Nasil bu kadar emin olabiliyorsunuz ben de onu anlamiyorum. Bulent Akin icin, Luce'nin "manevi evladi" benzetmesi yapilirdi. Hemen 2 ayda, Aykut ve Umit'e bu kadar torpil gececek kadar nasil bir muhabbet kurmus olabilir ki Skibbe? Veya onlari alternatiflerine gore ustun kilacak (Almanca konusuyor olabilmeleri gibi) bir takintisi mi var diyoruz? Adam bu kadar kritik donemde, neden kendi bindigi dali kessin?!
Sevgili Ozgur, soru Amerikancadan tercume oldugu icin yanlis anlasilmis. "Gun to your head", kafana tabanca tutulup sana iki seyden birini soruyorlar, ne kadar emin oldugunu degil. Yasamak icin daha olasi buldugunu soyluyorsun. Yani sonuc degismezdi deyip Baros ile kazanirsan da kursunu yiyeceksin. Bir baska deyisle, sen sonucun degismeyeceginden nasil bu kadar emin olabiliyorsun?
Ben ilk macta yazdim. Futbol belli dogrulari tekrar tekrar yapip, dusuk ihtimallerle de olsa bunlarin bazilarinda sonuca ulasarak kazanilan bir oyundur. Kayseri macinda Karan orta sahada ayaginda biraz top tutabilse takim aaga kalkarken 8-10 tane atagimiz olacakti mesela ilk yarida. Karan bunlari heba etti. 8-10 kere atagi yapsan belki biri goldu.
Cumartesi de var miydi yok muydu belli degil.
Sonucta ben bu iki maca bakip bu adamin yerine bir baskasi olsa en az birinde uc puan alirdik diyorum, secim yapmak zorunda olsam.
Sahi sen ne diyorsun, iki maca da BAros ile baslasak sence ne olurdu, ama gun to your head, bilemeyiz, belli mi olur, kismet falan gibi cevaplar yok, gun to your head iki secenekten birini sececeksin demek, kivirmayi yasaklamak icin kullanilir bu soz, insanlarin gercekten neyin daha muhtemel oldugunu dusunduklerini anlamak istedigin zaman.
Sana sorayim, sence ne olurdu?
Siz bu kadar kesin iddiayla soylediginizi ben de tersten soyleyeyim madem, nasil olsa hepimiz de, olayin ic yuzunu, oyuncularin antrenman performanslarini psikolojik/kondisyon durumlarini filan bilmeden sallamis olacagiz. Bence de Skibbe, Baros'u da, De Sanctis'i de tam uygun maclarda, uygun miktarlarda sahaya surdu. Daha once surseydi, bu yeni transferler, cok kotu baslangiclar yapip, yeni takimlarindada seyirciyi kustureceklerdi!?! Hadi bakalim, buyrun burdan yakin madem. 4-5 Macta Skibbe'yi gonderiyoruz, oyunculari da 1-2 mactan yakariz neden olmasin...
Buradan yakmayayim. Elestirinin kaynagi sadece neden ilk 11 surdu degil. Hadi ilk 11 surdun, sahada surunurken neden 73. ya da 60 kusuruncu dakikayi bekledik. Suna katilitim, Baros ile baslayip menfi sonuc alinsa bir grup insan Umit varken hazir olmayan adami neden oynatmadi derlerdi.
Ama kimse, hic kimse, hic hic kimse, iyi ki 73 dakika tuttu Umit'i sahada, ne luzum var Baros'a falan demezdi, diyemedi. Cumartesi de Umit'in ikinci yariya baslamasi rezalettir. Ozru, hafifletici sebebi vs. hicbir seyi yoktur. Hocalik rezaleti, inadi, sacmaligi ne dersen de. Baros cikip gosterdi boyle oldugunu, ama maalesef 90 dakika yerine 20 kusur dakika.
Bu arada Ali Hocam, (ve aslinda Murat Agabey sana da soyleyeyim) gecen sene (ozellikle de ikinci yari), en iyi oynayan oyuncularimiz, yere goge sigdiramadigin Topal'in (ve Servet ile Arda'nin) yaninda Umit Karan degil miydi Allahaskina? 5. olur ama, 6. olmazdi bence dedigim gibi, 2. yarinin en iyi oyuncularini siralayacak olsak. Neden herkes o form durumunu silip ativeriyor hemen anlayamiyorum. Tamam, Topal'imiz Arda'miz gelecegimiz, onlar cok degerli ama, oyle ya da boyle, yonetim de, bir sekilde guvenmis, ve birinci kaptanligi vermis durumda. Boyle "Public Enemy #1" yapmasak daha yahu... (Omer, Arda'nin sutunu sag carpraza ucarak cikardiktan sonra, Karan'in yerden sutunu cikarmisti bu arada, yukarda bir yerlerde "sutu bile yok" demistin yanlis hatirlamiyorsam)
[/quote]
Burada duzeltme yapalim. Ben Karan'i oldum olasi sevmem, hem de hic. Cok iyi gol vuruslari var, topu ve kaleyi gordu mu gevelemeden vurma ic gudusu var, bunlari kabul ediyorum. Ama devamliligi olmayan bir oyuncudur, her sene burada yazarim, bu senede ayni hikaye ile basladik (yazin tatil yapan nadir oyuncularimizdan biri ayrica), adam ortada yok iste, bekle ki forma girsin. Cok sakatlanir, varyete yapmaya calisir, pozisyon ziyan eder. Benim adamim degildir, yarin gitse neden demem. Ha, gecen senenin belli bir donemi GS'i tasidi ve cok cok faydali oldu, sevmiyorum diye onu da inkar edemem. Bir golcu 34 haftanin hepsinde takimini da tasiyamaz, ona da eywallah, ama biraz devamlilik lutfen, formsuz zamanlarinda da bu kadar kotu olamaz. Cok sakatlanir bir de.
Yani o formu silip ativermiyoruz ama o formun fiyati sezonun bilmem kac haftasi son iki haftadaki gibi oynamasi ise, ben o adami istemem. Kimse sevmez, ama ben Hakan'dan her hafta ne alacagimi bilirim. Nonda ile de benzer sorunlarim var, iyi olunca harika ama kotu olunca tam kayip, habire sakat.
Yani Ozgucugum, senin sorularin adresi yanlis. Soru knarda BAros dururken Karan neden ilk 11 basladi, Kayseri macinda. Hadi basladi, ne akla hizmet 73 dakika. Hadi onu da anladik, Antalya macinda neden ilk 11, hadi onu da anlayalim, ikinci yarida sahada isi ne. Adamin gecen sezonki macina bakip kredi vermek istiyorsun ama gecen haftaki macina bakmiyorsun, tutarli mi bu?
Ben endisemi tekrarlayayim: CL gitti eywallah, Kayseri de 2 puan kaybedildi eywallah, Antalya'ya evinde 2 puan ver, eywallah.
Nereye kadar Ozgur? Kocaeli macina Karan ilk 11 cikarsa ne diyeceksin? Sen de buyur buradan yak. Sezonun ilk yarisi Baros'u en fazla 30 dakika oynatip hep israrla Karan ile baslarsa, Karan da boyle oynamaya devam ederse ne diyeceksin, Skibbe'ye sans verelim mi? Hayir, sanirim bir yerde bu herif ne mok yiyor diye sen de sorarsin? Tek konustugumuz o vaktin Antalya macinda vaktinin gelip gelmedigi.
Ali