Cengiz abi marjinal kelimesini Turkiye'de insanlar "standart disi, genel gecer kaliplara uymayan, suruyu takip etmeyen" anlaminda kullaniyorlar. Yani burada Ercan Guven "siz alisilmisin disinda oldugunuz icin sizi hazmedemediler" demeye getiriyor. Benim kafamda cagristirdigi anlam olumlu. Senin alinti yaptigin anlamlardan "excluded from or existing outside the mainstream of society, a group, or a school of thought " demeye getiriyor yani.Cengiz Akgun wrote:Ercan Guven'e beni kullanamadilar filan gibi atip tuttuktan sonra Ercan siz marjinalsiniz demi$. Marjinal eminim Fransizcadan geliyor latince bir kelime. Ingilizcede de var. Hele boyle MS Word filanda yazi yazip bastirmaya kalktiginiz sayfanin marjini ile ugra$irsiniz. Kenarda ko$ede ana olayin onemi di$inda kalmak anlamina geliyor majinal kalmak. Nasil sayfayi bastirirken yukarda altta ve yanlarda bo$luk birakirsiniz. Yazi yani okunacak olan $ey ortaya kumelendirilir ki acaba kenarinda ko$esinde bir $ey kacirdin basilmami$ gibi $upheye yer bulundurulmaz. Gazetede kitapta boyle bo$luklara not filan da alinir. Bana onem vermediler deyince Ercan yani kenarda ko$ede, yani di$arda kaldiniz demeye getirerek
Turkcell Süper Lig Maçları/Oyuncular 2006-2007
Moderator: Staff
-
-
Efsunlu Ersun haberini bende maçla ilgili sanıp baktım. Milliyetteki halinede göz gezdirmiştim ama Hakan ve Terim haricindeki kısımları okumamış, "ben yetenekli adamım" kısmını kaçırmıştım Ercan efendi bütün röportaja 'imparatorlu' başlık atınca, o konuşmadan klişe olmayan bir cevher çıkmaz diye önyargılı davranmıştım, yanılmışım
Ayrıca, bizim buralarda 'marjinal' pek hayırlı anlamlarda kullanılmaz. 'marjinal kesimler', 'marjinal gruplar' türünden ifadeler siyaset dünyamızın vazgeçilmezlerinden olmuştur. Ama sanat sosyete magazin gibi alanlarda 'sıradışı' anlamında kullanılıyor, marjinal olmak onlar için övünç kaynağı
İyi geceler amerika..
Ayrıca, bizim buralarda 'marjinal' pek hayırlı anlamlarda kullanılmaz. 'marjinal kesimler', 'marjinal gruplar' türünden ifadeler siyaset dünyamızın vazgeçilmezlerinden olmuştur. Ama sanat sosyete magazin gibi alanlarda 'sıradışı' anlamında kullanılıyor, marjinal olmak onlar için övünç kaynağı
İyi geceler amerika..
-
- Moderator
Boyle anlamini dogru durust bilmeden kullanmalari zaten insani cileden cikariyor. Sira di$i ya da ali$ilmi$in di$inda bile olsa "Dogruyu yapan marjinal sayilmamali" ne demek yahu? Anlayan beri gelsin. Kendilerine gore dil uydurmu$lar aptal herifler. Marjinal, orijinal filan kulaga ho$ geliyor diye olsa bu salaklik.
Cengiz Akgun
"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
N. Tevfik 1940.
-
Fenerbahce'de Umit Ozat, Aurelio ve Rustu gibi oyuncular Kayseri macinda dinlendirileceklermis. Aurelio'nun dinlendirilmesi ilginc. Tek forvet oynayacakmis ayrica. Zico yonetimden gelen uyarilari dikkate almaya baslamis deniyor. Yozgatli oynuyormus.
Kayseri'de Aydin , Gokhan Unal yok. Fatih Ceylan oynayacak. Forvette genc oyuncu Ilhan Parlak var.
Fenerbahce 1-0 one gecti. Tuncay soldab guzel getirdi, iceri cevirdi, onced direkten dondu, sonra karambolde Mehmet Yopzgatli vurdu. Oncesinde faul itirazlari var. Kezman savunma oyuncusunun uzerine ya yikildi, ya da faul yapti, dudagi patladi Kayserilinin.
Bu sefer Yozgatli assit yapti Kezman atti. Kayseri savunma agirlikli oynuyor, kisir bir mac aslinda ama FB yakaldigini affetmiyor.
Lugano'ya bir penalti vardi bence ama hakem gormedi, pek itiraz da gelmedi zaten.
Kezman arka adalesinden sakatlandi, Deivid giriyor.
FB yuzde yuz pozisyon kacirdi. Kayseri'nin henuz sutu bile yok sanirim. Bir tane tehlikeli pozisyonlari vardi.
Kayseri'de Aydin , Gokhan Unal yok. Fatih Ceylan oynayacak. Forvette genc oyuncu Ilhan Parlak var.
Fenerbahce 1-0 one gecti. Tuncay soldab guzel getirdi, iceri cevirdi, onced direkten dondu, sonra karambolde Mehmet Yopzgatli vurdu. Oncesinde faul itirazlari var. Kezman savunma oyuncusunun uzerine ya yikildi, ya da faul yapti, dudagi patladi Kayserilinin.
Bu sefer Yozgatli assit yapti Kezman atti. Kayseri savunma agirlikli oynuyor, kisir bir mac aslinda ama FB yakaldigini affetmiyor.
Lugano'ya bir penalti vardi bence ama hakem gormedi, pek itiraz da gelmedi zaten.
Kezman arka adalesinden sakatlandi, Deivid giriyor.
FB yuzde yuz pozisyon kacirdi. Kayseri'nin henuz sutu bile yok sanirim. Bir tane tehlikeli pozisyonlari vardi.
-
FB cok derli toplu oynuyor, hic bosluk birakmadan Kayseri'ye posisyon vermedi.Herhalde bu sezon ilk 45 dakikada ilk defa posisyon vermiyor.
Zico'nun yorgun Aurelio ve UMIT yerine Deniz ve Ugur Boral'i oynatmasi cok guzel.Yogun mac trafiginde ihtiyac var herkese.Deivid kesik, Kezman tek forvet, Aurelio'nun yoklugunda da Appiah daha defansif.
Ara ara cok guzel paslasmalarla organize geldi FB, bunu yayarsa daha iyi olur.Bunun aslinda sinyallerini gecen hafta Ankara'da vermislerdi.
Ikinci yari Alex'in cikip Tumer'in girmesi lazim.
Selamlar
Savas
Zico'nun yorgun Aurelio ve UMIT yerine Deniz ve Ugur Boral'i oynatmasi cok guzel.Yogun mac trafiginde ihtiyac var herkese.Deivid kesik, Kezman tek forvet, Aurelio'nun yoklugunda da Appiah daha defansif.
Ara ara cok guzel paslasmalarla organize geldi FB, bunu yayarsa daha iyi olur.Bunun aslinda sinyallerini gecen hafta Ankara'da vermislerdi.
Ikinci yari Alex'in cikip Tumer'in girmesi lazim.
Selamlar
Savas
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..
-
-
Ikinci yarida Muhammed Hanefi giriyor oyuna. Forvet kendisi.
Bu Deivid devre arasinda gider. Gol vuruslari kotu.
Kayseri tam top yapmaya basladigi anlarda FB net pozisyonlar buluyor.
Genc ilhan parlak atti golu. 2-1.
Alex atti Yozgatli yine guzel bir orta yapti, once kaleci kurtardi, donen topu Alex kaleye gonderdi. LLucescu'nun en kotu hareketi zamaninda bu Mehmet'in Istanbulspor'a gitmesine goz yummak oldu.
Kayseri topa daha hakimdi, ama yine bir kontratakta bu sefer Appiah sagindan atti solundan gecti ama aut. Sonrasinda yine bir Kayseri pozisyonu oldu.
Yozgatli cikiyor Aurelio giriyor.
Bulent cikiyor Koksal giriyor.
Bu Deivid devre arasinda gider. Gol vuruslari kotu.
Kayseri tam top yapmaya basladigi anlarda FB net pozisyonlar buluyor.
Genc ilhan parlak atti golu. 2-1.
Alex atti Yozgatli yine guzel bir orta yapti, once kaleci kurtardi, donen topu Alex kaleye gonderdi. LLucescu'nun en kotu hareketi zamaninda bu Mehmet'in Istanbulspor'a gitmesine goz yummak oldu.
Kayseri topa daha hakimdi, ama yine bir kontratakta bu sefer Appiah sagindan atti solundan gecti ama aut. Sonrasinda yine bir Kayseri pozisyonu oldu.
Yozgatli cikiyor Aurelio giriyor.
Bulent cikiyor Koksal giriyor.
-
Haklisin Tolga. Macin en iyi adamiydi.Tolga Girici wrote:
FB'yi begenmedim. Temposuzluk, yureyerek oynama devam ediyor. Deivid GS'in son 2-3 senedir yaptigi butun transferlerden kotu. Tuncay, Appiah biraz kostu, Alex gol pozisyonlari haricinde oynamiyor zaten. Cok ukala havalari var, 45 yasinda emekli olmus eski yildiz gibi oynuyor. Kayseri bir ara 2 kisi defans yapiyordu, butun takim ileri cikmisti ama yine de FB ceza sahasinda cirit atabildiler. Mac cok rahat 2-2'ye gelebilirdi. Nerede GS'in, Vestel'in, Trabzon'un hatta BJK'in temposu nerde bu takimin yuruyerek oynadigi futbol. Tam Brezilya liginden bir takim izliyorum gibi.
Beni hayal kirikligina ugratan Kayseri'nin fubolu. Inanilmaz kotuydu. Bulent Bolukbasi, Ragip ayricana kotuydu. Gokhan Unal olmayinca Kayseri olmuyor demek ki.
FB'nin rayina oturdugu falan yok. Istekli mistekli oldugu da yok. Skor yazarligi, yorumlari bunlar. Haftaya hersey eski haline doner diye tahmin ederim ben. Hele hele Kezman'in sakatligi ciddiyse ve Manisa macina cikamazsa.
Ozan Ersoy
-
Bugunku macta FB sezonun en iyisiydi.Ozellikle ilk yari skor 5-0 sifir olabilirdi hemde hic posisyon vermeden.Ikinci yari Tuncay yorulunca tempo dustu, birde Deniz o golu atsaydi erkenden kopardi mac.
Ozellikle 3 atak vardi ki cok hosuma gitti.3 pasta kaleci ile karsi karsiya kalindi.FB eski sisteminde oynadigi icin bu kadar rahatti bugun.Daha once belirttigim gibi takimda cok oyuncu degismis olabilir ama ana iskelet duruyor bu yuzden ZICO'nun oturtamaya calistigi sisteme uymadi bu kimya.
Cok ilginc baska bir konu daha var.Deniz ve Aurelio!
Aurelio'yu herkes takdir ediyor ancak bugun Deniz orta sahada ne zaman top geldiyse tek pasla topu cok iyi yerlere dagitip FB'nin sorunsuz ve zaman zaman hizli sekilde orta sahayi gecmesine neden oldu.Inanilmaz sogukkanliydi ve sanki herkesin nerede oldugunu ezberlemiscesine geriden ataga cikardi takimi.Aurelio bunu yapmiyor.Evet cok iyi kesici ama ayagina top geldiginde ya kendi ekseni etrafinda donuyor ya da yana top atiyor.Oysa ki Deniz bundan farkli olarak tek top ve isabetli oynayarak cok faydali oldu 60. dakikaya kadar fazlasina gucu yetmedi.
Deivid forvet aldik orta saha oyuncusu cikti.Vasatindan hemde.Ilk yari sonunda gonderilip Serhat-Tuncay tipi bir forvet almali veya Kezman gibi fizigi olan ancak Nobre gibi dagitici bir adam almali.
Edu-Lugano oturmaya basladi, zamanla daha iyi olacaklar bence.Onder'in de sag beke donmesiyle uzerlerinden yuk kalkti, salakca posisyon hatalari yapmiyorlar artik.Bu Kerim'den kaynaklaniyordu bana gore.
Bursa maci sonrasi cok karamsardim.Ancak Ankara macini berabere tamamlamasina ragmen umitlenmistim.Newcastle macini seyretmedim ancak bugun ki mac hosuma gitti.
Appiah-Alex bu takimin en onemli oyunculari ve birde Tuncay.Appiah'in hem transfer soylentileri hemde Dunya Kupasi yorgunlugundan dolayi dusen bir performansi vardi, bu gectiginde cok farkli olur.Alex bu takimin yukunu cekiyor 3 sezondur, tolere edilmesi cok normal.O da formunda degil.Tuncay ise inisli cikisli.Bu ucu istikrari yakaladigi zaman FB icin cok iyi olur ve hakikaten keyif veren ve de zor yenilmesi bir takim olur.
UEFA icin ayni seyleri soylemek zor, zira bugun Palermo deplasmanda Milan'i yenmis, Celta da deplasmanda Atletico'yu yenmis.Bunlari duyunca isin cok daha zor oldugunu dusunuyorum.
Selamlar
Savas
Ozellikle 3 atak vardi ki cok hosuma gitti.3 pasta kaleci ile karsi karsiya kalindi.FB eski sisteminde oynadigi icin bu kadar rahatti bugun.Daha once belirttigim gibi takimda cok oyuncu degismis olabilir ama ana iskelet duruyor bu yuzden ZICO'nun oturtamaya calistigi sisteme uymadi bu kimya.
Cok ilginc baska bir konu daha var.Deniz ve Aurelio!
Aurelio'yu herkes takdir ediyor ancak bugun Deniz orta sahada ne zaman top geldiyse tek pasla topu cok iyi yerlere dagitip FB'nin sorunsuz ve zaman zaman hizli sekilde orta sahayi gecmesine neden oldu.Inanilmaz sogukkanliydi ve sanki herkesin nerede oldugunu ezberlemiscesine geriden ataga cikardi takimi.Aurelio bunu yapmiyor.Evet cok iyi kesici ama ayagina top geldiginde ya kendi ekseni etrafinda donuyor ya da yana top atiyor.Oysa ki Deniz bundan farkli olarak tek top ve isabetli oynayarak cok faydali oldu 60. dakikaya kadar fazlasina gucu yetmedi.
Deivid forvet aldik orta saha oyuncusu cikti.Vasatindan hemde.Ilk yari sonunda gonderilip Serhat-Tuncay tipi bir forvet almali veya Kezman gibi fizigi olan ancak Nobre gibi dagitici bir adam almali.
Edu-Lugano oturmaya basladi, zamanla daha iyi olacaklar bence.Onder'in de sag beke donmesiyle uzerlerinden yuk kalkti, salakca posisyon hatalari yapmiyorlar artik.Bu Kerim'den kaynaklaniyordu bana gore.
Bursa maci sonrasi cok karamsardim.Ancak Ankara macini berabere tamamlamasina ragmen umitlenmistim.Newcastle macini seyretmedim ancak bugun ki mac hosuma gitti.
Appiah-Alex bu takimin en onemli oyunculari ve birde Tuncay.Appiah'in hem transfer soylentileri hemde Dunya Kupasi yorgunlugundan dolayi dusen bir performansi vardi, bu gectiginde cok farkli olur.Alex bu takimin yukunu cekiyor 3 sezondur, tolere edilmesi cok normal.O da formunda degil.Tuncay ise inisli cikisli.Bu ucu istikrari yakaladigi zaman FB icin cok iyi olur ve hakikaten keyif veren ve de zor yenilmesi bir takim olur.
UEFA icin ayni seyleri soylemek zor, zira bugun Palermo deplasmanda Milan'i yenmis, Celta da deplasmanda Atletico'yu yenmis.Bunlari duyunca isin cok daha zor oldugunu dusunuyorum.
Selamlar
Savas
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..
-
Fenerbahçe'de istifa depremi!
Başkan Aziz Yıldırım’ın bir yakınıyla Newcastle maçı seyahatinde ters düşen Asbaşkan İlhan Ekşioğlu ile yönetici Rahmi Eyüpoğlu istifa etti.
Yönetime sundular
Kayserispor maçı öncesi Fenerbahçe Yönetimi’nde şok eden gelişme. Stattan sorumlu yönetici İlhan Ekşioğlu ile yardımcısı Rahmi Eyüpoğlu, yönetimden istifa etti. Yönetimde büyük şaşkınlık ve deprem yaratan bu istifaların altında, iki yöneticinin, Başkan Aziz Yıldırım’ın bir yakınıyla ters düşmesinin yattığı iddia edildi. UEFA Kupası’ndaki Newcastle maçı için İngiltere’ye yapılan seyahat sırasında Ekşioğlu ve Eyüpoğlu, Yıldırım’ın yakınıyla ters düştü.
Yıldırım tavır almadı
Başkan Aziz Yıldırım’ın bu kişiye tavır almasını bekleyen iki yönetici, bekledikleri tavırla karşılaşmayınca görevi bırakmaya karar verdi ve İstanbul’a dönüşte yönetime istifalarını sundu. Bir süre gizli tutulan bu gelişme, Kayserispor karşılaşması öncesi basına sızdı. Özellikle yıllardır Aziz Yıldırım’ın yanında duran ve yönetimlerde görev yapan İlhan Ekşioğlu’nun istifası camiada şaşkınlık yaratırken, gelişmeler dikkatle izlenmeye başlandı.
MİLLİYET
Başkan Aziz Yıldırım’ın bir yakınıyla Newcastle maçı seyahatinde ters düşen Asbaşkan İlhan Ekşioğlu ile yönetici Rahmi Eyüpoğlu istifa etti.
Yönetime sundular
Kayserispor maçı öncesi Fenerbahçe Yönetimi’nde şok eden gelişme. Stattan sorumlu yönetici İlhan Ekşioğlu ile yardımcısı Rahmi Eyüpoğlu, yönetimden istifa etti. Yönetimde büyük şaşkınlık ve deprem yaratan bu istifaların altında, iki yöneticinin, Başkan Aziz Yıldırım’ın bir yakınıyla ters düşmesinin yattığı iddia edildi. UEFA Kupası’ndaki Newcastle maçı için İngiltere’ye yapılan seyahat sırasında Ekşioğlu ve Eyüpoğlu, Yıldırım’ın yakınıyla ters düştü.
Yıldırım tavır almadı
Başkan Aziz Yıldırım’ın bu kişiye tavır almasını bekleyen iki yönetici, bekledikleri tavırla karşılaşmayınca görevi bırakmaya karar verdi ve İstanbul’a dönüşte yönetime istifalarını sundu. Bir süre gizli tutulan bu gelişme, Kayserispor karşılaşması öncesi basına sızdı. Özellikle yıllardır Aziz Yıldırım’ın yanında duran ve yönetimlerde görev yapan İlhan Ekşioğlu’nun istifası camiada şaşkınlık yaratırken, gelişmeler dikkatle izlenmeye başlandı.
MİLLİYET
-
- Moderator
Ahmet Cakar (ama almaz) idda etti degil diye, ama FB attigi son gol offside. Cunku Daived kalecinin onunde seranat ediyor vd adamin dikkatini dagitmakta. Yuz kere seyrettim FIFA'nin ders diye gosterdiklerini. Kalecinin onunden geciyor adam Alex topa vurmaya cali$irken daha nasil aktif olacak bilemem. Ama entellektuel Ahmet'e gore pasif imi$.
Last edited by Cengiz Akgun on Tue Oct 24, 2006 1:02 am, edited 2 times in total.
Cengiz Akgun
N. Tevfik 1940.
N. Tevfik 1940.
-
Hadi be! O pozisyona pasif dediyse Çakar almaz bu işi bıraksın
Bende Tuğrulu izliyorum, az önce alisamiyen.net'den bahsetti. Bunu eleştirmişler, hatalarını falan bulmuşlar, eleştiri üslüpları hoşuna gitmiş
Bende Tuğrulu izliyorum, az önce alisamiyen.net'den bahsetti. Bunu eleştirmişler, hatalarını falan bulmuşlar, eleştiri üslüpları hoşuna gitmiş
Cengiz Akgun wrote:Ahmet Cakar (ama almaz) idda etti degil diye, ama FB attigi son gol offside. Cunku Daived kalecinin onunde seranat ediyor ve adamin dikkatini dagitmakta. Yuz kere seyrettim FIFA'nin ders diye gosterdiklerini. Kalecinin onunden geciyor adam Alex topa vurmaya cali$irken daha nasil aktif olacak bilmem. Ama entellektuel Ahmet'e gore pasif imi$.
-
-
-