Mehmet Gorgen wrote:Fatih Mutlu wrote:
bazi ufak degerlendirmelere gecmek istiyorum bu kendimce onemli gordugum tesbitin ardindan:
- ilk yarida, ozellikle ilk yarinin basinda galatasaray, ofansif anlamda, sanki orta alanda gereksiz kalabalik yapiyormus gibi gozuktu. ayhan-mehmet surekli dipdibeydi. toplari cogunlukla ayhan kullandi, ve mehmet sanki etkisiz elemanmis gibi kaldi. oysa ki, biraz kayseri yari sahasina kosular yapip, oradaki bos alanlara girse cok daha etkili olabilirdi galatasaray. ama herhalde defansin onunden uzaklasmaktan cekindi. ne zaman ki, ilk yarinin ortalarina dogru, biraz daha genis bir alanda oynamaya basladi, bazen sag kanada, cogunlukla da sol kanada top yapmaya gitti, rakip ceza sahasina daha cok yaklasti, galatasaray o dakikalardan itibaren etkili olmaya basladi. ancak, mehmet'in halen top kullanmada bir ozguven eksikligi var. topu aliyor, onunde bos alan var, biraz kossa, sut mesafesini ve acisini bulacak, ya da araya adam kaciracak. ama nedense, sanki gorunmez bir el arkadan kendisini cekip frenliyor. hata yapmaktan korktugu cok belli. gerets'in ona biraz daha cesaret asilamasi lazim. ustelik mehmet, galatasaray'in su anda disaridan sut cekebilecek belki de tek adami. eger, uzerinden o urkekligini atarsa, inisiyatif alirsa galatasaray'in gucune guc katar.
-
- son olarak, galatasaray pek 4-5-1 gibi oynamiyor sanki. ozellikle ikinci yari baya bir 4-4-2 gordum ben takimi.
1-2 saat önce radyo sport'da altyapı koordinatörü Ali yavaş proğrama telefonla katıldı ve şöyle dedi. Mehmet çok güçlü ve kuvvetli oyuncu.Şuanda GS'a da henüz oturup pişmedi ve kendine güveni gelmedi.Hasan şaş, hakan şükür defansta tomas song arasında yanlış pas verirsem ne derler diye aklından hep geçiriyor. Bunları düşünmeyip PAF takımındaki gibi rahat oynamaya başaladığında siz Mehmet'i o zaman görün çok sert şutlarıyla attığı golleri göreceksiniz dedi.Üstelik kısa zamada A milli takıma da yükselebileceğini söyledi.
Ali yavaş'ın yorumları Fatih Mutlu'nun üstteki yorumuyla birebir örtüştü.
Arda konusunda geçen sene altyapı olarak başka takıma kiralanmasına karşı çıktıklarını da açık açık söyledi.Fkat sonunda Gerets'in dediğinin gerçelşetiğini söyledi.
Dokunmayin Mehmet'ime Guven'ime. Bu cocuk yasinin cok ustunde olgun bir futbol oynuyor. Gun gectikce daha da iyi olacak. Ayni macin icinde bile oyunu iyilesti. Ikinci yari daha cok insiyatif aldi, surekli kendini bosa cikardi. Saidou gibi sirf yan pas falan yapmiyor. Surekli yerden oynuyor. Topu sisirip uzun top atmaya calistigini gormedim.
Agir falan da degil. Oyunu sade. Agir Volkan. Agir son 6 aydir seyrettigimiz Necati. Agir adam bu kadar yuksek pas yuzdesiyle oynayamaz. Gunumuz futbolunda rakip size en fazla bir kac saniye veriyor. Bunu bir saniye arttirmak icin cok kosmaniz, kendinizi surekli bosa cikarmaniz lazim. Topsuz oyunda hareketli olmaniz gerekiyor. Agir adam kafasini kaldiramaz, agir adama rakip daha kolay basar. Bunlarin sonucu ya yanlis pas yapar ya da topu kaptirir. Yani Mehmet Guven'in tam tersi, ne topu kaptiriyor, ne de yanlis pas yapiyor.
Yaptigi savunma da ilerliyor. Dun cok onemli bir suru top kesti. Enerjisi, mac formu ilerledikce daha da iyi olacak, daha da cok kosacaktir.
Onu elestirenler aparip koparacak bir genc bekliyorlar ama oynadigi bolgede hic oyle birisine gerek yok. Ki onu da yakinda yapacak bekleyin.
Sutlariyla....
Mactan sonraki yorumumda "kaleyi bulan uzaktan cok sert sutlari var, bugun 3-4 kere denedi, kapanan Kayseri defansindan geri dondu" yazmistim. CL macinda oyuna girdi, girer girmez sol carprazda topu onunde buldu, cektigi sutu kaleci tek eliyle doksandan cikardi. Ki boyle bir oyuncuya ne kadar cok ihtiyacimiz var. Uzaktan sutla gol atmayali o kadar cok zaman oldu ki.
Cok iyi olacak cok iyi. Hatta size soyleyeyim Arda solda oynamaya devam ederse, 1-2 ay sonra Arda'yi yedek kulubesinde bulmus, Mehmet Guven'i de yildizi parlamis, ilk 11'in adami olmus bir halde gorebiliriz.
Bu arada Oguz Sabankay'i cok oven arkadaslar hayal kirikligina ugramis olabilirler. Dun 15 dakika oynadi ama surekli pas hatasi yapti, top kaptirdi. Bir olumlu hareketini gormedim. Surekli kafasini onune egip trafik icine giriyor. Kafasi yerde pas atmaya kalkti. Bu cocuk hazir degil. Gladbach macindan sonra da yazmistik. Kiralanir mi, PAF'a yollanir mi bilmem.
Ozan Ersoy