit vermemissin! Senin mantik hatasi dedigin sey, basariyi gecmisin ustune birseyler katmak olarak tanimlamak! TR sampiyon olmadi diye basarisiz sayilabilir demedim, ustune katmadigi icin oyle dedim. Bu mantiksiz ise o zaman diyecek bir sey yok. Ama biz ilericiyiz, ileriye bakiyoruz da diyemeyiz o zaman.

Benim gordugum, Cengiz bu duruma, yani ustune bir sey katmadaki acizlige kil oluyor. Uslubu ise direk fakat savruk bir uslup oldugu icin hem can yakiyor hem de karsisindakine koz veriyor. Ama icerik olarak ben bir sorun gormuyorum ileriye dogru bakmakta.

Cengiz gibi adamlari genelde bam teline bastigi icin dokuz koyden kovarlar. 70'lerde koyden indim sehre filmleri cok yapilirdi. Sehirdekiler seyredip seyredip gulerlerdi. Arada bir de sehirden indim koye filmi yapilirdi. Eger iyi yapilmis ise (mesela herkesin agzinin icine baktigi koye giden yakisikli ogretmen filmi degilse) o zaman sehirden gelen adam hayat hakkinda bir yigin ders edinir evine oyle giderdi.

O nedenle usluba kafayi takmadan once icerige bir goz atmakta yarar var her zaman icin.

Bu arada Bordo bu yil neye ugradigini sasirir umarim.
Ali Gursel

Post by Ali Gursel »

Murat,

Dediğin gibi içerikten başlayalım: mantık hatası yerli yerinde. Başarı tanımı bir kez başarıya ulaşanın eninde sonunda ya başarısız, ya aynı yerde kalacağı şekilde kurgulanamaz. Ben DK ve AŞ gibi kupalarda düzenli olarak çeyrek final ve üstüne çıkmayı başarılı bulurum. Aksi söz konusu olamaz, çünkü başarılı diye tanımladığın küme boş küme olamaz. Kimse her turnuvada yarı finale kalamıyor, ne Almanlar, ne İtalyanlar hatta Brezilyalılar bile.

Dediğim gibi, başarılı saydığın grubun boş küme olmadığı bir tanım bulup Türkiye'yi bunun dışında bırakabilirsen tekrar bakarım ama bir ipucu vereyim 2000'den beri ana turnuvalarda (DK, AŞ) üçten fazla çeyrek final ve ötesi görmüş bir takım var, o da Portekiz (ki onlar da geçen turnuva itibariyle senin tanımın içinde başarısız) bunun hemen altında üç gören bir-iki takım var, biri de Türkiye.

Hoş başarıyı böyle devamlılık içeren parametrelerle tanımlayıp, sonra Metalist'in bir sezonun bir turnuvasında, o turnuvanın da muhtemelen ilk 16sına kalamadan elenecekken (bugünkü kuradan sonra) yaptığına başarı demek bana epey zorlama geldi, devamlılık ya da yükselen grafik arıyorsan Metalist'in başarılılar listesinde işi ne?

Diğer konuda ise "yapma yahu, din kardeşiyiz" diyorum. Üslup yeri gelir içerikten çok önemli olur. Üslubun içeriği gölgelememesini sağlamak yazarın görevidir, okurların değil. Üstelik Cengiz'in yazılarında insan bazen üslubun bırak kaza olmasını, kasti olduğu izlenimi ediniyor.

Tekrar olacak ama burası kurum olarak ve kişileri ile GS'ı seven insanların yazdığı bir yer, eğer bir yazarın mesajları düzenli olarak bu kurum ve kişiler hakkında "antu.com tadında" ise yahu kardeşim, nedir derdin, buraya garezin mi var denilir. Ben de öyle düşündüğüm için dedim. Bu arada bu da benim kişisel görüşüm, böyle bulmayan burada 99% olabilir, kimse adına konuşmuyorum.

Yoksa düzgün üslupla burada herkes GS'ın başarısızlığını da şansını da yazıyor. Daha iyi "taraftar" forumu var diyeni tekrar adresini yazmaya davet ediyorum.

Ali
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Ali Gursel wrote: ...
Diğer konuda ise "yapma yahu, din kardeşiyiz" diyorum. Üslup yeri gelir içerikten çok önemli olur. Üslubun içeriği gölgelememesini sağlamak yazarın görevidir, okurların değil. Üstelik Cengiz'in yazılarında insan bazen üslubun bırak kaza olmasını, kasti olduğu izlenimi ediniyor.

Tekrar olacak ama burası kurum olarak ve kişileri ile GS'ı seven insanların yazdığı bir yer, eğer bir yazarın mesajları düzenli olarak bu kurum ve kişiler hakkında "antu.com tadında" ise yahu kardeşim, nedir derdin, buraya garezin mi var denilir. Ben de öyle düşündüğüm için dedim. Bu arada bu da benim kişisel görüşüm, böyle bulmayan burada 99% olabilir, kimse adına konuşmuyorum.

Yoksa düzgün üslupla burada herkes GS'ın başarısızlığını da şansını da yazıyor. Daha iyi "taraftar" forumu var diyeni tekrar adresini yazmaya davet ediyorum.

Ali
Ali,

Ben forumun ilk kuruldugu gunden beri buradayim. Hasan'la beraber. Seni bilmem ne zaman geldin. Karsilikli tanistik bir selam sabahimiz da oldu. Ben kufur filan etmem. Beni sinirlendiren iki gundelik basari ile GS'yi yere goge sigdiramayacak hale gelinmesidir. Uslubum da ilk gunden beri aynidir. Begenirsen cevap verirsin, begenmazsen bana burada nasil yazilacagini ogretmek senin hadine dusmez musadenle. Ustelik burada kici kirik bilmem nesi yarik filan diye Metalist'i asagilayan da sensin. Benim sana yaptgim sadece tabelada yazan "gercegi" burnuna tutup hatirlatmak oldu ayagin yere bassin diye ucmadan. Hani buralarda "Reality check" diyorlar ya o cesit. Kalkip nerelere varip bana mantik dersi vermeye kalktin. Aklinca da alay ettin. Bak ben de senin sacmaliklarina ayni sekilde makaraya alebilirdim "Entellektuel Ali" diye ama hic luzum gormedim belki tadinda birakip susarsin diye. Ben burada kimseyle kisisel dalasa girmeden yazmaya calisiyorum. Oyle uzun uzun olarak degil sadede gelerek. Aynisini sana da tavsiye ederim.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Kenan Atak

Post by Kenan Atak »

Cengiz abi, Arda'yi fazla elestirme cok moralim bozuluyor uykularim kaciyor, ben sahsen taraftari bir araya getirip federasyona bir yuruyus yapmayi dusunuyorum, guzergah olarak Cibali'den yola cikip Pencap eyaletine kadar gitmeyi dusunuyoruz Federasyon uyuma Arda'yi Maui'ye tatile gönder diye aniracagiz, ayrica ekonomik kriz cocukcagizi vurmus Porshe'sine benzin lazim haydi pamuk eller cebe. Ayrica takima da cok yuklenmeyin gururumuz inciniyor, haysiyetimizle oynatmayiz, oynatmam ulan, bir de bu serefsiz basin var ah ulan ah o kol böregi yok mu GS'a laf ediyor cok sinirleniyorum her pazar pazartesi butun spor kanallarini zapliyorum o ne demis bu ne demis muhum meseleler, gecen gun sinirimden havada ucup kafayi duvara caktim duvar yarildi kafam catladi. Kardesim tamohrasi tamohrasi diyoruz ama bunun da bir hudutu var limiti var önune gelen istedigini yazamaz, yazdirtmazlar yazdirtmam, ah ah ulan sallandiracahsin iki tanesini hayalarindan, neyse aman yakayi ele vermeyelim simdi normalde dormohrat pardon temohrat pardon teknokrat hay allah hah demokrat adamim. Annem bana 'oglum essek kadar adam olmussun aklim almiyor nelere uzuluyorsun bak ulkede suratimiza sicmadiklari kaldi, gelecekle ilgili guzel ne var ne yok alt ust oldu sen kafayi futbola takmissin utan be' dedi ona da kafam atti zaten. What the fuck yaaa what the fuck yaaa ne diyo bu ya dedim cince mi konusuyor yoksa. Arggghhh ulan o serefsiz basin yok mu, ama Arda Paris Hilton'la beraber olup butun bu serefsizlere kapagi takacak. O Paris Hilton'un kutuya girdigi gun biz de beraber girmis olacagiz. Abi elestirmeyeksin destek olacaksin bak olmuyor ama papaz olmayalim simdi.
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations
Ufuk Sezekkaplan

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Pek öyle değil Kerem'cim. Hayat, elle tutulmayan, soyut şeylerle de güzel. Adandığın kavram, özünde dernekler yasasına tabi bir tüzel kişilik olabilir; başkanı 2-3 yılda bir değişir, seni beni tanımaz, selam versen almaz. Oyuncuları para içinde yüzer (ki her zaman değil, 5 yıl önce ayağı kırılan Alper en son Yenibosnaspor'da oynuyordu, herhalde bakkal dükkanı açacak parası yoktur şimdi), çoğu orta terktir, kaşıbeyazdan çıkar, mankene kaçarlar (ağbileri pavyona giderdi), yıkıntıda dötün donar maç seyredersin, paranı sokağa atarsın, bir de polis coplar. Ama işte hayat bu.

Hayatın içinde biraz da edepsizlik olmak zorunda ve futbol bizim tek edepsizliğimiz. Yoksa sadece akademik kariyerle, elitist çevre ile, akşam kokteyllerde beşamel soslu enginar yanına krep yiyerek bu hayat hiç gitmez.

Erman'a "girdi mi o kol böreği a.a." demek için yaşadığım dakikalar var benim bu hayatta. İtiraf et senin de. Yoksa geçen sene Mayıs'ın bilmem kaçıncı akşamı "antu com'a da girecem, viskiyi de açacam" diye döktürmezdin.

Demokratlığı da adamına göre payelendirmek lazım; benim sevdiğim bir kavrama gerizekalı veya hayvan diyen bir mahlukata niye demokrat davranayım ki, hazret kendisine aynı imkanlarla cevap verme hakkına sahip olmayan binlerce kişiye hergün kalayı basarken çok mu demokrat?

Cengiz agbi. Çok özür dileyerek.

Maalesef Ozan'la girdiği tartışmanın ağır travması altındasın. İlle de ters köşeden birşeyler yazmak istiyor gibi duruyorsun, olabilir, ama futbol bilgisi olarak zayıf kaldığın için yazdıkların son zamanlarda bayağı sıkıcı. Ha bu, seni sevenlerin sevmesine engel değil. Ama "siz yokken ben vardım, oturun len aşağıya" söylemini inan bu forumda biz orta 3 yıllarında bile takmazdık. Takan olduğunu sanmıyorum.

Sitenin en eskisiysen, senden beklenen, bunu en son söylemen.

Sevgiler.

Ufuk.
Mehmet Gorgen
Staff Member

Post by Mehmet Gorgen »

Açıkçası Bordo!nun çıkmasına üzüldüm ama ben bu turu geçebilecek GS'ın diğer takımları da yenebileceğini düşünüyorum. Bu turu geçebilirsek final ve kupa uzakta sayılmaz.
Ozgur A. Boztepe

Post by Ozgur A. Boztepe »

Cengiz Akgun wrote:
Ali Gursel wrote: ...

Ali
Ali,

Ben forumun ilk kuruldugu gunden beri buradayim. Hasan'la beraber. Seni bilmem ne zaman geldin. Karsilikli tanistik bir selam sabahimiz da oldu. Ben kufur filan etmem. Beni sinirlendiren iki gundelik basari ile GS'yi yere goge sigdiramayacak hale gelinmesidir. Uslubum da ilk gunden beri aynidir. Begenirsen cevap verirsin, begenmazsen bana burada nasil yazilacagini ogretmek senin hadine dusmez musadenle. Ustelik burada kici kirik bilmem nesi yarik filan diye Metalist'i asagilayan da sensin. Benim sana yaptgim sadece tabelada yazan "gercegi" burnuna tutup hatirlatmak oldu ayagin yere bassin diye ucmadan. Hani buralarda "Reality check" diyorlar ya o cesit. Kalkip nerelere varip bana mantik dersi vermeye kalktin. Aklinca da alay ettin. Bak ben de senin sacmaliklarina ayni sekilde makaraya alebilirdim "Entellektuel Ali" diye ama hic luzum gormedim belki tadinda birakip susarsin diye. Ben burada kimseyle kisisel dalasa girmeden yazmaya calisiyorum. Oyle uzun uzun olarak degil sadede gelerek. Aynisini sana da tavsiye ederim.
Biz burda 70 yasinda hayatini yasami boyuncu futboldan kazanmis bir adami, %99 umuz profesyonel futbolcu olmadan elestiriyoruz. Sende dahil bagizlarimiz maclari bile seyretmeden zevk olsun diye elestiriyor, bu haddimiz, ama ayni ortamda yazan bir insanin digerini elestirmesimi haddine degil.

Eger birbirimizi elestirmek haddimiz degilse, o zaman forumu kapatip gidelim, cunku profesyonel futbolculari elesltirmek hic haddimiz degil. Arda nin bildigi futbolun yuzde 1 ini hangimiz biliyoruz bu forumda? Arda hepimizi top diye sektirir futbol bilgisi ile.

Sen ardaya, kalli'ye Aragones'e saydiriraken bildigi futbolun 100 de 1 inin bilmeden iyi; kariyerini bilmedigin, galatasaraya gelmeden once tek macini izlemedigin adama turlu lafi ederken iyi. Ayni ortamda yazistigin insalar sana kibarliktan espiri ile karisik yanit verince bu kotu. Bunun mantigini izah edemezsin.

Milletin senin yazdigin yazilarina espiri ile yaklasmasinin sebebi kanimca senin kullandigin usluba girmek istememeleri. Buda yukarda belirttigin yasina hurmeten, baska seyden degil.

Yazilarina cevap vermenin otomatikman yazdiklarini begenmek anlamina geldigini iddaa etmekse cok sacma olmus. Sende benimkileri begenmiyorsun, ama bana " SENIN YAZDIKLARIN KIMSENIN UMURUNDA DEGIL " diye cevap veriyorsun. O yaziyi cok begendigin icinmi cevap verdin bana?

Isin asli "ben uzun zamandir burdayim o yuzden ben bilirim elestiririm, sen elestiremezsin' teorisinden cikarsan, ne senden hem futbol bilgisi ve tecrubesi yuksen olan 100000 lerce futbolcu ve futbol adamina tek kelime edemezsin, hemde bu teorinin ustune kurdugun cumlelerin zaten hic bir ehemiyeti kalmaz. Millette guler, ya sinirden, yada makaraya almaktan.
Last edited by Ozgur A. Boztepe on Sat Dec 20, 2008 8:43 am, edited 1 time in total.
Kar yagdi yaktigim ateslere
Icimdeki korku bir isyan
Beni anlaticak kadar, yanliz degil sokaklar
yorgun degil yagmurlar

Murat Cekem
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Ufuk Sezekkaplan wrote: ..
Maalesef Ozan'la girdiği tartışmanın ağır travması altındasın. İlle de ters köşeden birşeyler yazmak istiyor gibi duruyorsun, olabilir, ama futbol bilgisi olarak zayıf kaldığın için yazdıkların son zamanlarda bayağı sıkıcı. Ha bu, seni sevenlerin sevmesine engel değil. Ama "siz yokken ben vardım, oturun len aşağıya" söylemini inan bu forumda biz orta 3 yıllarında bile takmazdık. Takan olduğunu sanmıyorum.

Sitenin en eskisiysen, senden beklenen, bunu en son söylemen.

Sevgiler.

Ufuk.
Ne travmasi bu? Ben yukarda ne demisim de ikiye bir yazi konusu oluyorum. GS grup birinciligini ikram etti hem de cok rahat olacakken simdi kalkip bilmem ne takimi yensin dye bekleyip olmayinca kedi uzanamadigi cigere pis der misali uc kere ust uste 80 kusuruncu dakikadan sonra gol atinca adini sans koyun. Adamlar bileklerinin hakki ile birinci olmuslar mi olmamislar mi? Ne var bunu inkar edecek?

Ikinci konu ise benim uslubum son zamanlarda degismis filan degil ki bunu bunca seneden sonra konu yapip aklinca alay ediyor. Yukarda yazisi duruyor ne Terim kalmis ne entelletuelligim kalmis. Hadi dedim gectim baktim bugun yine ayni terane. Ben ilk gunden beri GS'yi elestirdim. Ben sadece bunu hatirlattim sadece. Bunu bile, gore gelip ondan sonra adimi agzina dolarsa biri burasi GS forumudur uslubu uymamistir filan diye sanki ilk defa yazmisim gibi baska ne demem gerekirdi? Bir de garez tututrmus. Garezi var filan gibi. Kime ne garezim olacak? Babaimin oglumu GS klubunde top oynayanlarla yonetenler? Varsa baska site adresini verin demis. Buna karsilik ne demem gerekiyordu.

Ben kimse icin degisecek degilim. Yazdiklarim sikici ise kale almazsin. Bundan daha kolayi mi var? Ben de sikici bulduklarimi es gecip gidiyorum. Ama niye yazdin filan gibi burada pandomina cikarmak niye? Acikca soyledim yine soyluyorum Ben burada kendime taraftar toplayip benim gibi dusunun dusunmeyene yer yok filan gibi bir tertipte asla bulunmadim ve bulunmam. Benimle ayni gorusu paylasmayanla bok dogusune ciktigimi goren ve duyan oldu mu? Ayni cesit toleransi da (elestiri basimin ustunde ama dalasma taktigini gudeni acikca gorurum) beklemek hakkim. Takan takar takmayan takmaz yazdigimi. Buna hicbir sozum yok. Hic futurumda da degil acikcasi. Ama her seyin bir haddi var. Kalkip cizmeyi asip bana ne ve nasil yazmam gerektigini soyleyen cevabini alir.
Last edited by Cengiz Akgun on Tue Dec 23, 2008 2:14 am, edited 1 time in total.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ugur Sahin

Post by Ugur Sahin »

Cengiz abi,

Senin yazılarınla alakalı genel sıkıntı; nasıl yazdığınla alakalı değil; ne yazdığınla alakalı bence.

Galatasaray şu grupta 9 puan toplamış; Metalist bir puan fazla toplamış. Galatasaray'ın 2 deplasman galibiyeti var; Benfica'yı, Olimpiakos'u ve Hertha Berlin'i geçmiş. Bütün UEFA grupları arasında bizden çok puan toplayan 3 takım var.

Şimdi bu veriler ışığında yazdığını bi daha oku: "GS ise hiyarligina doymasin. El zoru basariyor bizimkiler ise duz yolda sasiriyorlar. Tersi olsaydi bu sartlar altinda yenecegiz diye Benfica'dan karni doyasi gol yer gelirlerdi. Bana hic anlatmayin GS'yin orada Benfica'yi yendigini filan". (herhalde zoru başaran Metalist el oğlu iken; Olimpiakos, Hertha Berlin ve Benfica bizimkiler oluyor. Bu aksiyomu kabul ederseniz yazıdaki mantık bir nebze düzeliyor.)

Bu eleştirmek olmuyor. Senin yazdığına kimse karışmıyor; karışamaz da zaten. (Kimin yazdığına karışılıyor ki bu forumda?) Ama şu yazdığın yorumlara "şiir" demek; "eleştiri" demekten daha mantıklı olabilir sınıflandırma açısından.

Ufakken babamla maç seyrederken, yenildiğimizde falan hemen rakibi tutmaya başlar hesapta; "Ya milyarlar kazanıyor, ne üzülüyorsun oğlum, bırak daha 5 gol yerler inşallah" falan derdi. Aslında o benden daha çok sinirlenirdi, üzülürdü ya; bu tarz bir "coping mechanism" geliştirmişti herhalde; kendini takımdan soyutlamaya çalışıyordu.

Senin yazılarını okurken de hep babam aklıma geliyor; ona sorduğum şeyi sana da sorasım geliyor. Madem böyle düşünüyorsun; neden bu kadar vakit ayırıyorsun ki bu takıma; bu foruma; bu konuya? Koy götüne rahvan gitsin; isterse takım Metalist'ten arabada 5 evde 15 yesin; bunu bir forumda yazma isteği neden? Hala o takımı takip etmek neden veya?

Bir de bu forumda genel olarak rahatsız olduğum bir konu var, başka rahatsız olan var mı bilmiyorum; dile getirmek istedim. Ben Galatasaraylıyım, takımımı ve futbolu seviyorum.

Ama dangalak olmadığımdan futbolcuların profesyonel olup bu işten para kazandığını; veya hayatta futboldan daha önemli konular olduğununda farkındayım. Bu yüzden sanki bizi kurtarmaya gelmiş mesih gibi (holier than thou diyorlar sanırım buna atlantik'in diğer tarafında) bunun bana veya genel olarak foruma söylenmesinden rahatsızlık duyuyorum.

Tribünde de var böyle adamlar; adam bilet almış maça gelmiş takım gol yiyince sanki evinden zorla alıp tribüne koymuşlar gibi, sanki operaya gidiyormuş da yolunu şaşırmış gibi yabancılaşıyor; "abi adamlar milyon dolarlar kazanıyor, ne üzülüyorsun, ne takıyorsun kafana" damarından giriyorlar.

Aslında ne gerek var monitör başında yazı yazıp nerdeyse hiçbirini tanımadığın insanlara laf anlatmaya. Ben de internetteki bir futbol forumundan bundan sonra savunacak görüş olarak bunu seçtim. Forumda günde 3 kere bu konuda yazarak, bu forumdaki insanları kurtarmayı hedefliyorum.

Ugur
the average person thinks he isn't.
Murat Kara

Post by Murat Kara »

Ali Gursel wrote:düzgün üslup
Madem tanim yapma modundasin sunu da bir tanimla bakalim...
Kenan Atak

Post by Kenan Atak »

Ufuk Sezekkaplan wrote:Pek öyle değil Kerem'cim. Hayat, elle tutulmayan, soyut şeylerle de güzel. Adandığın kavram, özünde dernekler yasasına tabi bir tüzel kişilik olabilir;
Hayatın içinde biraz da edepsizlik olmak zorunda ve futbol bizim tek edepsizliğimiz. Yoksa sadece akademik kariyerle, elitist çevre ile, akşam kokteyllerde beşamel soslu enginar yanına krep yiyerek bu hayat hiç gitmez.

Ufuk.
Sevgili Ufuk,

benim bu tur keyif almalara hic itirazim yok, neden bu kadar yanlis anlasiliyor dedigim bilmiyorum acaba eski yazdiklarimda abra kadabra olup gözukmeyen yerler mi var bilmiyorum ama surdaki senin gibi insanlarla yuz yuze oturup 3 saat konussam butun meramimi anlatirdim buna eminim. Benim itirazim bir takim sorumuluklari da olmasi gereken bizlerin bu futbolu ve futbolculari bu kadar yuceltmesine. Yahu Yunanistan'da bir kisi polis vahsetinden öluyor ulke ayaga kalkiyor, bizde olmayan sey yok kimsenin olan bitene kasi bile oynamazken, yaprak kimildamazzken VAH efendim Arda bey cok yorulmus, FB'e TS'a haksizlik yapiliyor vesaire gibi konulari insanlarin ciddiye almasi. Sana haksizlik etmeyeyim dediklerimi anlayabailecek birisin ama vicdani körelmis, gözleri körlesmis bir yigin adam var hem de diplomali. Onlara aciyorum aslinda ama nafile gercekten bosuna benim de dil dökmem gereksiz hic bir ise yaramayacak. Etliye sutluye dokunmayip papagan gibi konusanlar makbul. Gunluk hayatin, sosyal normlarin maskesini taktigin anda "zararli" degilsin.

Ayrica neden böyle alternatif yarattin futbol edepsizliginin alternatifi ziyafetlerde sarap icip o bahsettigin cevrelerle olmak degil ki. Ben hep kacarim o cevrelerden. Herseyin sadece bir veya iki alternatifi kafada kurgulaniyor, ayni politik arena gibi, kendimi ait hissettigim hic bir egilim yokken damgalanmak gibi. Ayrica futbol da zevk verir, ben bu isin bu kadar yuceltilmesine karsiyim vay efendim Arda'ya, GS'a nasil laf söylersin, ama insanlar iskencelerde ölup, yasadigin doga katledilirken, hala 21. yuzyilda, seni yönetsin diye basina getirdigin kör cahil, kamyon söföru kilikli, görgusuz, yuzsuz, suratina sicsan yarabbi sukuuurr diyecek kavatlar eblehler kömurle seni zehire bogarken, milyonlarca insanin dolandirilmasina en ufak tepki vermezken vay efendim yazik su Arda'ya laf söylemeyin cocuga denince buna tepki vermek de benim hakkim. Ama diyorum ya bana ne artik. Icine ettigiminin ölu topragi serili ruhu yavsaklarin ulkesine adimimi atmak gibi bir hedefim de kalmadigindan kim ne b.k yerse yesin. bedelini ödeyecek olan böyle vicdani, tepkisel refleksi körelmis olanlar, her gun batan biten bir ulkede, les gibi kömuru cigerlerine cekip, her gun yasanmaz hale gelen hayati tecrube edecek olanlar, bunun bedelini cocuklarina ödetecek olanlar da onlar.
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
Ali Gursel

Post by Ali Gursel »

Kerem Tezic wrote: Ayrica futbol da zevk verir, ben bu isin bu kadar yuceltilmesine karsiyim
Kerem, iyi de burada yazanlar ya da önemli kısmı tanım olarak futbola önem veren, senin (çarpıtarak) deyiminle Arda'yı yücelten insanlar, burası çevreciler, çiçekçiler, hayvanları ağaçları koruma derneği, biz adam olmayız abi geyikçileri, geri kalmış halkların bugünkü durumunda sömürgeciliğin rolünün tartışıldığı forumları falan değil.

Sen nereden kimin sosyal sorumluluğunu, diploması yüzünden ne yapması gerektiğini belirleme hakkı falan buldun kendinde yahu?

Arzu ediyorsan forumu değiştirmeyi teklif et, girişe çeşitli sosyal geyiklerin ve toplumumuza batılı anlamda ilermenin getirilmesi ve bilinç getirilmesi için gerekli adımlar tartışılırken, futbolun ve GS'ın da azıcık birazcık (ya da Kerem'in doğru bulduğu miktarda) tartışılabileceği bir forum denilsin, başarırsan ben müsade isterim, bu muhabbetleri yeterince dinledim, artık Arda yazmak, okumak istiyorum (tüm vicdanı kanayan aydınlarımızın müsaadesiyle tabii) der giderim.

Ne bileyim, ben araba yarışlarını son derece manasız buluyorum, araba yarıştırmak için bir damla benzin harcanmasını anlayamıyorum, seyredenleri de anlamıyorum ama hastası bir sürü insan var, hayatımda aklımdan forumlarına girip Schumacher ve Hamilton'u bu kadar yüceltmesine karşıyım, buna verilen önemi fazla buluyorum demeyi düşünmedim, çünkü cevap olarak, sana ne kardeşim benim neye ne kadar önem verdiğime dese biri ne diyeceğimi bilemem.

Sen de herkese müsaade et, kim neyle ilgilenecekse ilgilensin, neyi yüceltecekse yüceltsin.

Muratcığım, soruna cevap vermeye çalışmayacağım. Düzgün üslup tanımı çok uğraşsan da bir yere kadar ancak yapılabilir ama her kişi ve topluluk bu konuda istediği durumda karar verebilir. Ben düzgün bulmadığım bir duruma örnek verdim, üzerine basa basa da bu benim şahsi görüşüm dedim, forumdan bir çoğunluk hatta azınlık dahi çıkar biz bu üslubu beğniyoruz derse benim için düşüme zamanı olur, aksi söylenirse umarım karşı taraf aynı şekilde düşünür.

Cengiz tatile gidiyorum dediği için konunun içeriğine dokunmuyorum, ama ben forumda yazarların birbirine hoşlanmadıkları/yanlış buldukları bir içerik hakkında yazmalarında bir acayiplik görmüyorum, bu bana yapılsa kırıcı bulmam, yazılan üstünde düşünürüm. Kaale almamak da bir yöntem, onu seçene de neden demem.

Ama bunun dışında entellektüel tartışma olsun diye soruyorsan, ben cimbom.org tipi gönüllü gruplar için pragmatik bir tanım tercih ederim, yukarıda yazdığım gibi şikayeti olan belirtir, grup isterse organik olarak karar verir,isterse kaale almaz vs.

Katılımın mecburi/gerekli/öncelik olduğu gruplarda önceden belirlenmiş tanımlar bence tercih edilmelidir ki herkes neyin ne olduğunu baştan bilebilsin ama cimbom.org gönüllü bir grup.

Ali

Bu arada Cengiz, iyi tatiller, iyi yıllar, son yazdıklarına cevap hakkım saklı kalmak üzere tabii.
Kenan Atak

Post by Kenan Atak »

Ali Gursel wrote:Ne bileyim, ben araba yarışlarını son derece manasız buluyorum, araba yarıştırmak için bir damla benzin harcanmasını anlayamıyorum, seyredenleri de anlamıyorum ama hastası bir sürü insan var, hayatımda aklımdan forumlarına girip Schumacher ve Hamilton'u bu kadar yüceltmesine karşıyım, buna verilen önemi fazla buluyorum demeyi düşünmedim, çünkü cevap olarak, sana ne kardeşim benim neye ne kadar önem verdiğime dese biri ne diyeceğimi bilemem.
.
Hata bende meramimi anlatmaga calisiyorum. Hakli oldugun bir nokta var ki tamamen katiliyorum, kimsenin karisma hakki yok kimseye. Hani derler ya 'sana ne birader param var ota da boka da veririm' eh iste bunun gibi birsey. Benimkisi hayiflanis, karisma degil ama onu da bir daha yapmak gibi bir hata islemem. Bir arkadasimin dedigi gibi bilinci zimpara tasi gibi körelmis bazi insanlara neyi anlatacaksin.
Omer K. KOCAOGLU

Post by Omer K. KOCAOGLU »

Konuyu cekip cekistirip baska ortamlara cekmek yeni moda oldu.
UEFA Kupasindaki 32-16 kura cekilisi nereeee, Yunanistan'da oldurulen genc nere?
Hani "Yunanistan oldurulen bir genc yuzunden ayaga kalkiyorda, biz hergun Kerem'in deyimiyle suratimiza sicildigi icin neden hale bekliyoruz" meselesi mesele degil demiyorum.
Ama onunda tartisilacagi ortam baska yerlerdir.
"CIMBOM.ORG" adresli bir forumda gelipte, "Siz birakin kuralari, Arda'nin yorgunlugunu memleket elden, dunya tepe taklak asagi gidiyor" dersen bozukluk hangi tarafta siz karar verin.

Bugun sabah ise gelirken taraftar albumunu dinliyordum.
Yil 2000, yer Kopenhag, bir arma var birde bayrak.....Mirildaniyorum.Bazen mirildanmakta oteye gidiyor is.
Bir yandan da birakin kupayi falan almayi.Onu gectim.
"Finale cikmamiz dahi yeter.Fazlasini inanin istemem" dedim kendi kendime.
Aklima Kopenhag'daki meydan, sari-kirmizi 2-3 gun geldi aklima.
Sonra Kopenhag'i tasidim Kadikoy'e.
Canladirin soyle kafanizda Kadikoy'un o gunku halini.
Sadece stadi degil.Sokaklari dusunun.Kadikoy o gunden daha bir sari-kirmizi gun yasamaz herhalde.
Eger de cikarsak, Allah cok buyuk bir terslik vermez tabii ayni zamanda olmezde yasarsak, o maca gitmemek herhelde imkansiz gibi bir olay.
Restaurant isletiyorum.Ya adam olmazsa diyorum dukkanda calistiracak.3 gunlugune kapatiyorum dukkani kafamda olay halloluyor.
Hanim musaade etmezse diyorum.Bosarim valla diyorum.O da tamam. :D
Para olmazsa, kredi karti var.Kredi kartlari dolu olursa, es-dost var diyorum.
Her soruna bir care bulunuyor anliyacaginiz.
Sonra Kerem'in yazdiklari aklima geliyor.Simdi ben 90 dakikalik bir mac icin binlerce dolar harcayip zevkimi mi tatmin edecegim, yoksa....
"Yoksa"nin gerisini siz getirin gonlunuzce.Cunku yazacak o kadar cok sey var ki...Cunku Kerem'in soyledigine gore, bizim GS'a gelene kadar yogunlasmamiz gereken cok nokta var.
UEFA Kupasi,Super Kupa,Engelsiz Aslanlar 2 Kez Avrupa, Dunya ve Kitalararasi Sampiyonu ,Avrupa Bayanlar Basketbol Sampiyonu
Post Reply