Ozgur A. Boztepe wrote:
Hos bulduk.
Benim sahsi kanim bu kadronun fenerbahce kadrosunda daha iyi oldugu yolunda. Onlar kadar oturmusmu? hayir. ama
Nonda semih'ten, serkan ugur boral'dan, arda deived'den, Topal selcuktan, ayhan aureliodan, servet luganodan, daha iyidir. Lincoln alexten assagi degildir, aslina bakilirsa shalkedeki lincoln alexden daha iyi idi. Tabii paslarini gol yapan forvet lazim lincoln'e sakatliktan kurtulma disinda, cunku alex gibi skora direk katkisi olan bir oyuncu degil kendisi, ama toplam verimi alexten fazla idi shalke icin.
Bu yuzden taktigin 1 e 1 eslesilmenin faydali olucagini dusundum fener macinda.
Bunun disinda bir fikrim var. Ardanin top durdurma, kisa mesafede calim, top saklama ozellikleri forvette kullanilabilirmi. Uzun olmasada kafa toplarinda etkili. Gittikcede kuvvetleniyor. Kanimca arda ceza sahasina ne kadar yakin topla bulusursa o kadar iyi. Ayrica Lincoln cift forvetin arkasinda, tek forvetin arkasinda oldugundan daha verimli oynamistir hep.
Saygilar.
Özgür merhaba,
Bence de Mert'in 4-3 defans-orta saha kurgusu daha doğru ve FB oyuncu karşılaştırmalarına da pek katılmıyorum ama Arda'nın forvet oynama fikrini ben de düşünüyorum. 2 şey oldu;
1- Sezon başında Lincoln'ün yeri garantiyken ve arkasına 3'lü orta saha konmuşken, Rıdvan'ın yorumu "Arda ve Hasan bu taktikte pek oynayamaz" idi ve arkasından Arda için bazı özellikler edinirse belki forvet ikilisindan biri olabilir demişti. O zaman Hasan'ın 2002 Dünya Kupasındaki rolü aklıma gelmişti, sol tarafımsı, orta sahanın önünde ama ceza alanı forveti degil gibi..
---Ama Hasan son birkaç yıldır azalan değerlerini daha çok mücadele ederek, defansif yönünü geliştirerek kapatır gibiydi. Hatta bu yüzden kimilerine göre büyük skandal olan sağbek oynadığı maçta bana göre Cihan kadar kötü değildi. (Aslında delirmeye 4 ay mola verse bizi gene şampiyon yapar gibi ama bunu umarak plan yapmak Lincoln FB'ye karşı bize turu getirsin demek gibi bişey. Öyle herşey oluverse zaten Ortega de gelmiş geçmiş en iyi transfer olurdu. ) Neticede Hasan Ardaya göre daha çok 4312 orta sahasına uyar gibi---
Arda içinse hem hava topu hem de şutu olmayan, ayrıyetten de çelimsiz birini ben GS hücum hattına koymam diye düşündüm.
2-TS ile deplasmanda oynayıp Serkan'ın son dakika şutuyla kazandığımız maçta Arda Serkan ikilisi ileride başladı maça. Aslında Lincoln de onlara çok yakındı ve hücumda sürekli yer değiştirdiler. Ama top rakipteyken Lincoln orta sahaya dönüyordu. Pek iyi oynamadık ve maç berabere bitse kimse hayıflanmazdı. Ama ilk defa böyle bir diziliş ve enteresan bir kontratak taktiğiyle oynamalarına rağmen Arda ve Serkan'ın hem hava toplarında çok ezilmediği hem de çok hızlı paslaşarak rakibi tongaya bastırdığı görüldü.
Arda'nın artıları ve eksileri çok konuşuluyor ama birşeyin altını çizmek istiyorum. Arda rakibe göre oynamayı iyi öğreniyor. Yani kendinden hızlıysa fake atmayı, uzunsa gövdesini kullanarak faul almayı, yavaşsa geçmesini vs. Topa ilk dokunuşu iyi olduğundan, hemen boştaki kişiyi görebildiğinden, stoperlerle karşı karşıya geldiğinde ona atılan bütün toplara atlayıp, ilk topa basmaya çalışıyorlar. İşte o zaman Arda'nın kurnaz günüyse maç boyu 6-7 ciddi hata yaptırtır defansa. Güzel yanı Arda'nın yaratıcılığından vazgeçmeden orta sahada daha fazla iki yönlü oyuncu oynatabilmesi, kötü yanıysa sadece kontratak oynanacağı zaman kullanılabilir olması (ilk başta saydığım eksikleri yüzünden). Kalabalık defanslara karşı çok gezip top alır ama santrforu stoperlerin kucağında bırakır.
Kadıköye gelince;
Lincoln yok, Nonda yok, Barusso yok, Bouzid heralde gitti. Song zaten yok. Ayhan? Hakan Balta yok.
Uğur-Emre-Servet-Volkan
Barış-M.Topal-M.Güven
..........Arda.................
....Hakan-Ümit(Serkan)...
olurdu ilk maç ve deplasman olmasaydı.
Şimdi merak ediyorum, Hakan'sız oynarsa daha hızlı kontratak yapabiliriz. Yukarıda TS maçıyla ilgili yazdıklarımı Edu ve Lugano'ya yaşatabilir miyiz? Benim tercihim ileride ortada Karan, arkasında solda Arda sağda Serkan olur. Nonda ikinci yarı Karan'ın yerine girebilecek kadar iyileşse süper olurdu, ama Hakan da yavaşlamasına rağmen topsuz oyun bilgisiyle etkili olabilir (hatta kupa maçlarında Hakan'ın reverse-FB-fobisi vardır).
Arda özel bir oyuncu ve çok daha da iyi olabilmek kendi elinde. Kalsa çok memnun olurum ama İngiltere'ye gitmesi kendisi için şahane olur..