Cengiz Akgun wrote:
Diyarbakir konusunda soylenecek cok laf var ama yeri burasi degil malasef. Diyarbakir ilk defa kaynamiyor. Evren darbeyi yapmadan da kayniyordu. Tayyib beyin din karde$lerimizdir diyerek bunu alt ve ust kimlikle cozecegini sanmasi sadece komedyenlikti. Ama bugunku olaylari FB'nin ya da bugunku hukumetin sirtina bindirmekte cok kolaycilik. Yol yordam bilmeden kafalarini kuma gomdukleri soylenmesinin bir faydasi yok. Bugune kadar aptallik $ap$allik yuzunden kimse i$inden olmadigi bir yerde bunlar yuzunden hukumet du$mesini filan da beklenmiyor herhalde. Diyarbakirlilarin artik takkeye onlerine koyup bir karar verme zamanlari geldi de geciyor. Burunlarinin dibindeki Irak'a bakmalari yeter.
Valla keske bu kadar kolay kestirilip attirilacak bir sey olsaydi. Biliyorum burasi yeri degil, futbol forumunda konusulacak seyler degil, ince ip uzerinde geziyoruz ama bu konunun kesip attiralamayacagini zaman hepimize cok iyi gosterecek.
Ben bir ulkeye guvenlik yetersizligi nedeniyle mac yapmak icin gidilmedigini duydum ama bir ulkenin sinirlari icinde bu ilk defa oluyor. Ha bir de yugoslavya da olmustu, o ulkenin sonunu biliyorsunuz. Bilmem bu ornek durumun ciddiyetini belgeliyor mu?
Ingiliz takimi Avrupa kupasi maci icin Irlanda'ya gider, guvenligi de sika sika saglarlar. Real Madrid Katalunya baskenti Barcelona'ya gider, sikiysa bir futbolcunun cani yansin.
Yarin Istanbul'da bir bomba olacak, Manchester United senin GS'inla mac yapmak icin gelmeyecek o zaman. Diyecekler "siz kendi takiminiza guvenlik saglayamiyorsunuz, bize mi saglayacaksiniz, gelmiyoruz". Hadi bakalim GS tarafsiz sahalara surulecek. Dedigim gibi biz uzun zaman bunu konusacagiz.
En iyisi mi Diyarbakir'lilar akillarini baslarina alsinlar..
Ozan Ersoy