Hakan saniyorum bugun GS ile 7 ya da 8. sampiyonlugu icin sahaya cikacak. Bir de UEFA kupasi ve sanirim 2 adet de Turkiye kupasi var bu donemde kazanilan. Ayrica Turkiye birinci ligi gol rekoru, Avrupa Kupalarinda en cok gol atan Turk oyuncu olma ve milli takimda en cok gol atan oyuncu olma unvanlarini ekleyelim. Herkesin de hemfikir oldugu gibi gol vuruslarinin cok aman aman olmadigi dusunulurse bu unvanlarin Hakan'in calisma, isini ciddiye alma gibi konularda ne kadar onde oldugunu ayrica gosterir. Hakan'in her golunu unutsam dahi Belcika'ya karsi milli takimda attigi golu unutamam. Bu ciddiyetin ve azmin en guzel orneklerinden biriydi o golu ve de Turk futbol tarihi icin de en onemli gollerden biri oldu.
Yurt disinda basarili olamamasi, inanclari vs. yuzunden surekli tartisilmasi sanirim Hakan icin hep elestiri noktasi olacak. Ben hakkinda ortaya atilan bir suru iddianin ne derece dogru oldugunu bilmiyorum, ama eger takim icinde gruplasma yaratmasi, yedek olunca takimi sabote etmesi falan hep bu son alti haftadaki gibi olduysa, cok iyi etmis, hatta keske daha yapsaymis diyorum.

Benim sahsi gorusum Hakan'in cogu kez camur at izi kalsin zihniyetiyle elestirilip maalesef buna GS camiasinin da bir derece katilmis oldugu. Hakan futbolcu olarak ne kadar iyi olursa olsun inanc, politik egilim falan gibi konularda elit GS camiasina uzak oldu.
Bu ikilemi cok okuzce bulmama ragmen GS Turkiye'de hep batiya acilma ama batinin da belli bir cinsine (laik, pozitivist, orientalist, modernist vs.) acilma egilimi ile iliskilendirildi. Hakan'in temsil ettigi soylenen degerler ise hep yukarida parantez icinde saydigim egilimlerin zitti olarak algilanan seyler. Dedigimi gibi, bu ikilemi ben yapmadim ve de okuzce buluyorum, ama genel olarak boyle algilandigi da bence ortada.
Bu durum hep Hakan ve GS eliti arasinda bir bir turlu tam rahat olamama durumu olusturdu, bunun bazi orneklerini bu forum sayfalarinda da gorebilirsiniz. Burada kimseyi elestirmiyorum, sadece gozlem yapiyorum ekleyeyim. Umarim hem Hakan, hem de GS klubu bu hafif huzursuz gozuken beraberlikten birseyler alip, biraz daha hosgorulu olmaya yonelmislerdir.
Ama Hakan sonucta futbolcu. Bence bugun GS'in ve de Turk tarihinin en onemli oyuncularindan biri GS formasini asacak. Avrupa sampiyonasindan sonra da milli formayi (eger cagrilirsa tabii ama tahminim cagrilacagi yonunde). Yerinin kolay kolay dolduralacagini da sanmiyorum. Ama seven icin de de sevmeyen icin de son kez GS formasi ile izleme sansi olabilir, yazmak istedim.
Ali