Ozan Ersoy wrote:Code: Select all
Okan M. Topal Ayhan
Lincoln Arda
Umit Karan
AKLIN YOLU BIR...
Evet - AKLIN YOLU BIR...
Kupa'da 0-0 berbere kaldigimiz mactan evvel yazmistim FB'ye karsi AC Milan'in taktigi olan 4-3-2-1 i oynamaliyiz diye...
Milan bunu...
Gattuso-Pirlo-Ambrosini
---- Kaka -- Seedorf
------- Inzaghi (veya Brezilyali genc cocuk Kapo galiba adi)
ile yapiyor - cok da iyi isliyor... hatta bunu taktigin milli takim icin de en uygunu oldugunu dusunuyorum - mesela:
Hamit-Aurelio-Emre
- Nihat -- Tuncay
----- Semih (veya Tekke)
veya
---Topuz-Topal-Caner
--- Gokdeniz- Arda
--------- G.Unal (veya Halil)
Yalniz burada su eklemeleri yapmak istiyorum...
1 - IBB macina Trabzon kadrosu, taktigi, kafa yapisi ile cikar bu yeni taktigi FB macina saklarim. Cunku bu taktigi uygular, Sukur'u disarida birakir ve ustune IBB'ye karsi bir beraberlik alirsak is biter cunku bundan sonra takim dagilir, kenetlenme kaybolur, Sukur'un agzi yine ishal olur. Trabzon macinda ki kadro ve taktik oyuncularin gaza gelip IBB'yi yenmesi icin yeterli ki zaten zannediyorum en az 50,000 GSli olacak stadda (olmazsa ayip zaten o zaman taraftar sampiyonlugu haketmiyor) - dolayisi ile gaza gelmemek mumkun degil. Trabzon taktigi ile berabere bile bitirsek IBB macini - FByi yine her halikarda yenmek gerekecekti - en azindan IBB macinda tutmayan kadro da degisiklige gidiliyor ve FB macinda ayri bir taktik olacak diye yeni bir gaz verilebilir.
2 - FB macinda uygulanmasi gereken bu sistem icin bekleri de iyi secmek lazim (Ozgur sormus zaten bunu). Sagbeke Sabri'yi koyarsak adamlar Ugur Boral ile bizi soldan yikar gecerler. ASY'de ki kupa macinda Zico buyuk bir hata yaparak kirmizi karttan sonra Ugur Boral'i aldi oyundan - halbuki Ugur o dakikaya kadar cok zorluyordu bizim sag tarafi. Insallah Song iyilesirse Song veya Emre'den birini koymak lazim sagbekte Ugur'un onunu kesmek icin - adam acik alan topcusu, Sabri'yi koyarsak oraya adam butun gun acik alan bulacak. Song iyilesmezse ne olur? O zaman Barusso bile dusunulebilir. Sol tarafta ise Volkan son zamanlarda iyi form tuttu - ustelik Deivid ice kacarak oynadigi icin Volkan'a Gokhan Gonul'e dikkat etmek iharicinde defansif fazla is dusmez - onu da Ayhan'la kademeli olarak hallederler.
3- Evet takmis vaziyetteyim - ne olmus yani
Ben Lincoln'u degil Hasan Sas'i koyarim ikilinin sagina (Murat agabeyden bana dogru bir "bull-shit" geliyor
). Inanmiyorum adama - bu macta bile ciddi olacagini dusunmuyorum - Hasan Sas bile daha fazla katki verecektir diye dusunuyorum. Bu tabii benim nacizane dusuncen - katilmak zorunda degilsiniz.
Dolayisi ile FB maci kadrom:
Code: Select all
Aykut
Emre Song Servet Volkan
Okan Topal Ayhan
H. Sas Arda
Umit
FByi yenmek icin Arda ve Hasan'in Aurelio ve Maldo'ya cok siki pres yapmalari lazim (Lincoln'u istemeyisimin bas nedeni bu aslinda - gaza gelmis Arda ve Hasan pres yapar ama Lincoln asla) - boylece FBnin iki on liberosu ile Alex'in arasinda ki baglanti kopmali. Iyi bir pres yiyen Aurelio ve Maldo topu ya geri oynayacaklar ve hucuma cikis yavaslayacak yada topu ileri gonderirken dusunme zamanlari kisalacak ve daha gelisi guzel toplar gonderecekler. Bu durumda Alex oyun kurmak icin geri gelmek zorunda kalacak - Alex bizim kaleden ne kadar uzak olursa maci kazanma ihtimalimiz o kadar yuksek olur. Topal'da tabii takma adi orumcek gibi yapismali adama.