Ozan Ersoy wrote:
Uzaktan yakindan katilmadigim dusunceler. Yanlis anlasilmasin kisisel alinmasin, bir kac arkadas da ayni baglamda gorusler belirtmisler
Eskisehir'e ve GS'a bir hafta ara verin (birine 3 gun, birine 7 gun degil) Benfica'nin sahasi kalitesinde bir sahada oynansin mac, hakem de adice, sindirme amacli faullere erken sari kardini gostersin, Eskisehir 40 macin birini belki kazanir.
Diyorum ve soruyorum...
Anadolu'da bu futbol tutmaz, arada deplasmanda kaybederiz diye GS'in ayaga pas, topun dolastigi, yere indigi, tam saha pres degil de gerekli yerde akilli baskinin tercih edildigi futbol yerine harala gurele futbola mi donmesi gerekiyor?
Evet GS Eskisehir'in patates sahasinda belki Firat Aydinus, Bunyamin, Dereli mereli'yle belki mac verebilir arada ama ben size sunu soyleyeyim, dunku futbolla GS cok rahatlikla, buyuk sanssizlik olmazsa CL'de gruplardan cikar, ilk 16'ya kalir. CL olali beri 100, 200 mac izlemisizdir, GS'in dunku oynadigi futbolun ilk 16'a kalan takimlarin hic birinden eksik tarafi yoktu. Rakip de kagit uzerinde gayet iyi bir takimdi.
Tam saha presle, harala gurele futbolla, oraya buraya kosusturma, iki pasi bir araya getirememe ile pardon my french "nah" kalir ilk 16'ya. Terim'le bir kere bile CL'de gruptan cikamadigimizi unutmayalim.
"Yani annemizin liginde Eskisehir'e, Bursa'ya sokmez bu futbol bizde manyak fiziksel bir futbol var, buna da sahalar ve hakemler izin veriyor, bunun icin GS'in boyle savasacak futbol oynamasi lazim, CL'yi bosverin?" mi diyecegiz?
Birakin da GS GS olali futbolu bir kere ileri gitsin. Mehmet Topal da oynasin, Baris da oynasin ama gelsin essek gibi 5 metreye pas atmayi, topu kaptirmamayi, pas trafigini sekteye ugratmamayi ogrensin "ben orumcek gibi Alex'in ayagindan topu alirim ama topu taca yollarim" la isi yurutemeyecegini bilsin.
Ozan Ersoy
Oncelikle yazdiklarimi okuduktan sonra kahve fali bakar gibi yazmadigim ve ima etmedigim anlamlari cikararak yorumlar yazip sonra da bunun etrafina bir fikir olusturma anlayisini artik birak, cunku futbola dair benimle giristigin her iddiali yorumunda yaya kaliyorsun.
Bir kere ben G.Saray'in bu futboluyla hic birsey yapamayacagi gibi bir iddiada degilim. Aksine kendisi gibi oynayan takimlarla oynarken "dunya devi" dahi olsa sansi oldugunu belirttim. Ancak burada kendisi gibi oynayan takimlara karsi sansi var dedigimin de altini ciziyorum.
Kaybedilen maclarin sebebini sadece rakibin saha zeminine baglayarak futbolda 1 cm ileri gidilemeyecegi bilinmelidir. Youla calimini o saha zemininde 3 defans oyuncusunu burgu sekline sokup aralarindan gecerken iyiydide Arda'ya gelince mi kotu oldu? Her takim saf mi sana oynayacak alan biraksin, pres yapmasin? Bursa'da zemin nasildi? Steau ile yapilan her iki macin zemini? biri ASY'deydi zaten. Ne yani harala gurele kosturan, iki pas yapamayan bir takimla oynayip G.Saray'in 4 gol yedigini mi soyluyorsun simdi burada? Ne kadar balik hafizali bir yaklasim. Ac tekrar seyret oynanan futbolu, izle bir kez daha. G.Saray'in bu sene yendigi ve yenildigi maclarin kaba tasnifini yap ve karsina cikan durumu kesinlikle saha zeminiyle aciklayamazsin. Kosan, pres yapan takimlari yenemiyor bu takim "bu kadar net". Kayseri'deki durum da buna ornektir, ya da yenmekte zorlaniyor da diyebiliriz Belinzona'da buna ornektir.
Evet GS Eskisehir'in patates sahasinda belki Firat Aydinus, Bunyamin, Dereli mereli'yle belki mac verebilir arada ama ben size sunu soyleyeyim, dunku futbolla GS cok rahatlikla, buyuk sanssizlik olmazsa CL'de gruplardan cikar, ilk 16'ya kalir. CL olali beri 100, 200 mac izlemisizdir, GS'in dunku oynadigi futbolun ilk 16'a kalan takimlarin hic birinden eksik tarafi yoktu. Rakip de kagit uzerinde gayet iyi bir takimdi.
Oncelikle belirtmeliyimki, ligin basindan bu yana gecen surede, olusan kayiplari hakem hatalarina veya yonetimine baglayarak aciklayacak son takim herhalde G.Saray'dir. Futbolda elle gol atilabilir kurali getirilecek yakinda.
CL CL olali Benfica macindaki gibi futbolu izlemedik demeden once bu takimin bu yumusaklikta futbol oynadigi icin CL'ye kalamadigini da yazacaksin buraya. CL'de de oynamadan o seviyede oynanan bir futbolla bunu kiyaslayip aristo yaklasimlarinda bulunmak ilerde insani zor durumlara sokabilir. Bu futbolun CL'de ne yapabilecegi, kac tur getirecegi hakkinda yorum yapmadan once de vasat bir EPL takimiyla UEFA kupasinda yapilacak macin sonucunu beklemeni tavsiye ederim.
Birakin da GS GS olali futbolu bir kere ileri gitsin. Mehmet Topal da oynasin, Baris da oynasin ama gelsin essek gibi 5 metreye pas atmayi, topu kaptirmamayi, pas trafigini sekteye ugratmamayi ogrensin "ben orumcek gibi Alex'in ayagindan topu alirim ama topu taca yollarim" la isi yurutemeyecegini bilsin.
Ben burada G.Saray daha direncli bir takim olsun derken, Baris'la M.topal'la oynayalim onlarda 5 metreye pas veremesinler, pas trafigi kopsun mu diyorum? Sen her takim Arda'ya, Lincoln'e bu kadar genis alanlar birakip, hayatlarinin driplinglerini yapmalarina firsat verecegini mi saniyorsun? Buna izin veren, onlem alamayan Benfica'ydi. Cunku o takimda G.Saray gibi yumusak futbol oynayan bir takim. Top rakipteyken pres yapmak, mucadele etmek ne zamandan beri futbolu katleden bir anlayis olarak degerlendirilir oldu? Defansta her rakibi 3 kisi ile onunu kapatan, pres yapan G.Saray UEFA'yi aldi, super kupayi aldi, hucumda da organize ve hizli tek paslarla oynadi.
Simdi gecip Eskisehir'le G.Saray 40 kere oynasinlar 39'unu G.Saray yener demenin mantigi ne? sansla gelen bir gol mu vardi o macta ? skor 4-2'ydi belki unutmussundur. Asil bu at gozlugu ile bakip cikarsamalarda bulunmak G.Saray'in futbolunu bir adim ileri goturmuyor. Sahaya 11 tane Ridvan Dilmen'le cikip 1-2 macta cok guzel, goze hos gelen futbol oynayinca havaya girmemek lazim. O yumusaklikta oynanan futbolun cezasini eskiden ingiltere milli takimi cok kesti diye altini cize cize soyledik ama anlasilmamis hala, herneyse anlasilir nasilsa.
Tekrar anadolu deplasmanlarina gelirsek, G.Saray bu yil bu futbolla zaman zaman avrupada en estetik oyunu gerceklestiren takim olabilir. Ancak seneye tekrar o kupalara katilmak istiyorsa anadoluda galip gelebilmek icin kosup, mucadele etmesi gerekiyor.
Sonucta, takimin oynadigi oyun rakibe gore guzeldi ama senin bu herseyi oldugundan fazla abartarak iyi gosterme anlayisin her defasinda genis aciyla direksiyonu kivirarak dogruyu bulmana, benim yazdiklarimi 6 ay sonra kabul etmene neden oldu. Bu kez yavas ve dikkatli sur artik su kamyonu, devireceksin. Haftasonu eger Fenerbahce sahaya teknik ve oyunu yonlendiren oyuncularinin yanina mucadele eden dogru adamlarla karsimiza cikarsa sorarim o zaman ben sana bu futbol ile CL'de kacinci oluruz, saha zemini nasildi, tarladan patatesi mi istersin yoksa salatalik mi diye.
Ozetle,ben "Kral Ciplak" diyorum, sen alkislamaya devam et. Nasilsa her kaybedilen maca da kendince mantikli bir kilif bulup, burada yazdiklarinin ustunu orttugunu saniyorsun.