Karşıyaka-G.SARAY 1-2 (ü.karan 63", kabze 74")

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Murat Biricik

Post by Murat Biricik »

Macı seyremedim; ama sagolsun Mehmet Gorgen yuregime su serpti. :lol:
Bu takıma acil bir sol ve sağ bek ve orta sahaya pas atabilecek oyuncu kurucu olmak üzere 3 adam alınmalı.
Istediginiz uc olsun, ben size dort vereyim. Sag bek Ates sol bek Ferhat, ve orta sahada oyunu iki yonlu oynayabilen, pres ozelligi olan Mehmet Guven -Oguz.

Gerets Bordo macı oncesi ve ligin bitimine bes mac kala liderin 8 puan arkasındayken Tolga Girici nin yeni kadro riskine girmeyebilir. Ben girmesini yeglerdim. Sizin benim seyrederken bu kadar tepimiz atıyorsa, Gerets de insan bir yerde teli atacaktır. Devre arasına kadar sabredin.

Bu haftasonu PAF macını daha bir keyif ile izleyecegim. Elemanlardan en az ikisini devre arası A takıma yollarız.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Ozan Ersoy

Post by Ozan Ersoy »

Murat Biricik wrote:
Istediginiz uc olsun, ben size dort vereyim. Sag bek Ates sol bek Ferhat, ve orta sahada oyunu iki yonlu oynayabilen, pres ozelligi olan Mehmet Guven -Oguz.

Gerets Bordo macı oncesi ve ligin bitimine bes mac kala liderin 8 puan arkasındayken Tolga Girici nin yeni kadro riskine girmeyebilir. Ben girmesini yeglerdim. Sizin benim seyrederken bu kadar tepimiz atıyorsa, Gerets de insan bir yerde teli atacaktır. Devre arasına kadar sabredin.
Sevgili Murat sana katilamiyorum bu konuda. Gerets kaldikca Mehmet Guven forma sansi bulamayacak. Sebebini de soyleyeyim. O cocuk cikip 3-4 mac oynasa, butun GS yoneticileri, seyircisi ve basin, "madem bu cocuk vardi, niye Inamato ve Mehmet Topal alindi?" diyecekler hep bir agizdan. Gerets'in niye bu cocuga zamaninda guvenmedigi, kulubun parasini bosa harcadigi sorgulanacak.

Bakin cok degil 3-4 mac diyorum. Rakibin ikinci ligin dibinde, cik su genclerle. Ama sen 34'luk Okan'la cikiyorsun. Kasaba kurnazligindan mi bahsediyordunuz? Neden cunku yonetimin yaptigi transferi kullaniyor, yonetimi susturuyor, Mehmet Guven'i de oynatmayarak kendi getirdigi Topal/Inamato'nun bir halta yaramadigini kendince aciga vurmamaya calisiyor. Mehmet Guven de her mac PAF takiminda harikalar yaratmaya devam ediyor.

Maca hala dokulen Necati'yle basliyor. Umit Karan hep diyorum erken geldi. Bugun Owen carpraz baglarini kopariyor, doktorlar en az 6 ay diyorlar. Bizim Umit 4 ayini doldurmadi maca cikmaya basladi. Neden dizi sisiyor saniyorsunuz? Neden ayagiyla gol atamiyor saniyorsunuz. Cunku bir futbolcu sut cekerken dizine binen yuk normalde dizin tasidigi yukun tam 7 kati. Bu bilimsel olarak hesaplanmis, ispatlanmis, bilimsel makalelerde yayinlanmis bir gercek.

Ama ne yapiyor bizim Gerets Karsiyaka kupa macina Umit'le basliyor. Birak dinlensin adam yahu. Sakarya macinda cok ihtiyacin olacak.

Rize macinda sahada Necati, Hakan ve Ilic var. Kabzeyi aliyor bizim Gerets. Kabze'ye forvette yer kalmiyor tabii. Mecburen kanatlarda oynuyor Kabze. Tabii ki etkisiz. Ama bugun sonradan giriyor. 15 dakikada butun takimin yaptigindan daha fazla sey yapiyor. Cunku yerinde forvette oynuyor. Depar atiyor, sut atiyor, vole deniyor, gol pasi veriyor, calim atiyor, gol atiyor.

Seneye Hakan Sukur yok belli artik. Katar'a mi Dubai'ye mi artik nereyeyse layik oldugu yere gidecek. Necati kiz gibi oynamaya devam ediyor. Umit Karan bir daha sakatlanir mi kronik sakatliga girer mi belli degil. Sen tutturuyorsun Hakan Balta da Hakan balta. Sonra da Kabze'yle Balta'yi takas etmeye yanasiyorsun, kabul ediyorsun.

Daha bekleyelim bu hoca gencleri oynatiyor falan diye. Yakinda oynatacak genc de kalmayacak.

Ozan Ersoy
Selcuk Samli

Post by Selcuk Samli »

Oncelikle Necati'ye gecmis olsun,umarim cabuk iyilesir.

Bugun Carrusca yerine neden Aydin oynamadi anlamadim(seneye de Cafercan gelecek,Cafercan da Carrusca'dan daha yetenekli).Hasan Kabze de cok etkili oldu.

Mehmet Guven, Oguz ve diger gencler fazla oynama sansi bulamayacaklar gibi gozukuyor;burada yonetimin devreye girmesi ve bu oyuncularin surekli oynayabilecekleri takimlara kisa sureli kiraya verilmesi konusunda calisma yapmasi gerekiyor.
Konsantrasyon, concentration, concentracion

nefvakfi.org
Tolga Girici

Post by Tolga Girici »

Selçuk Samli wrote:Oncelikle Necati'ye gecmis olsun,umarim cabuk iyilesir.

Bugun Carrusca yerine neden Aydin oynamadi anlamadim(seneye de Cafercan gelecek,Cafercan da Carrusca'dan daha yetenekli).Hasan Kabze de cok etkili oldu.

Mehmet Guven, Oguz ve diger gencler fazla oynama sansi bulamayacaklar gibi gozukuyor;burada yonetimin devreye girmesi ve bu oyuncularin surekli oynayabilecekleri takimlara kisa sureli kiraya verilmesi konusunda calisma yapmasi gerekiyor.
Benim Gerets'in secimlerinden anladigim kadariyla gayet ilkel, icgudusel duygularla Inamoto'yu her zaman, Okan'i da ilk firsatta oynatmaliyim diye dusunuyor. Yonetime iyi gozukmek icin. Arda bu kadar iyi olmasa Carrusca'yi da oynatirdi her mac. Bu durumda yonetimden akli basinda birilerinin devreye girip M. Guven, Oguz, Aydin konusunda zorlamasi gerekiyor. Gelecek sene de Cafercan'in zorla oynatilmasi lazim.
Selcuk Samli

Post by Selcuk Samli »

Tolga Girici wrote:
Selçuk Samli wrote:Oncelikle Necati'ye gecmis olsun,umarim cabuk iyilesir.

Benim Gerets'in secimlerinden anladigim kadariyla gayet ilkel, icgudusel duygularla Inamoto'yu her zaman, Okan'i da ilk firsatta oynatmaliyim diye dusunuyor. Yonetime iyi gozukmek icin. Arda bu kadar iyi olmasa Carrusca'yi da oynatirdi her mac. Bu durumda yonetimden akli basinda birilerinin devreye girip M. Guven, Oguz, Aydin konusunda zorlamasi gerekiyor. Gelecek sene de Cafercan'in zorla oynatilmasi lazim.
Mehmet,Oguz,Aydin,Cafercan,vb. icin hazirlik kampina goturun,24 kisilik kadroya alin diyebilirler ama ilk 11'de oynatin diyemezler;buna hicbir td musaade etmez.

Ben burada bazi oyunculari ilk 11'de oynatin diye yaziyorum,bir yerde konusursam soylerim de;ama yonetici olsam ilk 11(kimin oynayacagi) konusunda td'e mudahele etmezdim.
Konsantrasyon, concentration, concentracion

nefvakfi.org
Tolga Girici

Post by Tolga Girici »

Macin tekrarini seyrettim. Maalesef Carrusca'dan cacik olmaz. Bir yere kiraya verilse piserse belki faydali olur ama hic inancim yok. Arada teknik hareketler yapiyor ama hicbir kiymeti yok gozumde. Ikinci yari felaket bir gol kacirdi.

Kalede Fevzi ilk yarida cok guven verdi, iki uc uzun top disinda bir de karsiya pozisyon vardi, hepsinde basariliydi. Ilk yarinin en sonlarinda Birol kule gibi yukseldi az farkla disari cikti top. Ikinci yari yumrukladigi topta hatasi var. Ama yedigi golde hatasi yok. Savunmanin ciddiyetsizligi, Orhan Ak'la baslayan bir hata.En son pozisyonu ise mukkemmel kurtararak GS camiasini ipten aldi.

Savunmada Emre Asik cok guvensiz ve faullu oynadi. Tolga idare etti. Cihan tecrubesizlerin arasinda iyi gozuktu. Fazla hata yapmadi. HUcumda guzel calimlari , paslari da vardi. Bordo macinda sagbek oynayabilir. Orhan ve Emre, bu iki oyuncu birebir kaldiklari her pozisyonda sari veya kirmizi kart almaya aday futbolcular. Hele Orhan inanilmaz pas hatalari yapti. Cok kotuydu,imdadina yetisen Tomas da yoktu. Ferhat'in cok acele hazirlanmasi lazim. Simdi oynamasa ne zaman oynayacak?

Mehmet Topal fena degil, arada sirada uzaktan sutlari vardi, isabetliydi. On libero olarak sezgilerini biraz daha gelistirirse daha iyi yer tutar. 4 tane sut denedi uzaktan, bir de Necati'nin pasinda kaleciyle karsi karsiya kacirdi. Inamoto'dan cok daha aktif ve sorumluluk almaya calisan bir goruntusu vardi.

Orta sahada, Arda, Ilic ve Hasan olmayinca ileride top tutup organize atak yapamadik uzun sure. Cihan'in Sabri'ye verdigi arapasi ile bir tehlike oldu ilk yarida. Bir de Carrusca'nin dusup penalti bekledigi pozisyon vardi. Bu 3 oyuncunun yoklugunda Sabri , Carrusca ve Okan iyi paslasamadi. Bir ara zaten Carrusca tamamen unutuldu hep Sabri'nin kanadindan gelindi. Tek kanatli olunca da takim islemedi. Okan da on libero olamaz, sadece Sabri veya Hasan'in yedegi olabilir. O da cok faullu oynuyor, son dakikalarda gol yediriyordu az daha.

Forvette Umit Karan gayretliydi ama bu sefer az orta yapildi iceri, Umit genelde sag kanada gelip kendisi paslasmaya calisti. Bir sutu var ilk yarida. Ikinci yarida golunu atti. Necati icin sadece iyi niyetli diyebiliriz, sakatlanip cikarken baya uzgundu, agladi, insallah kendini futbola daha cok verir, ve ilk geldigi zamanlardaki gibi olur. Hasan Kabze girdikten sonra bariz bir hareketlenme oldu takimda. Memleketi Izmir'de costu, kafa golu harikaydi. En son Orhan'a bir asist de yapti ama Orhan kacirdi.

Aydin sonradan oyuna girdi , Umit'e guzel bir uzun pasi var. Iki top kaybi var.

Bu macin en buyuk iki kazanci eski Dardanelli Hasan Kabze ve Fevzi oldu. Yine eski Dardanelli Topal da firsat verilirse Inamoto'dan daha faydali olacagini gosterdi. Onun disinda Tolga tecrube kazandi Aydin da Carrusca'dan bin kat iyidir.

Gerets'in aciklamasini dinledim, Okan'in ilk yarida oynadigi oyunu begenmis.

Hasan Kabze icin "bazen gereksiz seyler yapiyor, kendisinin asil gorevelerini degil baska bolgelerde, baska gorevlere soyunuyor" dedi. Peki Gerets, sen degilmisin adami 3uncu forvet olarak sol kanada alan? Adam ne yapsin ki, benim gordugum ilk defa yerinde oynatildi uzun sure sonra.
Soner Özaltındere

Post by Soner Özaltındere »

Maçtan önce Erdal Keser'in Rize mağlubiyetiyle ilgili yaptığı yorum şöyleydi" Bakın Rize gibi ekipler bütün sene Galatasaray maçını beklediklerinden dolayı o maça özel olarak hazırlanıp ona göre oynuyorlar". Acaba gerçekten Rize gibi ekipler o maçlara özel olarak motive mi oluyorlar yoksa bizim futbolcularımızın ayakları bir türlü yere mi basmıyor anlayamıyorum. Üçüncü lige düşmemeye çalışan bir ekip Galatasarayın savunmasına ecel terleri döktürebiliyor, bir topu direkten dönüyor, son dakikada yüzde yüzlük bir pozisyon kaçırıyor.Ne yazık ki; bazı futbolcularımıza bu forma iki beden büyük geliyor.
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Bir 2. lig takımını 2-1 yenmişsek ben bu maç hakkında yorum yazmam kardeşim!
Gerçi zaten maçı seyretmemişim, skoru bile takip etmemişim, ne yazacaksam :D
Ersin Taner

Post by Ersin Taner »

Ozan Ersoy wrote:
Seneye Hakan Sukur yok belli artik. Katar'a mi Dubai'ye mi artik nereyeyse layik oldugu yere gidecek. Necati kiz gibi oynamaya devam ediyor. Umit Karan bir daha sakatlanir mi kronik sakatliga girer mi belli degil. Sen tutturuyorsun Hakan Balta da Hakan balta. Sonra da Kabze'yle Balta'yi takas etmeye yanasiyorsun, kabul ediyorsun.

Daha bekleyelim bu hoca gencleri oynatiyor falan diye. Yakinda oynatacak genc de kalmayacak.
Ozan Ersoy
Ozan Bey,

Hakan Balta çok iyi ve sağlam bir sol bek oyuncusu,(sezon başında 2-2 biten maçta bize gol atmıştı) Almanya kökenli olduğundan altyapısı Türkiye'de yetişen oyunculardan çok daha iyi... 1-2 sene öncesine kadar Ümit milli takımda oynuyordu, şimdi de çoğunlukla B zaman zaman da A milli takıma alınıyor. U-19 milli takımının yıldızı Caner'i bile Vestel'de yedek bıraktı. Gerçi bizde o mevki için Ferhat'a hala umut beslenebilir ama Orhan Ak'tan falan bir cacık olmayacağı meydanda...

Sezon başında Tigana onu BJK'ye aldırmak için çok uğraştı ama Vestel 2 milyon euro bonservis istediği için transfer gerçekleşmedi.

Ama Hakan Balta karşılığında Hasan Kabze'nin teklif edilmesine olan tepkinize aynen katılıyorum. Elimizdeki forvetlerden bir kaç sene sonra hala üst düzey performans gösterecek olanı Hasan Kabze...

Üstelik aralarında Okan Koç gibi kötü bir örnek de olsa BJK'li Gökhan Zan, Vestel'in genç ön liberosu(sezon başındaki maçta Mondi'ye Türkiye'de yediği ilk frikik golünü atan) Selçuk İnan, Mehmet Topal gibi son zamanlarda çok iyi genç oyuncular çıkaran Dardanel takımının altyapısından yetişme... Ayrıca üniversite öğrencisi, yani çoğu futbolcu gibi 2 kelimeyi bir araya getiremeyenlerden değil.

Ama Vestel'de enayi değil, Hakan Balta gibi büyük takımların istediği iyi bir oyuncuyu 500 bin dolar veya Ergün karşılığında vermez.
Ozan Ersoy

Post by Ozan Ersoy »

Ersin Taner wrote:
Ozan Bey,

Hakan Balta çok iyi ve sağlam bir sol bek oyuncusu,(sezon başında 2-2 biten maçta bize gol atmıştı) Almanya kökenli olduğundan altyapısı Türkiye'de yetişen oyunculardan çok daha iyi... 1-2 sene öncesine kadar Ümit milli takımda oynuyordu, şimdi de çoğunlukla B zaman zaman da A milli takıma alınıyor. U-19 milli takımının yıldızı Caner'i bile Vestel'de yedek bıraktı. Gerçi bizde o mevki için Ferhat'a hala umut beslenebilir ama Orhan Ak'tan falan bir cacık olmayacağı meydanda...

Sezon başında Tigana onu BJK'ye aldırmak için çok uğraştı ama Vestel 2 milyon euro bonservis istediği için transfer gerçekleşmedi.

Ama Hakan Balta karşılığında Hasan Kabze'nin teklif edilmesine olan tepkinize aynen katılıyorum. Elimizdeki forvetlerden bir kaç sene sonra hala üst düzey performans gösterecek olanı Hasan Kabze...

Üstelik aralarında Okan Koç gibi kötü bir örnek de olsa BJK'li Gökhan Zan, Vestel'in genç ön liberosu(sezon başındaki maçta Mondi'ye Türkiye'de yediği ilk frikik golünü atan) Selçuk İnan, Mehmet Topal gibi son zamanlarda çok iyi genç oyuncular çıkaran Dardanel takımının altyapısından yetişme... Ayrıca üniversite öğrencisi, yani çoğu futbolcu gibi 2 kelimeyi bir araya getiremeyenlerden değil.

Ama Vestel'de enayi değil, Hakan Balta gibi büyük takımların istediği iyi bir oyuncuyu 500 bin dolar veya Ergün karşılığında vermez.
Ersin bey haklisiniz. Kabze'nin harcanmasini icim burkularak izliyorum. Gecen senenin hatta Hagi'nin senesinin en onemli oyuncularindan biriydi. Cocuk oynadigi dakika basina en fazla golu atan oyuncumuz. Bu sene yaz kampini kacirdi sakatlik yuzunden. Yavas yavas tempo bulmaya calisiyor. Gerets ne zaman oynatsa ya son 10 dakikada ya da sahada zaten 2-3 forvet varken aliyor. Tolga da yakalamis mactan sonraki demeclerini. Bazen gereksiz seyler yapip, gereksiz yerlere kaciyormus Kabze. Bak sen. Ben de yedim bu sacmaligi. Kabze iyi golcu. Dusunmeden, gevelemeden vurabiliyor.

Seneye Hakan Sukur'un takimda kalmasini zerre kadar istemiyorum. Yedek olarak bile. Zaten kendi de gidecek insallah . Tanju'nun rekorunu falan kirip jubile yapacagini dusunenler yaniliyor. Sene sonunda gorecegiz.

Necati'nin sakatligi muzminlesebilir. Yakinda Necati'nin ameliyat olmasi gerekiyor ve 6 ay sahalardan uzak kalacak denirse sasirmayin. Kasik sakatliklarini ben de gecirdim, cok zor iyilesiyorlar. Tek caresi de dinlenmek ve spordan uzak durmak. Necati'nin boyle bir sansi yok.

Umit Karan'in durumu ne olacak belli degil. Dizi buyuk bir sorun. Erken geldi, Turkiye'deki doktorlar sacmaliyorlar. Dunyada ACL ameliyatindan sonra 6 aydan once futbola donmeyi tavsiye eden doktor yok. Oynayabilirsin ama risk senin derler. Ben de hala futbol oynuyorum o sakatligi yasadiktan sonra ama her oynadigim aksam buzlarla, agri kesicilerle bogusuyorum. Umit'in bir daha 20 golun uzerine cikabilecegini dusunmek hayal olur bana gore.

Ozgurcan'i yeterli bulmuyorum. O genc yasina ragmen oldukca yavas bir oyuncu.

Ayrica GS'in atak ve kontrolsuz futbolu yuzunden ister Balta ister kazma, ister Orhan Ak kimi getirirseniz getirin biraz iyi bir takimdan gol yiyecegimiz bariz. Bu demektir ki GS yediginden cok daha fazla atarsa ancak kazanabilir. Hucum gucumuz onemli. Kabze'yi verirseniz, seneye iyi bir santrafora para yatirmaniz gerekecektir. Golculerin de dunya piyasisinda en pahali futbolcular oldugunu unutmayalim.

Ozan Ersoy
Last edited by Ozan Ersoy on Thu Nov 09, 2006 6:31 pm, edited 1 time in total.
Mehmet Marsan

Post by Mehmet Marsan »

Ozan Ersoy wrote:Ersen bey haklisiniz. Kabze'nin harcanmasini icim burkularak izliyorum. Gecen senenin hatta Hagi'nin senesinin en onemli oyuncularindan biriydi. Cocuk oynadigi dakika basina en fazla golu atan oyuncumuz. Bu sene yaz kampini kacirdi sakatlik yuzunden. Yavas yavas tempo bulmaya calisiyor. Gerets ne zaman oynatsa ya son 10 dakikada ya da sahada zaten 2-3 forvet varken aliyor. Tolga da yakalamis mactan sonraki demeclerini. Bazen gereksiz seyler yapip, gereksiz yerlere kaciyormus Kabze. Bak sen. Ben de yedim bu sacmaligi. Kabze iyi golcu. Dusunmeden, gevelemeden vurabiliyor.
Rize macinda Ayhan'i cikarip Neco'yu oyuna alinca Gerets'e okkali bir kufur salladim. Onune top atilinca ceza sahsina girip sut atma ozelligi olan Neco'dan o balcik sahada ne bekliyordu anlamadim. Zaten Neco alti aydir kicini kaldiramiyor. Dun sakatlanan kadar 2. lig futboluclari karsisinda itildi kakildi. Halbuki Rize maci tam Kabze'likdi. Hem Hakan 2 stoper karsi yanliz kalmamis hemde sut atabilen bir adam olurdu 18 icinde.
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Tomas e$$egine verilen yillik para 2M Euro imi$.

"Üyelerden Hayrettin Kozak, "Kulüp denetlenmiyor. Bu rakamlara sakın itibar etmeyin. Futbolun yıl sonuna kadar gideri 84 milyon YTL’ye ulaşacak. Biz, Tomas’a 3 yıl için 6 milyon Euro verirken, nasıl oluyor da futbolcuların bonservis bedeli artıyor? Böyle giderse, 10 yılda futbol şubesine 750 milyon dolar harcayacağız. İş kontrolden çıktı" dedi."
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Mehmet Marsan

Post by Mehmet Marsan »

Cengiz Akgun wrote:Tomas e$$egine verilen yillik para 2M Euro imi$.
Dunku Emre, Tolga ikilisini gorunce helal olsun demek gerekiyor.
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Mehmet Marsan wrote:
Cengiz Akgun wrote:Tomas e$$egine verilen yillik para 2M Euro imi$.
Dunku Emre, Tolga ikilisini gorunce helal olsun demek gerekiyor.
Tolga da 1.2M Euro aliyor. Oburu ise hicbir zaman e$$eklikten kurtulamadi.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Mehmet Marsan

Post by Mehmet Marsan »

Dun Tolga, Emre, Okan, Orhan, Carrusca, Necati arasinda Cihan bayagi bir futbolcuya benziyordu, hatta sahanin yildizi bile diyebilirim. Umit ve Sabri idare ettiler. Hasan ve son 10 dakika oyuna goren Ayhan sahada ki kaliteyi 10 misli artirdi. Tomasin aldigi paradan once bunlara verilen paraya yazik. Tomas iyi kotu bir seyler yapiyor.
Post Reply