Ozan Ersoy wrote: Arkadaslarim da guzel aciklamislar... Gerets olsa dunku macta gol atacagiz diye defans yari alana kadar cikmisti, kontr uzerine kontratak yiyorduk, M. Guven 25. dakikada cikarilmis, Ugur ikinci yari. Orta sahadan adam cikarilir, forvet uclenirdi. Arda'nin yerine Necati girer, Sabri'nin yerine Hasan Kabze.
Gerets olsa her topu ezen, kaptiran Hasan Sas'la, hala kiritarak oynayan camdan adam Necati'yle ugrasiyorduk.
Daha yazayim mi?
Ben rahatim. Lincoln ve Linderoth olmasa bile bu takim gittikce ilerleyecek.
Ozan Ersoy
Ligin ikinci haftasinda kotu oynayan bir takimi agir elestirmek dogru degil,katiliyorum.
Ancak oncesini ve ilerisini bir yana birakip bu maci elestirecek olursak yukarida yazdiklarini zaten Kalli mac baslamadan yapti.
Orta sahayi uclu kurdu cunku Arda serbest hatta daha cok forvet gibi oynadi.Benim bu macta elestirdigim sistemdi.4-3-3 seklinde oynadi GS.
Defansi ileride kurmak bir elestiri olamaz cunku GS uzun zamandir diger takimlardan ayiran en buyuk ozellik defansi ileride kurup tamamen oyunu rakip sahaya yikmasidir.Kontratak yemesi dogal ama Song ve Tomas buna cok az musaade ediyordu.
Hasan Sas'i cok guzel kullaniyordu Gerets.Unutulmasin ki onceki sene sampiyonluga en buyuk katkiyi saglayan Hasan Sas ve Necati idi.Ikisi olmasaydi GS sampiyon olamazdi nitekim gecen sene bu iki oyuncunun kotu olmasi en cok etkilemistir takimi.
Hasan Sas ve Necati'yi savunacak degilim ancak onlardan iyisini bulamazsan senin hoca olarak bu iki oyuncudan yararlanman lazim ozellikle kurt hocaysan.
Gerets'i de savunmuyorum ama Gerets orta sahada zaten M.Guven'i yalniz oymatmazdi adam gecen sezon oncesi bas bas bagirdi bana iyi bir onlibero bulun diye, gide gide Inamoto'yu aldilar.Oysa vasat bir Saidou ile orta sahayi gayet guzel oynatti onceki sezon.
Demek istedigim su benim.Ilk defa seyrettim GS'i onceki maclardaki goruntusunu bilemiyorum ama Linderoth ve Lincoln geldiginde benim anladigim Arda'nin yerinde Lincoln ve M.Guven yerinde Linderoth oynayacak.
Orkun
Ugur Song Servet Volkan
Sabri Linderoth Ayhan
Lincoln
U.Karan H.Sukur
seklinde olacak ideal 11.
Bursa macinda en cok elestiri alan iki oyuncu Arda ve M.Guven idi dolayisi ile Linderoth ve Lincoln'u gordukten sonra belkide sistemi ve oyun seklini daha iyi elestirebiliriz.
Ama eger Lincoln ve Linderoth olmazsa GS'in ilerleyecek bir goruntusu yoktu Bursa macinda ama soyle bir gercek de var Hakan Sukur'un mac sonrasi "Persembe yuksek nemde oynadik ve ancak Cuma gunu geldik.Bu yuzden bu mac bizi zorladi" demesine de katiliyorum.
Her neyse ilerideki maclar neyin ne oldugunu daha iyi gosterecek ozellikle 7.-8. haftadan sonra geneli elestirmek daha dogru bir yeni takim icin, bu konuda da katiliyorum.
Selamlar
Savas