Abicim son Bursa seyahatinde sana karsi rezil olmustum.
Yine bi gelde telafi edeyim
Moderator: Staff
Yuruyen bantin saginda durun demek istiyor, acelesi olanlar soldan hizli gecebilsin diye, ama insanlar ortasinda duruyor. O kadar onemli degil aslinda, en buyuk kusurumuz bu olsa keske.Tan Erten wrote:Bu resimde farketmemiz gereken sey nedir onu anlayamadim?Baris Tokat wrote:Atatürk Havalimaninda hic farkettiniz mi bilmiyorum
Tolga Girici wrote: Yuruyen bantin saginda durun demek istiyor, acelesi olanlar soldan hizli gecebilsin diye, ama insanlar ortasinda duruyor. O kadar onemli degil aslinda, en buyuk kusurumuz bu olsa keske.
Bu gariplik Amerikadaki her havalaninda da var. New Jersey'deki Newark havalimaninda terminaller Atlantada ve Chicago gibi uzun. Houston'da da yapiyorlar ucagi yakalayacagim derken kalp sektesinden gidebilirsiniz. Hepsinde boyle bandi tikayanlar var. Cogu yabanci olabilir ama cocuklu anneler cocuk arabsi ile tikiyorlar. Boyle i$ yolculugu yapip bagaji ucagin ambarina vermediginizde (bu da hayal oldu ya artik) epey caniniz sIkIliyordu yuruyen band tikaninca.Tolga Girici wrote:Yuruyen bantin saginda durun demek istiyor, acelesi olanlar soldan hizli gecebilsin diye, ama insanlar ortasinda duruyor. O kadar onemli degil aslinda, en buyuk kusurumuz bu olsa keske.Tan Erten wrote:Bu resimde farketmemiz gereken sey nedir onu anlayamadim?Baris Tokat wrote:Atatürk Havalimaninda hic farkettiniz mi bilmiyorum
Benim takildigim kisim (sol tarafta dikilenlerden cok - ki bu tur saygisizliklar/dusuncesizlikler cokca, ve sadece bize has da degil) sag tarafta yapilacak olan, "stand" ve "gidiniz" kelimelerinin anlam catismasiydi daha cok. Benzeri levhalari gordugum havaalanlari, daha komple yaziyordu, "Stand on the right, walk on the left" gibisinden. Yani, "sagda 'durun', soldan yuruyun/gidin". Eh, "durarak gidilen" bir yerde boyle anlam/ceviri kargasasi cok da anormal degil aslinda.Tolga Girici wrote:Yuruyen bantin saginda durun demek istiyor, acelesi olanlar soldan hizli gecebilsin diye, ama insanlar ortasinda duruyor. O kadar onemli degil aslinda, en buyuk kusurumuz bu olsa keske.Tan Erten wrote:Bu resimde farketmemiz gereken sey nedir onu anlayamadim?Baris Tokat wrote:Atatürk Havalimaninda hic farkettiniz mi bilmiyorum
Arkadaslar, ya benim Ingilizcem yeterli degil ya da Türkcem herhalde.Tan Erten wrote:Bu resimde farketmemiz gereken sey nedir onu anlayamadim?Baris Tokat wrote:Atatürk Havalimaninda hic farkettiniz mi bilmiyorum
Vallahi benim de beynim göctu okurken.Tan Erten wrote:Sanirim forumda ilk kez bu kadar basit bir olay/ayrinti hakkinda bu kadar cok mesaj yaziliyor. Bu mesajla birlikte toplam 12 tane...![]()
I love cimbom.org