Turkcell Süper Lig Maçları/Oyuncular 2006-2007
Moderator: Staff
-
-
-
-
V. Manisa 2-1 onde goturdugu macta 90+1 de 2-2 yi gordu; 90+3 te galibiyeti aldı. Tebrikler Vestel Manisa! En yakın takipcisi ile puan farkı yanlıs hesaplamadıysam 6.
TS 3-1 ile kazandı. Kayseri son dakikaları oynanan macta 1-1 berabere.
Zico icin bir sey soylemek yanlıs, takımı yeni, ve oynadıgı lige yabancı. Gerets icin ise soylenecek tek soz yersiz inatcılıgı. Bulent Tulun nun ve Bulent Under in gorevlerinin ve islevlerinin yeni gelen yonetim ne verimlilikte yapıyor, konusulması lazım. Gerets ligimizi tanımasına ragmen anlamsız inadı yuzunden puaları bıraktı ve bırakacak gibi duruyor!
TS 3-1 ile kazandı. Kayseri son dakikaları oynanan macta 1-1 berabere.
Zico icin bir sey soylemek yanlıs, takımı yeni, ve oynadıgı lige yabancı. Gerets icin ise soylenecek tek soz yersiz inatcılıgı. Bulent Tulun nun ve Bulent Under in gorevlerinin ve islevlerinin yeni gelen yonetim ne verimlilikte yapıyor, konusulması lazım. Gerets ligimizi tanımasına ragmen anlamsız inadı yuzunden puaları bıraktı ve bırakacak gibi duruyor!
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT
"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
-
Herkesin aksine ben bu sezon ilk defa FB'de isik gordum.Daha derli topluydu ancak ikinci yarida kolay elde edilen 2-0 rehaveti cokunce ahenk gitti ve ilk 8 hafta gorduklerimiz ortaya cikti tekrar.Bayagi zaman alacak bu takimin oturmasi, aslinda 10 puan kayip var ancak genede diger ucunun onunde.
Zico Kerim'de inat etmemeli, Onder'i sag beke yerlestirmeli oncelikle.Kerim ilk 11 oyuncusu degil henuz.
Lugano ve Edu yavas yavas uyumlu olmaya basliyor ancak Kerim'in tarafi cok aksiyor en buyuk handikap bu.
Deivid buyuk hayalkirikligi oldu, onun yerine ocak'ta kesinlikle bir adam almalari lazim.
Deivid'in yerine orta sahaya birini yerlestirmesi lazim Zico'nun.Top ileride kalamiyor cunku orta saha gecen seneki gibi basmiyor, bunda Tuncay'in ileriye donuk oynamasi ve Daum zamanindan daha ozgur olmasinin nedeni var.Zico bu kadar ozgurluk vermekle hata ediyor bazi futbolculara.Ayni sekilde Appiah'da oyle, herkes gecen seneki Appiah degil diyor ancak bu; taktik disiplinden hem Tuncay'in hem Appiah'in uzak kalmasindan kaynaklaniyor.
Cok ufak operasyonla kimligi degisir takimin ancak kondisyon konusunda karamsarim.
Selamlar
Savas
Zico Kerim'de inat etmemeli, Onder'i sag beke yerlestirmeli oncelikle.Kerim ilk 11 oyuncusu degil henuz.
Lugano ve Edu yavas yavas uyumlu olmaya basliyor ancak Kerim'in tarafi cok aksiyor en buyuk handikap bu.
Deivid buyuk hayalkirikligi oldu, onun yerine ocak'ta kesinlikle bir adam almalari lazim.
Deivid'in yerine orta sahaya birini yerlestirmesi lazim Zico'nun.Top ileride kalamiyor cunku orta saha gecen seneki gibi basmiyor, bunda Tuncay'in ileriye donuk oynamasi ve Daum zamanindan daha ozgur olmasinin nedeni var.Zico bu kadar ozgurluk vermekle hata ediyor bazi futbolculara.Ayni sekilde Appiah'da oyle, herkes gecen seneki Appiah degil diyor ancak bu; taktik disiplinden hem Tuncay'in hem Appiah'in uzak kalmasindan kaynaklaniyor.
Cok ufak operasyonla kimligi degisir takimin ancak kondisyon konusunda karamsarim.
Selamlar
Savas
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..
-
Habertürkte bir fenerlinin (K.Belgin değil) söylediğine göre fenerin uçağına binebilen tek gazeteci Alaaddin Metin beymiş Nadirende S. Yula...
Şaşırdık mı?
Hayıııııır...
Hıncalı dinlerkende geçen haftaki H.Şükür-E.Yanal meselesiyle ilgili ortaya attıkları iddia aklıma geldi. Yani otel odasında "Fenere Emre'nin transferinden" kaynaklanan bir sürtüşme olması meselesi.
Şaşırdık mı?
Hayıııııır...
Hıncalı dinlerkende geçen haftaki H.Şükür-E.Yanal meselesiyle ilgili ortaya attıkları iddia aklıma geldi. Yani otel odasında "Fenere Emre'nin transferinden" kaynaklanan bir sürtüşme olması meselesi.
Demirkol'un Yanala yakınlığı düşünülürse, bunun bir tahmin olmadığı belli.. Neyse gene Hakan gene Hakan..Şimdi böyle bir kurtarıcı anahtar nasıl olur da Ersun Yanal tarafından kadro dışı bırakılır? Sanırım bu bile Yanal'ın zordan korkmadığını anlatır. Ama tabii ki sebep teknik filan değildi. Zorlu Otel'de, Hakan Şükür'ün odasında ne yaşandı da Yanal, yardımcım olacak dediği Hakan'ı dışarıda bıraktı. Bunu taraflardan biri konuştuğunda öğreneceğiz.
http://www.milliyet.com.tr/2006/10/10/s ... irkol.html
-
Bilimsel calisan Ziya Dogan ve ekibi Trabzon GB'inden 3 yiyip evine donuyor. Son 5 dakikasina baktim macin, milli takimin ilaci denilen Ersen Martin bos kaleye atamadi topu. Ama kaleci de yok.. Yavas kalinca defans kornere atti.
Bir diger yildiz Ersun Yanal'in ekibi Manisa da 3-2 yenildi Sivas'a. Sahada kavga cikmis, "len ne yeniyorsunuz bizi bak ne guzel sampiyon olacagiz" diye herhalde.
Ozan Ersoy
Bir diger yildiz Ersun Yanal'in ekibi Manisa da 3-2 yenildi Sivas'a. Sahada kavga cikmis, "len ne yeniyorsunuz bizi bak ne guzel sampiyon olacagiz" diye herhalde.
Ozan Ersoy
-
- Moderator
Hic sorma ben baktigimda Manis 1-0 ondeydi. Yoksa Toroglu'nun dedigi gibi olaya MHK el filan koymasin.Ozan Ersoy wrote:Bilimsel calisan Ziya Dogan ve ekibi Trabzon GB'inden 3 yiyip evine donuyor. Son 5 dakikasina baktim macin, milli takimin ilaci denilen Ersen Martin bos kaleye atamadi topu. Ama kaleci de yok.. Yavas kalinca defans kornere atti.
Ozan Ersoy
TS i$ine gelince Ziya Dogan da bok etmi$ i$i. Kime ne diyecegimi $a$irdim. Gecen gun atip tutyordu nasil cali$tiklari hakkinda.
Cengiz Akgun
"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
N. Tevfik 1940.
-
- Moderator
-
Bu Yanal ne banal adam yahu. Boyle bir iki kiytirik basari kirintisi yasadi mi basliyor bulbul gibi otmeye. Sonra boyunun olcusunu aldi mi, basin masin yuzune bakmiyor. Taa ki bir daha ki sefere kadar.
Sus iste, yap isini. FT gibi Senol Gunes gibi elle tutulacak bir seye imza atarsan cik biktirana kadar ot. Biz de ha adam birseyler yapti ki konusuyor deyip sineye cekelim.
Boyle cok yavan oluyor.
-
Haberin orjinal linki bu:
http://www.milliyet.com.tr/2006/10/14/spor/aspo.html
Nerdeyse, bir haftalik yani, yeni sanilmasin.
Özgür
-
-
- Moderator
Iyi de burada cikti da ben mi atladim. Oyle ise kusura bakmayin. Burada atliyorum bazi $eyleri. Ersun bunlari dun soylemedi ise bile adam bunu Moldova macindan filan sonra soyledigi ortada. Haberin sonunda orijinali milliyet'de diyor zaten. Gidip ugra$ip nerde ne zaman soyledigine bakma luzumunu hissetmedim cunku guncelligini koruyan bir bir soyle$i. Ha bunu hafiyelik yaparak bulmadigim da bir gercek. Her ne kadar internet de cok vakit kaybediyorum gibi gozuksemde oyle cok yerlere girip ciktigim yok.Ozgur Huseyinoglu wrote:
http://www.milliyet.com.tr/2006/10/14/spor/aspo.html
Nerdeyse, bir haftalik yani, yeni sanilmasin.
Hasan Utku cimbom.org'da papaz olmak istemiyorum diye boyle $eyleri asmiyor buraya herhalde. Zevk ve renk meslesi. Bugun arada bir baktigim omuznet denen yerde (bizim genc Ugur Sahin'in admin oldugu yer orasi. Kimin kim oldugunu mudavimleri biliyor) uc buyuklerin taraftarlarinin yazdigi bir yerde asmi$. Orada gordum ve gidip okudum. O da 14 Ekimde asmi$. Yani Milliyet'in bastigi gun Hasan'in astigi yerde de cikmi$ olmali. Ben bugun gordum oarasi ba$ka. Baktim Ersun bugun car$aflayinca "ben buyuk adamim kiymetimi bilmediler gelsin bana sorsunlar" filan gibi boyundan buyuk laflar etmi$ ve bu laflari bugunku sonuca bakilinca manidar kacmi$. O yuzden astim. Cok taze haberdir ya da hafif bayatlami$ dememe gerek varmiydi?.
Hatta soyle$iyi yapan Ercan Guveni de severim. milliyete de bakarim. Kacirmi$im. Cumartesi i$im vardi demek. Bu arada yazida kafami kurcalayn bu yabanci szuk kullnama yuzunden havada kalan $eyler var.
Ercan Guven'e beni kullanamadilar filan gibi atip tuttuktan sonra Ercan siz marjinalsiniz demi$. Marjinal eminim Fransizcadan geliyor latince bir kelime. Ingilizcede de var. Hele boyle MS Word filanda yazi yazip bastirmaya kalktiginiz sayfanin marjini ile ugra$irsiniz. Kenarda ko$ede ana olayin onemi di$inda kalmak anlamina geliyor majinal kalmak. Nasil sayfayi bastirirken yukarda altta ve yanlarda bo$luk birakirsiniz. Yazi yani okunacak olan $ey ortaya kumelendirilir ki acaba kenarinda ko$esinde bir $ey kacirdin basilmami$ gibi $upheye yer bulundurulmaz. Gazetede kitapta boyle bo$luklara not filan da alinir. Bana onem vermediler deyince Ercan yani kenarda ko$ede, yani di$arda kaldiniz demeye getirerek (halbuki boyle dese Turkce bilen herkes rahatca anlayacak ama o da i$in ukalaliginda oldugundan marjinalsiniz demi$). Bunun uzerine Ersun efendinin verdigi cevaba bakin. Sizce marjinal ne demek biliyor mu? Marjinal'in nagatif ve de yavan bir $ey oldugunu biliyor ama "dogruyu yapan marjinal sayilmamali" ne demek?Ya siz ilişkilerini düzenleyeceksiniz, ya onlar vazgeçecek. İmkansız gibi.
EY-Benim sorunum değil bu. Kaybeden ülke oluyor. Yetenekli adamım. Beni kullanamadılar; ona yanarım. Türkiye'de futbol hakkında söylenecek bir şey varsa, benim de fikrim var. Sormadılar.
-Marjinalsiniz siz...
EY-Bence diğerleri marjinal. Doğruyu yapan marjinal sayılmamalı.
Ulan Turkiyedeki koca e$ekler Turkcenin irzina gecmeye devam edin boyle Turk ka$igi ile Frenk boku yiyerek. Gecen gun gazetede "cok cool olmu$" diye yaziyordu hayvanin teki.
Bu arada marginal'in Ingilizce tanimi:
Etymology: Medieval Latin marginalis, from Latin margin-, margo
1 : written or printed in the margin of a page or sheet <marginal notes>
2 a : of, relating to, or situated at a margin or border b : not of central importance <regards violence as a marginal rather than a central problem>; also : limited in extent, significance, or stature <had only marginal success with the business> c (1) : occupying the borderland of a relatively stable territorial or cultural area <marginal tribes> (2) : characterized by the incorporation of habits and values from two divergent cultures and by incomplete assimilation in either <the marginal cultural habits of new immigrant groups> (3) : excluded from or existing outside the mainstream of society, a group, or a school of thought <marginal voters>
3 : located at the fringe of consciousness <marginal sensations>
4 a : close to the lower limit of qualification, acceptability, or function : barely exceeding the minimum requirements <a semiliterate person of marginal ability> b (1) : having a character or capacity fitted to yield a supply of goods which when marketed at existing price levels will barely cover the cost of production <marginal land> (2) : of, relating to, or derived from goods produced and marketed with such result <marginal profits>
5 : relating to or being a function of a random variable that is obtained from a function of several random variables by integrating or summing over all possible values of the other variables <a marginal probability function>
Last edited by Cengiz Akgun on Sat Oct 21, 2006 5:56 am, edited 1 time in total.
Cengiz Akgun
N. Tevfik 1940.
N. Tevfik 1940.
-
-
Iki nedenden belirtme ihtiyaci duymustum:Cengiz Akgun wrote:... bugunku sonucla bakilinca manidar kacmi$. O yuzden astim. Cok taze haberdir ya da hafif bayatlami$ dememe gerek varmiydi?.
- Bu mekanin tiryakiligi maalesef, cozumsuz! Gundelik haberleri takibetmeyip, burayi takibettigim cok oluyor. Gorgen, Ismail filan sagolsun, GS/spor haberlerini ilk burdan ogrendigim cokca oluyor. Benim hesap olanlar varsa, bu haberi yeni sanip yanilabilirlerdi (internethaber.com'da tarihi verilmemis), onu engelleyeyim dedim.
- Sen ilk yenilgilerinin hemen pesi sira asmis olunca, manidar kacmis desen de, hepten bir dengesizlik oluyordu zamanlama acisindan. O turlu bir yanlis anlasma olmasin istedim.
Ve hayir, daha once burda asilmamisti bu, ama genel olarak da, eger eski oldugu biliniyorduysa, belirtmekte fayda var. Cunku genelde degisik kaynaklari takibeden mudavimler, cok eskitmeden asmis oluyorlar haberleri, oyle olunca da, "asilan haber yeni" fikri olusuyor insanda.
Özgür