13. Hafta: GS-Sakarya 4-0 (Kabze (2), Erdinç kk, Hakan)
Moderator: Staff
-
- Staff Member
-
- Moderator
-
- Staff Member
Sanırım bu maç iyi oldu. Moralimzi biraz yerine geldi. Haftaya antalyayı yenersek vestelin kayseri deplasmanı olduğundan ligde 2. sıraya yükselebiliriz.
ersun yanal Fransız defans oyuncusu borbiconi'nin sakatlanmasının takımı çok etkilediğini söylemiş.
Fener ile bjk maçının da berabere bitmesi bizim için daha iyi sanırım.
ersun yanal Fransız defans oyuncusu borbiconi'nin sakatlanmasının takımı çok etkilediğini söylemiş.
Fener ile bjk maçının da berabere bitmesi bizim için daha iyi sanırım.
-
-
Hakan'dan aldığımız istihbarata göre Hasan Kabze çabuk küsen, çok duygusal bir futbolcuymuş
Kabze frikiği sol ayağıyla atmış. Bravo iyi vurmuş..
Ümit Karan'ın kaçırdığı pozisyonda zormuş. Karan'ın hatası yok, kaleci kurtarmış...
Arda'nın kafasında Cihanın ortası güzel..
Kabze frikiği sol ayağıyla atmış. Bravo iyi vurmuş..
Ümit Karan'ın kaçırdığı pozisyonda zormuş. Karan'ın hatası yok, kaleci kurtarmış...
Arda'nın kafasında Cihanın ortası güzel..
Last edited by Ismail Gezer on Sun Nov 12, 2006 10:37 pm, edited 1 time in total.
-
- Moderator
Duygu somurusune devam. Boynunda Sakarya atkisi ile ben yedek kalmayi hak eden bir oyuncu degilim dedi $ukur efendi. Sonra diger forvet oyuncularimi da cok kaliteli dedi. Ama yine de benim rekabete ihtiyacim yok ismim belli demesi de yeterli. Bence senin de rekabete cok ihtiyacin var. Gol atamazsan alti pastan atani koyacaklar takima haberin olsun.
Cengiz Akgun
"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
N. Tevfik 1940.
-
- Staff Member
Ilic'i bu macta cok begendim...Bilmem defans'a gelip zayif rakibimizin tehlikeli bir kac atagini cok dakik bir sekilde kesti, top kapti....
Onca gol yemesine ragmen Sakarya'nin kalecisi Martinez'i gelecegi parlak bir oyuncu olarak gordum.
Arda'nin top kabiliyeti ve adam eksiltmesi buyuk bir kabiliyet insallah yaninda adam gibi antrenor vardirda her gecen yil kendini yetistirir bu kabiliteyini yukseltir.
Takim icin iyi bir moral oldu...
Onca gol yemesine ragmen Sakarya'nin kalecisi Martinez'i gelecegi parlak bir oyuncu olarak gordum.
Arda'nin top kabiliyeti ve adam eksiltmesi buyuk bir kabiliyet insallah yaninda adam gibi antrenor vardirda her gecen yil kendini yetistirir bu kabiliteyini yukseltir.
Takim icin iyi bir moral oldu...
-
- Moderator
Kabze de yaman ha! Kuskunluk elbette vardi. Madem oynatmayacaksin cok $ey kaybediyorum o zaman birakin oynayacagim yere gideyim dedim diyor. Sonrada elbette cok mutluyum neler yapabilecegimi gosterdim dedi.
$imdi Vehbinin Kerakesi gayet acik ve secik. Umit Karan kendini ispatladigi icin direk ama $ukurle Kabze dolayisi ile Nacati yedek klubesi ile saha arasinda gidip gelecekler. Bundan kaybeden sizlerin Fato$ dediginiz Necati. Zaten 2010 kadar kontratim var kovulmadan gidemem demi$.
Kabze goreyim seni formanin ucuna yapi$tin bir tongaya gelme sakin. Takin gelecegi sensin.
$imdi Vehbinin Kerakesi gayet acik ve secik. Umit Karan kendini ispatladigi icin direk ama $ukurle Kabze dolayisi ile Nacati yedek klubesi ile saha arasinda gidip gelecekler. Bundan kaybeden sizlerin Fato$ dediginiz Necati. Zaten 2010 kadar kontratim var kovulmadan gidemem demi$.
Kabze goreyim seni formanin ucuna yapi$tin bir tongaya gelme sakin. Takin gelecegi sensin.
Cengiz Akgun
N. Tevfik 1940.
N. Tevfik 1940.
-
GS'de sakatlar iyilesince Gerets de eski huyuna geri dondu demek. Takimda oynatmadigi adam yok.
Inamoto'cuguna bile kiymis. O bolgede her an oynayabilecek ve birbirini pek aratmayan uc oyuncuya sahip artik: Inamoto, Okan, Ayhan. Forvette de Hakan, Umit ve simdi de Hasan var. Solda Carrusca ve Arda, sagda Okan, Sabri (ve Hasan), sol bekte Orhan, Ferhat ve Cihan, sag bekte Sabri ve Cihan. En kisir yer ise defansin ortasi. Oraya neden Tolga'yi hazir tutmuyor denebilir ama Song cok istikrarli ve oyle ama bir de su Tolga'yi deneyeyim diyebilecegi bir tek kupa maclari var. Bir de Ilic'in konumunda yedek adam yok ama o da istikrarli Song gibi.
Sakatlik olmaz ise Gerets elindeki malzeme ile takima gecen yilin ritmini tutturabilir yine belki. Bu sefer karsisinda rakip olarak yillarin tilkisi Daum da yok GS'yi puan rekoru kirarak sampiyon olmaya zorlayacak.
Yok erken konusmuyorum. Son bir kac mactir GS'nin oynadigi oyuna bakarak konusuyorum.
Inamoto'cuguna bile kiymis. O bolgede her an oynayabilecek ve birbirini pek aratmayan uc oyuncuya sahip artik: Inamoto, Okan, Ayhan. Forvette de Hakan, Umit ve simdi de Hasan var. Solda Carrusca ve Arda, sagda Okan, Sabri (ve Hasan), sol bekte Orhan, Ferhat ve Cihan, sag bekte Sabri ve Cihan. En kisir yer ise defansin ortasi. Oraya neden Tolga'yi hazir tutmuyor denebilir ama Song cok istikrarli ve oyle ama bir de su Tolga'yi deneyeyim diyebilecegi bir tek kupa maclari var. Bir de Ilic'in konumunda yedek adam yok ama o da istikrarli Song gibi.
Sakatlik olmaz ise Gerets elindeki malzeme ile takima gecen yilin ritmini tutturabilir yine belki. Bu sefer karsisinda rakip olarak yillarin tilkisi Daum da yok GS'yi puan rekoru kirarak sampiyon olmaya zorlayacak.
Yok erken konusmuyorum. Son bir kac mactir GS'nin oynadigi oyuna bakarak konusuyorum.
-
Cihan sol-bek içinde alternatif olarak düşünüldüğünü görse çok sevinirdi heralde
İliç'in en makul alternatifi Arda. Sağda oynuyor, solda oynuyor, yani serbest adam olarakta rahatlıkla oynar.
Bencede bu sene şampiyon olmak geçen senekinden daha kolay olabilir. Geçen senede 6 puandır fark bir ara. O andan itibaren sergilenen performansı yinelersek, rahat şampiyon oluruz.. 70 puan toplayan herkesin şampiyonluk şansı olacaktır bence. 75 toplayan büyük iş başarmış sayılacaktır
İliç'in en makul alternatifi Arda. Sağda oynuyor, solda oynuyor, yani serbest adam olarakta rahatlıkla oynar.
Bencede bu sene şampiyon olmak geçen senekinden daha kolay olabilir. Geçen senede 6 puandır fark bir ara. O andan itibaren sergilenen performansı yinelersek, rahat şampiyon oluruz.. 70 puan toplayan herkesin şampiyonluk şansı olacaktır bence. 75 toplayan büyük iş başarmış sayılacaktır
Murat Kara wrote:GS'de sakatlar iyilesince Gerets de eski huyuna geri dondu demek. Takimda oynatmadigi adam yok.
-
Maca aslinda ilginc bir dizilis ile basladik. Daha once bahseden arkadas oldu mu bilemiyorum ama sanildigi gibi Kabze-Karan forveti olarak baslamadik. Hasan Kabze sag kanatta oynuyordu, ortada Okan ve Inamoto, Arda ise solda. Karan tek forvet, arkasinda da Ilic. 15.-20. dakika civari, Gerets Okani saga cekti Kabze ile forveti cifteledi ve Ilic de daha geride orta sahanin gobegine kaydi. Ilic aslinda hicbir macta gormedigim kadari ile geriye geldi ve kendini gosterip top alip oyun kurdu. Hatta top bile caldi. Kabze de hem sag kanattayken hem de forvet olduktan sonra bayagi geriye geldi. Ayhan da ikinci yarida oyuna girince orta sahaya canlilik getirdi, Kabze'ni 2. gol pasi ondan.
Bir ara Ergun isiniyordu ikinci yarida, belki dedim Arda'nin yerine girer de cocuk sakat sakat daha cok oynamaz.
Bu arada bir de Umit Karan'in sag dizi darbe almisti, sonra devam etti, bazen hafif sekti. Ameliyat oldugu dizi sag mi sol mu? Ben sol dizi olarak hatirliyorum.
Bir ara Ergun isiniyordu ikinci yarida, belki dedim Arda'nin yerine girer de cocuk sakat sakat daha cok oynamaz.
Bu arada bir de Umit Karan'in sag dizi darbe almisti, sonra devam etti, bazen hafif sekti. Ameliyat oldugu dizi sag mi sol mu? Ben sol dizi olarak hatirliyorum.
-
Bence bize bu maci boyle farkli kazandiran Necati'nin Karsiyaka macinda sakatlanmasi oldu. Nasil yani?
Soyle yani...
Ikinci lig A grubunun dibinde yer alan Karsiyaka'yla olan Kupa macina Necati - Umit K. ile baslayan Gerets Necati sakatlanmasaydi, Kabze'yi ya oyuna hic almayacakti ya da 80. dakikada oyuna alacakti. Mac bitene kadar Kabze ancak isinacakti, oyuna etkisi cok az olacakti, boylelikle biz Sakarya macina ya Hakan - Umit ya da Necati-Umit forvetiyle baslayacaktik. Oyle baslasaydik da dunku sonuc bana gore gelmezdi. Ne yasli, bitik Hakan, ne de formsuz, sakat Necati dun Hasan Kabze'nin yaptiklarini yapabilirdi.
Daha once yazdigim gibi Sakarya'da is yoktu, orta sahasi zayif, kontratak gucu fazla olmayan, 6-7 oyuncuyla kendi ceza sahasina gomulen bir takim. Kaleci de refleksleri, yer tutusu cok iyi olmasina ragmen cizgi kalecisi. Ne yan toplara ne defansin arkasina atilan uzun toplara cikiyor. Hic bir ortaya cikmadi. Dunku yedigi 3 kafa golunun 2'si alti pasin icine yapilmis kotu ortalardan geldi. Eger Hasan Sas 70 metrelik uzun degajini !!! yaptigi zaman yani top GS sahasinin ortalarindayken, cizgisi uzerinde degil, 6 pasla penalti noktasi arasinda geziniyor olsaydi Kabze'den once alirdi topu. En azindan acisini daha cok daraltir, topu cikarabilirdi.
Bu Latin Amerika kalecilerinin cogu boyle. Sakarya'da bu kalecinin ne isi var, bu adam Avrupa'da buyuk bir takimda oynar diyen futbol uzmanlarina selam olsun buradan. CL veya UEFA'da mucadele eden, defansini ileride kurup ofansif futbol oynayan takimlar cok ceker bu kaleciden. Mondragon'dan da az cekmedik, hala cekiyoruz. Yasin hocanin Mondi'yi ceza sahasina daha cok hakim olmasi icin ne kadar ugrastigini, ne kadar cok calistirdigini ama hala istedigi gibi olamadigini onun agzindan dinledik.
Bundan sonra Martinez iyi takimlardan daha cok gol yer. Cunku GS nasil gol atilacagini gosterdi Martinez'e. Ama onundeki defans cok kotu adam ne yapsin olur.
Dun Gerets iki forvet ve forvette Umit - Kabze ikilisini oynatmakla ne kadar dogru yaptiysa, orta sahayi kurarken de o kadar yanlisti. Sonradan giren Ayhan Inamato'nun 10 kati is yapti. Hasan da Okan'in. Dunku macta cok orta yapilmasi gerekiyordu, Cihan yerine Sabri de daha fazla yararli olabilirdi.
Dunku macin gizli yildizlarindan Ilic ben de Murat Gokcigdem agabeyim gibi cok begendim. Futboluna ekliyor, cok gelistirdi kendini. Dunku mucadelelerde 2-3 kisi bastilar, dusmedi, kaptirmadi, ayakta kaldi. Itip kakip, oyundan dusuremediler, cok kostu, geriye yardima geldi, geriden top cikardi, ara pasi atti, oyunu acti, uzaktan isabetli sut cekti. Asist veya gol atmadigi icin on plana cikmadi ama dun en cok olumlu futbol oynayan oyunculardandi.
Ozan Ersoy
Soyle yani...
Ikinci lig A grubunun dibinde yer alan Karsiyaka'yla olan Kupa macina Necati - Umit K. ile baslayan Gerets Necati sakatlanmasaydi, Kabze'yi ya oyuna hic almayacakti ya da 80. dakikada oyuna alacakti. Mac bitene kadar Kabze ancak isinacakti, oyuna etkisi cok az olacakti, boylelikle biz Sakarya macina ya Hakan - Umit ya da Necati-Umit forvetiyle baslayacaktik. Oyle baslasaydik da dunku sonuc bana gore gelmezdi. Ne yasli, bitik Hakan, ne de formsuz, sakat Necati dun Hasan Kabze'nin yaptiklarini yapabilirdi.
Daha once yazdigim gibi Sakarya'da is yoktu, orta sahasi zayif, kontratak gucu fazla olmayan, 6-7 oyuncuyla kendi ceza sahasina gomulen bir takim. Kaleci de refleksleri, yer tutusu cok iyi olmasina ragmen cizgi kalecisi. Ne yan toplara ne defansin arkasina atilan uzun toplara cikiyor. Hic bir ortaya cikmadi. Dunku yedigi 3 kafa golunun 2'si alti pasin icine yapilmis kotu ortalardan geldi. Eger Hasan Sas 70 metrelik uzun degajini !!! yaptigi zaman yani top GS sahasinin ortalarindayken, cizgisi uzerinde degil, 6 pasla penalti noktasi arasinda geziniyor olsaydi Kabze'den once alirdi topu. En azindan acisini daha cok daraltir, topu cikarabilirdi.
Bu Latin Amerika kalecilerinin cogu boyle. Sakarya'da bu kalecinin ne isi var, bu adam Avrupa'da buyuk bir takimda oynar diyen futbol uzmanlarina selam olsun buradan. CL veya UEFA'da mucadele eden, defansini ileride kurup ofansif futbol oynayan takimlar cok ceker bu kaleciden. Mondragon'dan da az cekmedik, hala cekiyoruz. Yasin hocanin Mondi'yi ceza sahasina daha cok hakim olmasi icin ne kadar ugrastigini, ne kadar cok calistirdigini ama hala istedigi gibi olamadigini onun agzindan dinledik.
Bundan sonra Martinez iyi takimlardan daha cok gol yer. Cunku GS nasil gol atilacagini gosterdi Martinez'e. Ama onundeki defans cok kotu adam ne yapsin olur.
Dun Gerets iki forvet ve forvette Umit - Kabze ikilisini oynatmakla ne kadar dogru yaptiysa, orta sahayi kurarken de o kadar yanlisti. Sonradan giren Ayhan Inamato'nun 10 kati is yapti. Hasan da Okan'in. Dunku macta cok orta yapilmasi gerekiyordu, Cihan yerine Sabri de daha fazla yararli olabilirdi.
Dunku macin gizli yildizlarindan Ilic ben de Murat Gokcigdem agabeyim gibi cok begendim. Futboluna ekliyor, cok gelistirdi kendini. Dunku mucadelelerde 2-3 kisi bastilar, dusmedi, kaptirmadi, ayakta kaldi. Itip kakip, oyundan dusuremediler, cok kostu, geriye yardima geldi, geriden top cikardi, ara pasi atti, oyunu acti, uzaktan isabetli sut cekti. Asist veya gol atmadigi icin on plana cikmadi ama dun en cok olumlu futbol oynayan oyunculardandi.
Ozan Ersoy
-
- Moderator
Murat, Mustafa Denizli'de seninle ayni fikirde. Bugun Milliyet'de Ilic'e hayran oldugunu yazmi$.Murat Gokcigdem wrote:Ilic'i bu macta cok begendim...Bilmem defans'a gelip zayif rakibimizin tehlikeli bir kac atagini cok dakik bir sekilde kesti, top kapti....
...
http://www.milliyet.com.tr/2006/11/13/s ... nizli.html
Cengiz Akgun
N. Tevfik 1940.
N. Tevfik 1940.
-
Sevgili Murat, Kabze'nin sag kanatta Okan'in on liberoda oynamasini benMurat Fahrioglu wrote:Maca aslinda ilginc bir dizilis ile basladik. Daha
once bahseden arkadas oldu mu bilemiyorum ama sanildigi gibi
Kabze-Karan forveti olarak baslamadik. Hasan Kabze sag kanatta
oynuyordu, ortada Okan ve Inamoto, Arda ise solda. Karan tek forvet,
arkasinda da Ilic. 15.-20. dakika civari, Gerets Okani saga cekti Kabze ile
forveti cifteledi ve Ilic de daha geride orta sahanin gobegine kaydi. Ilic
aslinda hicbir macta gormedigim kadari ile geriye geldi ve kendini gosterip
top alip oyun kurdu. Hatta top bile caldi. Kabze de hem sag kanattayken hem de forvet olduktan sonra bayagi geriye geldi. Ayhan da ikinci yarida oyuna girince orta sahaya canlilik getirdi, Kabze'ni 2. gol pasi ondan.
de gordum ama bunun bilincli olmadigini, Kabze'nin kendini gostermek icin
daha cok kostugunu saga sola deplase oldugunu dusundum. Kabze'nin
demeclerinden de anladigim kadariyla Gerets oyle baslamis. Tabii ki
buyuk hata. Gecenlerde de Kabze'yi gereksiz yerlere gitmekle yerini
kaybetmekle sucluyordu bizim Gerets.
Kabze'den kanat oyuncusu olmayacagini onun yerinin santraforluk
oldugunu hepimiz goruyoruz bizim Gerets gormuyor. Kabze'nin topla
dripling yapma yetenegi pek fazla yok. Orta yapamaz, birebirde adam
gecmesi eh iste. Ileri geri oynayacak cigeri yok. Bundan kanat oyuncusu
olur mu?
Ama adam bir santrafor. Kaleyi gordu mu vuruyor, eveleme geveleme
yok, hizi yeterli, kafaya cikiyor, vole vuruyor, seken toplari tamamliyor,