4. Hafta: GS-G.Antep 2-2(Ilic, Umit)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Ozan Ersoy

Post by Ozan Ersoy »

Murat Biricik wrote:
Benim okuduklarım ve gorduklerim itibarı ile, gectigimiz sene riskli oyuna prim veren yapısının yanında, bu sene panik yapınca Daum sendromu yasayan ve Daum lasan bir TD miz var. Manisa macında Arda nın sag beke cekilmesinden tutun, Antep macında orta sahayı bosaltmamıza kadar yapılan hamleler, riskli oyun yanında panikleyince takımın butun oyun duzenini degistiren, 11 oyuncunun dahi kim nerede ne oynuyor sorusunu sordugu bir duzen yarattı. Oyun felsefesinin, burada ne kadar yırtınsak degismeyecegi kesin, ama bu panik havasının bir sekilde yardımcılarının katkısı ile bertaraf edilmesi lazım.
Katilamayacagim. Bu hoca gecen sene de ayni hatalari yapiyordu. Size gecen sene kazandigimiz maclar da dahil olmak uzere en az 10 inanilmaz hatalarla dolu mac sayarim. Forumda o mac basliklari hala duruyor. Acin bakin daha kis sonunda ben notumu vermisim, bu hoca kotu bir hoca, bununla sampiyon olmak mucize demisim. Ama ne oldu Umit Karan 93. iteledi, genc Aydin ilk macinda cikti, 94'de cakti, Kabze 17 saniye kala golunu atti, FB GS iki macta da eze eze yendigi halde sezon icinde daha once 15 gol attigi Denizli'de puan kaybederek sampiyonlugu hediye etti.

Ve hersey hasir alti edildi.

Ben etmedim.

Bu sene de ayni hatalari yapiyor bu hoca, ayni sacmaliklari bize yasatiyor. Onun acisindan hic bir farki yok. Gecen sene iyiydi de bu sene panik olup boyle hatalar yapiyor demek bana gore gecen seneyi unutmus olmak ve gercegi gorememek.

Fark bu sene 93. de gol atamiyoruz. 93'u birak mac icinde bile atamiyoruz.

Tek rakip olmayacagi belli oldu yarisa Besiktas da ortak olacak bir de ustune ustluk cok zor gececegi belli bir CL mucadelesi olacak.

Hadi carsamba milli maclar takimin yarisindan cogu yok, Cumartesi Denizli deplasmani, Sali gunu Bordo maci, haftasonu Besiktas maci, ondan sonra Trabzon deplasmani, onun ertesi Carsamba Liverpool deplasmani.

Buyur neresinden yakarsan yak. FB cok degil bir kac hafta sonra Sakarya macinda kaybettigi puanlari geri alir farki 8-9 a cikarir gibi geliyor bana. Antep'e, Ankara'ya, Vestel'e sacmasaydin puanlari derler adama.

Ozan Ersoy
Murat Biricik

Post by Murat Biricik »

Bu sene de ayni hatalari yapiyor bu hoca, ayni sacmaliklari bize yasatiyor. Onun acisindan hic bir farki yok. Gecen sene iyiydi de bu sene panik olup boyle hatalar yapiyor demek bana gore gecen seneyi unutmus olmak ve gercegi gorememek.
Ozan Bey, sizin ile hem fikirim. Ben soyledigim; okuduklarım ve gorduklerim itibarı ile, gectigimiz sene riskli oyuna prim veren yapısının yanında, bu sene panik yapınca Daum sendromu yasayan ve Daum lasan bir TD miz oldugu. Gectigimiz seneki hatalara bu sene de nereden geldigi belirsiz bir panik faktoru eklendigi seklinde. Tam tamına, cherry on top misali.

TC e geleceginizi simdi okudum. Forumda bircok kisi vatana geliyor. Seyahat eden herkese iyi yolculuklar, tatiller. Ben 9 Eylul gunu, klasik, PAF macına gidecegim. ASY e gitme defterini kapamıstım. Eger BJK macına yetisirseniz, haber verin, seve seve katılırım.

Bordo macında Ist dısındayım, sizi iyi eglenceler. Olimpiyat Stadı civari pek tekin yer degildi, hala da oyle. Dikkat edin kendinize.

Zamanında Jardel in gotumle bile gol atarım diye bir demeci vardı. Iste oyle bir periyoda giriyoruz. Popo, bas, vucud, ayak, diz kapagı, sırt ile gol atmamız gereken bir periyoda giriyoruz. Denizli deplasmanı, BJK, TS deplasmanı, Liverpool.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Yahu eskiden maca giden ASY'den macin nasil izlendigini, taraftarin genelde ne yaptigini, ne du$Undugunu filan yazardi. Gorgen maca gitti dut yemi$ bulbul gibi yok ortada. Okuduguma gore ASY gitmekten vaz gecenlerde varmi$ (Murat Biricik gibi). Birazda stadta ne oluyor onlari rapor etseniz.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Murat Biricik

Post by Murat Biricik »

Okuduguma gore ASY gitmekten vaz gecenlerde varmi$ (Murat Biricik gibi). Birazda stadta ne oluyor onlari rapor etseniz.
Cengiz Abi,

Sadece ASY e gitmekten vaz gecmedim, gitmek isteyenlere de mani oluyorum. Ornek Selcuk Samlı. Bu demek degil ki GS a destek vermeyecegim. GS Store lardan daha sık alısveris yapamaga calsıyorum, dergi abonesi olmayanları abonelige tesvik ediyorum, etc.

Futbol taraftar profili cok degisiti, bu konuyu fazla desmeninde geregi yok. GS a destek olmak icin gelen herkese saygım var, sapka cıkarırım; ama benim spor ve tarftarlık degerlerim ile uyusmuyor. Onun icin eleimi ayagımı cektim.

Basketbol ile ilgili; Samlı nın hem futbol hem basketbol bilgisi iyidir. Kendisi on ayak oldu, gectigimiz senelerde Ahmet Comert te GS ı takip ettim. Sn. Turgay Vardar ın vefaatı uzerine, Amerika da Hıgh School degil Ilkokul standardına ulasamayacak bir salonda adam gibi saygı durulusu yapılmadı. Ben basketbol u orada noktaladım.

Eskiden yurt dısı gezilerinde, muze, tiyatro, iyi bir restoran arardım. Simdi ilk sıralarda spor aktivitilerine de bakıyorum. Saka gibi ama, Amerika da bulundugunuz ortamın bence kıymetini bilin. TC de, GS PAF macları hem spor ruhu hem etigi yonunden bana gore diger branslarımızdan onde.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Murat Biricik wrote:
Okuduguma gore ASY gitmekten vaz gecenlerde varmi$ (Murat Biricik gibi). Birazda stadta ne oluyor onlari rapor etseniz.
Cengiz Abi,

Sadece ASY e gitmekten vaz gecmedim, gitmek isteyenlere de mani oluyorum. Ornek Selcuk Samlı. Bu demek degil ki GS a destek vermeyecegim. GS Store lardan daha sık alısveris yapamaga calsıyorum, dergi abonesi olmayanları abonelige tesvik ediyorum, etc.

...
Ben de Murat zaten hainsin filan demedim. Benim istedigimde a$agi yukari bu. Eger taraftar stadta aciz ve taciz ediliyorsa, eger GS takim olarak taraftarina istedigini veremiyorsa, eger bir klup yonetilemeyip taraftarina layik olan bir ortami saglayamiyorsa bu taraf maca gitmesin elbette. Ba$ka turlu bu yanli$liklar nasil duzeleir zaten.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Alpay Dedeoglu

Post by Alpay Dedeoglu »

Gerets duz bir insan. Turkiye liginde surekli hucum oynayan
3 buyuk takim sampiyon olur diye bir fikir edinmis. Herhalde cok video seyretti gelmeden.
Anadolu takimlarindan ful puan ceken mali goturur diye dusunuyor.
Ayrica psikolojik olarak siner diyede bir fikir edinmis vaziyette.
Tabii oyunun sonunda olusan toplu takim hucum momentumuna cok guveniyor. Ama butun taktigi sadece buna dayamak hatali cunku bu ful istek ve motivasyon gerektirir ki; gecen yilki heyecan ve gerilim yukunden sonra bu momentum ve onun getirdigi son dakika gollerine ulasamazsin.

Daha onceki TRde sampiyon takim TDsi Daumda buna(forvet cogaltma) inaniyorsa, Fatih Terimde bunu yapmissa haklilik payi var demektir ama Lucescu bu tarife uymuyor tabii. Ama bir seyirci olarak ben Lucesculu futbolu sevmiyorum
sevemiyorum. Onemli olan akilcilik, puan falan demesin kimse , olmuyor sevmiyorum

Tabii suna katiliyorum. Biraz sabir, biraz akil, biraz da ev odevini (Anadolu takimina calismak)yapmak lazim. GS tek forvetli oynadigi sablonla 2 farkli one gectigi her macta buyuk farka gider cunku 4-4-1-1- korunuyor. Ama ne zaman ki maglub veya berabere duruma dusuyor, orta saha 4lusu bozuluyor. Yanlis. Bence forvet 2'lenecegine , ayni sablonla takim ileriye kaysin blok olarak ve oyunu karsi alana yigsin. Song Cihan Orhan hata Tolga defans oyuncusuna gore hizlilar. Kontratak az yeriz. Golu kontrataktan degil, duran toptan, yan ortadan falan yiyoruz genelde. Cok kontratak yemeyiz. Gomulu savunma riskinden daha iyi.Burada sorun bir tek Mondinin gomuk savunmayi seven cizgi kalecisi olmasi.
Genede sabredip, 4-4-1-1 bozmadan, gereginde islemeyen adami cikarip onun mevki dengini sokarak sonuca gitmeyi denemeli. En az 65-70 dakika sabredilmeli. İllaki Anadolu takimi hatayi yapacak. Ne guzel Songla Tomas rakip takim degaj yaparken orta sahaya cikip ofsayta dusurup sonra topla birlikte ayni anda geri cikiyorlardi. Ve Tomas iyiydi bu iste. (Ayrica gecen yil Tomas ve Song salt futbolu sevenlerin zevk aldigi oyunlar cikarmislardi ki cok zevk alirdim 2sinin yerinde mudahalelerinden.)

İllaki Ayhani cikaracaksan(ki cok yanlis), Mehmet Guven girsin (bence daha once Okani cikar.) Zaten su anda forvetlerin sakat, nedir bu ileriyi 3leme telasi.
Amerikayi yeniden kesfetme. Orta sahada top teknigi yuksek, oynatmayann 4-5 oyuncun olursa basarirsin. FT boyle basardi. UEFA sampiyonu GS orta sahada oynatmazdi cabuk basan top teknigi yuksek adamlarla.

Ben de maclara seyrek gidebilecegim bu sene fakat is gucten oturu yoksa obur meseleden oturu degil. O isi mahkemede cozecegim insallah.

Onun icin maclari pek anlatamayacagim bu sene. Genc arkadaslardan biri bu gorevi yapsa , ustlense iyi olur. Mesela ki dusunun ben artik Okan gibiyim bu mac yazilarinda yuzumuz eskidi okuyucu kil oluyor, ee elbetki bir Arda, bir Aydin, bir Mehmet Guven falan cikacak genclerdende eli kalem tutan soyle mac yazisi dokturecek...
NO ADNANS, NO CRY !!
Mehmet Gorgen
Staff Member

Post by Mehmet Gorgen »

Cengiz Akgun wrote:Yahu eskiden maca giden ASY'den macin nasil izlendigini, taraftarin genelde ne yaptigini, ne du$Undugunu filan yazardi. Gorgen maca gitti dut yemi$ bulbul gibi yok ortada. Okuduguma gore ASY gitmekten vaz gecenlerde varmi$ (Murat Biricik gibi). Birazda stadta ne oluyor onlari rapor etseniz.
Abi maça çocukla gittim. Stad çevresinde çıkış trafiği iğrenç olduğundan arabayı evde bırakıp taksiyle maça gidip geldik. 15-20 dakikada evdeydim. Stadda çocukla falan hatıra fotoğrafı falan da çektirdim.

Bizim çocuk GS yensin diye maçta eliyle yüzünü kapatıp ne dualar etti bilseniz.7 yaşındaki çocuk gol yemeye tahammülü yok. Maç 2-2 oldu ama yüzünden düşen bin parça. Yalandan ben çok sveinmiş numarası yaptım da çocuk da belki üzülmeyi bırakır diye. Ama çocuk kanmadı.
Acaba diyorum bir daha maça getirmesem mi ?

24 kişilik stadda bence enaz 5-6 bin kişilik yer boştu. Özellikle açık trübünler ve kapalının kenarları.

Sahayı gördüğümde ise inanamadım.Emin olun Florya'da PAF'ların oynadığı sahadaki çimler 100 basar bu çimlere. Bir tarafta çim var bir tarafta yok.Dolayısıyal enaz 5-6 cm'lik kot farkları var. Futbolcular topa vuracam diye iyikene yere ayaklarını falan vurmadı.

Maçtan önce Gerets ve yardımcıları sahaya çıkıp sahayı kontrol ettiler ama ne diye kontrol ettiler anlamadım.

Eskiden maçtan önce pop sanatçılarının şarkıları çalardı.Şimdi ise maçtan önce tezahürat şeklinde yapılan GS şarkıları çalıyor.Hani şu "sana göre tesadüftü, bize göre söke söke" diye başlayan tezahürat şarkıları gibi.

Bundan 15-20 sene önce gittiğim maçları hatırlıyorum da öğlen ki maça bir önceki geceden gittiğim günleri.Şimdi artık avrupalı olduk.Biletleri biletix'den alıyorsun stadın önüne 2 saat önce gelip bir yerlere takılıp birşeyler yiyip içiyorsun maça da yarım saat kala falan stada giriyorsun. Önceden 5 saat önce stad kapıları kapandığı günler olurdu.

İçimden 24 kişilik stadı dolduramayan GS seyircisinin olimpiyat stadını bırakın full doldurmayı yarısını doldurursa öpün başınıza koyun. Bunun içinde şuanki bilet fiyatlarının bile yarı yarıya indirilmesi lazım. Kapalı trübün 40 açık trübün 18 ytl olduğu ASY'de böyle ise Olimpiyat stadında açık trübünü 5 YTL yapmak lazım. Yada gelene üstüne para vermek lazım.

Fener maçlarında stada gelen seyircinin % 80veya % 90'inin üstünde FB forması varken GS seyircisinde bu oran ancak % 50'den biraz fazla. Formalılarında % 50 si çok eski forma.GS seyircisi de yöneticileri gibi fakir.

Hatta birinin üzerinde 1999-2000 senesine ait gıcır gıcır 35 numaralı Capone forması gördüm.Şaşırdım gittim.Adam 6-7 senede formayı hiç kullanmamış sanki.

Velhasıl yönetime laf atan bizlerinde birşeyler yapması lazım. Stad önündeki store yine hermaç öncesi gibi tıklım doluydu. Çeşit hak getire.Forma,kaşkol alacaksan ok.Gerisini bulman çok zor.

Velhasıl maça gittim ama kendime gelmem 2-3 günü aldı.Bir de yenilseydik ne olurdu bilmiyorum.
Post Reply