Ufuk Sezekkaplan wrote: Sene icinde Ali Erdogan'a bir Kalli tartismamiz sirasinda haksizlik yaptigimi dusunuyorum; Kalli hakkinda tespitleri sert ama dogruymus, okuyorsa ozrumu kabul etsin. Keza Savas Macun'un da Kalli hakkindaki bir tespiti simdi bana cok reel geliyor:
Kalli'nin Kaiserslautern'den oncesi yok. Galatasaray'dan sonra gecen 15 yilda sadece futbol degil Galatasaray da degisti. Bize sene basinda bir dusunceye inanmak cok kolay geldi, fikri bir tembellik de diyebiliriz buna. Kalli buyuk hocadir, altyapiyi kurar, sistem yaratir, herkes ona saygi duyar ve kuracagi sistem ilelebet yasar. Yildiz manage etme sorunundan bahsedenler oldu da bunu cok analiz etmek isimize gelmedi.Savas Macun wrote:KFH bir altyapi hocasi olabilir ama hic bir zaman ust duzey bir takimin TD olacak kapasitede bir hocasi olamaz.Bu yuzden de zaten abartilan kariyerinde bir Kaiserslautern sampiyonlugu ile GS sampiyonlugu vardir.
Son haftalardaki sacmaliklar Ali Erdogan'i hakli cikarmiyor. Sevgili Ufuk, bu kotu mactan sonra sonuc yazarligi yapmana gerek yok, ayni sozum Ozan icin de gecerli. Kalli rezalet bir mac yasatti ama bu onu kotu teknik direktor yapmiyor. Olaylara uzun sureli bakmak lazim. Bu sene GS Gerets'li donemden daha duzgun futbol oynadi, zaten bu yuzden umutlandik. Bunun disinda yeniden yapilanmaya calisti, oldukca da basarili oldu. Kalli zaten hicbir zaman inanilmaz bir kariyere sahip falan degil. Adam duzgun bir Alman teknik direktor, belli bir disiplini ve basit oyun anlayisi var. Genclere de bir takim fundamentallar ogretti, zaten ondan kisisel beklentim de buydu.
Asil takimda baska dertler var. Kotu yonetim, kotu transferler, ve de takimin Sabri, Hakan Sukur, Hasan Sas gibi "abileri". GS'da belli seyler degismedikce her turlu teknik kadro basarisiz olacaktir. Bir kere futbolcular arasindaki gruplasmalar her donem oluyor. Birileri birilerine pas atmiyor, ya da gazetelere garip demecler veriliyor. Bu olaylara teknik direktorlerin kurban gitmesi dogal, allahin Alman'i ne bilsin Nonda'yla Hakan arasinda tam olarak ne oldugunu. Kabak Nonda'ya patladi bugun.
Bazi seylerin degismesi sart. Olay Kalli degil...