Kayseri -GS 1-1 (U. Karan)
Moderator: Staff
-
-
20-25 dakika izleyebildim, Kayseri epey kapali futbol oynadi. Yedigimiz golu bir kere seyredebildim, Orkun cabuk pes etmis gibi geldi, orada daha fazla aksiyon gosterse , atlasa falan daha iyi olurdu, bunlari normalde yapabilen bir adam. Ama gordugum kadariyla bir iki tane guzel kurtardigi pozisyon var. 1 puan da iyidir. Yenilmedigimiz surece iyiyiz.
-
1-1 bitirdik... Derbiden edindigimiz krediden biraz harcamis olduk zor deplasmanda (Sivas bugun yenseymis, liderligi kaptiriyormusuz netekim). 33 yildir yenilmiyormusuz bizim Hemso'lara, devam etti o durum... Futbol bu sefer adildi bence, iki takim da digerine pek oyle aman aman ustunluk saglamadi.
2. yari golden baska bir pozisyonumuz var miydi diye dusunuyorum da, pek birsey uretemedik sanirim. Kalli lafini edip durdugu rotasyonu yapmaliydi. Cogu zaman oynayinca da bizi pisman ediyor ama, mesela direk Hasan Sas ile baslayabilirdi bence, istahli oldugu belli oynamaya...
Lincoln assist'i yapti ama, onun disinda cok cok azdi olumlu katkisi bugun. Kaptirdigimiz toplardan cogu da onun uzerindendi. Onceki macin yildizlarindan Ugur da ezdi 3-4 top bugun.
Arda'ya yuklenmelere cok katilmiyorum. Klasik laftir hic defansa katkisi olmaz diye, bu macta ilk yarida bir dolu seferler geri gelmisti...
2. yari golden baska bir pozisyonumuz var miydi diye dusunuyorum da, pek birsey uretemedik sanirim. Kalli lafini edip durdugu rotasyonu yapmaliydi. Cogu zaman oynayinca da bizi pisman ediyor ama, mesela direk Hasan Sas ile baslayabilirdi bence, istahli oldugu belli oynamaya...
Lincoln assist'i yapti ama, onun disinda cok cok azdi olumlu katkisi bugun. Kaptirdigimiz toplardan cogu da onun uzerindendi. Onceki macin yildizlarindan Ugur da ezdi 3-4 top bugun.
Arda'ya yuklenmelere cok katilmiyorum. Klasik laftir hic defansa katkisi olmaz diye, bu macta ilk yarida bir dolu seferler geri gelmisti...
Last edited by Ozgur Huseyinoglu on Sun Oct 07, 2007 10:06 pm, edited 1 time in total.
Özgür
-
Bayagı tatsız bir haber var buradan. Uzun zaman sonra Polat a mac seyretmege cıktık. Ne yazık ki mac baslamadan kapısından donduk. Sırnak ta 13 sehit.
Kanım dondu. Ne nese ile evden cıktık, gittik ne ruh hali ile eve donduk. Allah hepsine rahmet eylesin. Evdekilerin tansiyonu fırlamıs. Ara sıra alt yazı gecme ihtimalleri oldugu icin TV yi acmıyorum.
Macı ara sıra 2. yarı buradan takip ettim. Anladıgım kadarıyla oyuncu degisiminde TD miz gec kalmıs. Ayrıca cok net anlasılıyor ki hakem bizi biraz frenledi. Benim sehit haberini almamı takiben bayagı sinirim bozuldu. Bugun yenilseydik de uzulmeyecektim.
Erken olacak belki; butun forumdasların bayramını kutlarım. Ulkemize huzur, ailelerinize ve sevdiklerinize saygılar ve sevgiler. Guzel bir bayram gecirmenizi dilerim. Sehitlere Allahtan rahmet diliyoruz, mekanları cennettir. Ailelerine taziyelerimizi sunuyoruz, bassaglıgı diliyoruz.
Kanım dondu. Ne nese ile evden cıktık, gittik ne ruh hali ile eve donduk. Allah hepsine rahmet eylesin. Evdekilerin tansiyonu fırlamıs. Ara sıra alt yazı gecme ihtimalleri oldugu icin TV yi acmıyorum.
Macı ara sıra 2. yarı buradan takip ettim. Anladıgım kadarıyla oyuncu degisiminde TD miz gec kalmıs. Ayrıca cok net anlasılıyor ki hakem bizi biraz frenledi. Benim sehit haberini almamı takiben bayagı sinirim bozuldu. Bugun yenilseydik de uzulmeyecektim.
Erken olacak belki; butun forumdasların bayramını kutlarım. Ulkemize huzur, ailelerinize ve sevdiklerinize saygılar ve sevgiler. Guzel bir bayram gecirmenizi dilerim. Sehitlere Allahtan rahmet diliyoruz, mekanları cennettir. Ailelerine taziyelerimizi sunuyoruz, bassaglıgı diliyoruz.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT
"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
-
Birkac kere gosterdiler yedigimiz golu. Lincoln itilip kakilirken hakem faul calabilirmis pozisyon baslamadan. Bence Orkun pozisyonu iyi okuyamadi. Ugur'un ceza sahasina girilirken Gokhan'in yaninda/arkasinda kaldigini gordugu anda topa cikabilirdi. Gol vurusunda da Gokhan topa sendelerken vurdu, o da Orkun'un zamanlamasini bozdu. Sag bacagini acti ama yetmedi.Tolga Girici wrote:Orkun cabuk pes etmis gibi geldi, orada daha fazla aksiyon gosterse , atlasa falan daha iyi olurdu
-
Mert,Mert Tokman wrote: Ali'cim Ercan'a soruyordun Mondi hangi golu yemezdi diye --- al sana bir ornek...
Golun gelisimi - kaleye gelene dek tabii ki Orkun'un hatasi degil ama GS'in kalecisi boyle dengesiz gelen bir forvetten bu golu yememeli...
Ben Mondi'nin o topu kurtaracagindan pek emin olmadigim gibi, macin ilk dakikalarinda Mehmet Topuz'un bir sutunu kurtardi Orkun, ben Mondi'nin onu yiyebilecegini de dusundum. Sen ne dersin sutu hatirladiysan, ozellikle Mondi'yi yerden gelen toplarda dusununce?
Ben acikcasi ne ilk 11i anladim ne de degisikliklerdeki gecikmeleri.
Forumdan futbol anlayip su ilk 11in neden Sion macinin aynisi oldugunu anlayan varsa lutfen anlatsin.
Ikinci yari cok geriden top sisirdik, cogunu da armut gibi topladi Kayseri orta sahasi. Sonuctan sikayet edemem, Gokhan ve Topuz gercekten iyi anlasiyorlar, opuz bence ayrica iyi oyuncu (bugun frikikler haric cok iyiydi), zor deplasmanlardan birini yenilmeden bitirdik. Kayseri uc puana daha yakindi bence, o yuzden sonuc iyi.
Feldkamp basin toplantisina Persembe Pazar bu kondusyonda oynamak kolay degil diyerek basladi, gel de delirme. Genel olarak takim bugun isini iyi yapmis Kalli'ye gore.
Ali
-
Sevgili Ali,Ali Gursel wrote: Forumdan futbol anlayip su ilk 11in neden Sion macinin aynisi oldugunu anlayan varsa lutfen anlatsin.
Herhalde dinledin Kalli'nin cevabini, demin soruldu o soru. Sion macinda iyi oynayan takimi bozmak istemedim dedi.
Bence ayni 11'le baslamis olmasindan sa, degisikliklerde gec kalmasi bence elestirilmeli. Hasan Sas'i eger maci cevirmek icin oyuna aldiysa son 5 dakikaya kadar beklememesi lazimdi. Hasan'dan verim almak icin en az 15-20 dakika oynatmak lazim, motorun isinmasi zaman aliyor
Tatil havasina girmis Kalli
Hakan
-
- Staff Member
Musadenle bende bu satirlarin altina imzami atmak istiyorum Murat. Carsamba gunu ofisimde bende cok kizgin olucaktim bu olay beni daha da sinirli yapacak....Murat Biricik wrote:
Bunlarin yaninda cok onemsiz kalacak ama eger Hakan Sukur ikinci yarida yerini Nonda'ya verseydi belki 3 puan sansimiz olabilirdi...75 dakika cikti bizimki...Hayret bir sey...Verimli olmayan kimse zamaninda cikmasi lazim bu takimda...
Adamalr cok hirsli idiler...ucuz kurtulduk...
-
Dinledim sevgili hakan, sagol. Benden iyi bilir, belki de vardir bir psikolojik degeri o takimi bozmamanin ama ben buradan uc puan alacak oyunu tercih ederdim. En azinda degisikliklerin daha erken olmasini. Neyse, lideriz, BJK ile 3, FB ile 7 puan fark var, namaglubuz, hocaya da fazla yuklenmek dogru olmaz.Hakan Bakircioglu wrote:Sevgili Ali,Ali Gursel wrote: Forumdan futbol anlayip su ilk 11in neden Sion macinin aynisi oldugunu anlayan varsa lutfen anlatsin.
Herhalde dinledin Kalli'nin cevabini, demin soruldu o soru. Sion macinda iyi oynayan takimi bozmak istemedim dedi.
Bence ayni 11'le baslamis olmasindan sa, degisikliklerde gec kalmasi bence elestirilmeli. Hasan Sas'i eger maci cevirmek icin oyuna aldiysa son 5 dakikaya kadar beklememesi lazimdi. Hasan'dan verim almak icin en az 15-20 dakika oynatmak lazim, motorun isinmasi zaman aliyor
Tatil havasina girmis Kalli
Hakan
Ali
-
Öncelikle 1 puandan fazlasını hak etmedik, en azından hakkımızı aldık ama. Onu da alamayabilirdik.
Lincoln bugün çok tutuktu (viva Disziplin!), goldeki atak da onun kaptırdığı ve bence faul olmayan pozisyonla başladı. O pozisyonda Song da arada aklına esince gittiği gibi rakip ceza sahasında olduğundan Mehmet Topuz'un ara pasında Gökhan topu sürdüve gol oldu. Golde Orkun'un hatalı çıktığına ve Mondi'nin bu golü yemeyeceğine katılıyorum bu arada. Yukarda dendiği gibi Orkun'un o çıkışı hangi açıyı kapattı, ben çözemedim ekran başından. (top kalenin ortasından girdiğine göre, uzak direği kapatmış olabilir bak.) Orkun hata yapacak elbet ama yaptığı hataları da "bir şımaykıl değil on şımaykıl gelse çıkaramazdı" diye yok saymanın bu sürece olumlu bir katkı yapacağını sanmıyorum.
Kalli de elindeki çok geniş olmasa da biraz rotasyona müsaade edebilecek kadrosundan hiç faydalanmadı, üstüne dalga geçer gibi 86. dakikada Hasan Şaş'ı, üstelik Ümit Karan'ın yerine aldı. Hakan, Arda hatta Volkan bu maç dinlendirilebilirdi.
Kayseri orta sahayı çok güzel kapattı ve Lincoln'e çok iyi bastı. Barış ve Arda ortaya biraz daha fazla gelip Lincoln'e yardım etmelilerdi, oyunun büyük bölümünü orta sahada baskı yiyip topu geriye atarak yedik.
Takım fena değil yine de, ve Kayseri deplasmanında 1 puan iyidir. Özellikle Kayseri'de Mehmet Topuz & Gökhan Ünal ikilisi şahane anlaşıyorlar, eğer alınacaklarsa bence muhabbet kuşu gibi ikisi birden alınmalı. Sırf bir tanesine para yetiyorsa Mehmet Topuz'dan yana benim oyum.
Ugur
Lincoln bugün çok tutuktu (viva Disziplin!), goldeki atak da onun kaptırdığı ve bence faul olmayan pozisyonla başladı. O pozisyonda Song da arada aklına esince gittiği gibi rakip ceza sahasında olduğundan Mehmet Topuz'un ara pasında Gökhan topu sürdüve gol oldu. Golde Orkun'un hatalı çıktığına ve Mondi'nin bu golü yemeyeceğine katılıyorum bu arada. Yukarda dendiği gibi Orkun'un o çıkışı hangi açıyı kapattı, ben çözemedim ekran başından. (top kalenin ortasından girdiğine göre, uzak direği kapatmış olabilir bak.) Orkun hata yapacak elbet ama yaptığı hataları da "bir şımaykıl değil on şımaykıl gelse çıkaramazdı" diye yok saymanın bu sürece olumlu bir katkı yapacağını sanmıyorum.
Kalli de elindeki çok geniş olmasa da biraz rotasyona müsaade edebilecek kadrosundan hiç faydalanmadı, üstüne dalga geçer gibi 86. dakikada Hasan Şaş'ı, üstelik Ümit Karan'ın yerine aldı. Hakan, Arda hatta Volkan bu maç dinlendirilebilirdi.
Kayseri orta sahayı çok güzel kapattı ve Lincoln'e çok iyi bastı. Barış ve Arda ortaya biraz daha fazla gelip Lincoln'e yardım etmelilerdi, oyunun büyük bölümünü orta sahada baskı yiyip topu geriye atarak yedik.
Takım fena değil yine de, ve Kayseri deplasmanında 1 puan iyidir. Özellikle Kayseri'de Mehmet Topuz & Gökhan Ünal ikilisi şahane anlaşıyorlar, eğer alınacaklarsa bence muhabbet kuşu gibi ikisi birden alınmalı. Sırf bir tanesine para yetiyorsa Mehmet Topuz'dan yana benim oyum.
Ugur
-
Sutu yerdi yemezdi bilmiyorum ama Orkun'un yedigi golde Mondi'nin sadece tecrubesi yeterdi... Ugur demissin - o golde en son elestirilecek adam Ugur... Gokhan sag ayakli oyuncu, Ugur'da pozisyonu geregi ona sagdan mudahele etme durumunda yani top Gokhan'in Ugur'a gore ters ayaginda ve Ugur hafif gerisinde kalmis durumda... topa herhangi mudehele de sadece penalti olmaz Ugur'da kirmizi kartla atilirdi... Ugur orada yapabileceginin en iyisini yapip Gokhan'in dengesini bozdu... Gokhan buna ragmen dengesini yitirmisken vurdu ve gol oldu... Orkun bariz hatali mi golde? Hayir... ama iste sorun orada... Herhangi bir kalecinin yiyecegi golu yedi... GS kalecisi biraz daha ozel olmali...Ali Gursel wrote:Ben Mondi'nin o topu kurtaracagindan pek emin olmadigim gibi, macin ilk dakikalarinda Mehmet Topuz'un bir sutunu kurtardi Orkun, ben Mondi'nin onu yiyebilecegini de dusundum. Sen ne dersin sutu hatirladiysan, ozellikle Mondi'yi yerden gelen toplarda dusununce?
Bu demek degil ki ben Mondi kalsaydi diyorum... GS bir degisimden geciyor... Mondi'nin gitmeside bu degisimin bir parcasi... Bir suru adam gitti - yerlerine bir suru adam geldi... Daha Hakan gider Gokhan gelir, Hasan gider Ozer gelir, Umit gider Holosko gelir, Ayhan gider Selcuk gelir ama ne yazik ki Orkun Mondi'ye cevap degil... keske olsaydi...
Kalli - Sion macinda cok iyi oynayan takimdan kimseye sen bu macta dinleneceksin diyemeyecegi icin 11i bozmak istemedigini acikladi... mactan sonra bu karara ve gecikmis degisikliklere bakinca - bu karari yanlis olmus gibi gozukuyor cunku bu macta ki puan kaybinin nedeni Kayseri'nin bize karsi bu macta fiziksel ustunluk kurmasiydi... bizden fazla kostular, basibos toplari bizden daha iyi topladilar, sert oynadilar ve maci bizden fazla istediler... ben bunu mactan evvel bekliyordum ve beraberlik beni uzmedi acikcasi...Ali Gursel wrote:Ben acikcasi ne ilk 11i anladim ne de degisikliklerdeki gecikmeleri.
Forumdan futbol anlayip su ilk 11in neden Sion macinin aynisi oldugunu anlayan varsa lutfen anlatsin.
Ikinci yari cok geriden top sisirdik, cogunu da armut gibi topladi Kayseri orta sahasi. Sonuctan sikayet edemem, Gokhan ve Topuz gercekten iyi anlasiyorlar, opuz bence ayrica iyi oyuncu (bugun frikikler haric cok iyiydi), zor deplasmanlardan birini yenilmeden bitirdik. Kayseri uc puana daha yakindi bence, o yuzden sonuc iyi.
Feldkamp basin toplantisina Persembe Pazar bu kondusyonda oynamak kolay degil diyerek basladi, gel de delirme. Genel olarak takim bugun isini iyi yapmis Kalli'ye gore.
Bu sene ilk defa bir maci rakip bizden daha istekli oynadi - belki bir de Manisa maci buna yakindi... ikisinde de puan kaybettik...
Manisa, Kayseri ve Sivas deplasmanlari artik Trabzon deplasmanindan pek farkli degil - bu takimlarin kaliteli kadrolari ve karsi takimi iyi analiz eden TDleri var... bu macta GS'i iyi analiz etmis Tolunay'i da tebrik etmek lazim... o yuzden ben Kayseri'den cikmis beraberlige raziyim...
Bugun izlemek istedigim Durmus hakkinda olumlu pek birsey gormedim... Attigimiz gol de Lincoln'den calim yemekten tirsip uzak durdu ve cok rahat orta yapmasina imkan sagladi... belki genc ve gelisir ama su an icin GS'a hazir degil gibi gozuktu...
-
Macin en onemli gostergesi bence:
Sion Kayseri'den iyi bir takimdir! Hurma daha devam etsin, sene sonunda takimini ilk 10'un icinde goremediginde ondan da hesap sorarlar elbet. Kendi sahanda oynuyorsun, GS yorgun, 2 gun once cok stresli bir mac yapmis, bazilari sakat, dogru durust antrenmana cikamamis, oynadigin futbola bak! Rezalet otesi. Duran top ve kontra haricinde hic bir gol atma planin yok. Son 15 dakika kendi ceza sahanin icine kumelenmissin 7-8 kisiyle. Aklina geliyor ikinci forveti oyuna sokuyorsun ama onlara servis yapacak Mehmet Topuz'u oyundan aliyorsun. Rezalet bir kenar yonetimi. GS'in rakiplere saldigi su korku bile takdire layiktir.
GS topu yine de iyi dolastirdi. Baris, Linderoth iki kisilik kostu. Lincoln ve Arda'nin da ben yeterince kostugunu dusunuyorum. Ikinci yarida hemen hemen hic kontra yemedik bilmem dikkatinizi cekti mi? Verdigimiz iki pozisyonda da defansda kalabaliktik. Ilk yaridaki en buyuk sorun Lincoln'un asiri top kayiplari idi (7 kere top kaptirmis ki cok buyuk rakam).
Hoca elinde Alman ya da Ingiliz takimi var saniyor gibi gozukuyor. Onlar CL maci yapiyorlar, 3 gun sonra ayni takim ligde 4 cekiyor (ManU'un bu haftaki performansi mesela) ama bizde oyle degil. Hoca "bu kadar iyi oynayan takimi bozmak istemedim" dedi ki dogrudur ama iki macin arasinda bir hafta varsa daha mantikli olur. Burasi Turkiye. Elindeki takim daha yeni ve genc oyuncular cogunlukta. Bence de Balta, Hasan, Nonda baslayabilir veya daha once oyuna alinabilinirdi. Sonuc farkli olur muydu? Olmayabilirdi ama elestirilecek bir konu olmazdi. Yine de zor bir donemecten basariyla ciktik. Kayseri deplasmanindan BJK, FB veya Sivas'in 3 puan cikarmasi zor.
Attigimiz gol tam benim aklimdaki goldu. Yan toplarda hata yapiyorlar bombos kafa vurduruyorlar derken aynen bunu dusunduydum. Sadece iki tane bulabildik o da oyunu kanatlara yikamadigimizdan. Birinde Arda kornerden bombos kafa vurdu. Digerini de attik. EDIT: Simdi bir tane daha hatirladim gol noktasinda yine yoklari oynayan Hakan penalti noktasi uzerinden disari vurduydu, musait pozisyondu.
Yedigimiz her gol ne olursa olsun Orkun'un hatasi oldugu icin tartismaya gerek duymuyorum. Orkun iyi ki varsin. Elestirenleri fitik etmeye devam et. Sene sonunda rakamlarin konusacak.
Baris'a buradan sapka cikariyorum. Tebrikler aslanim.
Ozan Ersoy
Sion Kayseri'den iyi bir takimdir! Hurma daha devam etsin, sene sonunda takimini ilk 10'un icinde goremediginde ondan da hesap sorarlar elbet. Kendi sahanda oynuyorsun, GS yorgun, 2 gun once cok stresli bir mac yapmis, bazilari sakat, dogru durust antrenmana cikamamis, oynadigin futbola bak! Rezalet otesi. Duran top ve kontra haricinde hic bir gol atma planin yok. Son 15 dakika kendi ceza sahanin icine kumelenmissin 7-8 kisiyle. Aklina geliyor ikinci forveti oyuna sokuyorsun ama onlara servis yapacak Mehmet Topuz'u oyundan aliyorsun. Rezalet bir kenar yonetimi. GS'in rakiplere saldigi su korku bile takdire layiktir.
GS topu yine de iyi dolastirdi. Baris, Linderoth iki kisilik kostu. Lincoln ve Arda'nin da ben yeterince kostugunu dusunuyorum. Ikinci yarida hemen hemen hic kontra yemedik bilmem dikkatinizi cekti mi? Verdigimiz iki pozisyonda da defansda kalabaliktik. Ilk yaridaki en buyuk sorun Lincoln'un asiri top kayiplari idi (7 kere top kaptirmis ki cok buyuk rakam).
Hoca elinde Alman ya da Ingiliz takimi var saniyor gibi gozukuyor. Onlar CL maci yapiyorlar, 3 gun sonra ayni takim ligde 4 cekiyor (ManU'un bu haftaki performansi mesela) ama bizde oyle degil. Hoca "bu kadar iyi oynayan takimi bozmak istemedim" dedi ki dogrudur ama iki macin arasinda bir hafta varsa daha mantikli olur. Burasi Turkiye. Elindeki takim daha yeni ve genc oyuncular cogunlukta. Bence de Balta, Hasan, Nonda baslayabilir veya daha once oyuna alinabilinirdi. Sonuc farkli olur muydu? Olmayabilirdi ama elestirilecek bir konu olmazdi. Yine de zor bir donemecten basariyla ciktik. Kayseri deplasmanindan BJK, FB veya Sivas'in 3 puan cikarmasi zor.
Attigimiz gol tam benim aklimdaki goldu. Yan toplarda hata yapiyorlar bombos kafa vurduruyorlar derken aynen bunu dusunduydum. Sadece iki tane bulabildik o da oyunu kanatlara yikamadigimizdan. Birinde Arda kornerden bombos kafa vurdu. Digerini de attik. EDIT: Simdi bir tane daha hatirladim gol noktasinda yine yoklari oynayan Hakan penalti noktasi uzerinden disari vurduydu, musait pozisyondu.
Yedigimiz her gol ne olursa olsun Orkun'un hatasi oldugu icin tartismaya gerek duymuyorum. Orkun iyi ki varsin. Elestirenleri fitik etmeye devam et. Sene sonunda rakamlarin konusacak.
Baris'a buradan sapka cikariyorum. Tebrikler aslanim.
Ozan Ersoy
-
Keske Sion macinda oynayanlarin bir kismi bu mac dinlenseydi. Nonda Hakan'in yerine mesela. Takim o yorgunluga ragmen iyi mucadele etti. Golu yedigimizde bile bu takim bu maci alabilir diye dusundurecek kadar mucadele ettiler. Kayseri'nin ne yaptigi belli degil. Bir kac iyi adami zorladi zaten Gokhan'ta golunu atti. Su anda TR'de kimi GS'a almak istesen deseler, Mehmet Topuz'u isterdim direk. Cok begeniyorum bu adami. Cok kuvvetli ve topu bilen futbolcu. Umarim ara transferde bir sekilde takima alirlar. Gokhan'da iyi olur tabii. Yazik bu adamlardan para kazanmiyor Kayseri. Sanki sampiyon olacaklar. Neyse 1-1'de cok kotu degil. BJK'a yaradi bu hafta. Gerci onlardanda birsey olmaz gibi ama sonucta BJK, bir sekilde kor topal gidebilirler lig sonuna kadar.
Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Sampiyonu
-
enteresan adam su kalli. sion maci sonrasi basin toplantisinda rotasyona gidecegi sinyallerini veriyor; ama ertesi gun cikip futbolculara sion maci kadrosunu bozmayacagini soylemis. hoca kendi bakis acisindan hakli olsa da, yine de olaya eksik baktigini dusunuyorum. burada rotasyona gidecegi oyunculara "sen yeterince iyi degildin" mesaji verilmis olmuyor ki. sadece fizik olarak kendisinden daha iyi durumda olabilecek oyunculari oynatmis oluyorsun. bu macta o rotasyonu yapamamanin sikintisini yasadik.
kalli nonda'dan ne bekliyor da nonda yapamiyor bunu anlayabilmis degilim ama besiktas macinda 90 dakika seyrettigim nonda umit'ten de hakan'dan da iyiydi. ama iki onemli mactir yedek soyunuyor.
bu macta 1 puan, bu futbola karsin normal sonuc. ama yine de hoca'nin dedigi gibi, bir hatalar silsilesi olarak yedigimiz gol olmasa, bu deplasmandan uc puan cikarabilirdik. golde 4 futbolcumuzun, hatta 5, ve hakemin hatasi var. birincisi song, topla cikti, pasini da lincoln'e verdi. artik o noktadan sonra rakip ceza sahasina kosmanin ne anlami var. kal geride, zaten lincoln'unsirti donuk ve arkasinda iki uc kisi basiyor. gelelim ugur ve servet'e. hadi song gitti, song lincoln'e topu verip lincoln topu kaptirana dek iki uc saniye geciyor. hatta lincoln'un orada topu kaptirabilecegi de muhtemel. neden birisi gidip gokhan'a yaklasmaz. kayseri tek forvetle oynuyor. ileride tehlikeli olacak baska adam yok. bir tek gokhan. ama hem servet hem de ugur gokhan'a uzak. nitekim, ugur gokhan gol vurusu yaparken bile daha gokhan'i alamamis. orkun da ne cikmis ne cikmamis. nereyi kapattigi belli degil. gokhan ustune bile vurmus olsa muhtemelen bacak arasindan yiyecek golu. lincoln'un hatasi da affedilir gibi degil. ilk aldiginda ayaginin yaniyla song'a verebilse onemli bir tehlike olacak. hadi onu yapmadin, geriye acsa o topu kaptirmayacak. ama lincoln her mac boyle tehlikeli toplar kaptiriyor. vestel maci sonrasi ozanla burada yazismamis vardi, hakan'in top kayiplarina dair. orada soylemistim lincoln'un ne gereksiz toplar kaptirdigini. iste bugun bir tanesi dondu gol oldu. song, servet, ugur, orkun, lincoln. neredeyse takimin yarisinin hatasi var golde. tabi bir de hakemin hatasi. bence lincoln'e yapilan bal gibi fauldu. hatta iki kez ustuste faul yapildi. adami iki koluyla arkadan sarmislar, bir de ustune cikmis arkadan bacagini uzatiyor one dogru. bu faul degilse faul ne o zaman. adam arkasindan omuzlarindan tutuldugundan dolayi hareket edemiyor zaten. hakem macin genelinde galatasaray'a karsi yapilan faullere cok toleransli davrandi. ikinci yarida lincoln'un onune dogru acilan bir topta toledo'nun omzundan cekip dusurmesini es gecti ki ceza sahasinin hemen sag capraziydi. macin sonuna dogru, sol caprazda baris'in dusurulmesine devam dedi. ceza sahasinin hemen kosesindeydi pozisyon. faulu vermedi, ustune bir de baris bir saniye sonra gitti faul yapti sari kart gordu. bir de kayseri icin verilmeyen bir faul var. linderoth'un ceza yayinin hemen ustunde adami dusurmesini es gecti. tum bunlarin yaninda da caldigi ucuz faulleri gorunce, bu tutarsizliga hayret etmemek elde degil.
edit: bence de kayseri'den adam alacaksak bu gokhan degil mehmet olmali. ama alabilecegimizi sanmiyorum. mehmet'in en onemli musterisi fenerbahce ve ocak ayinda transferi icin 7 milyon euro onerdikleri soyleniyor. galatasaray bu yarisa girebilir mi, emin degilim.
kalli nonda'dan ne bekliyor da nonda yapamiyor bunu anlayabilmis degilim ama besiktas macinda 90 dakika seyrettigim nonda umit'ten de hakan'dan da iyiydi. ama iki onemli mactir yedek soyunuyor.
bu macta 1 puan, bu futbola karsin normal sonuc. ama yine de hoca'nin dedigi gibi, bir hatalar silsilesi olarak yedigimiz gol olmasa, bu deplasmandan uc puan cikarabilirdik. golde 4 futbolcumuzun, hatta 5, ve hakemin hatasi var. birincisi song, topla cikti, pasini da lincoln'e verdi. artik o noktadan sonra rakip ceza sahasina kosmanin ne anlami var. kal geride, zaten lincoln'unsirti donuk ve arkasinda iki uc kisi basiyor. gelelim ugur ve servet'e. hadi song gitti, song lincoln'e topu verip lincoln topu kaptirana dek iki uc saniye geciyor. hatta lincoln'un orada topu kaptirabilecegi de muhtemel. neden birisi gidip gokhan'a yaklasmaz. kayseri tek forvetle oynuyor. ileride tehlikeli olacak baska adam yok. bir tek gokhan. ama hem servet hem de ugur gokhan'a uzak. nitekim, ugur gokhan gol vurusu yaparken bile daha gokhan'i alamamis. orkun da ne cikmis ne cikmamis. nereyi kapattigi belli degil. gokhan ustune bile vurmus olsa muhtemelen bacak arasindan yiyecek golu. lincoln'un hatasi da affedilir gibi degil. ilk aldiginda ayaginin yaniyla song'a verebilse onemli bir tehlike olacak. hadi onu yapmadin, geriye acsa o topu kaptirmayacak. ama lincoln her mac boyle tehlikeli toplar kaptiriyor. vestel maci sonrasi ozanla burada yazismamis vardi, hakan'in top kayiplarina dair. orada soylemistim lincoln'un ne gereksiz toplar kaptirdigini. iste bugun bir tanesi dondu gol oldu. song, servet, ugur, orkun, lincoln. neredeyse takimin yarisinin hatasi var golde. tabi bir de hakemin hatasi. bence lincoln'e yapilan bal gibi fauldu. hatta iki kez ustuste faul yapildi. adami iki koluyla arkadan sarmislar, bir de ustune cikmis arkadan bacagini uzatiyor one dogru. bu faul degilse faul ne o zaman. adam arkasindan omuzlarindan tutuldugundan dolayi hareket edemiyor zaten. hakem macin genelinde galatasaray'a karsi yapilan faullere cok toleransli davrandi. ikinci yarida lincoln'un onune dogru acilan bir topta toledo'nun omzundan cekip dusurmesini es gecti ki ceza sahasinin hemen sag capraziydi. macin sonuna dogru, sol caprazda baris'in dusurulmesine devam dedi. ceza sahasinin hemen kosesindeydi pozisyon. faulu vermedi, ustune bir de baris bir saniye sonra gitti faul yapti sari kart gordu. bir de kayseri icin verilmeyen bir faul var. linderoth'un ceza yayinin hemen ustunde adami dusurmesini es gecti. tum bunlarin yaninda da caldigi ucuz faulleri gorunce, bu tutarsizliga hayret etmemek elde degil.
edit: bence de kayseri'den adam alacaksak bu gokhan degil mehmet olmali. ama alabilecegimizi sanmiyorum. mehmet'in en onemli musterisi fenerbahce ve ocak ayinda transferi icin 7 milyon euro onerdikleri soyleniyor. galatasaray bu yarisa girebilir mi, emin degilim.
Last edited by Fatih Mutlu on Sun Oct 07, 2007 11:28 pm, edited 1 time in total.
-
Kayseri Sion'dan bariz sekilde daha ustun degil ama ikisi UEFA'da eslesseler ben %55-60 Kayseri'ye daha cok sans verirdim... Kayseri cok daha sert oynayan bir takim - eger defanslarinin ortasini biraz duzeltirlerse bayagi tehlikeli bir takim olurlardi...Ozan Ersoy wrote:Sion Kayseri'den iyi bir takimdir! Hurma daha devam etsin, sene sonunda takimini ilk 10'un icinde goremediginde ondan da hesap sorarlar elbet. Kendi sahanda oynuyorsun, GS yorgun, 2 gun once cok stresli bir mac yapmis, bazilari sakat, dogru durust antrenmana cikamamis, oynadigin futbola bak! Rezalet otesi. Duran top ve kontra haricinde hic bir gol atma planin yok. Son 15 dakika kendi ceza sahanin icine kumelenmissin 7-8 kisiyle. Aklina geliyor ikinci forveti oyuna sokuyorsun ama onlara servis yapacak Mehmet Topuz'u oyundan aliyorsun. Rezalet bir kenar yonetimi.
Bugun oynadiklari futbol goze hos gelen bol pozisyonlu bir futbol degildi evet ama GS'in karsisinda oynamalari gerektigi gibi efektif bir futbol oynadilar... biraz fazla acilip risk alsalar GS pozisyon bulmak icin gerekli bos sahayi bulacak golleri atacakti... Lincoln ve Arda'nin adrese teslim paslar atmalari icin oyle cok fazla alana ve zamana ihtiyaclari yok - azicik bir boslukta ve bir saniyelik bir surede dogru adami dogru yerde buluyorlar - o yuzden Kayseri onlara nefes aldirmayacak ve ileride Topuz ve Gokhan'in uyumundan yararlanacak bir taktikle dogruyu yapti... Biraz daha becerikli olsalar galipte gelebilirlerdi...
Orta da fitik olacak bir durum yok... takim puan farkiyla lider... UEFA'da devam ediyor... ben oynanan oyundan zevk te aliyorum - sadece bu kadronun Orkun'dan daha iyi bir kaleciyi hakettigini dusunuyorum... su an icin zaten yapacak birsey yok ama buyuk ihtimalle devre arasinda bu sorun da giderilir diye dusunuyorum...Yedigimiz her gol ne olursa olsun Orkun'un hatasi oldugu icin tartismaya gerek duymuyorum. Orkun iyi ki varsin. Elestirenleri fitik etmeye devam et. Sene sonunda rakamlarin konusacak.
Asil elestirenlerini fitik eden Hakan Sukur
Yalniz sunu da soylemeden gecmeyeyim --- Umit Karan'da son iki mactir bir cikis var - sadece gol attigi icin degil oyuna giriyor, arkadaslarina - orta sahasina yardim etmeye basladi ve sonunda golleriyle odulunu aliyor... Hakan Sukur'de klasik ramazan durgunlugunda... Umit Hakan'in onune gecti son iki hafta icinde... Nonda'yi neden yedek tuttugu su an icin daha onemli bir soru