Cengiz Akgun wrote:Murat Kara wrote:
....
Butun bunlarin cevabini bulmadan Gerets'in ipini cekmek, kariya bir kizip bosamaya benzer. Iki cocukla orta yerde kalmak filan soz konusu.
...
Guzel bir benzetme. Bu i$leri yapanlar gozler onunde. BJK ve FB halli ortada. Gerets'e $imdilik kendine bir ceki duzen verip elindeki adamlardan en iyi randimani almasi degilse yollarin ilerde ayrilacaginin hatirlatilmasi. Once ona $u Heinz'dan i$e ba$la orada sayende harcadigimiz bir servet yatiyor bu herifi ne yap yap motive et demek lazim.
Yukarda koyu yazdigim yerleri bir daha okumanizi rica edecegim. GS simdi kritik bir doneme giriyor. Zorlu maclar var, trafik artacak, sakatlar cogalacak. Bu donemin sonunda ki bu donem bir - bir bucuk aylik bir donem GS Avrupa maclarinda kalesinde bir araba dolusu gol gormus, ligde liderin 10 puan gerisine dusmus durumda bulabilir kendini. Eger bu kotu senaryo gerceklesirse bu Gerets bana gore bu durumdan sorumlu olur yaptigi hatalarla, takim yeterli degil falan filana inanmiyorum.
O duruma gelindiginde hoca istifa edebilir veya takimda dagilmanin sonunu getirmek icin ve toparlamak amaciyla yonetim yeni bir kan arayisina girebilir.
O arayis simdiden baslamalidir diyorum ben.
Olmaz olmaz demeyin. Bakiniz Terim'in en son calistirdigi sene. Erken kopus ligde, o sirada kaybedilen CL maclari ve istifa etmeyen kovulmayan bir hocanin bu sefer takimi iyice madara ederek Nisan ayinda kendi kendine istifa etmesi. Sonuc olarak UEFA'ya bile kalamadik o sene. GS icin korkunc bir durum maddi acidan.
Benim demek istedigim, simdiden yonetimin gizliden hoca arayislarina girmesi bu duruma hazirlikli olmasi gerektigi. Ha yok takimi toparlarsa Gerets, ligde kopmazsa CL'de de bir kac mac kazanip 3. luk dolayisiyla UEFA sansini zorlarsa o zaman tabii ki hocanin degismesi soz konusu olmamalidir.
Ama yine de yapilan arastirmalar, bosta veya sozlesmesi bitecek hocalarla kurulan baglantilar sene sonu icin bir kaynak olusturur. Ince eleyip sik dokunarak, hocalarla bizzat konusularak, aceleye getirmeden bir arayis icine girmekte bu yuzden fayda var.
Bence en gec sene sonunda sonuc yine mucizevi olmazsa (ki o zaman Ozan yanilmis olur) bu adam gonderilmelidir. Butun soylemek istedigim hazirliksiz yakalanip, testi kirildiktan sonra panik atak yasayip yanlis bir hamle yapmaktansa sistematik bir sekilde, iyi dusunerek bir hoca aday listesinin cikarilmasi gerektigidir.
Ozan Ersoy