Hocam, neden nasil bu kaniya hem de boyle tekrarlayacak eminlikte vardin anlamadim. Tamam o en canavar modundaki kadar insiyatif almadi belki ama, defansa gelip top cikarmalari da var, defansin belini bir ileri bir geri kirmalari da. Bukres macinin son 25-30 dk'si ile filan ilgisi yoktu. Defanstan topu coklukla sagdan cikarmalarimiz oldu, ve cok fazla kanat degistirme isini yapmadik 2. yarida.
Ozgurcugum, ben takimin ya da kanadin neler yapip yapmadigindan cok Arda'nin vucut diline, normal oyununa gore neler yapip yapmadigina ama ozellikle faule maruz kaldigi iki pozisyonun ardindan yerden kalkisina, kalkma suresine bakarak boyle dusundum (birinde sahaya sedye girecekti neredeyse). Yaniliyor olabilirim, cok da iyi olur ama ben Arda'yi saglam daha dogrusu normal hali gibi gormedim. Normal hali gibi gormeyince ilk aklima gelen sakat oldugu.
Bunlari da okuduktan sonra, artik ayni maci izlemis oldugumuzdan supheye dusecegim. Tamam, bayagi bir tempo eksikligimiz vardi, ama sen boyle rakip icin "saldirdilar" filan gibi ifadeler kullanirsan, seyretmeyenler sanacak ki, adamlar sagli sollu gelip bizim defansi bunaltti dakikalar boyu. Usenmesem yaptigim kayittan oturup sayacagim, adamlarin kornerler disinda ciddi/kombine bir atagi filan oldu mu diye, ben cok fazla hatirlamiyorum isin dogrusu. Ve tamam, kornerleri cok tehlikeli yasadigimizi da kabul ederim ama, elemanlarin iyi korner kullanan bir oyuncusu, ve bizim de haddinden fazla cekingen kalecimiz yuzunden oyle yasadik. Normalde uzun diye guvendigimiz defansimiz da guvenli sekilde cikaramadi bu kornerlerin cogunu maalesef.
Yok, sagli sollu atak falan yoktu, ama ben de zaten oyle bir sey yazmamisim.
Benim yazdigim su: her Anadolu takimi Istanbul'a gelir, kapanir sonra da 1-0 yenik duruma duser. Istanbul Anadolu maclarnin 75%inde senaryo bu. Ardindan Anadolu takimi o kapanmis havasindan cikip gol aramak ister, gucu yeterse de arar. Yani o ana kadar golu pek dusunmemis Denizli gelir sana gol atmaya calisir. Bunu 10 dakikada basariyorlarsa, Denizli ihtiyaci oldugunu dusundugu anda sana kolayca gol atiyorsa, Steaua ne yapar diye dusundum o kadar.
Sagdan mi geldiler, soldan mi gittiler akademik tartisma. Gol lazim oldugunu dusununce gelip attilar, bana son derece endise verici geliyor bu.
Benim iyi bir GS'dan bekledigim biri attiktan sonra da basmaya devam etmesi, ya da adamlar gelirken gidip ikiyi atmasi. Bu olacagina biz yedik ve de atan takim ikinci lig takimi. Ama zaten neredeyse hazirlik devresini ikinci uc lig takimlariyla oynayarak gecirmisiz, herhalde onlari akran gormeye basladik.
Daha sonra yazdim, bu takim sezona hic hazir degil, sorun oydu. Ozan'in yazdigi gibi, belki bunun en azindan bazi oyuncular icin mesru sebepleri var (milliler, sakatlar vs.) ama sebep ne olursa olsun GS hazir degildi. Tabii bu fiziksel hazirlik anlaminda. Servet'in ve Hasan'in topu alip yaptigi garipliklerin yorgunlukla falan alakasi yok tabii, orada insan hocaya donuyor. Senin planin Servet'in macin birinci dakikasinda orta sahanda aldigi toplarla calimlar atarak rakip kaleye mi gitmek (sanirim degil), o zaman bu oyuncu bunu defalarca nasil yapiyor, hadi antremanlarda planini takima anlatamadin, mac icinde nasil mudahele etmezsin?
Bu olay macin birinci dakikasinda oldu 90 +3te suursuzca gol ararken degil.
GS bana hocasi plan yapmis, oyunculara bunu anlatmis, onlar da cikip uyguluyorlar (ne derece iyi uygularlar ayri tartisma) havasi vermedi. Bunun sebebi yazi mac yaparak ya da yorgun/sakat gecirmis olmak olamaz.
Avrupa maci icin yeterli miydi bu oyun? Hayir o da kabulum, ama, takim da vites yukseltmeyi bilecektir bence o macta.
Bu ongoru mu, temenni mi? Bazi fikirlerin aksine ben oyuncularin ve takimlarin oyle her cani istediginde (ozellikle sezon basinda) vites arttirip dusurebildiklerini sanmiyorum. Dusuk vitesin sebebi buyuk cogunlukla bir sonraki vitesin olmamasi oluyor, olup da atmamak degil, ozellikle de sezon baslarinda. Yoksa takarsin besinci vitese, 30-45 dakika oyle oynarsin, mac 3-0 olur, sonra ikinci yari tingir mingira gelirsin maci bitirirsin. Gecen seneki FB mactan maca vites degistiriyordu ama bu bence normalden ziyade istisnai durum.
Spor kamuoyunda (kim takar ya tabii) genel kani dunku macin Steaua maci icin iyi isaret olmadigi, benim de soyledigim oydu, yani cok herkese aykiri bir sey soyledigim yok sanirim.
Ali