Geçmiş olsun Sn. Başkan..

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Mehmet Gorgen
Staff Member

Post by Mehmet Gorgen »

Geçirdiği pankreas ameliyatının ardından ilk kez medya karşısına çıkan Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, ciddi bir olayı atladıklarını belirterek, "Aslan gibiyim, ayaktayım, yıkılmadım" dedi.

Canaydın, ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Münci Kalayoğlu ve Koray Acarlı, operasyonun gerçekleştiği Memorial Hastanesi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Sözlerine "Ciddi bir olayı atladık. Sizler beni, Allah beni seviyormuş" diye başlayan Özhan Canaydın, genel cerrahideki en ağır operasyonlardan birini geçirdiğini anlattı.

Başkan Canaydın, pankreasta bir kitle tespit edildiğini ve çok erken yakalandığını kaydederek, "Hocam, 45 bin ekip ameliyat içinde gördüğü ender vakalardan biri olduğunu söylüyor. Bunu hiçbir yere hoplamadan zıplamadan Allah'ın izniyle söküp attık, gitti. Aslan gibi karşınızdayım, ayaktayım yıkılmadım" diye konuştu.

Erken tanının önemine değinen Canaydın, şöyle devam etti: "Bu olay, insanın hayatına değer vermesinin, kontrollerini zamanında yaptırmasının çok önemli bir göstergesi. Önemli bir macera geçirdim. Galatasaray büyük bir camia. Birdenbire dünyanın her yerinden bana yardım elini uzattı insanlar. Hocam 'Derhal ABD'ye beraber gidelim' deyip, bu konunun ilk 5 içindeki adamını buldu. Ben de 'Siz ne düşünüyorsunuz? Ona göre hareket edeceğim' dedim. Kendisi de 'Bu konuda sizi yabancıların eline bırakmaya içim el vermiyor' yanıtını verdi. Baktım Galatasaraylı, güvendim. Ama sol tarafımdaki doktorum Koray Acarlı Fenerli, o da damadımın sınıf arkadaşı, ona da güvendim. Anestezi uzmanım Beşiktaşlı, günde 2 paket sigara içen bir hastanın 8 saatlik ameliyatında kontrolü Beşiktaşlıya bıraktık."

Erken teşhisi yapan Acıbadem Hastanesi'ne de teşekkür eden Canaydın, bu hastaneyi de ziyaret edeceğini söyledi.

"ASLAN GİBİYİM"
"Aslan gibiyim" diyen başkan Canaydın, Atatürk'ün dediği "Kendinizi Türk hekimlerine emanet edin" ifadesini tekrarladı.

Hastane yatırımlarının bu kadar olduğunu bilmediğini anlatan Özhan Canaydın, "Ben bu kadar bilmiyordum, dünyanın her yerinde ziyaret vesilesiyle hastane gezdim ama Türkiye'de çok ilerlemişiz, çok mutlu oldum. Doktorum beni Sion maçına getirecekti, ben korktum. Bu ekip karaciğer transplantasyonunda da kuvvetli, 8 saat benimle uğraştılar. Ne mutlu ki, ben bu meret hastalığı bu ekibe bırakmıştım. Çok şükür milli takımı kurduk, Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Beşiktaşlı olarak" şeklinde konuştu.
Canaydın, bundan sonra hiçbir hastanın ne Amerika'ya, ne de Avrupa'ya gitme ihtiyacının olacağını sanmadığını ifade etti.

"HER KÖTÜLÜĞÜN BİR İYİ YANI VARDIR"
Basın toplantısında herkese teşekkür eden Özhan Canaydın, "Her kötülüğün iyi bir yanı vardır" diye bir söz bulunduğunu, kendisinin de bu ameliyat olayında ne kadar çok seveninin olduğunu gördüğünü anlattı.

Canaydın, bütün Türkiye'den, bütün kulüp başkanlarından, politikadaki en üst merciden en alt noktaya kadar bu kadar sevenimin olmasının, bu ekip ve bu moral gücüyle bu duruma gelmesine neden olduğunu söyledi.

"GALATASARAYIMIZ DAHA DA İYİ GİDECEK"
Canaydın, Galatasaray'ın iyi gittiğini, bundan sonra da iyi gideceğini belirtti. Dimdik ayakta olduğunu tekrarlayan başkan Canaydın, Kayserispor maçında rakip futbolcuların geçmiş olsun dileklerini içeren pankart açmalarından çok duygulandığını söyledi.

Bu pankartı gördükten sonra anında Kayserispor Kulübü Onursal Başkanı ve Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye telefon açtığını dile getiren Özhan Canaydın, "O da ismimi görünce cevap verdi. Biz üç büyük kulüp olarak bunu birbirimize her zaman yaparız ama Anadolu'ya yayılması önemli. Çok duygulandım" dedi.

Canaydın, şöyle devam etti: "İnsanın seveni kadar sevmeyeni de olacak felsefem vardır benim. Ama şu an öğrendim ki, sevenim çok çok fazla. 3-5 tane yazar çizer aleyhimde olabilir. O gece yarıları ekran arkasında yüreklenip, sitelere yazan sevmeyenler olabilir, olacaktır. Onlar bizi yüreklendirir. Biz aynı hız, aynı şevk, hiçbir şey beklemeden tek hedef Galatasaray'a hizmetimizi devam ettiririz."

"HERKESLE ŞAKALAŞTI"
Basın toplantısında sürekli şakalar yapan başkan Özhan Canaydın'ın neşeli oluşu dikkati çekti. Toplantı odasına girişi sırasında orada bulunan yönetim kurulu arkadaşlarına "İnsan bir ayağa kalkar, başkanınız geldi" diye takılan Canaydın, yanında oturan Fenerbahçe taraftarı Prof. Dr. Koray Acarlı'ya "Kendisi bana, 'Ameliyat sırasında içeriye Fenerbahçe plaketi koydum, her röntgende gözükecek, onu çıkarıp almayacağım' dedi" diye konuştu.

Acarlı ise Galatasaray camiasına ve sayın başkana kendisine güvendiği için teşekkür ederek, " Biz de bir Fenerbahçeli olarak elimizden geleni yaptık, plaket koyma ifademiz şakaydı, bu mümkün değildi. Ama içerdeki bütün iplikler sarı-lacivert renkteydi" dedi. Başkan Canaydın, burada da söze girerek, "Ne yapalım baygın halinde buna yetişemedik. Böyle sarı-lacivert diktim diyor ya, eğer bugün istersem servisteki bütün hemşireler sarı-kırmızı giyinir. O kadar Galatasaraylı var ki, hepsine forma dağıttım" diye karşılık verdi.

Başkan Canaydın, toplantıda zaman zaman duygusal anlar da yaşarken, gözlerinin yaşarması dikkati çekti. Basın toplantısına çok sayıda yönetici ve Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar katıldı. Bazı yöneticilerin Canaydın konuşurken gözlerinin yaşarması dikkati çekerken, başkan yardımcısı Adnan Polat ise toplantıda yer almadı.

Özhan Canaydın, ayrıca yardımcısı Sara hanıma "Sara, eksikleri not et, gün ola harman ola" diye şaka yaptı. 2. başkan Semih Haznedaroğlu'nun "Maşallah" diye seslenmesi üzerine Canaydın, "Arkam sağlam, ikinci başkanım sen olduktan sonra" diye yanıt verdi.

DOKTORU İLGİYE ŞAŞIRDI
Ameliyatı yapan doktorlardan Prof. Dr. Münci Kalaycıoğlu, 45 senedir hekim olduğunu ve böyle ilgi gören bir hastayı ameliyat etmediğini söyledi.

Çok sayıda hastayı, rektörleri, prensleri, prensesleri ameliyat ettiğin dile getiren Kalaycıoğlu, şunları söyledi: "Ama şimdiye kadar hiç bu derecede sevilen, Türkiye'ye mal olmuş, Galatasaray'a başkan olmuş bir kişiyi ameliyat edeceğim aklıma gelmezdi. Bu yaşımıza, tecrübemize rağmen böyle bir kişinin ameliyatı inanın çok zor ve stresli oldu. Kanının bir yanı kırmızı diğer yanı sarı mı çıkacak diye baktım ama yok öyle bir şey. Pankreastaki kitleyi temizledik, sayın başkanın vücudunda hiç bir şey kalmadı. 3. gün ayağa kalktığında, maça gitmeyi istedi. Sayın Koray Acarlı Fenerli olduğu için engelledi, yoksa sayın başkan bütün maçlarda takımının başında olacaktı, inşallah bundan sonra olacak. Avrupa'ya da gideceğiz. Şampiyonluk maçında sağ tarafına beni, sol tarafına Koray'ı Fenerli olmasına rağmen alacak. Biz de bunun hayalini yaşıyoruz. İnşallah bu sezon Galatasaray UEFA Şampiyonu olur, biz de birlikte o maçı izleriz
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Mehmet Gorgen wrote:Geçirdiği pankreas ameliyatının ardından ilk kez medya karşısına çıkan Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, ciddi bir olayı atladıklarını belirterek, "Aslan gibiyim, ayaktayım, yıkılmadım" dedi.
....
Birilerinin ancak boyle yikilacagina sevenecegini tahmin etmi$ olsa gerek. Kendimi haric tutup olmami$tir diyemeyecegim muhakkak vardir boyle bir $eyi isteyecek kadar kin ve nefretle yugrulanlar. Ama boyle bir ameliayattan sonra bu lafa gerek gormesi bu tiplere mesaj vererek azalmasina degil cogalmasina yarayacagini bile bile soylemesi beni $a$irtmadi. Kendisi de deve gibi kin tutmakta malasef kendisine kar$i olanlara.

Cok ya$a ba$kan Allah nazardan saklasin.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Mert Tokman

Post by Mert Tokman »

Cengiz Akgun wrote:
Mehmet Gorgen wrote:Geçirdiği pankreas ameliyatının ardından ilk kez medya karşısına çıkan Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, ciddi bir olayı atladıklarını belirterek, "Aslan gibiyim, ayaktayım, yıkılmadım" dedi.
....
Birilerinin ancak boyle yikilacagina sevenecegini tahmin etmi$ olsa gerek. Kendimi haric tutup olmami$tir diyemeyecegim muhakkak vardir boyle bir $eyi isteyecek kadar kin ve nefretle yugrulanlar. Ama boyle bir ameliayattan sonra bu lafa gerek gormesi bu tiplere mesaj vererek azalmasina degil cogalmasina yarayacagini bile bile soylemesi beni $a$irtmadi. Kendisi de deve gibi kin tutmakta malasef kendisine kar$i olanlara.

Hehe :D Cengiz abi asil burada bir Cengiz Akgun demedigi kalmis bak...

Canaydın, şöyle devam etti:
"İnsanın seveni kadar sevmeyeni de olacak felsefem vardır benim. Ama şu an öğrendim ki, sevenim çok çok fazla. 3-5 tane yazar çizer aleyhimde olabilir. O gece yarıları ekran arkasında yüreklenip, sitelere yazan sevmeyenler olabilir, olacaktır. Onlar bizi yüreklendirir. Biz aynı hız, aynı şevk, hiçbir şey beklemeden tek hedef Galatasaray’a hizmetimizi devam ettiririz."
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Mert Tokman wrote:
Cengiz Akgun wrote:
....

Hehe :D Cengiz abi asil burada bir Cengiz Akgun demedigi kalmis bak...

"İnsanın seveni kadar sevmeyeni de olacak felsefem vardır benim. Ama şu an öğrendim ki, sevenim çok çok fazla. 3-5 tane yazar çizer aleyhimde olabilir. O gece yarıları ekran arkasında yüreklenip, sitelere yazan sevmeyenler olabilir, olacaktır. Onlar bizi yüreklendirir. Biz aynı hız, aynı şevk, hiçbir şey beklemeden tek hedef Galatasaray’a hizmetimizi devam ettiririz."
Bela filan okumadim olse de kurtulsak filan da demedim. O yuzden ustume alinmadim. Bugune kadar hakkinda ne du$unduysem capsizligi konusunda, hastaliginda da sagliginda da bu konuda hicbir degi$iklikte olmadi du$uncelerimde. Ortada sevme sevilmeme yari$masi yok ki. Onun bu i$i yapacak kudret, dirayet, ve bilgi sahipligi konusunda yaptiklarina bakarak soylenenler var. Bugune kadar GS'ya hizmeti filan birakin faydasindan cok daha buyuk zararlari oldu. Eksik olmasin bugune kadar hicbir zaman soylediklerim yuzunden yuzumu kara cikartmadi yaptiklari ile.
Cengiz Akgun

N. Tevfik 1940.
Ozan Ersoy

Post by Ozan Ersoy »

Mert Tokman wrote: Hehe :D Cengiz abi asil burada bir Cengiz Akgun demedigi kalmis bak...

Ben kurtardim mi acaba?

Ozhan baskani en son elestirdigim gun gecen Mart ayi secimleridir. Bana surekli yazar dururdunuz "ne oldu bunlardan para mi aliyorsun, acikla da bilelim" gibisinden takilaniniz bile oldu. O secimlerde bakindim etrafa Yigit Sardan ve Cansun. Cikmislar GS'i halka actiklari icin ovunuyorlar, "kaynak yaratacagiz yeni ortak bulacagiz, daha da fazla acacagiz" falan derler dururlar. Hic birinde bes kurus yok. Hesap kitap hic bilmezler. Suren ve bunlar kulubu batiranlarin onde gideni. Bir de Kalpakcioglu vardir kulubu cikmaza sokan.

Canaydin'sa futboldan zerre kadar anlamaz. Yonetimde ciddi hatalar da yapmistir ama adam elini cebine atmistir, kulubun para akisina yardimci olmustur. En onemlisi bu eskilerle kendini ayirmistir. Eskilerin yaptiklarini yapmamis, kulubun hisselerini daha fazla halka acmamis, takimin musrif transfer aliskanligini dizginlemeye calismistir (son seneler). Eskilerse ona muhalefet olmustur. Secimlerde kaybetseydi bugun GS diye birsey olmayacakti ve cok daha kotu gunde olacaktik. Altinci sezilerim cok kuvvetlidir cok sukur, o gunku havada kokladigim buydu.

Kendisi benim "sponsorla, tugla tugla stadi yapalim" dusuncemin kac kati guzel bir fikirle ortaya geldi ve bu konuda direndi, pes etmedi. Seyrantepe'yi kulubun kasasindan bes kurus cikmadan yaptiracak insallah. Devletten de bes kurus cikmayacak, aksine 300 milyon dolar kazanacak. Ihaleyi de GS'li sirket aldi. Simdi temel atilmasini bekliyoruz.

Bizim yazdiklarimiz bos. 2 sene sonra, o stad orada kapi gibi durdugunda Canaydin'in GS'a mirasi baki olacak. Efsane baskanlar sportif basarilarla degil somut, elle tutulan basarilarla anilirlar. Beyazit Riva'yi kazandirmistir (o gunlerde nasil elestirildigini Gorgen burada gecmisti), Ali Uras Turkiye'ye ilk tesislesmeyi getiren baskan olarak anilir. Bundan 20 sene sonra da biz faniyiz ama gencler yeni baskanlari elestirirken Canaydin'i ornek gosterecekler "Bir Canaydin vardi, tek basina direndi, adam elini tasin altina soktu, $u stadi diktirtti, o yuzden GS bugunlere geldi" diyecek. O da tarihin sayfalarinda efsane olarak yer alacak.

Bunu gormek icin biraz kalplerin ustunu orten ortulerin aralanmasi gerek.

Ozan Ersoy
Last edited by Ozan Ersoy on Tue Oct 09, 2007 12:15 am, edited 2 times in total.
Mert Tokman

Post by Mert Tokman »

Cengiz Akgun wrote: Bela filan okumadim olse de kurtulsak filan da demedim. O yuzden ustume alinmadim.
Ben de sakayla karisik takildim zaten sana ama zaten "olse de kurtulsak" diyen olacagini hic sanmam... ancak "bu hastalik bahanesi ile belki ailesi ile daha cok ilgilenmeyi secip - klup baskanligini birakir" diye dusunenler buyuk ihtimalle vardir... "hala dimdik ayaktayim" lafi bence onlara...

Ozan'da hakli bu arada... Baska hicbirsey de degil ama Ribery olayinda cok kizdim bende baskana... icimde hala uktedir Ribery konusunda yapilan yanlis... ama bu stad isi gerceklestiginde - Canaydin GS'in efsanevi baskanlarindan biri olarak anilacak... Ribery olaylari deve de kulak olarak kalacak...
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Mert Tokman wrote:
Cengiz Akgun wrote: Bela filan okumadim olse de kurtulsak filan da demedim. O yuzden ustume alinmadim.
Ben de sakayla karisik takildim zaten sana ama zaten "olse de kurtulsak" diyen olacagini hic sanmam... ancak "bu hastalik bahanesi ile belki ailesi ile daha cok ilgilenmeyi secip - klup baskanligini birakir" diye dusunenler buyuk ihtimalle vardir... "hala dimdik ayaktayim" lafi bence onlara...

Ozan'da hakli bu arada... Baska hicbirsey de degil ama Ribery olayinda cok kizdim bende baskana... icimde hala uktedir Ribery konusunda yapilan yanlis... ama bu stad isi gerceklestiginde - Canaydin GS'in efsanevi baskanlarindan biri olarak anilacak... Ribery olaylari deve de kulak olarak kalacak...
$aka yaptigini biliyorum bakma sen ciddi gibi yazdigima.
Cengiz Akgun

N. Tevfik 1940.
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Ozan Ersoy wrote: Bizim yazdiklarimiz bos. 2 sene sonra, o stad orada kapi gibi durdugunda Canaydin'in GS'a mirasi baki olacak. Efsane baskanlar sportif basarilarla degil somut, elle tutulan basarilarla anilirlar. Beyazit Riva'yi kazandirmistir (o gunlerde nasil elestirildigini Gorgen burada gecmisti), Ali Uras Turkiye'ye ilk tesislesmeyi getiren baskan olarak anilir. Bundan 20 sene sonra da biz faniyiz ama gencler yeni baskanlari elestirirken Canaydin'i ornek gosterecekler "Bir Canaydin vardi, tek basina direndi, adam elini tasin altina soktu, $u stadi diktirtti, o yuzden GS bugunlere geldi" diyecek. O da tarihin sayfalarinda efsane olarak yer alacak.

Bunu gormek icin biraz kalplerin ustunu orten ortulerin aralanmasi gerek.

Ozan Ersoy
Canaydin GS'yin ASY deki hakkini verip Seyrantepeye takas bir stad yapilmasina direniyor. Fikir mikir de ona ait filan degil. Yani ortada yoktan var ettigi bir $ey filan yok. Millet katini verip yine ayni ya da biraz daha geni$ daire aliyor yikip imar durumu degi$en yerde daha fazla kat cikabilen muteahitten.

Ama ezip bozdugu neredeyse bir stad parasi tutacak para var ortada. Yuz kusur milyon dolar borc oduyorum diye kalkip ustune koydugu. Daha bakalim bu son transferlerle olay ne duruma geldi. Bilen yok. Evet Turk milleti enayidir. Yarin ASY adini indirir Ozhan Canaydin stadi yaparlar. Kim ugra$acak onun yaptiklarini bulup cikarmaya.
Cengiz Akgun

N. Tevfik 1940.
Savas Macun

Post by Savas Macun »

Allah uzun omur versin ve tekrar gecmis olsun.

Atlattigi ameliyat kolay degil, herseyden once boyle tehlikeli bir durum ile mental acidan basa cikmak zor.Insan hastalik hastasi olmamali ama hic bir kontrolunu de geciktirmemeli, bu konuda Turk insani olarak cok zayifiz.Herseyi kadere birakmakla olmuyor.Bu acidan Baskan'in degindigi kontrolleri geciktirmeme konusu cok onemli ve isabetli bir tespit.

Nesesi ve morali yerine gelmis bu da sevindirici.

Selamlar
Savas
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..
Mehmet Daskiran

Post by Mehmet Daskiran »

Bir gecmis olsun da Adnan Polat'a bu arada.

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/ ... 1&sz=86753
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Mehmet Daskiran wrote:Bir gecmis olsun da Adnan Polat'a bu arada.

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/ ... 1&sz=86753
I$te bir Hurriyet harikasi daha. Bir ameliyat gecirmi$tir ibaresi ile haber veriliyor. Ne olmu$ neden ameliyat gecirmi$ ozel bilgi ise herifin hastahanede olmasi da oazel bilgi. O zaman ne yaziyorsunuz. Yok bunu yazacaksaniz ogrenirsiniz neresinden ve niye ameliyat oldugunu. Boyle haber mi olur ya.
Cengiz Akgun

N. Tevfik 1940.
Mehmet Daskiran

Turkiye Bulent Ecevit ve Ismail Cem'den sonra bir diger "durust" ve "saygideger" politikacisini ve degerli bir bilimadamini, Erdal Inonu'yu kaybetti. Kansere yenik dusmus. Allah rahmet eylesin, topragi bol osun.

Bu baslik altinda Celal'in de bahsettigi MD Anderson ne yazik ki bircok kisi icin son durak, Allah kimseyi dusurmesin.

Mehmet
Hasan Tezcan
Site Admin

Post by Hasan Tezcan »

Durust, saygideger sifatini kullanmak tutarsiz bir davranis bence, ne alaka?
Suphe eden mi oldu...sonra kimin umurunda?

TR lider kesiminden bir kisi ölmus, haftalarca methiyeler yazilir cizilir,
bilip bilmeden...sorgulama, özelestiri nerede?

Bos insanlariz gercekten...okudukca cok uzuluyorum, görduklerimden
okuduklarimdan...duzgun siyasete, durust ve kompetan siyasetcilere
susamis bir halkiz.
Mehmet Daskiran

Hasan Tezcan wrote:Durust, saygideger sifatini kullanmak tutarsiz bir davranis bence, ne alaka? Suphe eden mi oldu...sonra kimin umurunda?
Otuzsekiz yasindayim. MS ve PhD haricinde 30 yilim Turkiye'de gecti ve saglikli bir karsilastirma yapacak kadar "lider" gordum saniyorum. Kac yildir Isvectesin bilmiyorum ama oldukca uzun oldugunu kestirebiliyorum sitenin gecmisini bildigimden. Bu baslik altinda Canaydin icin ayni tabirleri kullanmadim dikkat edersen yeterince tanimadigim icin kendisini ama Erdal Inonu icin kullandigim ifadeleri TR'deki tabiriyle "yikama, yaglama" amacli olarak yazilmis gorup tutarsiz demen, ve "kel" alaka olarak ifade etmen de bana tutarsiz geldi nedense.
Hasan Tezcan wrote:TR lider kesiminden bir kisi ölmus, haftalarca methiyeler yazilir cizilir, bilip bilmeden...sorgulama, özelestiri nerede?
Bu forumdakilerin, kisiler ya da konular hakkkindaki dusunceleri TR'deki medya tarafindan yonlendirilemeyecek kadar olgun oldugunu dusunuyorum. Ben yukaridaki mesajimi "bassagligi" amacli yazdim ve yazdiklarim sadece beni baglar. Hatalari yok mudur, mutlaka vardir ama yukaridaki kullandigim ifadeleri kesinlikle haketmistir. Sen ozelestiri istiyorsan acarsin bir konu yazilir tartisilir. Ayrica buranin politika yapilacak bir forum olmadigini saniyorum senin daha iyi bilmen gerekiyor.
Hasan Tezcan wrote:Bos insanlariz gercekten...okudukca cok uzuluyorum, görduklerimden okuduklarimdan...
Bunlar senin dusuncelerin. Her yazilani okumak zorunda degilsin.
Hasan Tezcan wrote:....duzgun siyasete, durust ve kompetan siyasetcilere susamis bir halkiz.
Sanirim burada hemfikiriz ama tabi bu biraz da "kompetan"dan ne anlam cikarilacagina bagli, malum gemi var gemicik var, orada da senin ifadenle bir "kompetan" durum var.
Murat Biricik

Post by Murat Biricik »

Eski yoneticilerimizden Sn. Ergun Gursoy a da gecmis olsun. Hurriyet teki yazılarına tekrar baslamıs. Bugunku yazısını kopyalıyorum.

Taraftarın canına tak dedi

Ergun GÜRSOY

PUAN puana liderlik mücadelesi verdiği Sivasspor’un, bir gün önce Beşiktaş’ı sahasında mağlup etmesi, Galatasaray’ın pazar günü oynayacağı maçı daha da önemli hale getirmiş. Beklenen, taraftarın Ali Sami Yen’in tribünlerini doldurması... Ama stadyumun yarısından fazlası boş...

Ve maçtan sonra, gerçekleri görmeyen ya da işlerine geldiği için görmezlikten gelen yöneticiler, taraftarın ilgisizliğini "hava koşullarına" bağlayan açıklamalar yapıyorlar.

Galatasaray’ın seyirci sayısı gün geçtikçe düşüyor. (Yönetimin "maça gelmeyin ricasını" kıramayan Beşiktaş seyircisindeki azalmanın geçici olduğunu düşünüyorum.) Oysa, istikrarlı veya iddialı bazı Anadolu kulüplerimizin seyircileri, kentlerinin mütevazı nüfuslarına ve uzun yıllardan beri şampiyon olamamalarına rağmen stadyumları dolduruyorlar. Trabzonspor taraftarları bunun en güzel örneği...

Ligdeki konumları ne olursa olsun, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın tribünleri hep doluyor. Liderden 6-7 puan geride olan Fenerbahçe’nin Avrupa Kupası maçlarını Şükrü Saracoğlu’nda 55.000 seyirci izliyor. Kasımpaşa ile oynadığı maça da bu sayıya yakın seyirci geliyor.

Yatırım yapılmayınca

Galatasaray’ın Ali Sami Yen Stadyumu’ndaki seyirci sayısı neden düşüyor?

Nasıl ki, iktisatta "Kötü para, iyi parayı kovar" ise futbolda da kötü seyirci, iyi seyirciyi hep stadyumdan kovmuştur. Çünkü parasını verip kombinesini alan kişinin yerinde oturma garantisi yoktur. Koltuklar kırık dökük ve pistir. Doğru dürüst tuvaletlerden yoksundur. Giriş-çıkışlar ilkel ve kontrolsüzdür. Yıllardan beri stadyuma tek çivi çakılmamıştır. Üstüne üstlük bilet fiyatlarına zam yapılması da seyirciyi stadyumdan uzaklaştırmıştır. En elverişli koşullarda dahi Galatasaray’ın Seyrantepe’ye kavuşması, daha en az 3-4 yıl alacaktır. Bu zaman zarfında Galatasaray’ın hasılattan elde edeceği gelir küçümsenmeyecek kadar fazladır. Fiziki koşulların bu kadar kötü olmasına rağmen, kimi zaman imkansızlıktan, kimi zaman da, nasıl olsa seyirci geliyor, düşüncesiyle Ali Sami Yen’e yatırım yapılmaması, seyircinin canına tak ettirdi.

Birkaç yıl önce F.Bahçe’nin Galatasaray’ın çok önüne geçtiğini söylemiştim. Basın dahil, herkes, bu tespitimin altında yatan gerçekleri aramak yerine, beni acımasızca eleştirmişti. Ama F.Bahçe her alanda önde olmaya devam ediyor. Hem seyircisine iyi hizmet sunuyor, hem Avrupa’da yüzümüzü ağartmaya devam ediyor. Ve şimdi, o zaman bana karşı olanlar, benim düşündüğümü ya içlerinden geçiriyor ya da kendi fikriymiş gibi söylüyor.

Adnan Sezgin’in tezi

Adnan Sezgin, bir röportajında Galatasaray’ın bu sezon yaptığı transferlerinden söz ederken "...Amerika’da TEZ konusu olur. Aslında futbol üzerine eğitim yapanların gelip Galatasaray’ın bu tablosunu incelemesi lazım" demiş. Belli ki, takdir edilme beklentisinin karşılanmamasının yarattığı burukluğun etkisinde... Yaptığı bilimsel (!) çalışmalar, ülkemizde anlaşılamadığından işi ta Amerika’ya kadar götürüyor. Yerel değil, uluslararası başarılara imza attığını demeye getirerek, sadece kendine değil Adnan Polat’a da paye çıkarıp böbürleniyor.

Türkiye’de defalarca şampiyonluklar kazanmış, UEFA ve Süper Kupa’yı kaldıran takımın transferlerini yapan yöneticiler dahi bu kadar iddialı konuşup övünmedi. Dereyi görmeden paçaları sıvamak, buna denir. Henüz ligde güçlü bir rakiple karşılaşmadık. UEFA Kupası’nda sıradan amatör takımlara yenildik.

Özhan Canaydın’ın bir müddet için takımın başından uzak kalması nedeniyle doğan otorite boşluğunu lehinize kullanmaya kalkmayın. "Erken öten horozların" değişmez akıbetinin ne olduğunu herhalde sizler de biliyorsunuzdur. Eski sağlığına kavuşup aramıza dönen başkanımızın da bu yolda gerekenleri yapacağından hiç kuşkunuz olmasın.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Post Reply