Ben bu konuda farklı düşünüyorum. Mehmet Topal kötü oynadığı için değil taktik sebeplerle oyundan alındı. Denizli kendi ceza alanı etrafında 8 kişiyle beklerken, ileriye şişirdikleri topları çok rahat iki stoperimiz toplayacak durumdayken Mehmet'e pek gerek kalmamıştı. Hatta hücumda da (istekli olmasına rağmen) topun bir boşluktan diğerine gitmesini yavaşlatıyordu. Üzerine baskı verilmediği için de top dönüp hep onun ayağına geliyor oyun statikleşiyordu. Yapılacak 2 hamle vardı, ya 2 stoperden biri çıkacak, ya da ön libero çıkacaktı, Skibbe de daha az riskli olanı seçti. Ondan sonra Yaser gol pozisyonuna girdiğinden değil ama daha hızlı oynadığımızdan rakibin dengesini bozduk.Ali Kaya wrote: Fakat M. Topal yorumuna bayıldım. Eğer Topal sakatlık sebebiyle oyundan alınmadıysa yuh olsun. Sahada ne yaptığı belli olmayan Ayhan var, sen git resmen kıçını yırtan Topal'ı oyundan al. Hem de rakip 10 kişi kalmış ve uzaktan atılacak şutlar önem kazanmışken. Topal'ın direkten dönen şutunun devamında rakip sağdan kontratak yaparken bilin bakalım sağ kanadı kim savunuyordu. El cevap: M. Topal. Dediğim gibi M. Topal Steaua maçı düşünülerek oyundan alınmadıysa bu çocuğun alın terine yazık.
Skibbe Yaser'i oyuna olarak geçlere şans vermeye devam etti. İnşallah böyle devam eder. Galatasaray'ın geleceği bu şekilde kazanılacak genç oyunculara bağlı.
Ali Kaya
Bunlar tamam da niye çok kötü Ayhan değil de Mehmet Topal diyor gibisin de aynı zamanda. İşte orada Steaua maçı önemli. Ayhan olmasa da orası bir şekilde hallolur ama Mehmet olmazsa yanarım diye düşünmüş olabilir. Zaten defansif olarak bir sıkıntı yokken, yorulmasın, sakatlık riski alınmasın diye düşünmüştür. Ayrıca Mehmet şutlarıyla hücuma destek verse de asıl olayı defans. Oysa Ayhan hem top sürerek, hem de sürpriz koşu yaparak ileriyi zenginleştirebilen bir oyuncu, dün kötüydü ama M.Denizli'nin beklediği 'gariplikler ve boşluklar'dan tehlike yaşamadık. Çünkü Denizlispor bitmişti artık.
Aynı Mustafa Hoca "kulübe yanlış yapıyor oyunu okuyamıyor" değerlendirmesi yaptıktan sonra devam etmedi çünkü Hoca kendini "forvet çıkarıp defans aldı bak korkak" yorumuna hazırlamışken giren oyuncu gitti çıkan oyuncunun aynı pozisyonunda oynadı, Hocam da sustu. Maç boyu söyledikleri hep ters çıktı ve sanki o alaycı yaklaşımına ceza oldu. "Benim gibi adam varken çoluk çocuğa veriyorlar paraları" şartlanmışlığıyla sallıyor gibiydi, yakışmadı.
Bu arada bu forum hakikaten acayip yahu, biraz geciktin mi herkes herşeyi söylemiş oluyor. Katılmadığım görüşlere vermek isteyeceğim cevaplar bile yazılmış oluyor. Aptal gibi "aynen", "bak bu da doğru" diye kirlilik yapmak da istemiyorum
Biraz Mehmet Topal'ın sakatlık riskiyle oyundan çıktığı fikrine katılmamıştım, iyi oldu bu konuya tekrar değindiğin Ali
Edit: Hem sondaki Yaser'le ilgili şeyi unutmuşum, hem de yanlış anlatım yüzünden kendimle çelişmişim.
1-Yaser genç değil kullübede başka forvet olmadığından girdi diyecektim.
2-Son cümlede söylemeye çalıştığımsa 'sadece sakatlık riski veya Steaua maçı düşünülerek değil, taktik olarak da çıkması yanlış değildi' olacaktı.
Taksitli post için özür