Ahmet Yavuz wrote:
Ozan, burada suçlu kim o zaman? Bu havayı yaratan kamuoyu mu (Ki bu hava ben kendimi bildim bileli Anadolu takımlarına karşı oynadığımız her maçta yaratılır), bu havanın etkisine kapılıp Arda'yı sakat sakat oynatan, 1,5 ön libero, çift forvetle maça başlayan Skibbe mi, yoksa hocalarının sözünü dinlemeyen futbolcular mı?
Ahmet bey... Suclulari siradan yazayim... Yukarda ayni seyleri yazdim tekrar ediyorum. Ilk basta yonetim. Isine karistilar. Meira'nin yilbasindan beri orta sahada oynatilmamasini baska turlu aciklayamiyorum. Bugun geldi, acikca goruyorum, goruluyor ki, Meira su eldekilerin hepsinden iyi on libero oynar. Mactan sonraki sorgulamalarda (roportaj degil hesap sorma, bir karanlik oda ve tepede lamba eksik) "niye 6 stoper ciktiniz, niye bu kadar savunma" dendi, yonetim de kendi kafasinca gitti duzeltti yanlisi.
Sonra tek forvet oynadi kac hafta basinin etini yediler. "GS buyuk takim, boyle olmaz, korkak Skibbe vs". Simdi adam yemin etmis gibi Nonda yarim bile olsa 2 forvet cikiyor. Sanki bir inat var. Umit Karan sakat olmasa onu bile alacak, 3 forvet cikacak sahaya. Alin size iki forvet der gibi birilerinin gozune sokuyor.
Takim ilk defa Bellinzona macinda biraz oyunu rolantiye almaya kalkti, sogutmaya kalkti. Hemen isliklar. Mactan sonra Adnan Polat cikti "oyunu begenmedik" dedi. Ardindan Haldun Ustunel "GS boyle oynamamali" dedi.
Izleyici de rezalet. Kanepe izleyicisi. Yorumlar her yerde ayni. "Aman bu ne bayat mac. Aman rezalet, vaktimi harcadigima degmedi." Gobegini kasi, birani ic, pijamalarini giy mactan sonra uyukla, sonra orada burada ahkam kes.
Fahiselerin daha kisilikli, daha saygin oldugu basin-yayin uyelerine hic girmedim bile.
Bu kafayla olmaz. Yok oyle yagma. Rakip anti futbol oynayacak, rakip kasaplik yatacak, 11 kisiyle kendi sahasinda bekleyecek, kontra icin firsat kollayacak, kornerden atip yatmaya kalkacak, boktan sahalarda, her topu taca yollayacak, uzun top atacak, 4 tane pasi bir araya getiremeden 90 dakika cikaracak, milli oyuncusu olmayacak, Avrupa'da olmayacak, macin sonunda da kral olacak.
Galatasaray milli takima 8 oyuncu verecek, 3 gunde bir mac yapacak, her mac iyi oynayacak, her mac hucum yapacak, her mac cok gol atacak ama her mac da yenecek. Hayal dunyasi...
Ozan Ersoy