Allaht'tan FB'Lİ yazarın biri Gerets'in kanından rahatsız olmuş da bir yazı yazmış.Buna da şükür.
"
Gerets’in kanı
Galatasaray futbol takımının teknik direktörünün alnındaki kan hepimiz tarafından bir utanç lekesi olarak görülmediği sürece hiçbir tarafımızı düzeltemeyiz.
Futbol dünyamızı zaten bu koşullar altında düzeltmemiz mümkün değil. Düşünün, tribünden adamın başına bir şey atılıyor, adamın alnı kan içinde kalıyor ve futbol dünyasının “insanları” bunu “her derbide oluyor böyle şeyler” diye yorumluyor.
Öyleymiş. Fenerbahçe stadındaki her derbide birileri bir şey atar ve ister Galatasaraylı ister Beşiktaşlı olsun, bir yönetici ya da futbolcu yaralanırmış.
Bu olayları “olur böyle şeyler” diye alan futbol dünyası ne yazık ki ülkemizi sürekli utanç içinde bırakan bir “çete”ye dönüşmüş durumdadır.
Küçük ya da büyük iktidar oyunları, tribünden gelecek bir alkış için alt düzeye inebilen yöneticiler, küçük ya da büyük parasal çıkarlar, mafyanın karıştığı seçimler uzun süredir bu dünyayı aşağıya çeken bir yapının temel taşları oldu.
Şike zanlısı yöneticiler, şike yaptığı kesinleşmiş futbolcular halen sahnenin önündeki yerlerini kaybetmiyorsa onları bir koruyan var demektir.
Milli futbol takımımızın İsviçre maçında yaşanan rezaletlerin sorumluları hâlâ yerlerinde duruyorsa da kimseye ceza vermek mümkün olmaz.
Bu dünyanın içinde insanlar dövüldü, kurşunlandı ama kimse kimseden şikâyetçi olmadı, hiçbir sanık yakalanmadı ve her olayın üstü örtüldü.
Futbol dünyasının içinden kiminle konuşsanız hemen size bu olayların ardındaki gerçekleri anlatır.
Ama hep “kol kırılır yen içinde kalır.”
Ankara’da zaman zaman bir hareket kendisini gösterir, başkentte iktidar olanlar futbol dünyasındaki rezilliklerin üzerine gitmek için bir hamle yapar. Ama bu hamle de başladığı gibi biter, çünkü Ankara’dakiler de bu dünyadaki karmaşık ilişkilerin içinde dağılır ve taraf olurlar. Böylece her şey eski hamam eski tas durumunda kalır. Belki bazen bir iki yüz değişir, ama ana yapı asla değişmez.
Gerets’in alnındaki kanı temizlemek Türkiye’yi yönettiğini iddia eden herkes için bir görevdir. Bu ülkede her şeyin temiz olmasını isteyenler bunu yapmak zorundadır.
Bunu yapmayan, bu görevi savsaklayan herkes kirli Türkiye’nin biraz daha kirlenmesine katkıda bulunmak suçunu işliyor.
Merak edene not: Elli yıldır Fenerbahçe taraftarıyım. Can’ı, Lefter’i, Mikro Mustafa’yı, Ergun’u ve oncasını önce sahanın kenarında yere oturarak seyrettim. Galatasaraylı arkadaşlarımla yan yana Fenerbahçe-Galatasaray maçları izledim. Futbol Federasyonu’nun son maçtaki olaylar üzerine Fenerbahçe’ye en ağır cezayı vermesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda yetkililerin çok geç kaldığı kanaatindeyim. Temiz futbol istiyorum. Galatasaray teknik direktörünün alnında kan görmek istemiyorum "
http://www2.vatanim.com.tr/root.vatan?e ... d=4&wid=11