Haydi bakalim birkac kisiyi daha bu kervana katsak ne mutlu bize. Akli olan bu takimin pesinden gitmez zaten. Hadi futbol oynansa neyse o da yok.Cengiz Akgun wrote:Ben seni dinledim gecen haft ayni Ozan'in yaptigi gibi yazin bittigini huzunle belirten yazdan kalma bir gunde attim kedimi di$ari. Once bir film seyrettim "All the Kings' Men" sonra biraz ali$ veri$ filan derken Ak$am oldu. Kayahan'in $arkisindaki gibi.
Iki uc hafta once San Diego'da idim. Colun ucunda insan eliyle yapilan bir $ehir. Bir cok kereler gittim. Ucaktan inerken grinin her tonu var. Ye$il olan her $ey insan eliiyle yapilma. Zengin yer. Guney Kaliforniyadakilere buralar ya$anacak yer dediysemde orada ya$ayanlarda yeknesakliktan $ikayetciler. New Jersey'den 6 sene once ayrilip oraya yerle$en biri bana Noel zamaninda New York ve New Jersey'i cok ozluyorum diyor. Insan oglu bu yaranamiyorsun. Dedigim gibi San Diego'ya ucaktan inerken grilik Istanbulun Ye$ilkoye ini$ini andiriyor diyecem ama Istanbulu 5 sene sonra biraz daha ye$illenmi$ buldum. Iyiye gidi$ bu. Guney Kaliforniya kuru ilik bir hava gunduzleri insani istiyor ama yapi$ yapi$ terlemiyorsun. Geceleri serinliyor. Insanlar isiya ve A/C'ye para vermiyorlar. Guzel resort sayilan otelde kaldim. Cok buyuk isitilmi$ bir havuzu ve jakuzi dedikleri sicak suyla masaj yapan koca bir yeride vardi. Gece mehtapta tam dolunaydi. Otelde bo$tu. Havuz ve jakuzi bana hizmet etti uc gece. Koca bir Marina'nin yanida koyda mehtapta koyun koyuna yuzdum ve sicak su ile yogruldum. Bugunde New Jersey'de hava boyle idi diyecegim ama filmden ciktiktan sonra yagmur yagmi$ti.
Neyse Hakan $ukur'U Gerets'i ve diger 10 $ap$ali seyredip sinerlerim bozulmadigi icin sevinebilirim herhalde.
Hah gelelim asil ilginc konuya. Gecenlerde burda yeni kita ile ilgili yazilari okurken ekleyecegim vardi simdi firsat oldu. Tamam burada yani kuzeyde sosyal haklar cok guclu insan kendini guvende hissediyor ama benim icin de sizin bulundugunuz kita sirf blues ve caz kulturu bir de dogasi yuzunden cok ilginc. Ozellikle cogu kisinin ilgi duymadigi bazi eyaletleri cok merak ediyorum. Texas blues'a merakim yuzunden ve Stevie Ray Vaughan, Smokin Joe Kubeck, Albert Collins tutkusu yuzunden Teksas'i gormek istiyorum. Tenessee'yi cok merak ediyorum. Knoxville'de muthis caz kulturu varmis, dogasi super diyorlar. Eh bir de Jack Daniels'in mekani. Bir diger ilgimi ceken Missouri. Dogasi cok guzelmis yemyesilmis. Google Earth'den baktim dedikleri kadar var. Buralari gezen gören ayri bir baslik acsa da okusak nasil yerlerdir biz de yazariz gezdigimiz yerleri. Diger merak ettigim yerler Nevada, Arizona, Utah ve Dogu Kaliforniya'nin birlestigi corak yerler. Boyle insan eli degmemis vahsi ve sert ama kurak doga beni cok cekiyor. Death Valley'i sirf Zabriskie Point filmi yuzunden gormek istiyorum. Gene Shining filminin gectigi Colorado merak ettigim bir baska yer. Bir gaco ile dogudan batiya arabayla gecip o motel senin bu motel benim kalip ozellikle midwest dedikleri yeri muzik kulturunu gormek istiyorum. Avrupa bu acidan sefil durumda. Burda sokaklarda kadinlarda MTV'nin igrenc muzigi populer. ABD'den blues ve caz seven pek cok kadinla tanistim. Burda imkansiz gibi ozel bazi meraklilar disinda.