Cok sagol Kaan kardesim. Film bende yok ama cd'si var ve muthis. Evet filmin ismi Monk'a ait ve bu forumdan Ozan da cok sever kendisini yanlis hatirlamiyorsam.Kaan Önem wrote:
Filmin adı Round Midnight. Cazseverlerin gözünde Thelonious Monk'un canlandığını görür gibiyim. Fakat sıkı durun, Başrolde filmde de inanılmaz bir portre çizen Caz'ın üstatlarından Dexter Gordon var. Kendisine François Cluzet eşlik ediyor. Filmde Gordon'un orkestrasında kimler var tahmin edin ? Herbie Hancock'tan John Mclaughine pek çok müzisyen.. Doğal olarak baskın olan Müziğin yanında Oldukça felsefik aforizmalar ve ikili diyaloglarla da süslenmiş bir yapım. 1986 yapımıymış ve Lester Young ile Bud Powell'a ithaf edilmiş bu film. İzlememiş olanlar varsa kaçırmasınlar derim, bilhassa Kerem abi hiç kaçırmasın
http://www.imdb.com/title/tt0090557/
Arkadaslar bu vesile ile bilmem bahsettim mi ama benim en sevdigim muzisyen Astor Piazzolla'dir. Kendisine hic bir yasayan ve yasamis canliya olmadigi kadar adeta taparim. Tanriya falan da inanmam ama Piazzolla adeta tanri gibi benim icin. Muzigi bu kadar ruhuma hitap eden bir muzisyen yoktur. Kendisi sokak tangosunu, Carlos Gardel'lerin tangosunu caz ve Bach ile harmanlayip (keman ve bas gibi aletleri de tangoya soktu, tangoda cigir acan efsane isimdir. Maradona da tapar kendisine.) Buraya bir link atacagim. Muzik 'Rain over Santiago' adli filmin soundtrack'i. Hani su Pinonchet denen kasabin Allende ve binlerce solcu Sili'liyi katlettigi donemin filmi, o yili anlatiyor basrolde Z filminden Trintignant da oynuyor. Piazzolla'nin muzigi filme cok yakisiyor hem huzunlu hem muazzam guzel bir muzik.
http://www.imeem.com/vidasen35mm2/music ... _santiago/
Bu Latin Amerika kulturu ve halklarina kendimi cok yakin hatta ait hissediyorum. Bazen acaba yanlis yerde mi dogdum belki de seneler once Buenos Aires'te mi dogdum diyorum kendi kendime. Onurlu insanlarin topraklari. Bu muzik kulturu beni eritiyor adeta. Bizdekinin tam tersi, okumusu ile okumamisi ile duyarli insanlarin topraklari ve onlarin muzigi.
Piazzolla sevenler Piazzolla'yi Al diMeola ve özellikle Dino Saluzzi'nin cd'lerinden de dinleyebilirler. Özellikle Saluzzi'nin butun cd'lerini tabii Piazzolla babanin da butun cd'lerini (özellikle Lumiere'i) herkese tavsiye ederim. Bu muzikte aklima Roma veya Buenos Aires'in ruhlu sokaklarinda o muhtesem mimarinin arasinda kendimi yururken gunesin batisi geliyor, kimbilir belki bir gun ruzgar bizi oralara atar ve bunu oralarda doyasiya yasariz.
Bu arada Boca Juniors da takimimdir, Maradona Napoli'ye gecince Napoli'yi tutacak kadar da Maradona hayraniydim.