Ozgur A. Boztepe wrote:Lincoln'u sakatliyan adam sari kart gormedi. Neden Ozan ve ben disinda kimse birsey soylemiyor bu konu hakkinda. Penalti idi diyen basksinida gormedim.
Bazilarimiz daha Lincoln sakatlanmadan bu konuda birseyler yaziyordu, o zaman siz niye birsey soylemediniz? Lincoln'un sakatlanmasi, sakatlayanin kart gormemesi tek, uc bir olay mi?
Turkiye'de hakemler islerini yapmiyor ya da yapamiyor. Biz burada ne soyleyip ne yazsak, bir tarafimizi da yirtsak Turk rakiplerimiz cikip tekme atacaklar, Lincoln, Kewell, Arda, Baros kendilerinin 20de biri bonservis bedeli olmayan adamlarin tekmelerine maruz kalacak.
Simdi burasi onemli:
Yazmayi birakin artik, hakemler kirk yilda bir ayip olmasin diye gostermek disinda kart mart gostermeyecek, her hafta sen ve Ozan burada yazin, yine gostermeyecekler, bir noktada bunu gercek olarak kabul etmek lazim, artik zamani gelmiyor mu yavastan?
Bunu kabul ettikten sonra ne yapabiliriz diye dusuneceksin. Fazla alternatif yok:
1) Lincoln ve benzeri "finesse" oyunculari elden cikar, 18 tane Servet benzeri adamdan kadro kur, uzun vadede boyle basari kovala.
2) Federasyona git, hakemler boyle devam ederse benim klubum bu ligde devam etmez, ya da sizi TFF olarak devam ettirmeyiz, ya hakemlerinizi adam edin ya savas acariz de.
3) Yukaridaki GS olarak etkili olmuyorsa, git Aziz ve Yildirim beyler ile bir toplanti yap. Bu konuda Federasyon'a ortak baski yap. Ya yabanci hakem getirin, ya bunlari adam edin, kart gostermeyi mecbur kilin, gostermeyen, gormeyeni BankAsya'ya yollayin, yoksa uc buyukler yavas yavas bu ligden uzarlar, siz de TS, Sivas, Kayseri arasinda ligi satar kazanilan muthis gelirleri de bir yerinize surersiniz deyin. Inatlasmaya kalkarlarsa 2-3 sezon surer, sen bu arada UEFA ile gorusur mumkunse aranda turnuvalar falan yaparsin, Avrupa'da turnelere cikar, gurbetcilerle butunlesirsin. 2-3 sezon sonra TFF ve Turkiye'de hakem/futbol sistemi essek gibi degisir ama.
4) Takima iki-uc tane Bouzid gibi adam al, Bouzid'den kasit kontrolsuz, guclu, kabaca kodumu oturtacak, hatta muhtemelen rakibin futbol hayatini bile bitirebilecek adamlar. Futbollari onemli degil, bacak kiracak tekme atma gucunde olsunlar. Inceden rakiplerine, maclardan once ve genel olarak su mesaji ver: Eger mac sirasinda oyuncularimiza futbol disi fauller yapilirsa, sakatlamaya yonelik hareketler olursa, bu adamlardan biri ya da ikisi oyuna girer, en pahali, en umit veren oyuncularinzi kimse, Allah ne verdiyse girer, mumkunse 6 ay iptal ederiz. Adam olun, duzgun oynayin, futbol icinde fauller yapin, yoksa odetiriz de. Ilk ciddiye alinmadiginda bir-iki adam sakatla. Bu sacma sapan adamlarin kart gorur, hatta kirmizi gorur, belki bir mac, iki mac kaybedersin, ama herekese garanti veririm, iki rakip sedye ile cikip bilmem kac ay sakat kalinca ucuncu takim oyunculari sana hayvanca faul yapmadan iyice dusunur.
5) Boyle sikayet et dur, her hafta birileri sakat olsun. Forumda isyan edelim, klup de seyretsin.
5. secenek beni baydi. Ilk uc dusunulebilir ama hepsinin ciddi sorunlari var. 4 bana en mantikli ve etkili gozuken. Ucuz, ligden cekilmeyi, TFF ile inatlasmayi falan gerektirmiyor, kisa surede etkili olur.
Ama daha once de yazdim, bu forumda GSlilar dahi ciddiye almiyor bu secenegi. E bize de 5 kaliyor, o da dedim ya beni baydi.
Ali