Serif Halimler wrote:Murat Kara'nin sezgi konusunda yazdiklarini baya enteresan buldum.
Almanya'da yasayan bizler icin Türkiye - Almanya karsilasmasinin anlami biraz daha farkli. Bu sabah ise gelmek icin otomobile bindigimde karsimda (ortalik aydinlik olmasina ragmen) yavas yavas kücülen dolunay'i gördügümde yanimda oturan ogluma. Bak oglum ay kücülüyor hafta sonuna kadar hilal seklini alir bu bir isaret dedim. Totemci biri degilim, sans, hurafe gibi seylerle hic isim olmaz. Herseyin bilimsel aciklanabilecegini düsünürüm. Fakat son 3 maci nasil aldigimiz aklima geldikce sasiyorum. Biz bu gazla finale kadar gidebiliriz gibi geliyor.
Türkiye icin Almanya gibi bir deve elenmek problem olmaz. Fakat Almanya icin kücük gördüklere Türklere elenmek müthis bir problem olur. Favori belli, sürplerin takimindan bir mucize daha bekliyoruz. O günlerde gökyüzünde HILAL olmasi da bir mucizenin isareti olabilir
Bu isaretler onemlidir Serif kucumsememek lazim.
1999'de at yarisina merak sarmistim.Buyuk oglan daha 13 aylik, paytak paytak evin icinde yuruyor.Bende salonda kolon doldurmaya calisiyorum.Ne zaman kalemi elime alsam Levent kucagima gelmek icin masaya yanasiyor.Iki uc kereden sonra biraktim altili bultenini kalemi masaya oglani havaya attim tuttum.
"Kocaman oldu benim oglum "diye.
Levent'i yere biraktim.Bultene geri dondum, karsimda 15 at kosuyor.Onumdeki listede "KOCAMAN" isimli bir essek.Arap ati hesapta ama essek kontenjanindan kosuyor.Levent'le goz goze geldi "kocaman oldu benim oglum O'nun sansina KOCAMAN tek olur " dedim Kolonu yatirdim.
O gun potansiyel sucuk KOCAMAN uzak ara birinci geldi ve 99 parasi ile 750 Milyon kazandirdi bana.
O gun bugundur altili oynamadim.Sansin durabilecegi yeri zamani tahmin ederim yani.Iyi oynasak belki 5 lik 6 lik olacaz Almanlara..
Boktan oyuna devam, macin son 15 dakikasini seyredicem, bunu da cevirirlerse yalniz artik bunun fiziksel dunya ile bir aciklamasi yok.
Zaman gastesine ve yazilarina inanmaya baslarim ki bu RAKI'nin sonu olur