Ozan abi yazmış aşağıda, (Bu arada orta saha oyuncusu mu, o pası verecek, golcü değil mi atacak, kaleci değil mi kurtaracak, değil mi? Herhalde iltifat için adamın 97 metreden 90'a koyması lazım topu. Şiir gibi pastı Emre'nin Tuncay'a attığı.) bi tepki vereceksen maçtan sonra konuşma diye. Öyle yapınca bir şey demiyorlar mı? Bakalım Mehmet Demirkol 3-4 gün evvel ne yazmış:
Sizi bilmem ama, bizim oyuncular basına demeç vermeyi reddedince ben "vay şerefsiz, demek bizi muhattap almıyor" demiyorum.Bir milli takım düşünün:
1- Oyuncuları basına, dolayısıyla halka konuşmuyor.
2- Galibiyet primlerini kendileri belirliyor.
Ben Emre'nin Galatasaray'a dönmesini istemem, gidiş şeklinden dolayı. Dünyanın en süper adamı da olsa, yalan söyleyerek gidişini unutmuyorum, dönüşünü içime sindiremem. (diyorum da bakmayın aslında, ss kuralı burda da işliyor, sindirmeyip ne yapacaksın? gidip istanbul büyükşehir belediye taraftarı mı olalım?)
Ama Emre'ye böyle aleni bir linç girişimde sevmesem de Emre'nin tarafında yer almak mecburi geliyor şu an. Emre'nin karşısında şu an topuyla tüfeğiyle basın var, asalım keselim milli takıma almayalım, katrana bulayalım diye veriyorlar coşkuyu manşetlerden, resim altlarından, köşe yazılarından. Çünkü terbiyesizlik sırf el hareketiyle olur, misal yalan haber yazmak insani bi hatadır.
Basın ne yaparsa yapsın Emre bu hareketi yapmamalıydı da denilebilir elbet. Sırf efendi adamlar oynasın milli takımda. Hatta orda durmak neden, kulüp takımlarında da oynamasınlar. Bülent Korkmaz hangisi hatırlamıyorum, bizim bir Avrupa kupası maçında eliyle sıvaz hareketi de göstererek "Fuck fuck" derken nerdeydi o zaman basın? Dediler mi "Bülent'i bi daha hiç bir yeşil sahaya sokmayın" diye? Dedik mi, dediniz mi? Bir hareket sırf kendilerine yapılınca mı ahlaksızlıktır?
Emre maç sırasında gaza gelmiş bir hareket yapmış. Cezası neyse verilir, biter. Adamı milli takımdan atmak mıdır bunun cezası? Hani primleri oyuncular belirliyorlarmış ya, cezaları belirleme işi de medyaya mı verildi? Zaten Emre'nin yaptığı hareketin en dangalakça kısmı bu, en büyük zararı kendine olacak. Olabilecek en çirkef insanları karşısına aldı. Önce "Emre bebek yiyormuş kahvaltıda" diye yazıp, aradan az bi zaman geçince "hakkında bebek yediği iddiaları bulunan Emre" diye yazacak tıynette adamlar.
Konu da dallandı budaklandı, ne demek istediğimi de su berraklığında anlatamadım, konu da polemiğe müsait olduğu için herkes kendi meşrebince anlayacak, ee o kadar da olsun. "Iki yanlış bir doğru eder mi?", "Suimisal misal olmaz"ları falan görür gibiyim
Ugur