Bizim 2000'in ardindan katilmamiz soz konusu olup da, sonra iptal edilen kupa bu "Fifa Dünya Kulüpler Kupası" di mi? Noele de kaymasin diye herhalde, hayli alakasiz bir zamanda oynatmislar yahu?! Ordaki takimlardan ligi devam etmeyen var miydi ki acaba? Gerci Latin Amerika ve Avrupa sampiyonlarina kiyak gecip, sonraki turlardan baslattilar galiba, seri basi hesabi...Mehmet Gorgen wrote:Fifa Dünya Kulüpler Kupası:
Japonya’da oynanan Finalde Brezilya’nın geçen seneki şampiyonu ve Libertorades’in şampiyonu Sao paolo Liverpool’u 1-0 yenerken golü orta sahanın sağ içinde oynayan 7 numaralı Mineiro attı. Sao paolo bu kupayı böylece 3. defa kazanmış oldu. Sao paolo da kaleci Rogerio Ceni bu maçta serbest atış kullanmadı.Liverpool'un hocası ispanyol Benitez'in 2 gün önce babası öldüğü için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.Benitez takımın başındaydı.
Defansta Lugano, Ed Carlos orta sahada cicinho, mineiro, josue, danilo,roque junior gayet iyi oynadılar.Forvette aloisoi ve amoroos fazla etkili değildiler..3. cülük maçında Kostarika takımı Suudi Arabistan temsilcisi Al ittihad’ı 3-2 yendi. Al ittihad’ın golleri Muhammed kallon ve desire job attı.
Bir de, gecen gun Fox Soccer Channel'da bu kupanin maclarindan birinde, Avustralya takiminin ilk 11'inde, Ufuk Talay (Mar 26, 1976) diye birisini gordum, Mehmetcigim kesin biliyordur diyecektim ama, isin komigi, daha baska bir dolu bileni de vardir herhalde, once bize sonra da bilimum anadolu takimlarina 1995-2005 arasinda gelmis bir oyuncu imis. Boyle bakip da bulunca, biraz hatirlar gibi oldum ama, yine de biraz kendimi kandiriyorum herhalde dedim. Sydney FC'deki sayfasina gore, 95-97, 98-99, 00-01 sezonlarinda, 3 ayri kere bize gelmismis. Oynadigi onemli maclar, attigi goller filan var miydi, bana daha iyi hatirlatacak?