Hasan Tezcan wrote:Emre nin kol hareketini tasvip etmiyorum ama ne oluyor bizim cirkef
medyaya, bunu anlamakta zorluk cekiyorum. Evet cirkef, yuzsuz, satiliksiniz
topunuz. Sorumluluk tasiyan bir organa layik mensuplarmisiniz, hayir.
Isinizi duzgun yapiyormusunuz, hayir. Birkac söhret almis basini gidiyor.
Icerik yok, samimiyet yok, yalan haber o bicim, sokaktan adam alip
spor yazari yapan sizler degilmisiniz, sonra vay efendim Emre bu hareketi
nasil yapar. Yapar cunku Emre sizin urununuz. Adamin sizlere karsi
zerresine saygisi yok, benim de. Bize TR'de kim guveniyor diye özelestiri
yaptiniz mi hic. Okuyan ve izleyen hakkinizda onun bunun medyasi deyip
geciyor, neden acaba? TR'nin en ciddi gazetesi Ingiliz tabloid gazetelerinden
farksiz. Sakin cikip bana Cumhuriyet gazetesi var demeyin. Devamlilik yok,
meslek aski ve gururu diye birsey kalmamis. Hepiniz yagci ve satiliksiniz.
Biraz agir oldu ama benim disardan gözlemledigim bu, neden yalan
söyleyeyim. 'Arastirmaci gazeteciliginizi' de, spor sayfalarinizi da
bilmem ne edeyim ben. Besparalik is yapiyorsunuz. Bakiyorum ve
hayretler icinde izliyorum, spor yazarlari derneginin bir yeri kalkmis
Emre'yi topa tutuyor (2. gununde). Ulan aranizda kac kisi bu isin okulunu
bitirmis, meslek aski ve gururu ile meslegini icra etmekte. Tekrar ediyorum,
size ne oluyor ahmak herifler. Siz önce kapinizin önunu temizleyin, biraz
itibar kazanin.
Hasan, cok sagol sunlari yazdigin icin, bir beni mi rahatsiz ediyor diyordum.
Savascigim, sana katilamiyorum. Bizim basinin hakettigi, hatta fazlasiyla haettigi TFF baskani Haluk Ulusoy, TD Fatih Terim, futbolcu da onlara kolunu bacagini gosteren Emre'dir.
Su son olaydan sonra bizim basin neye layik oldugunu iyice belli etti. Senelerdir tiraj, satis ugruna spor kamuoyunu geren, insanlari dusman eden, haber uydurmaktan cekinmeyen, alenen yalan mansetler atan, ogrenildi, duyuldu, bildirildi laflari kullanmadan haber yapmayan, mesleklerine saygisizliklari o kadar tavan yapmis ki, seyretmedikleri maclar hakkinda yorum yapan bu insanlar kendi mesleklerine saygi duyuyorlar mi ki, ben onlara duyayim?
Sen bu kadar halkin gozu onunde ve bu kadar haysiyetsiz bir meslek grubu biliyor musun? hayat kadinlari bende cok daha fazla saygi uyandiriyor wallahi.
Sen bunun FB ile ilgili orneklerini biliyorsundur, BJK ile ilgili de var ama ben GS orneklerini vereyim:
Gecenlerde milliyet.com bir yabanci basin kurulusundan dunya futbol tarihinin en buyuk 10 futbol skandali haberini alip bunlarin ustune Ankaragucu-GS (8-0lik mac) maci ekleyip, sanki orijinalinde varmis gibi bunu haber yapti. Bunun tek amaci var, saf FBli ya da BJKli ya da GSli olmayan insanlar tatmin duysun, bunlar biraz daha okunsun diye. Yapilan alenen yalan haber uydurmak.
Neredeymis TSYD o zaman? Son yillarda cikan bir suru yalan haberin bir tanesinde bir meslektaslarini kinamislar mi yalan yazmak yuzunden?
Bak, bilgisizce elestirmenlik yapmayi, dunya futbolu takip etmemeyi, islerini duzgun yapmamaktan vazgectim, gercekten saygin bir meslek grubunda bunlara da tahammul olmaz, ama ben bunlari biraktim, yahu yalan yazmayin, biriniz yazinca da su derneginiz cikip kinasin.
Ama Emre hareket yapti mi nasil dillendiler, ne hakarete ugramis bu serefli insan grubu, Emre bunu nasil yaparmis bu yuce insanlara, vesaire vesaire. Hadi canim.
Gecenlerde biri radyoda ne dedi biliyor musunuz? FT'e biri istifa edecek misiniz diye sormus, Terim de siz yanlis ya da yalan haber yapinca istifa ediyor musunuz demis. Cok yerinde bir soru, kendinizde o ahlak, o utanma var mi da bana soruyorsunuz diyor. Radyodaki yorumcunun cevabi su oldu: biz yanlis yalan yazarsak mahkemeye verilebiliriz ama milli takim TD mahkemeye verilmiyormus.
Yani adamin cevabi kibarca, ben yalan yanlis yazarim, mahkemeye ver, bir sene mahkemelerde ugras, belki sonunda 30 YTL alirsin.
Adamlardaki yuzsuzluge, tiynetsizlige bak, biz basin olarak kendimizi kontrol edelim, kotuleri ayiklayalim, afise edelim degil, mahkemeye ver kardesim.
Ama boyle basa boyle tarak. Halkin buyuk kesimi yalan haberle tatmin oldugu surece bu adamlar cekinmeden yazacaklar. Bir toplumda adilige talep olunca, onu arz eden de hep oluyor, bizde de masallah surusuyle. Futbol yorumculugu Terim Milan'dan kovuldu, dikine top oynuyorlar, enine cim kesiyorlar, boyuna dantel yapiyorlar demekten otemeye giden bir suru adam para kazaniyor, sonra biri cikip hakettikleri hareketi yapinca kiyamet kopuyor.
Sesleri yuksek cikiyor, cunku ne pislik olduklarini biliyorlar, biri de hareketleriyle laflariyla bunu soyleyince cildiriyorlar. Duzgun bir spor basini olsa ortada Emre'nn hareketine bunlarn cevap vermesine gerek olmazdi, herkes elestirirdi. Simdi bir kendi sesleri, ama kndileri de dahil herkes ne olduklarini biliyor.
Ali