Takimdaki dususu itinayla bu Hakan-Lincoln cezasina baglamak isteyenler var, medyada da. Simdi Halil Ozer mesela LigTV haberlerinde ayni seyi soyluyor (
Bagimsiz bir konuda: Gokhan Unal'in da bir yil daha sozlesmesi varmis bu arada, TFF sayfalari yanlismis bu konuda).
Yanlis mi hatirliyorum diye, simdi tekrar baktim: Cezanin verildigi
GS-BJK macinin tarihi 29 Eylul. Sion'a ASY'de 5 cektigimiz, hepimizin agzinin sularini akitip, Bayern'i filan gozumuze kestirdigimiz
macin tarihi 4 Ekim.
Tutup da, Hakan ve/veya Lincoln tavir koymak yolunda verdikleri karari, o mac icin askiya mi almislardi? Ben inanmiyorum o turlu komplo teorilerine... Medyanin boyle hikayeleri ballandirmak, uzatmak daha isine gelir ama, biz taraftar olarak, elimizde somut birsey olmadikca gaza gelmemeliyiz diye dusunuyorum...
Maca gelirsek, evet, Linderoth iyilesmisken, Sabri, Baris, M.Topal elinin altindayken, tepki ceken, varlik gosteremeyen Bouzid'le baslamak, direk Kalli'ye yazilacak bir eksi puandi. Ama ote yandan, tutup da, Lincoln'le de baslamasa, bir eksi puan daha verecektik degil mi? Ama gorduk ki, sahada hayalet modundaydi Lincoln (sadece dizilis nedeniyle boyle pasifti iddiasini da pesin pesin reddetmis olayim)... Demeye calistigim, "su oynamaliydi, bu oynamamaliydi" demek kolay, ama, elimize bir zaman makinasi alip da, geriye sarip sarip, muhtemel 11'leri deneyemedikce, bu elestirilerin dozunu biraz daha dengeli tutmak lazim diyorum (ama, evet yine de Kalli'nin "butun oyuncularimi hazir ve de degisik mevkilerde oynayabilir tutma" planini, Bouizid gibi oyuncular icin, kupa maclarinda, milli takim molalarinda ayarlanacak hazirlik maclarinda uygulamali diyorum).
Karan'i yine herkes yerden yere vurmus ama, son 2-3 macina gore, ben bu macta daha gayretli, ve citkirildimligini azaltmis bir Karan gormustum. Cabuk dusuyorlugunun elestirileri ise yaramaya baslamis herhalde diye dusundum. Hatta, daha da iyilestirmek icin, Kalli yerinde olsam, "bacagin kirilmadikca, 3 pozisyonda yere dustugun gibi degistirecegim seni" filan gibi tehditlerle sahaya surerdim.
Ridvan'in futbol analizlerine saygi duysam da, Hasan Sas'in sagbek olayina hala cok kiziyor degilim. Obur turlu orta sahada oynayip da, toplari ezdikce bizi cileden cikardigini unutmayin.
Bouzid, ve Lincoln'un yaninda, Volkan, ve Hakan Balta da normal formlarini aratan oyuncular konumundaydilar. Burda genel kani olarak yazilan, kotu oynayanlar listesine Karan'i da eklersek, 11'de 5 kotu oynuyorken, "hurraa Kalli'yi asalim" linc tayfasina katilmak icin 2-3 mac daha bekleyecegim ben sahsen...