Kerem Tezic wrote:25 senenin tecrubesi ile artik karar verdim. Futbol severler namina Ingiltere, Avusturalya, Norvec, Isvec, Isvicre, Belcika, Avusturya, Iran gibi takimlari dunya kupasindan men etmek lazim. Bu kadar kotu bu kadar rezil top oynayan ulkeler olamaz. Larsson'a saygim sonsuz burda da defalarca dile getirdim ama bu takimlar rakibi bozmaktan baska bir halta yaramiyorlar. Kac dunya kupasidir boyle. Bunlar kendi vatandaslari disinda zaten tutan baska ozenti ve zevk fukarasi yok. Bizim forumda da olmamasi normal ve guzel bir hadise. Demek ki insanlarin biraz olsun futbol zevki var. Arjantin, Brezilya, Hollanda, Danimarka, Fransa (bu turnuva haric) ve diger tum Afrika ulkeleri futbola renk katiyorlar. Yarin Arjantin-Hollanda macini kacirmayin. Daha evvel dedigim gibi ceyrek final ve yari finalle futbol doruga vuracak. Yeter ki Ingiltere, Isvec ve Avusturalya da devre disi kalsinlar futbol tortulari temizlensin.
Aaaaa, sevgili Kerem'in bu yazisina cevap hakkimi hemen kendimde goruyorum
'Bold'lu yerlerden gidelim :
* E insaf yani Kerem....bir Ingiltere ve Isvec'i, bir Iran ve Avusturya ile bir tutmussun. Tamam, kendine gore bir 'zevkli futbol' acisindan boyle yazmissin...ama seyir zevki acisindan bile olsa, boyle bir karsilastirma abes bence.
* 'Bunlari' diye kastettigin takimlardan Ingiltere'yle ilgili bu konuda sunu diyeyim : Dogu Asya'da, Guneydogu Asya'da, Avustralya'da, Afrika'nin bazi bolumlerinde ve dunyanin diger bazi yerlerinde, Ingiltere'ye sempati duyan ve de hatta bayagi ciddi ciddi tutan milyonlar var. Bunun bircok sebebi var tabi....simdi o konuya girmeyeyim...ama tamamen futbolsal sebeplerden dolayi da tutan cooook sayida insan var Ingiltere'yi bu insanlar arasinda.
Bizim forumda da tabi var...en azindan ben

Olsun ya, 'futbol zevki yoksunu' olayim, illaki oyle nitelendireceksen beni
*O maci birkac Hollanda'li ve Ingiliz ile seyredecegim Istanbul'da...maksat zevkli bir atmosfer olsun....oyle bir program yapmislar...ama merakla bekledigim bir mac degil.....cunku, iki takim da ikinci turu garantilediler ve eminim bircok as oyuncusunu dinlendirecektir her iki takim da bu macta...ben sanmiyorum ki cok takacaklar karsilarina Meksika veya Portekiz'den hangisinin cikacagini. Ama tabi, yine de kaliteli bir mac olur bence.
*Inadina Ingiltere !

Bu arada, sevgili Kerem beni daha da fazla takdir edecektir (!) cunku Avustralya'ya da sempatim var

Ama, Ingiltere'yi tuttugum kadar tutmuyorum onlari. Ama umarim Hirvatistan karsisinda en azindan bir berabere kalirlar ve ikinci tura cikarlar.
Bu arada sunu belirteyim : 'Guzel futbol' tabi hos bir sey ama mesela benim icin onemli olan sey sonuctur...guzel futbol da onun bonusu olmalidir sadece. Tabi sonuca giderken asiri sansli olunursa veya lehinize fair play'e aykiri seyler olmussa, bu, sonucun gozumdeki degerini azaltir (mesela G.Kore'nin 4 seneki onceki saibeli Dunya Kupasi yari finalistligi).
Sevgiler,
Cemal