Ercan Arslan wrote:Ali bey bence hala tutarsizsiniz..
Hakan Sukur 37 yasinda oynayabiliyorsa bu ker oyuncu 37 yasinda oynar demek degil bence. Sanli 30 yasinda emekli oldu. Ben Mondragon'un son senesinde (gecen sezon) yasindan dolayi iyice yavasladigini dusunmeye baslamistim. Zoff 40 yasina kadar oynadi ama her kaleci Zoff olmuyor. Hos Hakan Sukur'un de gol yollarinda yasi artik cok batmaya basladi. Ben hala faydali olur diye dusunuyorum ama Umit biraz istikrarli olursa Hakan'in faydasi bence yedek olarak ortaya cikar. Ama konu Hakan degil, sen 2009'da Mondragon'a guvenirim dersen fikir ayriligindayiz demektir o kadar.
her oyuncu oynayamaz dogru...ve buradaki ornek Hakan icin oynayamaz seklinde bir sonuc cikarmaya daha yatkin.. oyuncularin sezonluk formsuzluklari olabilir diyerek ben sizin soylemeniz gerekeni yazayim...Hakan gecen sezon boyunca attigi golden daha fazlasini suana dek ligde atti.. ama ayni sey Mondi icinde gecerli olabilirdi..
- Volkan'a gelince, bir sol bekin yerini surekli birakarak ileri cikmamasinin, pres yerken topu taca ya da kornere atmasinin bayagi temel konular oldugunu dusunuyorum ben, teknik direktorun taktik icabi ortaya cikan hatalar degil.
Ali bey siz konulari karistiriyorsunuz.. bu bahsettiginiz taktik konulardir.. ben temel konudan bahsediyorum..topa vurmak gibi..cunku topu tutmakta bir kaleci icin temel konudur... yarin Volkan Bayern'e transfer olur ve O.Hizfeld onu ortanin solunda oynatmak ister... buna da uyum gostermek soz konusudur...ama bir gelisim degildir..
- Orkun yuzunden mac kazanmayi anlamadim. Simdi bir de boyle bir misyonu mu olacak, bize mac kazandirmak gibi?
gayet acikti gerci ama.. yani berbat oynayan bir Galatasaray'i muhtesem kurtarislariyla maglubiyetten kurtardigi bir mac var mi diye sormustum...
o mesajda editlerken sizin farketmediginiz bir kac konu daha var.. belki gozunuzden kacmis olabilir..
gorusler kisminda elbette herkesinkine saygim var ama bu sene 2. kez seyredenler bile acayip bir övgü düzüyorlarki ben tum maclari seyretmeme ragmen acaba ben yanlis maclarimi iziyorum diye dusunuyorum.. ancak, G:SAray'li yazarlar, Alisamiyen.net forumu, uA forumu vesaire acikca bu takima acilen bir kaleci ve bir stoper alinmasi gerektigini tartisiyorlar..
Hepimiz bazi ongorulerde hakli ya da haksiz cikabiliriz, kimse her ongorusunde hakli cikmiyor, maksat hic bir fikre takilmamak. Sen hala Orkun konusunda hakli cikabilirsin ama su ana kadar gozuken oyle olmadigi, en azindan sonuclardan gozuken.
ben coktan hakli ciktimda siz farkedemediniz.. sizden bir onceki mesajimin son cumlesindeki soruyu tekrar cevaplamanizi rica edecegim eger mumkunse..
Sevgili Ercan,
Yazdiklarindan seni ben hep hakliyim illetine kaybettigimiz anlasiliyor, o yuzden cok fazla ustelemek belki de dogru degil ama bir-iki konu illa cevap istemis.
Ben birilerine tutarsiz diyeceksem veriler benim tarafimda olsun isterim. Mondi gibi Alman ikinci liginde sekiz macta 13 gol yemis adama bakip bizde olsa neler neler olabilirdi deyip burada 10 macta 7 gol yiyen kaleci elestiriyorsan isin cok cok zor, tutarlilik konularini hic acma tavsiye ederim. Olabilirdi tabii, filler de ucabilirdi ama ucmuyorlar pek iste. Mondi'nin performansi ortada. Sonra olabilirdiyi falan birak, net sordum, 2009da Mondi sana guven verir miydi bizde son senesine bakarak diye, evet verirdi desene, Hakandi, olabilirdi falan yerine.
Orkun mac kurtarmadi diye sikayet etmisin, Mondi en son hangi maci kurtardi bir yazar misin bana? Ozellikle gecen sene ya da ondan onceki sezon Avrupa'da bize kazandirdigi bir mac yazarsin diye ilgiyle bekliyorum. Cunku tutarlilik Orkun hakkinda bunu soruyorsan yerine onerdigin adam hakkinda benzer ornek verebilmeyi gerektirir.
Volkan hakkinda israrla taktik diyorsun. ben acikca sorayim: Kalli Volkan'a yuzun kendi kalene donuk, sirtindan rakip bastiryor, bu durumda topu taca ya da kornere atma, rakibi calimlamaya calis diye bir taktik mi veriyor sence Ercan (oyleyse birak Orkun'u Kalli'den hemen kurtulalim)? Kalli'yi birak dunyada bana bir hoca bul su taktigi veren amator kumeler de dahil, tamam diyecegim. Yani neredeyse Volkan ve Ugur Ucar fundamentalleri kusursuz, sadece Kalli'nin taktikleri yuznden hata yapan oyuncular olacaklar sirf tartismada hakli cikasin diye. Kalli Volkan'a ileri cikmasini soyler, bu taktiktir. Kalli Volkan'a ne zaman istersen cik, arkayi da bosver, yeriz bir kac tane demez. Ne zaman cikacagini ayarlayamamak Volkan'in temel futbol bilgisi hatasidir.
Onun disinda baska forumlarda kimin ne yazdigi cok iyi hos da, benim icin onemli degil. Zaten GS'in su anda kaleciye ihtiyaci var demekle Mondi olsa Orkun'dan iyi olurdu demekcok farkli seyler. Bence kaleciye ihtiyac var diyenler Mondi de olmazdi diyor olabilir, ona da dikkat et.
Son olarak, Senes Erzik'in sozlerini cok begenmissin. Sanirim orada telafi edilebilir lafini da Senes bey adina yeni kaleci alinir diye yorumladin. Belki o da telafiden Orkun'un performansini ilerletmesini kastediyordur. Hos ne kastettigi cok onemli degil, UEFA'da yonetici olmakla iyi futbol yorumcusu olmak arasinda cok fark var. Hic Blatter'in, Platini'nin kiymetli futbol yorumunu okuyor musun? Hayir bana inanmiyorsan ayni yazida Senes beyin Besiktas analizini oku, ozellikle Besiktas'in neden gol atamadigini anayamiyorum laflarina gel (ben gayet iyi anliyorum BJK'in nede gol atamadigini mesela), Senes beyin futbol analizlerini de o laftan sonra cok ciddiye alamam, benle ayni fikirde de olsa ayri fikirde de olsa.
Ali