Geçmiş olsun Sn. Başkan..
Moderator: Staff
-
Merhaba Tolga,
Tumor (iyi ya da kotu huylu) hucreleri vucuttaki normal hucrelerden farkli ve bu nedenle kanserin (kotu huylu tumor) kesin teshisi tumorun CT, ultrason, MR, x-ray yada endoskopi gibi bir yontemle farkedildigi supheli kitleye biyopsi yapilarak yani kucuk bir parca alinarak, alinan ornegin mikroskobik incelemesiyle yapiliyor. Prostat kanseri gibi bazi kanser turlerinde ise vucutta olusan bir antijen (PSA) seviyesinin kandaki duzeyindeki artisina bakilarak teshis kolaylasabiliyor ama bu sekilde teshis edilebilen kanser sayisi son derece sinirli.
Amerikada dahi ozellikle bahsettigim CT, MR gibi taramalarin cok pahali olmasi erken teshisi iyice zorlastiriyor. Kanser aslinda hayati fonksiyonu olmayan bir organda ise diger organlara yayilmasinin onune gecilebildigi muddetce olumcul bir hastalik degil. Ama kanserli hucrelerin kan yoluyla (metastaz) diger hayati organlara yayilmasi hastaligin birkac hafta/ay icine olumle sonuclanmasina neden oluyor. Turkiyede parasi olanlar Amerikada MD Anderson yada Cleveland'daki kanser hastanelerinde sifa ariyor. Houstondaki MD Anderson'a bir arkadasimi baska bir rahatsizligi icin goturmustum ve orada bu illetle bogusan bircok insanla tanismistim. Hastanenin hemen karsisindaki kucuk bir otelde ne zaman giderseniz gidin 40-50 civarinda Turk hasta ve refakatcileri oluyormus bu hastalikla bogusan. Cogu onemi konumlardaki devlet memuru ve askerdi ve devletin sundugu imkanlarla son bir umut orada dertlerine care ariyorlardi.
Celal gibi ben de babami bu illetten kaybettim ama Turk doktorlarinin kansere yillarca ulser muamelesi yapmasi yuzunden. Fakirligin gozu kor olsun.
Tumor (iyi ya da kotu huylu) hucreleri vucuttaki normal hucrelerden farkli ve bu nedenle kanserin (kotu huylu tumor) kesin teshisi tumorun CT, ultrason, MR, x-ray yada endoskopi gibi bir yontemle farkedildigi supheli kitleye biyopsi yapilarak yani kucuk bir parca alinarak, alinan ornegin mikroskobik incelemesiyle yapiliyor. Prostat kanseri gibi bazi kanser turlerinde ise vucutta olusan bir antijen (PSA) seviyesinin kandaki duzeyindeki artisina bakilarak teshis kolaylasabiliyor ama bu sekilde teshis edilebilen kanser sayisi son derece sinirli.
Amerikada dahi ozellikle bahsettigim CT, MR gibi taramalarin cok pahali olmasi erken teshisi iyice zorlastiriyor. Kanser aslinda hayati fonksiyonu olmayan bir organda ise diger organlara yayilmasinin onune gecilebildigi muddetce olumcul bir hastalik degil. Ama kanserli hucrelerin kan yoluyla (metastaz) diger hayati organlara yayilmasi hastaligin birkac hafta/ay icine olumle sonuclanmasina neden oluyor. Turkiyede parasi olanlar Amerikada MD Anderson yada Cleveland'daki kanser hastanelerinde sifa ariyor. Houstondaki MD Anderson'a bir arkadasimi baska bir rahatsizligi icin goturmustum ve orada bu illetle bogusan bircok insanla tanismistim. Hastanenin hemen karsisindaki kucuk bir otelde ne zaman giderseniz gidin 40-50 civarinda Turk hasta ve refakatcileri oluyormus bu hastalikla bogusan. Cogu onemi konumlardaki devlet memuru ve askerdi ve devletin sundugu imkanlarla son bir umut orada dertlerine care ariyorlardi.
Celal gibi ben de babami bu illetten kaybettim ama Turk doktorlarinin kansere yillarca ulser muamelesi yapmasi yuzunden. Fakirligin gozu kor olsun.
Mehmet Daskiran
-
-
Rahmetli babamin malesef TR'de doktor, babamin aylarca bende mutlaka birsey var demesine ragmen doktorun "stresten stresten" hikayelerinden aylar sonra "iyi birde kolonoskopi/endoskopi yapalim" demesinden sonra ortaya cikmisti hastaligi. Sonrasinda MD Anderson'dan tut (13 ay), Duke Universitesine kadar (3 ay deneme ilaclari bile almisti) elden gelen hersey yapilmaya calisildi. Ne yaparsan yap bazen olaylar olacagina variyor. Simdi anlatinca bunlari eskilere gittim. O otelde cok zamanimiz gecti hastalarla. Milletvekili cocuklarinin milyon dolarlik ameliyatlari devlet tarafindan odenenler, parasini sagdan soldan bulup gelenlere kadar herkesi tanidik o otelde. Ismi simdi aklima gelmiyor. Zor hemde cok zor zamanlardi.Mehmet Daskiran wrote:Celal gibi ben de babami bu illetten kaybettim ama Turk doktorlarinin kansere yillarca ulser muamelesi yapmasi yuzunden.
Baskan insallah dedigi gibi kanser degildir. Bizde bu tip hastaliklari genelde saklamayi yegliyorlar, insallah oyle birsey degildir.
Edit: Otelin ismi Jesse Jones Rotary House idi.
Last edited by Celal Gürcüoglu on Mon Sep 17, 2007 9:13 am, edited 2 times in total.
Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Sampiyonu
-
Gecmis olsun, Allah sifa versin. Kendisini dinledim, daha cok basi, henuz kutle tanimlanamamis, ameliyat olup olmamasina karar verilecek. Morali iyi gibiydi.
Uzuldum tabii. Insallah kotu huylu degildir ve cok basidir. Iyilesir. Ama o da biraaz kendini rolantiye alir artik. Yasam seklini degistirir. Sigarayi vede nescafeyi birakir insallah.Genc bir insan icin bile tuketimi oldukca fazlaydi.
Uzuldum tabii. Insallah kotu huylu degildir ve cok basidir. Iyilesir. Ama o da biraaz kendini rolantiye alir artik. Yasam seklini degistirir. Sigarayi vede nescafeyi birakir insallah.Genc bir insan icin bile tuketimi oldukca fazlaydi.
NO ADNANS, NO CRY !!
-
Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, pankreasındaki rahatsızlığı nedeniyle ameliyata alındı.
Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Canaydın’ın bugün saat 10.00’da Memorial Hastanesi’nde, Prof. Dr. Münci Kalaylıoğlu ve Prof. Dr. Koray Acarlı tarafından ameliyata alındığı bildirildi.
Kaynak:Milliyet.com.tr
Tekrar gecmis olsun.
Selamlar
Savas
Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Canaydın’ın bugün saat 10.00’da Memorial Hastanesi’nde, Prof. Dr. Münci Kalaylıoğlu ve Prof. Dr. Koray Acarlı tarafından ameliyata alındığı bildirildi.
Tekrar gecmis olsun.
Selamlar
Savas
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..
-
- Site Admin
-
Cok yazik
Cok gecmis olsun.Cok uzuldum.Boyle sigara icersek bizimde basimiza gelecek bu.Bi de seker var ustune ustluk.Yas dun itibari ile 37 oldu.Yavas yavas ayaklar geri geri gider artik.
Acil sifalar dilerim.
Acil sifalar dilerim.
TRUST GALATASARAY
MGC
MGC
-
Ameliyatı yapanlardan Münci Kalayoğlu'nu yakınen tanırım, aile dostumuzdur. Süper bir doktordur ayrıca koyu bir Galatasaray'lı.Savas Macun wrote:Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, pankreasındaki rahatsızlığı nedeniyle ameliyata alındı.
Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Canaydın?ın bugün saat 10.00?da Memorial Hastanesi?nde, Prof. Dr. Münci Kalaylıoğlu ve Prof. Dr. Koray Acarlı tarafından ameliyata alındığı bildirildi.
Tekrar gecmis olsun.
Selamlar
Savas
Başkana çok geçmiş olsun, umarım iyileşir. Ribery gibi konularda kızıyor olsak da bu yıl yaptığı icraatlarla gelecek 5-10 yıla yatırım yaptı. Dualarımız kendisiyle...
Sinan
Ölüm varmış, korku varmış
Bu dünyanın sonu varmış
Benim için yoktur tasa
Kalbimde sen yaşadıkça
Bu dünyanın sonu varmış
Benim için yoktur tasa
Kalbimde sen yaşadıkça
-
Resmi Siteden:
Acil sifalar, uzun, saglıkı ve nese dolu gunler dilerim. Baskanımıza tekrar gecmis olsun.
Saygılar ve hurmetler.
Sn. Canaydın ve ailesine, GS camiasına cok gecmis olsun. 6 saatlik bir ameliyat gecirdigi haber veriliyor. Cok kanlı ve zor bir ameliyattır. "Pankreasın basında kitle ......" tabiri biraz endise verse de, teshisin erken konması ve ameliyatın basarılı gecmesi yuregimize su serpti.Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ın Ameliyatına İlişkin Memorial Hastanesi'nden Yayınlanan Açıklama
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ın sağlık durumu ile ilgili olarak; Memorial Hastanesi Genel Cerrahi, Çocuk Cerrahisi ve Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Münci Kalayoğlu ile Genel Cerrahi ve Organ Nakli Merkezi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Koray Acarlı’nın açıklaması aşağıdaki gibidir:
"Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Sayın Özhan Canaydın, 26.09.2007 tarihinde pankreas başında kitle ön tanısı ile ameliyata alınmış ve her türlü tanı olasılığı düşünülerek kendisine ‘Whipple’ ameliyatı uygulanmıştır.
Sayın Canaydın büyük bir ameliyat geçirmesine rağmen, tamamen kendine gelmiş ve sağlık durumu gayet iyidir.
Bizim tahminimize göre hastamız göre birkaç gün içinde yoğun bakımdan servise çıkabilecektir.”
Tüm Galatasaraylılar adına, Başkanımızın en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını diler, geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.
Acil sifalar, uzun, saglıkı ve nese dolu gunler dilerim. Baskanımıza tekrar gecmis olsun.
Saygılar ve hurmetler.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT
"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
-
Bu basliga girip bakamiyorum korkudan. Ben de medyadan okudum demin. Kendisi son macta isin ciddiyetini pek kavrayamamis gibi pufur pufur sigarasini tutturuyordu. Saglik, boyle 6 saatlik ameliyat gibi olaylar soz konusu oldu mu, Galatasaray falan fasa fiso. Enerjisini kendine harcamasi gerekiyor.Murat Biricik wrote:Resmi Siteden:
Sn. Canaydın ve ailesine, GS camiasına cok gecmis olsun. 6 saatlik bir ameliyat gecirdigi haber veriliyor. Cok kanlı ve zor bir ameliyattır. "Pankreasın basında kitle ......" tabiri biraz endise verse de, teshisin erken konması ve ameliyatın basarılı gecmesi yuregimize su serpti.Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ın Ameliyatına İlişkin Memorial Hastanesi'nden Yayınlanan Açıklama
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ın sağlık durumu ile ilgili olarak; Memorial Hastanesi Genel Cerrahi, Çocuk Cerrahisi ve Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Münci Kalayoğlu ile Genel Cerrahi ve Organ Nakli Merkezi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Koray Acarlı’nın açıklaması aşağıdaki gibidir:
"Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Sayın Özhan Canaydın, 26.09.2007 tarihinde pankreas başında kitle ön tanısı ile ameliyata alınmış ve her türlü tanı olasılığı düşünülerek kendisine ‘Whipple’ ameliyatı uygulanmıştır.
Sayın Canaydın büyük bir ameliyat geçirmesine rağmen, tamamen kendine gelmiş ve sağlık durumu gayet iyidir.
Bizim tahminimize göre hastamız göre birkaç gün içinde yoğun bakımdan servise çıkabilecektir.”
Tüm Galatasaraylılar adına, Başkanımızın en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını diler, geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.
Saygılar ve hurmetler.
Kendisinin kolay yilmaz, savasci bir kisiligi var. Umarim bunun da ustesinden gelmeyi bilir. Cok gecmis olsun, bundan sonrasinda Allah kuvvet ve derman versin.
Ozan Ersoy
-
Ben dusunuyorum.Yas daha 31 ama hergun vucudum yorgun kalkiyorum.Bir sey alip goturudugunu hissediyorum.En buyuk varligimiz sagligimiz deriz de genelde bunun farkinda olmayiz ve hemen kaderciligie vururuz ama tabii yanlis.Ozan Kaya wrote:Gecmis olsun.
Baslamaz olaydim sigaraya... aranizda cok sigara icip de birakan var mi? Nasil biraktiniz?
Bir arkadasim var sizlerden iyi olmasin, hali sahada mac yaptiktan sonra biz bir daha sigara icenin diye soverken o bir daha top oynayanin derdi.Oyle triyaki idi.Kendisi 1-2 seanslik elektron tedavisi gordu ve bir anda birakti.Bu yer Istanbul'da.Ayrica gecen sene kalp doktoruna gittigimde(neden diye sormayin hafif panik attack olayi) kendisi bana hipnoz tedavisi onerdi.Kendisi cok iyi bir hocadir, normalde itibar etmem boyle hipnoz olayina falan ancak Istanbul'da vaktim olmadigi icin gidememistim.
Isteyene bu iki yerin numarasini bulabilirim cunku ilk firsatta bu isi yapacagim.Kafama koydum tabii Fenerbahce izin verirse
Selamlar
Savas
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..
-
Sevgili Ozan,Ozan Kaya wrote:Gecmis olsun.
Baslamaz olaydim sigaraya... aranizda cok sigara icip de birakan var mi? Nasil biraktiniz?
11 sene kullandiktan sonra (gunde 14-15 tane), 2002 yilbasi gecesi son sigarami icip, biraktim. O gunden bugune de hic icmedim, artik icecegimi de dusunmuyorum.
Ilk baslarda insan zorlaniyor, cunku gun icinde yapilan bir cok sey sigara ile yapildigi icin yeni donemde de otomatik olarak sigarayi cagiristiriyor. Mesela kahve icmek gibi... Zaten isin zor olan kismi da bu psikolojik savas. Sonucta, vucuttan nikotinin atilmasi en fazla 48 saat suruyor. Ancan insan beyninin kahve-sigara gibi baglantilari kirabilmesi icin zaman gerekiyor. Bu sebeple de bir sureligine kahve-cay gibi sigara cagristiran icecekleri de birakmak tavsiye ediliyor.
Sigarayi birakip da pisman olana rastlamadim. Kendi acimdan, tat alma duygusunun iyilesmesi (bu konuda cok buyuk fark oluyor, cok enteresan), nefes rahatligi, genel enerji seviyesinin artmasi, sigara dumani kokmamak, dislerin sararmamasi ve paramin cebimde kalmasi gibi bir cok faydasi oldu. Daha kritik olan ciddi hastalik risklerini normal seviyeye indirmeyi soylemiyorum bile, o konuda kaynak cok fazla.
Cok kolay degil birakmak, ama insan faydalarini gormeye basladikca sigaraya karsi savasta guc kazaniyor. Bir sene sonra icmis oldugunu bile unutuyor. En azindan benim icin boyle oldu. Mutlaka tavsiye ederim, simdiden basarilar.
Tan Erten