Cekerdim. Retired takimi oluyoruz desen o kadar sacma ve gereksiz dururdu. Yazi tarzimda hic bir yanlis yok, elestiri var. En ufak bir elestiriyi kaldiramayan ve boyle geri saldiranin eteklerindeki taslari dokmek isterim. Yaz bana son okudugun 10 kitabin adini, sana ne oldugunu soyleyeyim. 30 yasin altinda kac kisi bilir mutakait ne demek?Ismail Gezer wrote:Senin yaşında birinin daha edepli olması gerekmez mi? Pardon terbiyeli demem gerekirdi. Emekli demek zor değildi, ama birilerinin zoruna gideceğini sanmıyordum, senin gitmiş!Ozan Ersoy wrote:Emekli demek cok mu zor geldi? Senin yasinda birinin bu eski arapca sozcugun anlamini bilmesi icin kim bilir neler okuyor olmasi gerek. Araplar bile kullanmiyor olabilir. Acikcasi ben bilmiyordum, acip sozluge baktim.Ismail Gezer wrote:Nerde sakat adam var topluyoruz galiba. Mütekaitler takımı olup çıkacağız. Büyük ihtimal tek forvet oynayacak bir takımın hala forvet peşinde koşması garip!
Arkadaslar... Ben de yapiyorum arada. Surekli iki dil arasinda ayni gun, ayni saat hatta ayni dakika icinde gidip geldigim icin bazen zorlaniyorum ama yapmamak icin elimden gelen cabayi gosteriyorum. Dilimize ozen gosterelim. Kendi diline egemen olmayan, onu koruyup, arilastirmayan, guzellestirmeyenin baska ulkelerden yakinmasinin, baska ulkelerin ulkesine yaptigi kotuluklerden yakinmasinin, dis gucleri yermesinin anlami yok. Sacma.
Dilimiz kulturumuzun en onemli omurgasidir. Yahudiler kendi kulturlerini saglamlastirmak icin binlerce sene once yokolmus cogunlukca unutulmus Ibraniceyi hortlatip tekrar kullanmaya karar vermisler ve ona sarilmislar, bizse kendi dilimizi oldurmekle ugrasiyoruz. Hangi kulturun daha cok yasama olasiligi var sizce? Ozellikle yeni gelen arkadaslara sesleniyorum. Bir paragraf okuyorum, ne nokta var, ne virgul, ne buyuk harf, bir suru yabanci tanimadik sozcuk, baktim olmuyor, ikinci tumceden sonra vazgeciyorum, birakiyorum okumayi.... Lutfen...
Ozan Ersoy
Kimbilir neler okuyormuşum? SANANE! Bu ne biçim laf? Bu nasıl bir zihniyet? Önce üslubunu düzeltirsen söylediklerin ciddiye alınır. Böyle konuştuktan sonra haklı olsanda birşey ifade etmiyor!
İngilizce kelime görsen bu kadar acı çekmezdin. Bari biraz dürüstlük istesek, fazla mı olur?
Zihniyet iyi zihniyettir. Asirladir Turk ulusunu ayaklarini kelepceleyen, ruhunu kemiren zihniyetten kurtulma zihniyetidir.
Ozan Ersoy