Ben sanirim sadece futbolun degil sporumuzun geldigi noktayi begenmiyorum. Bunun ozunde de yalniz Turk futboluna degil, bir butun olarak Turk sporuna zarar veren bir Spor Bakani'mizin olmasini goruyorum. Soyle bir bu hukumet doneminde Turk sporunun durumuna donup bakin. Akdeniz oyunlarinda ikinci olan golf takimimiz disinda hicbir spor dalinda ilerleme kaydedilememis, birakin ilerlemeyi Atina'da eski olimpiyatlardaki basarilara denk bir basari bile kazanilmamis oldugunu gorursunuz. Tesadufun boylesi!
Peki spor bakanini bu konuda suclamak yersiz mi? Bu tamamen bir rastlanti mi? Sadece futbol ekseninde bakacak olursak Bakan'in Yunanistan macina gidip "Bu ne bicim futbol, ben milli takimi hic begenmedim." deyisini hatirliyoruz herhalde. Hemen sonrasinda isik hiziyla toplanan futbol federasyonunda, futbolda en olmayacak kararin alinmasinda, yani dereyi gecerken at degistirilmesinde, ve bu sayede devletin gudumunde adim atan TFF Baskani'na merhaba deyisimizde oynadigi rolu de...
Gormediyseniz eger, birkac gun once feryat figan basarisiz federasyonlar gidecek diye naralar atan Bakan'in, bakin dun nasil kivirdigini da ben hatirlatayim:
Bakan Şahin, Başbakanlıktaki makamında bayan yelkencileri kabulünde yaptığı açıklamada, Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nda yaşanan olaylar ile ilgili olarak, özerk federasyonlar hakkında bir değerlendirme yapmamaya özen gösterdiğini belirterek, “Şayet Tahkim Kurulu'nda istifa veya vefat nedeniyle kuruldaki üye sayısı bakımından karar almayı etkileyecek bir durum ortaya çıkarsa yeniden genel kurul kararı almak gerekir. Bu konu hakkında benim müdahale etmem doğru olmaz. Türkiye'de bir sivil alan olması gereken spor federasyonlarının kendi göbeklerini kendilerinin kesmesini istiyorum” diye konuştu.
Kaynak: Hurriyet
Elinde abayla Bakanlik yapana birileri dur demis, belli. Konu futbolsa, bu federasyonu sen zorladin TD degisikligine, bu degisiklik bize harika bir miras birakti, maglup olmayi cekemeyen bastaki yoneticilerce... Onlari yonlendiren sendin, sen oyle sorumluluktan, hepinizi gorevden alacagim diye Kurt kurnazligiyla kacamazsin demeyi de unutmamis o birileri.
O birilerinin sen de suclusun dedigini de ben umuyorum ve kendisinin gorevden alindigi ani gormeyi diliyorum.
Daha sonra gecikmis olan yeni bir TFF baskanlik secimi ve yeni bir (Avrupa'daki ve 17 yas alti Turk oyuncularini iyi bilen) yabanci TD (bu isim Lucescu olabilir) ile Avrupa sampiyonasina hazirlik Turk futbolu icin en hayirli olandir.
Cunku bu sayede,
1) basinin baskisindan nispeten uzak bir Milli Takim kurucusu basta olur.
2) Milli takimimizda Terim nedeniyle kaybedilen teknik, taktik, ekip olma gibi zihniyetlerde olumlu ilerleme kaydedilir.
3) Futbolda ozerk yapi yeniden vucut bulmus olur.
4) Alpay gibi futbolcu sanilan ucubikler milli takima bir daha alinmaz.
5) Deniz Gokce'nin kanaldan kanala kosup Terim kalmaliydi diyecegi icin kilo vermesi saglanir. Iyi de olur!