4. Hafta: GS-G.Antep 2-2(Ilic, Umit)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Fatih Mutlu

Post by Fatih Mutlu »

Ali Gursel wrote: Ilk gol Ardanın, ikinci Hasanın top kaybından oldu. Gerets TD falan değil ama elime verilen takım da takım değil.
cok dogru bir tespit. ama teshis dogru degil bence. arda da hasan da top kaybedebilir. ama o kaybedilen toplarin 2-3 saniye icinde galatasaray kalesi onunde pozisyon olmasi esas yanlis olan. yaklasik 50-60 metre ilerliyorlar top antepliler esliginde ve bu mesafe boyunca anteplileri karsilayan tek bir orta saha oyuncusu yok. rakibe bu kadar mesafeyi bu kadar kolay gecirttirmek galatasaray gibi bir takim icin ayiptir. bu ayipta da basrolu geretsin oynadigini dusunuyorum.

komplo teorilerine inanan biri olsam gerets'in adeta "istedigim on liberoyu almadiniz, alin iste sizin bulup aldiklarinizin hali. siz benim istedigim gibi bir transfer yapana kadar daha cok boyle puan kaybederiz." diyerekten okan-ayhan ikilisini oynattigina inanicam.
Ozan Ersoy

Post by Ozan Ersoy »

Birakin Allah askina... Sanki GS'in yonetimleri cok iyiydi de hep canavar gibi calistilar, hep dogru transferler yaptilar da bu yonetime kabahat buluyorsunuz. Cok degil bir kac sene onceki Cansun yonetimi bu yonetimin eline su bile dokemez. 20 milyona gelen Jardeli yaka paca 5 milyona sat, takimdan 9 futbolcu ayrilsin, hic birini tutama, sonra Fleurquin, Victoria, Perez gibi sacma sapan adi sani duyulmamis ya sakat ya genc ya kiralik oyunculari getir. Yepyeni bir takim kur.

Eee?

Eee takim CL'ye kalsin ardindan CL de grup atlasin hem de bu Gerets'in takimin eze eze 9-10 pozisyon bularak elesin, ceyrek final sansini son maca kadar kovalasin, son macta Barcelona'ya offside bir golle yenilerek elensin. En onemli adamin Sergen ligin ortasinda dizini dondursun, ofansif olarak 1500 dolara Nicolaue mu Nicolusce mu diye bir adam getir, onun attigi gollerle sampiyon ol.

Yaaa... Bundan sonra ne derseniz bana bos, hikaye... Yapan yapiyor. Akilli, stratejist bir adam basarili olmasini biliyor. Ekmegini tastan cikarabiliyor.

Neymis adam bir on libero istiyormus onu bile alamamislar. Mehmet Guven niye oynamadi dun? Okan'in Ayhan'in yaptigi pas hatalarini, top kayiplarini gordunuz. Mehmet'in ne eksigi var? Eksigi yok fazlasi var. Gravesen getirilse sanki bu takim $aha kalkacak. Hadi canim sizde...

Hani nerde Ferhat? Soruyorum ve cevap ariyorum. FB maci biter bitmez dedim bu cocuk harcandi. Yok efendim gencmis cabuk atlatirmis. Hani nerde o gunden beri kac mac oynamis ne yapmis Ferhat? CL macinda Orhan sakatlaniyor sol ayagi olmayan Ugur sol bek oynuyor. Pes...

Takim 4-5-1 oynayarak pozisyon bulamamazmis. Yani ayip ediyorsunuz. Maci mi izlemediniz, ne gerek var boyle zorlayarak savunmaya, savunmak icin savunmaya. Ilk yari 4-5-1 oynadi takim, %70 top GS'da 4-5 tane mutlak pozisyon buldu. Adamlar bir duran toptan gol atti. Ikinci yari duran top, doldur bosalt ve Arda'nin kisisel yetenegi haricinde pozisyon yok. Ha bir de orta saha kaybedilmis, Antep gibi bir takim ustune ustune 4-5 adamla gelebilmis, topa hakimiyet macin sonunda %60 lara dusmus. Yani ikinci yari baz alinirsa, %50 ye dusmus demek, ilk yari %70, sonunda %60 olduguna gore. YANI ADAMLARI MACA ORTAK ETMISSIN DEMEKTIR BU.

Orta saha

Arda - Ilic - Okan - Hasan

Olacak is mi? Su yukardaki orta sahayi kurmak akil kari mi? Ikinci yariya boyle cikmak manyaklik degil de ne? Mac 90 dakika ne gerek var boyle cengaverlige.

Eee gerets de hata yapar... Ya bir degil iki degil, hangi rakip 4-5 tane atip suratimiza surtecek daha? Hangi hezimete ihtiyacimiz var, hangi rezilligi yasamamiz lazim daha?

Yeter be...

GS yonetimi acil olarak yeni hoca arayisina girmelidir. Bu takimin olasi bir ligden kopmasina karsi, bir istifaya ya da hocayi kovma girisimine karsi bir plan yapilmalidir. Almanya veya Italya'dan defansa da onem veren, hirsli, gencleri oynatacak, yeni bir takim kuracak bir hocaya ihtiyac var.

Benim iki sene once istedigim Koeman'in ne iyi hoca oldugunu PSV maclarinda goreceksiniz. O tren cok iyi bir trendi ama kacti.

Klinsman falan gibi bir hoca nefis olurdu. Biliyorum o isim gelmez ama ona benzer bir hoca demek istiyorum. Bu sene olmasa bile seneye bu adamla bu is yurumez. Mutlaka degismeli. Mutlaka mutlaka mutlaka.

Ozan Ersoy
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Ali Gursel wrote: ...
Herkes Hakana yüklenip aman Ümit demiş, bu arada Ümit önüne al da at diye konulan bir topu dağa taşa vurdu, direğe de çarpmış olsa boş ve müsait bır kafa topunu atamadı, bu toplar bir tek Hakan kaçirinca mı kabahat? Hakan bu yahu işte elinde TD diye bir soytarı ...

..
Insafin kurusun Ali. Dun Hakan tel tel dokuldu be. Hasan ile beraber takimin en kotulerinden bir idi. Kale bo$ olsa bile topu icine atacak hali yoktu. Bunlari gorup 5 ay sonra maca cikan adamla butun hazirlik maclarinda oynami$ ve sezon ba$indan beri bir ay dan kisa zamanda 6 mac yapmi$ Hakan ile kar$ila$tir ondan sonra ne var de o da kacirdi i$te diyerek. TD soytarilik yapmasa Hakan ilk yarim saat sonra kenara alinirdi. Umit oyuna girdi 20 dakika olmadan golunu cakti. Hakan'in ise 6 mactir tek bir golu var. Elma ile armudu kar$ila$tiriyorsun. $u hemaset i$i olmasa Hakan dinlendirilir diyecegim ama herif kusup artik kendine sezon sonuna kadar gelemez. Dun mactan sonraki ukelaligi da tuten bokun ustune tuy dikmekti. Insan utanir be ben bugun $u sahada golcu adi altinda ne yaptim diye.

Bir de sana $unu soyleyim. Artik klubun ba$inda Ozhan Canaydin degil Hadim Ozhan var. $u anda klubu yonetenler secimle ba$a gelenler degil Hadimzade'nin atadigi iki Adnan. Kendi akillarina gore takiliyorlar bu transfer konusuna. Ozan'in dedigi gioi ortada degi$en bir $ey yok. Bu yonetim gitse yerine kim gelecek? Var mi adam gibi adam bu i$i yapacak koca GS camiasinda. Yok. I$te boyle agabey karde$ zirtapozlugu ile hareme bir harem agasi bulunup idare ediyorlar senelrdir yaptiklari gibi.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

GS 3 mactir kornerden gol yiyor. Ilki Ankara macinda. Fatura Cihan'a cikiyor ama dogru olarak gunahi Tomas ustune aliyor. Ikinci golu Ceklerden yiyorlar. Ucunc gol Diawera dan. Ulan insan olu olsa bunlari bir araya getirir $u korner olayini cozer. Bu sadece Gerets zamninda degil guya onun gibi savunma oyuncusu olan Terim zamaninda da boyle idi. Neden bu adamlar hucum oynatacam diye savunmayi onem vererek savunma aciklarini kapamayi ogretemiyorlar? Cozmu$ degilim.
Cengiz Akgun

N. Tevfik 1940.
Murat Gökcigdem
Staff Member

Post by Murat Gökcigdem »

Dun kalemizdeki ilk tehlike zaten red flag olmasi lazimdi. Pozisyona yakin bakilinca Cihan poziyonu tamamen kaybetti ve Krita direk dibinden topu disari atti. Cihanda birde zamanlama problemi var sag bek icin cok agir kaliyor gibime geliyor.

Ben Song'u cok begeniyorum ama ilk golde oda pozisyon hatasi yapip rakibe gol atmasini sagladi. Ama Allahtan takimda o var yoksa defans daha da kotu olur. Tolga Tolga dediler ama yazik yahi bir kac sezon once TL gol krali oldu diye Serkan'a $milyon dolar verdiler adam bizde tutunamadi. O ders olsaydi simdi transferde bizim recruit'lar biraz daha temkinli isim marka degilde bize yarayacak eli ayagi duzgun topcular bulurlardi. Defansimizda Emre var kendisinin ismi bile beni korkutuyor foul yapmaktan baska ben hic kimseyi durdugunu gormedim daha.
Insallah Tomas'i harcamazlar..

Hakan Sukur'de yasi icabi artik bitirici/tamamlayici bir golcu kimliginden uzaklasip Zidane vari, oyunu okuyup yerden ve yuksek pas atma kabiliyeti ile takima faydali olur. Ama denildigi gibi dunku macda o kadar kacirdiktan sonra sahada Hasan Sas ile o kadar kalmasi
Galatasaray'da "sozlerinin" ne kadar gectigi ortaya cikiyor.

Dun aksam Umit Karanin golden sonra sevincide bende soru isaretleri birakti..Adam iyi guzel gol atti ama insan kosar tiopu filelerden alir santraya acele kosarki bir tane daha atalim. Yok sevinc icinde ona buna
parmaklar filan. Bilmem beni mi cok karamsar oldum acaba?

Hic bir oyuncu Galatasaraydan ustun olmamasi lazim. POlat onlar bizi gecen sene Sampiyon yapti diyor hakli tabide burasi izci takimi degilki birader.

Hakan Sukur, Hasan Sas ERgun formda degilse kenarda olmalari lazim ki arkalarindan Ferhat'lar Arda'lar gelsin
Murat Kara

Post by Murat Kara »

Gerets konusuna aciklik getirmek istiyorum. Gerets'in dehasini savunan kimseyi gormuyorum bu forumda. Ve bu da cok dogal cunku adam dahi filan degil. Gerets'in beni gicik ettigi anlari yazzam Ozgur diskte yer kamadi diye atar beni buradan.

Ancak su andaki ortamda ve eldeki kosullara gore Gerets'i idam etmenin asiri tepki oldugunu da gormek gerekiyor. Ozan tek tek acikliyor Gerets'in maharefetlerini ancak GS icin alternatif nedir onu soyleyemiyor? Nasil soylesin! Takimi sampiyon yapan bir TD'yi sepetlemeyi bir kere daha kaldirabilir mi GS? Oyunculari bir sekilde doldurusa getiren bir sonraki babacan adam kim olacak? Babacanlik gerekmiyorsa (ki gerekmese cok daha iyi olurdu), o zaman kim gelip takimi makine ahengine sokacak? Hangi parayla gelecek?

Butun bunlarin cevabini bulmadan Gerets'in ipini cekmek, kariya bir kizip bosamaya benzer. Iki cocukla orta yerde kalmak filan soz konusu.

Bunlar elbette Gerets'i elestirmemeyi gerektirmiyor. Ben de soyle bir adim geri atinca, gereksiz yere Gerets'in avukatligina soyunmus oldugumu farkettim. Elbette buna gerek yok ve oyle bir niyetim de yok.

Maci hala seyredemedim ama tahmin edebiliyorum olanlari. Aklima gelen tek aciklama Gerets'in cok oyuncuyu aktif tutarak elindeki kadroyu en genis sekilde kullanmasi olabilir. Eger bu sacmaliklar bu deney dolayisiyla ortaya cikmiyorsa ve ne yaptigini bilmezligin bir urunu ise o zaman diyecek bir sey kalmaz. Ozan laf caizse kicini yirtiyor bu durumu aciklamak icin ama ben hala ikna olmus degilim. Bunun nedeni ise gecen sezonun ikinci doneminde cok oyuncuyu oynatmanin mukafatini almasi Gerets'in. Bilincli mi bilincsiz mi, bunu anlamanin tek yolu var. Bir sene daha sabredip gormek.

GS deney tahtasimi kardesim diyenler varsa, benden bir gulumseme alirlar sadece :)
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Murat Kara wrote: ....
Butun bunlarin cevabini bulmadan Gerets'in ipini cekmek, kariya bir kizip bosamaya benzer. Iki cocukla orta yerde kalmak filan soz konusu.
...
Guzel bir benzetme. Bu i$leri yapanlar gozler onunde. BJK ve FB halli ortada. Gerets'e $imdilik kendine bir ceki duzen verip elindeki adamlardan en iyi randimani almasi degilse yollarin ilerde ayrilacaginin hatirlatilmasi. Once ona $u Heinz'dan i$e ba$la orada sayende harcadigimiz bir servet yatiyor bu herifi ne yap yap motive et demek lazim.
Cengiz Akgun

N. Tevfik 1940.
Fatih Mutlu

Post by Fatih Mutlu »

Gerets'i elestirirken sunu unutmamak gerek: evet, bazen mac esnasinda akil almaz sistem degisikliklerine gidiyor, ya da skor az zora girdi mi, hemen kafasindaki o cok forvetli sisteme donuyor; bazen cok enteresan oyuncu tercihleri yapiyor, bazi kronik rahatsizliklara care aramaktan uzak gorunuyor falan. ama bu takim gecen yil da bu yil da genel olarak baktigimizda guzel futbol oynuyor. asagi yukari her mac 6-7si cok net olmak uzere 10 civari pozisyon buluyor. takimin bu goruntusunde gerets'in rolunu yadsiyamayiz. hagi'nin teknik direktorlugunu ve is disiplinini cok begenen ve bu forumda hagi'yi en cok savunanlardan biri olarak sunu rahatlikla soyleyebiliyorum ki, gerets'in galatasarayini seyretmek haginin galatasarayini seyretmekten cok daha fazla keyif veriyor bana. bu kadar elestirinin, ve gerets'e olan yogun tepkinin biraz da puan kayiplarindan kaynaklandigini dusunuyorum. ama tek tek bakarsak, ankaraspor macinin sadece ikinci yarisinda 3-4 gol pozisyonu var cok net, forvetimizin harcadigi; vestel macinda kacirdiklarimiz disinda sayilmayan golumuz, verilmeyen penaltilarimiz var. dunku antep macinda hakan'in cok musait kacirdigi 2, ilic'in hasan'a vererek harcadigi 1, umit karan'in da cok net 2 gol pozisyonu var; bir cirpida sayabilecegim. ustelik, 4-5-1le de 4-4-2 ile de epey pozisyon bulduk. ama forvetin bu kadar gol kacirirsa puan kaybi da oluyor muhakkak. isin ozeti guzel oynuyor galatasaray, ve maci getirecek pozisyonlari da fazlasiyla buluyor ama degerlendiremiyor. oyuncu kalitesine bakinca, kimsenin begenmedigi sag bek sol bek ikilisi, tartisilan bir orta gobek ikilisi, eh iste sabri veya cogu insanin takimin dengesini bozduguna inandigi bir hasan sas, forvette de gol orucundan cikamayan bir hakan ve formsuz bir necati. mondi-song-arda ve ilic'ten baska, gonul rahatligiyla sahada olsun diyebilecegimiz bir 5. isim yok. ama boylesine bir kadroyla boylesine pozisyon ureten, ayaga pas yapan, kanatlari kullanan bir futbol oynayabiliyorsa galatasaray, gerets'in de hakkini vermek gerek.

gerets'in hatalari, hatta saplanti derecesinde inat ettigi yanlislari var. belki imkan olsa, galatasaray cok daha iyi bir hocaya layik. ama daha sahasinin cimini adam edemeyen bir kulup icin gerets bir piyangodur bence.

sayin gokcigdem icin bir de not: umit karan'in gol sonrasi topu alip santraya kosmasini ben de icimden gecirdim maci izlerken. ama cok agir bir sakatlik ardindan sahalara donmek, ve de gol atmak da ayri onem tasiyan bir duygu yogunlugu olsa gerek. hos gormek lazimdir umit'i. ustelik de gecirdigi sakatlik icin cok kisa sayilabilecek bir surede dondu sahalara. bu da onun geri donmek icin ne derece gayret ettiginin bir gostergesi. bunun da hakkini vermek gerek.
Ozan Ersoy

Post by Ozan Ersoy »

Cengiz Akgun wrote:
Murat Kara wrote: ....
...
Guzel bir benzetme. Bu i$leri yapanlar gozler onunde. BJK ve FB halli ortada. Gerets'e $imdilik kendine bir ceki duzen verip elindeki adamlardan en iyi randimani almasi degilse yollarin ilerde ayrilacaginin hatirlatilmasi. Once ona $u Heinz'dan i$e ba$la orada sayende harcadigimiz bir servet yatiyor bu herifi ne yap yap motive et demek lazim.
Yukarda koyu yazdigim yerleri bir daha okumanizi rica edecegim. GS simdi kritik bir doneme giriyor. Zorlu maclar var, trafik artacak, sakatlar cogalacak. Bu donemin sonunda ki bu donem bir - bir bucuk aylik bir donem GS Avrupa maclarinda kalesinde bir araba dolusu gol gormus, ligde liderin 10 puan gerisine dusmus durumda bulabilir kendini. Eger bu kotu senaryo gerceklesirse bu Gerets bana gore bu durumdan sorumlu olur yaptigi hatalarla, takim yeterli degil falan filana inanmiyorum.

O duruma gelindiginde hoca istifa edebilir veya takimda dagilmanin sonunu getirmek icin ve toparlamak amaciyla yonetim yeni bir kan arayisina girebilir.

O arayis simdiden baslamalidir diyorum ben.

Olmaz olmaz demeyin. Bakiniz Terim'in en son calistirdigi sene. Erken kopus ligde, o sirada kaybedilen CL maclari ve istifa etmeyen kovulmayan bir hocanin bu sefer takimi iyice madara ederek Nisan ayinda kendi kendine istifa etmesi. Sonuc olarak UEFA'ya bile kalamadik o sene. GS icin korkunc bir durum maddi acidan.

Benim demek istedigim, simdiden yonetimin gizliden hoca arayislarina girmesi bu duruma hazirlikli olmasi gerektigi. Ha yok takimi toparlarsa Gerets, ligde kopmazsa CL'de de bir kac mac kazanip 3. luk dolayisiyla UEFA sansini zorlarsa o zaman tabii ki hocanin degismesi soz konusu olmamalidir.

Ama yine de yapilan arastirmalar, bosta veya sozlesmesi bitecek hocalarla kurulan baglantilar sene sonu icin bir kaynak olusturur. Ince eleyip sik dokunarak, hocalarla bizzat konusularak, aceleye getirmeden bir arayis icine girmekte bu yuzden fayda var.

Bence en gec sene sonunda sonuc yine mucizevi olmazsa (ki o zaman Ozan yanilmis olur) bu adam gonderilmelidir. Butun soylemek istedigim hazirliksiz yakalanip, testi kirildiktan sonra panik atak yasayip yanlis bir hamle yapmaktansa sistematik bir sekilde, iyi dusunerek bir hoca aday listesinin cikarilmasi gerektigidir.

Ozan Ersoy
Last edited by Ozan Ersoy on Mon Aug 28, 2006 6:07 am, edited 1 time in total.
Ozan Ersoy

Post by Ozan Ersoy »

Fatih Mutlu wrote:gerets'in galatasarayini seyretmek ... falancanin GS'indan cok daha fazla keyif veriyor bana.
Subjectif yorum bu. Ben en cok GS kazandigi zaman, Avrupa'da basarili oldugu zaman, ikinci torbadan kuralara katildigi zaman, Liverpool'a, Roma'ya Barcelona'ya kafa tuttugu zaman, Milan'a 2 tane atip eledigi zaman keyif aliyorum. Hop oturup hop kalkip Antep Ankara gibi bir takima evinde puanlari dagittigi zaman, FB'den 4 veya 6 gol yiyip madara oldugu zaman, CL'de 10 kusur gol yiyip sonuncu oldugu zaman keyif almiyorum. Yani?

Yani resultante importante...

Bir de GS'in maddi durumu acisindan keyif veren top oynayacagim diye risk almasina hic gerek yok. O da isin subjectif degil, nesnel yani elle dokunulabilir, boyle kasanin basina gecip, birer birer yesilleri sayilabilir tarafi. Yani?

Yani Abramovic'in petro dolarlari pacandan fiskirir, "ulan bu kadar para harcaniyor, bu takim boyle bayat futbol oynar mi? Tamam kazaniyor ama biraz da keyif verin kardesim" dersin. 200 milyon dolar borc varsa, "gelsin ama yeter ki gelsin puanlar" dersin.

Ozan Ersoy
Murat Kara

Post by Murat Kara »

Ozan Ersoy wrote:Butun soylemek istedigim hazirliksiz yakalanip, testi kirildiktan sonra panik atak yasayip yanlis bir hamle yapmaktansa sistematik bir sekilde, iyi dusunerek bir hoca aday listesinin cikarilmasi gerektigidir.

Ozan Ersoy
Ozan bu dedigin cok dogru ama ben bu yonetimden boyle sistematik bir yaklasim gelmeyecegini bildigim icin hic umutlanmiyorum. Cunku baskasinin madeniyle gerdege giriyoruz bunlari soylerken. O maden de tenekeden beter.

Boyle capulcularin ortasinda Gerets bize cok, ben sana soyleyeyim. Bunlar Gerets'i postalayip Daum'u filan getirirler. Luce'yi bile (ki bana gore adam gordugumuz pragmatik TD'ler icersinde goreceli olarak bir dahi idi) pirt diye gonderdiler. Bu koltuk delisi adamlardan korkulur.

Bu acidan bakinca GS'nin su anda yalpalayarak da olsa bir yerlese gelmesi fena degil. Ben de Gerets'den bunun uzerine bir iki kat cikmasini bekliyorum ama adam son zamandaki performansi ile biraz yalpalamaya basladi. Bakalim ne olacak.

Ote yandan ben hatirliyorum gecen yil da ayni bu siralar sen ayni seyleri soyluyordun. Ramazan gelecek takim mahvolacak filan diyordun. Ama oyle olmadi. Tersine takima tilsimli degnek degmis gibi, hoplayip ziplayarak, cayirlarda cirit atmaya koyuldu. Bundan dolayi da Gerets'in SL'de kendini gosterme firsatini alninin teriyle kazandigini dusunuyorum. eline yuzune bulastirirsa, o zaman gereken yapilir.

Sen de diyorsun ki boyle yalpalayarak Gerets Turkiye liginde birseyler becerir belki ama avrupaya cikinca rezil rusva olur. Dedigini duyuyorum ama su ortamda bu konuda atilacak her hamlenin cok riskli oldugunu dusunuyorum.
Fatih Mutlu

Post by Fatih Mutlu »

Ozan Ersoy wrote:
Fatih Mutlu wrote:gerets'in galatasarayini seyretmek ... falancanin GS'indan cok daha fazla keyif veriyor bana.
Subjectif yorum bu. Ben en cok GS kazandigi zaman, Avrupa'da basarili oldugu zaman, ikinci torbadan kuralara katildigi zaman, Liverpool'a, Roma'ya Barcelona'ya kafa tuttugu zaman, Milan'a 2 tane atip eledigi zaman keyif aliyorum. Hop oturup hop kalkip Antep Ankara gibi bir takima evinde puanlari dagittigi zaman, FB'den 4 veya 6 gol yiyip madara oldugu zaman, CL'de 10 kusur gol yiyip sonuncu oldugu zaman keyif almiyorum. Yani?

Yani resultante importante...

Ozan Ersoy
bunlarin hicbirisi benim soyledigim seyler degil, ben demis gibi dillendirmissin. bir kere falancadan demedim, son zamandan ornek verdim. son zamanda nispeten hagi'nin donemi basariliydi. ondan onceki terim donemi tam bir felaketti. hagi'nin galatasaray'ina gore bu galatasaray daha keyif veriyor bana. bu isin subjektif tarafi. ama objektif tarafinda da, hagi zamaninda bir kupa arti lig ucunculugu, yani cl'ye gitme sansinin kacirilmasi risultantesi var. gerets zamaninda objektif kriter, kupa ceyrek finali arti lig sampiyonlugu ve arti sampiyonlar ligine girme basarisi var. senin risk almayan hagi 3.lugu alirken, gerets'in risk alan galatasarayi sampiyonlugu ve sl vizesini aliyor. madem risultante importante, buyur burdan yak.

galatasarayin 4. torbadan kuraya girmesi gerets'in sucu degil risultanteye bakiyorsak. ustelik daha sampiyonlar liginde alinmis bir basarisizlik da yok. kasanin basinda yesilleri saymayi objektif kistas olarak gosterirken, gerets'in bunu basaramamis olmasi gerekmez mi? var mi oyle bir netice elimizde de konusuyoruz?

neyse, uzatmaya gerek yok aslinda. ben zaten yorumumu 'bence' diyerek bitirmisim. subjektif yorum uzerine tartismanin anlami yok. ote yandan, objektif tartisacaksak, objektif olarak gerets'in tek basarisizligi gecen yil uefa'da ilk oynadigi turda elenmesidir. onun disinda sampiyon olmus, bu yil da sampiyonlar ligi vizesini almistir. boyle bakinca onjektif olarak basarisiz demek haksizlik olur. ancak, tum bunlardan onemlisi; benim esas demek istedigim, bu galatasaray yonetiminin su anda bu isi gerets'ten cok daha iyi yapabilecek bir adam getirmesi mumkun degildir. ne gerets'i kovup tazminatina verecek para, ne yeni gelecek gerets'den bir kalibre yukarida bir hocaya verilecek para, ne de su asamada, tum bu trade-offlara karsilayacak olcude takima bir deger katacak hocayi bulabilecek kapasite, basiret su anki yonetimimizde mevcuttur. iste sezon basinda kokusu cikti, ama gercek ama uydurma, gerets'in yerine dusunulen isim souness diye. souness olmaz da, onun gibi ya da ondan kotusu olur. belki yeni bir saftig bulur getirirler. sonra da aliriz elimize birer mum, aramaya baslariz gerets'i.
Murat Biricik

Post by Murat Biricik »

GS ın sezon ortası TD degisikligine gitmeyecegi %99.9. Bu mali yapıdaki bir takıma Koeman nın, yada averaj ustu bir TD gelmeyecegi ise %100.
Gectigimiz sene yasananların onda birini yabancı bir TD i yasasaydı, zaten kendi istegi ile ayrılırdı. Plan B tabiki yapılır; ama realist olarak hayata gecirilir mi, supheliyim.

Benim okuduklarım ve gorduklerim itibarı ile, gectigimiz sene riskli oyuna prim veren yapısının yanında, bu sene panik yapınca Daum sendromu yasayan ve Daum lasan bir TD miz var. Manisa macında Arda nın sag beke cekilmesinden tutun, Antep macında orta sahayı bosaltmamıza kadar yapılan hamleler, riskli oyun yanında panikleyince takımın butun oyun duzenini degistiren, 11 oyuncunun dahi kim nerede ne oynuyor sorusunu sordugu bir duzen yarattı. Oyun felsefesinin, burada ne kadar yırtınsak degismeyecegi kesin, ama bu panik havasının bir sekilde yardımcılarının katkısı ile bertaraf edilmesi lazım.

Gerets gercekten sanslı bir kisi; bu elestirilere CL de iyi bir kura ve Sakarya nın lidere calım atttıgı bir donemde yakalandı. Oyun felsefesinin degismeyecegini bildigimiz icin, Kerim Tezic in paptaya cayı formulunu uygulayacagız. GS bu kadro yapısı ve TD hatalarına ragmen bu lige sonuna kadar ortak olur.

Ben Mehmet ve Sabri nin, en cıkmaza girilen durumda dahi en az birinin orta sahanın ortasında oynaması gerektigini dusunuyorum.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Kenan Atak

Post by Kenan Atak »

Bodrum'dan tum dostlara selamlar. Kiyilarin icine edilmis, en sevdigimiz sit alanlarina otel yapma izni almis köylu kafalilar ve onlara bu izni veren Ege ve Akdeniz kulturu ile alakasi olmayan köylu burkrat ve politikacilar, ulkemin futbolla yatip futbolla kalkan vurdumduymaz ve denize pet sise sahiilere naylon tobalar atip oynama sikidim sikidim ile göbek atip sabah kahvaltisinda sucuklu yumurtayi mideye indirip cevre katliamina en ufak zihinsel tepki bile vermeyen, 10 dakikalik bakkala patinaj cekip araba ile giden halki...off off . Bu kafadaki insanlar biraz olsun dusunsunler sporda neden bu kadar geriyiz 5 milyonluk komsu tum spor dallarinda bizimkileri yerden yere vurup bizi nasil paspas ediyorlar diye. Simdi FB tahmin edildigi gibi on elemede paspas oldu her zanaki gibi. Biz dandik bir kura ve dandik bir oyunla ilk turu gectik. Buyuk Baskan 'takimimiz fitbolda Turkiye zuper ligini kazandigina göre transfre ihtiyac yok ben Boredaux'yu istemistim TDumuz ise PSV'i her ikisi de oldu masallah ceyrek finale kacacagiz insallah ve guzel fitbol oynayacagiz' diyor (ilk geldigi sene de Milan'i grubumuza istemisti Milan CL'i aldi biz de 4 mac 4 puan ve bir ton golle grup sonuncusu). :D Kendisinin tek bir CL maci izlemedigi kesin. Bu takim bu grupta bu kadro ve hoca ile 3 puan zor cikarir, sag ve sol koridorlar Highway 101 olur, kaleye pota takariz anneler lgine döner taraftar FB ile sidik savaslari basladi diye memnun, futbolcularimiz ise kumbara olmaktan kurtulduk diye menun Liverpool macindan sonra Caykur Rize maci ile anneler ligine dönus yapariz. Bu zaman zarfinda canim sit alanina otel yapma izni alan maymun soyundan gelmis Sibirya ayisi kilikli mutesebbis doganin göbegine vurulan kazmalarla kendinden gecmis dolar hesaplari yaparken vurdumduymaz yuca mıllatimiz zuper ligteki hatem hatalarini haftada 7 gun gunde 24 saat tartismaya devam ede dururlar. Saglik olsun vatana millete hayirli olsun.
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations
Murat Biricik

Post by Murat Biricik »

Bodrum'dan tum dostlara selamlar. Kiyilarin icine edilmis, en sevdigimiz sit alanlarina otel yapma izni almis köylu kafalilar ve onlara bu izni veren Ege ve Akdeniz kulturu ile alakasi olmayan köylu burkrat ve politikacilar, ulkemin futbolla yatip futbolla kalkan vurdumduymaz ve denize pet sise sahiilere naylon tobalar atip oynama sikidim sikidim ile göbek atip sabah kahvaltisinda sucuklu yumurtayi mideye indirip cevre katliamina en ufak zihinsel tepki bile vermeyen, 10 dakikalik bakkala patinaj cekip araba ile giden halki...off off
Senenin ilk tatili icin Persembe-Pazar Bodrumdaydım. Mavi bayragın golgesi altında, denizde su yuttum, bugun itibari ile yatak dosek yatıyorum. Kanalizasyon oldugu gibi denize veriliyor. Koyların resmen agızına edilmis. Balık ciftlikleri, yatcılar derken otel sahipleri biraz kendi sorumluluklarına baksınlar. Yarımadanın birtek Kuzeybatı sahilinde yada Guneyindeki Kargı koyunda denize girin. Termosada papatya cayı, oh ne ala!
Biz dandik bir kura ve dandik bir oyunla ilk turu gectik. Buyuk Baskan 'takimimiz fitbolda Turkiye zuper ligini kazandigina göre transfre ihtiyac yok ben Boredaux'yu istemistim TDumuz ise PSV'i her ikisi de oldu masallah ceyrek finale kacacagiz insallah ve guzel fitbol oynayacagiz' diyor (ilk geldigi sene de Milan'i grubumuza istemisti Milan CL'i aldi biz de 4 mac 4 puan ve bir ton golle grup sonuncusu). Kendisinin tek bir CL maci izlemedigi kesin. Bu takim bu grupta bu kadro ve hoca ile 3 puan zor cikarir, sag ve sol koridorlar Highway 101 olur, kaleye pota takariz anneler lgine döner taraftar FB ile sidik savaslari basladi diye memnun, futbolcularimiz ise kumbara olmaktan kurtulduk diye menun Liverpool macindan sonra Caykur Rize maci ile anneler ligine dönus yapariz.
PSV macının gruptaki en zor mac olacagını dusunuyorum. Gerets PSV yi isterken, hezimeti de beraberinde getirebilir. TD bazında, Hollanda Belcika cekismesi yanında, iki eski PSV linin biribirlerine karsı mucadelesi olacak. PSV takımı da Gerets in calıstırdıgı takımı elemek icin motive olacaktır. Hem Liverpool hem Bordo maclarından daha cok zorlanacagımızı dusunuyorum. PSV eski gucunde degil, biz bunları rahat geceriz, yeneriz edebiyatı gudenlere, Cengiz Abi nin usturuklu bir yorum getirmesini rica ederim.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Post Reply