Bugünleri çok seviyorum. Evde benim için bir tür "ayı bayramı" oluyor. Çerez, içecek, dağınıklık, gürültü, herşey dahil bedava.
Şimdi, kişisel beklenti ve tahminlerim.
Bu maçta iyi oynayacağız. İlk dakikalarda bile tedirginlik olacağını sanmıyorum. Bu maçın anahtarı ritm. Ritm bulduğumuzda, top oynamayı seven Arda-Lincoln gibi adamlara karşı, top oynamaktan bıkmış Carlos ve Maldonado gibi adamların oyunlarının farkını göreceğiz. Tek endişem, oyunda belli dinlenme anında, konsantrasyonu kaybedip kaza golü yemek. Oyuncu olarak Semih'tne çekinmiyorum, form düşüklüğü var. Guiza kopuk kalır gibime geliyor. Aslında biizm maçlarda Deivid gibi top sürükleyici adamlar sıkıntı yaratır ama ilk 11'de olmayacakmış. Ben sadece topla hızlı hareket edebildiği ve aniden adam eksiltebildiği için Uğur Boral'dan çekiniyorum biraz. Gerisi hikaye.
Bizim büroda Genç Fenerbahçeliler grubunun içinde yaşayan bir arkadaşımız var. Onun bakışı bana enteresan geldi; FB taraftarı olarak Ayhan-Ümit Karan ve Lincoln'den özel olarak hazzetmediklerini söyledi. Muhtemel ki seyircileri maçta bu 3 oyuncuya oynayacak. Bu arada Ayhan'ın Beşiktaş, Bursa ve FB tarafından neden hazzedilmediğini anlayamıyorum. Ama böyleymiş. unutmadan söyleyeyim, maçtan çok da umutlu değiller. Metafiziğe dayandık, bekliyoruz diyorlar.
Yine bana söylediğine göre -nedense- en çok Ümit Karan'ın oynamasından çekiniyorlar. Her maçta bir şekilde bize atıyor, o yüzden onu pek hazzetmeyiz diyorlar.
Oysa, son maçta Nonda'nın golü, bana göre derby tarihimizin en erotik golüydü, topu ellerinden kaçırmalarından sonra, siyah bir zenci kafası (kusura bakılmasın) sanki bir başka insan uzvu gibi birden ortaya çıkıp, uzanıp, noktayı koymuştu. Yani insan hazzetmeyecekse, sırf bu golden dolayı Nonda'yı hazzetmez.
Kewell'in 2.yarı oyuna girmesi psikolojik yıkım yapacak. Oyun dengedeyken, elinizde yedek Ali Bilgin varken, karşınızdakinin bu kalitede bir oyuncu sokması, oyuncu olarak da sizi tedirgin eder seyirci olarak da.
Maça, Baros arkada-Ümit önde 1,5 forvet çıkacağımız söyleniyor. İdeali Baros'la başlamak çünkü Karan Benfica maçında hele ilk yarıda azap çektirmişti. Gol aldatmasın. Ama FB'lileri bu kadar korkuttuğuna göre psikolojik faydası olacaktır.
İlk golü erken atacağız. Ve kazanacağız. Sonra bu yazımı alıntı yapıp ben demiştim diyeceğim.
Bu arada, Benfica maçından sonra, FB maçı umurumda değil demiştim ya.
Yalandı
.