Ali Bey -Ali Erdogan wrote:Sevgili Ufuk, benim mesajimi alinti yaptiktan sonra altina bu sozleri yazarsan ben ne dusuneyim?.. Birini "yasi dolayisiyla isini duzgun yapamiyor, bu seviyeyi kaldiramiyor" diye elestirdik diye, IRKCI duzeyine indirilmeye kim tepki vermez?..Ufuk Sezekkaplan wrote:Elbette bunlari yazarken Ali Erdogan'i irkcilikla itham etmek gibi bir art niyetim yok. Sirf onu degil bu forumda yazan kimseyi itham etmem. Hatta Kalli'nin yasi ile oynattigi futbol arasinda acik iliski kuruldugu surece, bu goruse saygi duyarim. Ama bana gore Kallinin yasi ile Bordo veya Denizli maci arasinda hicbir ilinti yok.Ufuk Sezekkaplan wrote: Bu sene GS ozelinde buna bir de Kalli'nin bunak oldugu eklendi. Ben buna tahammul edemiyorum.
Isıne durustlukle yapan bir adamin ortada gecerli hicbir veri yokken, yasi nedeniyle itham edilmesi cinsiyet ayrimciligindan, irkciliktan farkli degildir.
Feldkamp yasli diyenler, oynanan futbolda ve takim yapisinda neyin eksik oldugunu ve adamin yasi ile bunun ilintisinin ne oldugunu belirtmek zorundadirlar.
Ne var ki Turk basininda basta Ahmet Cakar olmak uzere bircok yazar (sonra da Hincal Uluc) ne Kalli'nin gestapolugunu biraktilar ne de bunakligini. Her hafta bu aptal temanin ustune koyarak geliyorlar. Bunun temel bir dustur haline gelmesi egilimi var.
Yoksa Ali Erdogan'in yazilarini cok degerli buluyorum, yazimda "sozum meclisten disari" demedigim icin kusura bakmasin.
Kalli'nin macta burnunu cemkirmesi, montuna gomulmesi ise bana Senol Gunes'in saclarini iyi tarayamamasi tarzinda bir elestiri gibi geliyor. Ali kizma ama Mourinho da palto giyiyor, ne yapacagiz?
Ben musluman bir insanim.. "Yaratilani severim yaradandan oturu" sozune tum kalbimle inanirim ben.. Benim kaldirabilecegim bir soz degil bu.. (Yanlis anlasilmasin muslumalikla ilgisi olmayan bir konu ama sadece kendimi yazdim, yoksa kendine insan diyen herkes bu tur ayrimciliktan uzak olmali)..
Ukalalik yapmak istemem ama bir mesaji gondermeden once, kendinizi karsi taraf yerine koyup bastan sona dikkatlice okumak lazim.. Hele ki boylesine bir mesaji..
Beni kastetmedigini ogrendigim icin, bir sekilde yanlis anladigim icin cok mutlu oldum.. Devaminda seni kiracak birseyler yazdiysam ben de ozur dilerim..
Birseyi acikliga kavusturmakta fayda var...
Yukarida siz irkcilikla degil onyargili olmakla suclanmissiniz... Yas ayrimciligi, cinsiyet ayrimcilig ve irk ayrimciligini bir tutan faktor onyargililiktir...
Burada size soylenmemek istenen sizin irkci oldugunuz degil yasli insanlara karsi onyargili oldugunuzdur...
Denizli'ye karsi Kalli'nin performansi iyi veya kotu tartisilir -ama kotu bile olsa bunun yasi ile ne alakasi var deniyor... bu yaklasim onyargili bir yaklasim deniyor...
Bunu lutfen bu sekilde algilayin... "70 kusur yasina gelmis adama bunamis hala futbol sahasinda ne isi var" seklinde bir onyarginiz var mi - o konu da kendinizi bir sorgulayin sonra tekrar cevabini sizi onyargili olmakla suclayan arkadasa iletin...