Ali Erdogan wrote:Yahu ben simdi Bouzid bu ligin topcusu degil derken neyini yazayim Allah askina.. Ne gibi bir istatistigini vereyim.. Adamin olumlu bir hareketi yok mac boyunca..
Bu sizin fikriniz. Penaltiyi cok kotu yaptirmis olabilir, ama mac icinde cok da kotu degildi. Servet'in, iyi oynayan Hasan'in, Umit Karan'in ne hatali maclarini gorduk biz.
Ali Erdogan wrote:
Yusuf u tutsun diye konmus belli ki, ama Yusuf un oynamamasinda hic bir payi yok ki.. Oyle takildi mac boyu.. Bir de amatorce bir penalti yaptirdi.. Neyini yazayim?.. Ben birsey goremiyorum bu adamda, eger siz bana katilmiyorsaniz buyrun siz yazin Bouzid in niye oynamasi gerektigine dair birseyler ve ya istatistikleri siz verin..
Bouzid'in oynamasi gerek cunku Ayhan, Okan, Linderoth yok. Kim oynasin defensive mid?
Ali Erdogan wrote:
Kalli nin ise hangi sacmaligindan baslayayim..
Yasliligindan baslanabilirdi mesela
Ali Erdogan wrote:
"Disiplin herseyden onemlidir" diyor, sudan sebeplerle takimin iki onemli futbolcusunu cok onemli mactan once kadro disi birakiyor.. Ama o meshur Alman disiplinini, Bordo macinda, dustugu yerden kalkmayan yuz karasi futbolcularimiz icin uygulamak nedense aklina gelmiyor.. Bjk macindan once "ee kardesim bunlar Alman, bunlar boyle, bunlar disiplin soz konusu olunca babasini tanimaz, Lincoln kimmis, kimse GS dan buyuk olamaz" diye beylik laflar edenler , "Feldkamp efendi bu futbolcularin hali ne, dusen kalkmiyor, rezil rusva ettiler GS adini, nerede Alman disiplini "diye konusmuyorlar.. O rezilliklerden sonra hala "Nonda atsaymis, forvetler soyleymis, Kalli ne yapsinmis "..
Niye, mactan sonra Kalli bu duzey futbolcularin yerlerde surunmesinden hic hoslanmadim gibisinden birseyler dedi. Belli ki futbolculara da birseyler demis ki, bir suru sert harekete maruz kalmalarina ragmen dikkat ederseniz bizim topcular pek yerlerde surunmediler. Ozellikle Arda ve Umit.
Ali Erdogan wrote:
O zamanda soylediydim, disiplin gosterisi yapti bize Kalli, ilkokulda yapilmaz boyle seyler, futbolculara degil takima ceza verildi. diye.. Zaten Erman in "Nonda ve Arda duzelmeseydi ayni cezayi verir miydiniz?" sorusuna "EVET" diyemeyerek verdigi cezanin disiplinle ilgisi falan olmadigini gosterdi..
Bizim lisede bir futbol hocasi vardi, o yapardi disiplini saglamak icin birseyler ama basarili olamazdi. Ilkokulda ileri duzey futbol oynamadigim icin bilmiyorum ilkokuldaki hocalar nasil, o zamanlar gazoz kapagiyla, sansliysak plastik topla idare ederdik, ama basimizda hoca yoktu. Belki Kalli olsaydi daha disiplinli olurduk.
Bu arada ben GS'da bir disiplinsizlik gormuyorum, canla basla oynuyor cocuklar, laubali hareket yapan birileri var, antrenmandan kacan, gec gelen, kondisyonu kotu olan?
Ali Erdogan wrote:
Zaten sezon basindan beri tum aciklamalari turlu celiskilerle dolu.. Kotu giden her mactan sonra Linderoth da oldugu gibi hep bir futbolcuya ihaleyi yikiyor.. "Hasan sag bek oynar mi?" sorusuna "yardimcilarim oynar dedi" cevabini verebiliyor.. Bu kadro disi olayiyla ve bu demecleri ile takimdaki havayi bozmayi bile becerdi bir donem..
Futbolcu suclama konusunda Terim, Gerets, Ziya Dogan, Ersun Yenal gibi adamlar varken laf soyleyemeyecegim ben. Kaldi ki Linderoth'u suclamadi, yenilginin sebeplerini aciklamaya calisirken Linderoth'un alisik olunan performansinin da altinda oldugunu dile getirdi. Birini suclamak istese Umit ve Nonda'nin kacirdigi gollere cok rahat laf soyler, bu mac da birini yedek birakirdi.
Ali Erdogan wrote:
Geldiginden beri Nonda yi surekli yedek birakti.. Bu takimin forvette ki alternatiflerden en iyisi kuskusuz Nonda.. Bunu Nonda da biliyor.. Sen adami en iyi oynadigi mactan sonra kesersen, Hakan in yurumekten aciz oldugu, Umit in sacmaladigi turlu maclarda bile oyuna son dakikalarda alirsan, morali bozulmaz mi bu adamin, benim bile moralim bozulurken.. Nasil bir teknik direktorluk bu?.. Hakan in psikolojisini bir kere bozdu ya duzeltecegi diye tum maclarda 90 dk oynatti.. Olan Nonda ve takima oldu..
Bu noktada iste forumdakiler de herkes gibi Hakan tartismasina girmiyor mu... Benim bir cevabim yok bu konuda. Hakan'i severim ama bana da yetersiz gibi geliyor yasi dolayisiyla. Umit'in ise istikrar abidesi olmadigini biliyoruz. Nonda niye yedek diye sordugun sorunun cevabi: "Cunku Hakan ile Umit'e sans veriliyor". Bu da dogru mu yanlis mi diye kuyuya tas atsam cikmaz bu basligin altinda
Ali Erdogan wrote:
Serkan diye bir futbolcu var.. Hazirlik doneminden beri herkesin ove ove bitiremedigi bir adam.. Ligin 10 haftasi gecti daha izleyemedik.. Hem de Hakan in sakat, Umit in dokuldugu maclarda dahil..
Valla Serkan'in niye oynamadigini bilmiyorum. Ama ayni lafi Bouzid niye oynamiyor diye yazarken simdi takimdan gonderir olduk, o yuzden boyle laflari da cok onemsemiyorum artik. Serkan cikar, 3 gol kacirir, Hakan varken bu mu oynatilir deriz. Onun da cevabi hazir. Ben vardir insallah hocamizin bir bildigi deyip geciyorum.
Ali Erdogan wrote:
Kritik maclarda oyuncu degisiklikleri kelimenin tam anlamiyla FECAAT.. Bordo macinda yaptigi 3 degisiklikte sacmalik.. Topal i geriye dusmeden almasi gerekirken gol atmamiz gereken zamanda oyuna aldi, Carrusca nin ne oldugunu ne olmadigini daha anlayamadi, Serkan i da sanirim oyunu sogutmak icin 86 da oyuna alarak kendisine yakisan buyuk hocaligini gosterdi.. Kalli nin degisikliklerini oven, hak veren arkadaslar buyrun bu degisiklikleri bir aciklayiverin bana..
Yok aciklayamayacagim da, o mac bence Kalli oyuncu degisikliklerinde degil de maca cikis mantiginda hataliydi. Bana topu kontrol etmektense, geriye yaslanip kontratak oynamak istedi gibi geldi, bence de hatasi buydu. Ama tabi gene senin kadar kesin yazamiyorum, cunku gercekten nasil bir taktikle oynamak istedigini bilmiyorum.
Ali Erdogan wrote:
Dun Adnan Sezgin in roportajini okudum.. Sadece Bouzid Kalli tarafindan transfer edilmis.. Yonetim Gago nun, Pato nun, Juninho nun, Lincoln un pesinde kosarken Kalli nin ufkuna bir bakin.. Alman ikinci liginden 25 yasinda buyuk bir yetenek kesfetmis.. Daha once ne Fransa da ne Almanya da kesfeden olmamis, ama Kalli gormus yetenegi..
Sevgili Mehmet Gorgen'e danisilmamis mi bu konuda
Volkan Yaman, Baris, Serkan kimin transferleriymis peki? Takimin %70'i degismis, takim heyecan veren bir futbol oynuyor adi sani duyulmamis cocuklarla, ligde lider, cok az gol yemis, bana ne transferi kimin yaptigindan. Ama hocanin payi yok, Adnan Sezgin yuzunden bunlar...
Ali Erdogan wrote:
Su transfer olayina girmisken bir de gonderdiklerine bakalim.. Takimda Emre diye bir futbolcu vardi.. Aylarca yedek kalsa sesini cikarmayan, ornek GS li, beyefendi, MILLI futbolcumuzu gonderdi.. Ondan sonra Servet in kaburgasi kirildigi macta bile kendi transferini onun yerine koyamadi.. Madem yanlis bir transfer yaptigina uyandin, niye Emre degilde Bouzidi yollamazsin be adam?.. Simdi dualar edelim de Servet e birseyler olmasin.. Utanmadin mi bu Servet mac sonu agridan haykirirken?.. Koca GS i bu durumda bir oyuncuyu oynatmak zorunda kalmasi kadar kucuk dusurmeye, aciz birakmaya ne hakkin var?.. Emre gibi bir profesyoneli niye yolladin?.. Song da gidecek Afrika kupasina.. O arada Servet de sakatlansa, cezali olsa, ne yapacagiz acaba?.. Bu kadar sacma sapan bir sey olur mu?..Allah askina mantikli bir gerekce bulan varsa yazsin bana da, lutfen..
Su Servet konusunda karar verelim beyler iyi midir kotu mudur... Bir de Emre vardi, onun ne kadar iyi bir futbolcu oldugunu hatirlattiginiz icin tesekkur ederim.
Ali Erdogan wrote:
Her mac sirasinda kameralar Kalli ye dondugunde benim gordugum, montunun icine gomulmus, gozleri yasarmis, yuzu kizarmis, yasli bir adam.. Hayir hava soguksa rakbin hocasi niye ceketle?.. Bunlar yasliklik emaresi degilde nedir?.. Acaba usurken oyunu izlemede sorun yasiyor olamaz mi?.. Yaptigi sacma sapan degisiklikler, hem tercih hem zaman yonunden hatalar, bana bunun boyle oldugunu dusunduruyor.. Bir de sonbaharda bu kadar usuyen bir insan, kisin Sivas ta ne yapacak?.. Yahu bu adam bundan 15 sene once bile saglik sebepleriyle birakti iki sefer isini, 15 sene sonra tekrar etmesi normal degil mi?..
Ben de ayni kazagi giymesine gicik oluyorum. Yok mu bu adamin baska kazak alacak parasi. Gonderip daha modern, soyle renkli kravat takan, modaya uyan bir hoca ben de isterim tabi. Bir de usumezse bonus olur tabi. Karsi takimlar korkar, vay be takimin hocasi usumuyormus diye.
Ali Erdogan wrote:
Takim kampta, hazret hanimi ile otelde.. Ben bir hocanin takimi ile kalmadigini ilk defa duyuyorum.. Maclar bir ara 9 da basliyordu, 11 de bitiyordu, otele donmesi yatmasi falan 2 yi buluyordur.. Ben Kalli nin YASLI vucudunun bunu kaldiramadigini, kaldiramayacagini dusunuyorum.. Zaten yatma saati gelmis bir adamin demecleri de abuk sabuk olacaktir normal olarak..
Hanim hos ama.
Ali Erdogan wrote:
"Ali Erdogan in Kalli yi gondermek istemesi ilginc" diye yazanlar, hatta bana cevap verirken IRKCI hakaretini kullanma terbiyesizligini gosterenler kadar bende biliyorum GS in bu donemde, hatta sezon sonundan once hoca degistirmeyecegini.. Ama bu adamin yanina bir yardimci lazim.. Cunku cogu yerde yardima ihtiyaci oluyor.. Artik yasi sebebiyle mi, yoksa yillardir bu meslegi icra etmemesi sebebiyle mi dersiniz bilemiyorum.. Ama mutlaka bir yardimci lazim kendisine.. Su andaki yardimcilarin, ceviriden baska bir yardiminin oldugundan emin degilim..
Irkci olayinda uzerime alinmadim (boyle birsey yazmadim) ama baskalari da yazmamis. Eger benim dedigim birseyden bu sonucu cikardiysaniz ozur dilerim, ama irkci oldugunuzu iddia edecek kadar sizi tanimiyorum. Boyle bir dusuncem yok.
Ali Erdogan wrote:
Neyse herkes burda, maclar devam ediyor.. Takim kotu gidecek demiyorum ama Kalli sacmalamaya devam edecek.. Siz de burda nasil savunacaginizi bilemeyeceksiniz.. Umarim bundan sonra Kalli yi savunurken futbolun icinde kalma becerisini gosterebilirsiniz..
Hakli cikip cikmamak onemli degil ki. Butun dusuncelerinizde hakli olabilirsiniz, futbolu benden ya da baskalarindan iyi biliyor da olabilirsiniz. Ama yazilarinizi okumaktan zevk almiyorum, kusura bakmayin, cunku paylasim degil bir gerginlik var. Bir onceki postumda da bu kadar kesin ve sert yazmaya gerek yok dedigim oydu. Simdi sizinle dogru ya da yanlis ayni fikirde olmayanlar bu yazinizi okuduklarinda ne dusunmeliler, siz soyleyin. Tartisilip uzerine eklenecek birsey mi kalmis?