0-0'larla mutlu olmak...

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Ozan Ersoy

0-0'larla mutlu olmak...

Post by Ozan Ersoy »

Efsane bir macimiz vardir, 9 kisiyle Trabzon'a sahayi zindan ettigimiz Kalli'nin ilk doneminde. O sene hic kimse GS'in genc takimina sans vermiyordu ama ne olduysa o mactan sonra hersey degisti. Tarafli tarafsiz her futbolsever sahada olanlara soyle bir gozlerini avusturarak bir kere daha bakmis "acaba mi, yok canim hadi sen de!" deyip kendini cimdikleme ihtiyaci duymustu. Lutten dikkat! Efsane macin sonucu 6-0, 7-0 degil 1-1 beraberlikti tipki bugunku gibi. Internetle dogan yeni kusak sanal teknik direktorler (!) ne o maci bilir, ne de bugunku olanlari tam anlamiyla cozebilir.

Ilk yari boyunca boyle bir efsane mac bekledim durdum. Bekledigim Kasim ayinda degil Subat ayinda geldi. Hem de 10 gun arayla iki macla. Birincisi Fenerbahce'nin yuvasinda pozisyon vermeden oynamis 11 Turk gencin savasimi. 15 sene once rakibe 9 kisiyle sahayi dar etmek neyse, 10 sakatla cikip, bugunku Fenerbahce'nin karsisinda o statta bu futbolu oynamak da ayni seydir. Ikincisi de bugun Almanya liginin 4.sune karsi kalecinizin kazaginin kirlenmedigi ve 20 sut cektiginiz, 7-8 pozisyon buldugunuz mactir. Turkiye futbol tarihinde bir Alman takiminin Turk'lere karsi bu kadar ezik, bu kadar kotu oynadigi mac yoktur !

Haticeye degil neticiye bak sen.. Simdi Almanlar da Fener de ikinci macta yenerse ne olacak? Bakalim efendim. Bunun neticesini sonucunu ben adim gibi biliyorum. Bugun oynanan futbol icimi titretti, bana 92-93'u, 4 sene ustuste sampiyonlugu, Kopenhag'i, Monaco'yu hatirlatti. Belki bugunlerin sonucu hemen iki hafta sonra degil, 3 ay sonra, 2 sene sonra 5 sene sonra gelecektir ama gelecektir.

Bu sene de eger GS kongresi aklini basina toplar Bulent Tulun, Ayhan Akbin, Semih Haznederoglu, Fatih Goksen, Aziz Ustel'in borazanciligini yaptigi secim pespayeligine kanip bu tekere comak sokmazsa son yine bellidir. Bu sacmaligin olmayacagini umuyorum. GS yerlerde surunurken Ribery'ler kacarken olmadi, stadin temeli atildiginda, takim kullerinden yeniden dogdugunda olursa daha buyuk rezalet olur. Bu senenin sonu bana gore belli ama benim icin sonrasi daha da onemli.

Galatasaray, tarihinin Derwall'le beraber en onemli en buyuk hocasi Feldkamp'i 2 sene daha tutarsa o zaman GS'in degisimi ve yukselisi hizlanir. Keza ilk donemde Kalli'yi kaybetmek GS'in 4-5 senesine mal olmus, yerine gelenler bayragi ellerinden dusurmusler, taa ki Fatih Terim biraktigi yerden devam ettirene kadar. Adnan Polat'in en buyuk hamlesi Kalli'yi 2 sene daha tutmak ve hocanin baslattigi sureci tamamlatmak olur.

Ozan Ersoy

Kalli'yi eski ogrencilerinden dinleyelim
Last edited by Ozan Ersoy on Thu Feb 14, 2008 5:58 pm, edited 1 time in total.
Mert Tokman

Post by Mert Tokman »

Ben FB macindan sonra yazarsin diye beklemistim ama sen isini yine garantiye aldin bir mac daha ayni sekilde oynamalarini bekleyip - FB karsisinda olanin tek maclik olmadigini gostererek.

Bana gore bu son donemde ki cikisin basrolunde Mehmet Topal var - sence?

ps. iyi ki dondun :D
Murat Gökcigdem
Staff Member

Post by Murat Gökcigdem »

Sevgili Ozan,

Iki aydir gecirdigim hastaliga ilac gibi geldin. Hosgeldin...

Bende Mert'e katiliyorum, Mehmet Topal'in teknik kabiliyetine biraz "kas" ve hiz katarsa cok onemli bir topcu ortaya cikacaktir.
Hakan Bakircioglu

Post by Hakan Bakircioglu »

Ben Mehmet Topal'in yanina sirasiyla Baris, Arda, Servet ve Emre'yi eklerdim son zamanlardaki cikisimizin basrol oyunculari olarak. En sevindirici olay, izlemesi zevk veren bir futbol oynuyor olmamiz son 3 mactir.

Hosgeldin Ozan!

Hakan
Mert Tokman

Post by Mert Tokman »

Murat Gokcigdem wrote:Sevgili Ozan,

Bende Mert'e katiliyorum, Mehmet Topal'in teknik kabiliyetine biraz "kas" ve hiz katarsa cok onemli bir topcu ortaya cikacaktir.
Gecmis olsun Murat abi - ne oldugunu bilmiyorum ama insallah gecmis bitmistir.
Ozan Ersoy

Post by Ozan Ersoy »

Bana gore bu son donemde ki cikisin basrolunde Mehmet Topal var - sence?

ps. iyi ki dondun :D
Bence Topal degil, takimin Kalli'ye teslim olusu ve dediklerini yapmaya baslamasi var. Kalli 3-0'lik Oftas macindan sonra Sabri'yi keserek cok ciddi bir mesaj verdi: "ya bu deveyi gudersin, ya bu diyardan gidersin" Dokunulmaz diye dusunulen alt yapidan cikmis Sabri de gidenler kervanina katilinca takimin akli basina geldi. Hocalarini dinlemeye basladilar. Arda'nin Ankaragucu macinda oynadigi top 180 derece donus topudur. O mac Sabri'nin kadro disi birakildigi mactir. Sabri'nin affedildigi falan da yalan. Sabri sag kanatta ciddi sakatliklar olmadikca forma giyemeyecektir. Post artik pahalidir ki sirada baskasi da cok rahat olabilir. Umit Karan poposuna pervane takmis gibi bundan kosmaktadir.

Bu nesil ukala, simarik, Porsche'li nesil. 92'de Porsche 3 tane vardi Turkiye'de o da Koc'un, Sabanci'nin ogullarinda. Simdi bu siciriklarin altinda Porsche'ler, Ferrari'ler, Maserati'ler. Bok olmadan koktular. Bu direnci kirmasi Kalli'nin bu sefer uzun zaman aldi. Ben Kasim diyordum yanildim. Subat'a kadar surdu. Futbolun basit kurallari var. Adam bunlari yapani odullendiriyor, yapmayani cezalandiriyor. Yas, dil, din, irk farkina bakmadan. Kendi icin degil takim icin oynayani seviyor.

Sene basinda "Topal Kalli'nin en cok sevecegi futbolcu olacak" demistim. Hala duruyordur o yazi forumda. Fuleli, fizikli, kafaya cikar, iki ayagiyla sert sut ceker, mucadele eder, kene gibi yapisir. Ama bu son cikisin sebebini Topal'da ararsaniz yanilirsiniz. Kalli'nin degisiyle "bu spor takim oyunu, bu takim da tek adama bakmaz". GS takim halinde sicrama yapti.

Ozan Ersoy

PS: Hosbulduk... Cok yazamayabilirim, cunku cok mesgulum bu aralar ama eve geri donmek mutluluk veriyor insana. Bugunlerde GS camiasina cok ciddi mesajlar verilmesi gerekiyor, corbada benim de tuzum olsun. Zamanlama uygundur.

Murat abicim gecmis olsun, seni aradim ama numaran degismis galiba...
Mehmet Gorgen
Staff Member

Post by Mehmet Gorgen »

Sevgili Ozan,

Evine tekrar Hoşgeldin
Özledik seni.
Tan Erten

Post by Tan Erten »

Ozan, hoşgeldin. Yorumlarını gözlerimiz aradı yokluğunda.

Ben de Ozan'ın iyimserliğini sezon başından bu yana paylaşıyorum. Güzel şeyler olacak, emarelerini de görmeye başladık. En çok sevindiğim olay da 11 Türk genciyle (Şükür de son zamanlarında gençleri aratmayacak şekilde oynuyor) başaracak olmamız. Yaş ortalaması 21 olan bu çocukların 2 sene sonra oynayacakları futbolu hayal edin. Avrupa'da adından korkulan Galatasaray geri gelecek.
Tan Erten
Mehmet Gurdal Cetin

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Sevgili Tan,

Aslinda ben bu 11 Turk Genci olayina cok fazla takilmaya basladim.

Bu tamamen sakatliklar (sebebi ne olursa olsun, ister doktor heyeti, ister kotu antrenorluk isterse kotu zemin) dolayisi ile ortaya cikan bir kadro.

Hepimiz biliyoruz ki Linderoth, Ayhan , Lincoln oynasa 3 adam oynayamayacakti.Klubemiz cok zengin bu da takimimiza deger katiyor ancak bu takimin ideal oldugunu soylemek biraz iyimserlik gibi oluyor.

21 Yasinda 11 adamin basarili olmasi en azindan kisa vadede zor geliyor bana.Yillara yayilacak bir jenerasyon bu.Kaldi ki arkadan gelen Ilkerleri Harunlari Aydinlari Cemleri Zaferleri Ferhatlari dusunun.Ozgurcan bile cok yakinda "Genc Semih" sendromuna yakalanacak .

Ancak kalici basari icin tecrube sart, bunu oynayarak kazanabilirler.Genclik size kosarak iki FB maci kazandirir ancak Leverkusenleri Hamburglari Bayernleri yenmek icin sadece genclik yetmez.

Beni hayal kirikligina ugratanlar dun aksam eski tufekler oldu.Pitir pitir gol atmalari lazim di.Olmadi, olmasin varsin..

Gelecek cok parlak ancak sadece 11 Turk degil , 18 HAZIR TURK ve cok iyi 3-4 YABANCI.

Belki daha buyuk hedefler icin nokta santrafor ve belki bir kaleci.
FELDKAMP sezon sonunda gitmezse, POLAT ben yokum diyor ki akla bu bir suru soru isareti getiriyor, seneye yeni yonetim bir kaleci alir diye dusunuyorum.

Orkun ne kadar iyi yada kotu olursa olsun, CL UEFA kazanan takimlarin kalecilerine bakin, bir kac istisna haricinde hepsi dunya capinda tecrube abideleridir.Hedef buyukse kaleciniz de buyuk olacak bu benim dusuncem.

EURO 2008'in Galatasaray'in Milli Takima Yolladigi oyuncular icin kariyerlerinde bir donum noktasi olacagini dusunuyorum.
TRUST GALATASARAY
MGC
Ali Gursel

Post by Ali Gursel »

Ozan ara cok uzun oldu, son gunlerde acaba nasil yazdirabiliriz diye cozum dusunuyordum. Biri Kalli geldigi sirada yazdigin bir yazi vardi, kossun benim Barisim, Topalim, takim Kalli ile adam olsun minvalinde, su son maclarda aklima geldi, bulup cikarsam dedim.

Ikinci yontem ise Ozan Ersoy bu siteye bir daha yazarsa aniririm demekti, bu ikinciyi yapmadan yazdigin icin sagol.

Iyimserligini paylasiyorum, ama bence yol daha uzun. Oyle de olmasi lazim. Kalli'nin sevdigi oyun stili riski yuksek bir stil. Kontrollu oynama opsiyonu olmayan bir stil, surekli saldirmayi, basmayi gerektiren bir stil. Bu sekilde ust seviyede basari icin yaptigini cok cok cok iyi yapmak lazim. Ama yarim sezonda gelinen yeri gorunce insan iyimser oluyor gercekten.

Bir de her TD eninde sonunda elindeki malzemden ne yaptigi ile degerlendirilir. Lincoln'u kullanmak, takima entegre etmek durumunda Kalli, umarim bu konuda da basarili olur. Bir de hala oyun icinde mudaheleler konusunda ben geciktigini dusunuyorum, dun Nonda icin cok fazla bekledi, ama genel tabloya bakildiginda cok ufak bir konu bu, yani bu kadar kusur kadi kizinda da olur demek lazim herhalde.

Neyse, tekrar hosgeldin.

Ali
Alpay Dedeoglu

Post by Alpay Dedeoglu »

Vay kardesim hosgeldin. Forumu actim, Ali Gursel herhalde Ozanin eski bir yazisini bulmus, nostalji yapiyor falan dedim. Direk asagiya indim. Haydaa !! Hosgeldin Ozan falan diyorlar. Sonra bir baktim 14 Subat 2008.
Ne kadar sevindim bilemezsin.

Ali Gursel biraderimize de ek bir kulfet getirmeden gelmen ayrica iyi cunku zaten kendisi bu aralar bir hayli yukumluluk altina girmis vaziyette.(Ah be Nonda atacaktin o golu).

Bende dayanamadim, senden once dondum. Kisiye kizdiysamda sevdigim bir yerden mahrum birakamadim kendimi. Hazir geldin Hasanida sen ikna edersin. Kalliye hala isinamadi.
Last edited by Alpay Dedeoglu on Thu Feb 14, 2008 1:01 pm, edited 1 time in total.
NO ADNANS, NO CRY !!
Alpay Dedeoglu

Post by Alpay Dedeoglu »

Murat Gokcigdem wrote:Sevgili Ozan,

.
Cok gecmis olsun.
NO ADNANS, NO CRY !!
Murat Kara

Post by Murat Kara »

Hosgeldin Ozan. Biz yazdiramadik sana ama GS yazdirdi. Ben forum adina sevindim.
Hasan Tezcan
Site Admin

Post by Hasan Tezcan »

Bosverin yorumu siz, Ozzie geldi be!!

Mac hakkinda yorum yok benden. Zaten begenmeyeceksiniz yazdiklarimi.
"Serefli bir beraberlik aldik" diye baslik atardim yorum yapmis olsaydim ;)
Celal Gürcüoglu

Post by Celal Gürcüoglu »

Ozan hosgeldin. Tum gidenlere duyurulur; "Gitmeyin, gidersenizde bu kadar ozlettirmeyin" :)

Topal tabii ki mukemmele yakin oynuyor. Umit ve Arda macin son dakikasina kadar macin ilk dakikasi gibi kosuyor. Ama bunlari bu hale getiren Kalli'dir. Takimi oyle bir hale soktu ki, krali gelse ilk 11 garanti degil. Her hocanin "Kimsenin yeri garanti degil" lafini Kalli bizzat uyguluyor. Sesde var goruntude.

Ben Rize macini seyredememistim. O macta bu takimin yukselise gececegini hissetmistim. Bekliyordum ama bende Ozan gibi daha once olur diye dusunuyordum. Son FB macinda artik neyin ne olacagi belli olmustu zaten. Diger basliktada dedim. Belki Leverkusen bizi eler ama biz boyle gidersek seneye o kupayi bir daha alirsak kimse sasirmasin.
Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Sampiyonu
Post Reply