Ufuk,Ufuk Sezekkaplan wrote:Skibbe'nin isine kim karisiyor, kim burnunu sokuyor ben anlayamadim. Gerets veya Hagi elestirilirken herkes nasil iyi kötü bir gerekçe bulup eleştirme hakkına sahipse, Skibbe niye bundan muaf olsun? Bundesliga'dan geldigi icin mi?
Galatasaray dun rezil bir futbol oynadi ama bunun skor ile alakasi yok (iyi ki de yok zaten, fark olmasi lazimdi cunku). Hoca takima bir disiplin ve sistem getirir, eyvallah denir butun arizalara hosgoru ile bakilir.
Dun Bursa'nin ilk golunde, kaleci Ivankov'un topu eliyle Yusuf'a atmasindan sonra golu yeme suremiz 12 saniye. Toplam 3 pas. 7 oyuncu o sirada Bursa ceza sahasinin icinden cikamadi.
Ikinci golde Servet top surme meraki ile ota sahada top kaptirdiktan sonra yine 10 kusur saniyede 3'e 3 gol yedik. Yusuf'un bu macta star olması, oyun sırasında orta saha baskisi yapmamak yuzundendir; pres yapmayi cok kucumserken, gecen sene ayni Yusuf'un İstanbul'da Denizli macinda ayagina top alamadigini hatirlayalim. Kalli'nin sisteminde 7 kisi merada otlamaya cikmazdi cunku.
Bu forumda yazanlarin bilincsiz oldugunu dusunmuyorum, adam gibi kadroyla cikarsin, orta saha yapisini uygun kurarsin, takimin kosar, pres yapar, sahada yuruyen adamlari vakti zamanında degistirirsin, elestirilmezsin. Aksi halde her iyiniyetli ve ciddi elestirinin önünü "Turkiye'de herkes futbol antrenoru zaten" diye kesip atmak, daha baska bir kolayciliktir. Yanina, "Turkiye'de spor kulturu yok" diye bir de sos dokelim hatta.
Ne de olsa Bundesliga'dan hoca geldi basimiza, Deutschland, Deutschland, über alles.
Selcuk, hocalık bir butundur. Antreman teknigi olusturma, yardımcı kadro iliskileri, sezon basi hazirliklari, takim ici rotasyon da hocanin temel isleri arasindadir. Takimda surekli ve istikrar gosteren bir sakatlik durumu varsa, bunda hocanin ve ekibinin de payi vardır. Skibbe'nin elinde genci, deneyimlisi cok genis bir kadro var, dunku mac kadro zaafiyetinden gitmedi. Ben bunda israrliyim. Yedigimiz 2 gol ve birbirinin aynisi en az 5 pozisyon durumu ortaya koyuyor. Dun takim kosmadi. Disiplinsizdi. Kurgusu yanlisti. Mudahale edilmedi. Bursaspor calisilmamisti. Tipki Steau Bukres calisilmadigi gibi.Selçuk Samli wrote: Ufuk,
Arda,Sabri ve Nonda sakatliktan yeni cikti,Balta'da da bir sakatlik varmis.Kadron tabii ki iyi,ama tam olarak hazir degil.Bu da tamamen Skibbe'nin sucu degil.Omer Bey de Skibbe elestirilmesin mi gibi bir sey yazmis.Tabii ki elestirilecek,ama ilk haftadan beri gonderilmesi konusuluyor, bu normal degil bence.Bizim ulkeye gelip gonderilen td'leri dusun bir kere.
Bardagin bir tarafi, "sezon basindan bu yana her ilk devre eziliyoruz" diyor. Sen, "zamana ihtiyac var" diyorsun. Senin kadar iyimser degilim, ama senin hakli cikmani cani gonulden isterim, umarim hakli cikarsin.
Kadro zaafiyeti yok ama elinde olan iyi oyuncular sakatliklardan ve/veya tecrubesizlikten hazir degil.Kulup doktoru cikip sakatliklarin %90'i darbeye bagli diyor,doktor degilim,Florya'da da degilim,yorum yapamam,kabul etmek durumunda kalirim.
Hal boyle olunca sahadakiler de gorevini tam anlamiyla yapamiyor.Kenarda oturanlar Mehmet Guven,Alparslan,Emre Asik,Aykut.Oyuna nasil mudahele etsin?
Disiplinsizlige gelince,futbolda oyuna baskette oldugu gibi mudahele edemiyorsun.Servet'i kenara alip,Emre Asik'i oyuna alabilirsin ama o da riskli degil mi?Skibbe de bunlari dusunuyordur diye tahmin ediyorum.